Ridtravare söker nytt hem

 • Annonsid: 1362989
 • 3 månader sedan
 • 412 Visningar
 • 11 Favoritmarkeringar
20 000 kr

 • Inriktning:
  Övrigt, Sällskap
 • Ras:
  Kallblodstravare
 • Mankhöjd:
  160 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2000
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Bralinda

Med tungt hjärta måste jag sälja min kompis efter att hon varit hos oss i Stöde i sex år. Jag har drabbats av lägesyrsel och har inte möjlighet att ge henne den tid hon förtjänar.

Vi har två ridtravare som vi tyvärr måste sälja, ett kallblod (Bralinda) och ett varmblod ("Simpan" - Simpsona Girl). Jag skriver lite om dem båda här, trots att denna annons gäller specifikt för kallblodet Bralinda.
De är båda mycket ridna, men endast som skogsmullehästar. Vi har dem på lösdrift med fri tillgång på hö (rundbal i hönät) och vill helst att de ska få fortsätta så. De har inte varit sjuka, förutom en hovböld som Bralinda fick för flera år sedan under en period som barfota. Sedan dess har vi låtit båda gå med skor och då har allt fungerat bra. Båda är snälla i all hantering.
Vi har inte tränat dem för tävling utan endast ridit dem på skogsturer och har då fokuserat på att de ska känna sig trygga i skritt, men både trav och galopp fungerar. Vi har använt oss mest av "ljudkommandon" som de lystrar mycket bra till. Båda har ett eget driv, och är pigga i ridningen. De kräver en lugn och erfaren ryttare för att de själva ska vara lugna och trygga.

Jag har provat en del NH med båda. De är fantastiskt lyhörda och duktiga på att följa.
Simpan skulle säkert tycka det vore kul att få prova hoppning också. Hon gillar nya utmaningar och är väldigt nyfiken.
Bralinda har ett bra psyke och är mjuk och inlyssnande i sättet.

Jag skulle föredra att få sälja dem tillsammans, då de redan har hittat sin rangordning och trivs bra tillsammans. Om inte det går så vill jag gärna sälja båda samtidigt, så ingen blir ensam.

Lite fakta från deras pass:
Bralinda (kallblodstravare) - f.2000
Braute (N), Nordlinda
Härstamning från både Bestmin och Steggbest. Har fyra avkommor.

Simpsona Girl - f.2004
Dancer's Victory (US), Simpsona Desert My

Båda hästarna är skrivna på min man, Lennart Svensson. (Mer information om härstamning och ägare finns på Travsport.se.)

De är verkade och skodda med jämna mellanrum, inga sjukdomar eller skador.

Vi säljer dem endast som hobbyhästar/skogsmullehästar, ej tävlingshästar. Vi prioriterar ett långvarigt, tryggt och lugnt hem för dem. När du får deras tillit är de världens bästa!

Pris:
Bralinda - 20 000 kr
Simpan - 10 000 kr
Båda tillsammans - 25 000 kr

Några rundbalar torrhö finns - 200 kr/st
Diverse sadlar, täcken, sulky, kläder, skor, hjälmar, stolp, tråd m.m. finns vid intresse.

Är du seriöst intresserad så ring mig, Kerstin, (efter kl.16.00 på vardagar) på 070-5693481 eller skicka ett mail till kerka75@hotmail.com.

First ad
Kontakta annonsör

  Västernorrlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad