Riksvinnare treårstest - Welsh Mountain sto med högt avelsvärde!

 • Annonsid: 1715452
 • 2 månader sedan
 • 2191 Visningar
 • 20 Favoritmarkeringar
37 000 kr

 • Inriktning:
  Avel, Dressyr, Allround, Hoppning
 • Ras:
  Welsh
 • Mankhöjd:
  120 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2012
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Fryebos Lorella
 • Ursprungsland:
  Sverige

Fantastiskt fin liten ponny! I första hand till salu men vi kan eventuellt tänka oss att låna ut henne till etablerad uppfödare, med en ridbar B eller C-ponny i utbyte, alternativt bytes mot trygg och positiv C-ponny av lätt typ, ca 5-11 år.

Fryebos Lorella, sto född 2012 e. Rosinas Last Storm u. Laeryds Indorella ue. Laeryds Domenic.
Mankhöjd ca 120 cm, ej officiellt mätt.

Lorella köptes av oss direkt från uppfödaren som tvååring. Visades på treårstest 2015 och fick dubbla diplom, 887888= 47 p som gångartstalang, med 8-9 i hoppning= 48 p som hopptalang. Vann sedan riksfinalen i Vetlanda.

Lorellas halvbror Tennessee (Kat B) efter ridponnyhingsten Vermont RP 133 var mycket framgångsrik på hoppbanorna och vann Ungponny-SM både som fem- och sexåring (alla kategorier) med sin uppfödare Emelie Wedenberg. Han hade placeringar i MSVB hoppning innan han exporterades. I Storbritannien fortsatte han tävla vidare på högsta nivå i hoppning.

Efter 8 år tillsammans har vi tagit det tunga beslutet att försöka hitta ett nytt hem till vår prinsessa då hon trots mycket träning inte funkar ridmässigt för vår dotter. Hon är lite bakskygg, och är väldigt reaktiv på saker som händer runtomkring. Detta har gjort att de två som ekipage hamnat i en ond cirkel som vi inte lyckas bryta. Hon uppskattar våra lugna turer ute i skog och mark, är van vid bilar och traktorer. Är regelbundet tränad för instruktör både i enklare hoppning och dressyr, och har varit på några öppna banor. Behöver en trygg och modig ryttare som vågar korrigera henne på ett bra sätt.

Är just nu under vidareutbildning några veckor och rids av vuxen.

Hoppar med fantastisk spänst och teknik med kvickt avstamp. Rör sig lätt och mycket taktmässigt, behöver stärka sin galopp och få lära sig mer vad hjälperna betyder. Med rätt ryttare hoppas vi hon kan få chansen att visa sina kvaliteter, hon har troligtvis lika stor potential både som hopp- eller dressyrponny bara man kan få henne mer trygg och avspänd.

Regelbundet kollad av osteopat senaste året, är avmaskad, vaccinerad och försäkrad i Folksam utan reservationer. Har aldrig varit halt eller visat tecken på fång.

Inga problem i hanteringen, snäll att klippa. Går med skor fram, har bra hovar och är ”normalsnäll” att sko. Mycket enkel att lasta och åker snällt i transporten. Vatten är ingen favorit men hon accepterar en dusch då och då om man tar det lugnt och systematiskt.

Vi är extremt måna om att hon hamnar rätt, så första kontakten tas gärna via mail eller Messenger med en kort presentation av er själva, ambitioner och erfarenheter. Vi vill inte att köparen ser henne som ett projekt att sälja vidare, utan det skall finnas en långsiktig tanke med köpet.

Pris kan diskuteras med rätt köpare.

Filmer på brodern Tennessee
https://www.youtube.com/watch?v=zFhBSrQiEdk
https://www.youtube.com/watch?v=ISVjlXibspA

Film från 2022-03-19
https://youtu.be/dKRuNpLRkQ8

Vi finns i Eksjö.
eleonor.bjornhag@gmail.com
0708-700494

First ad
Kontakta annonsör

 Eksjö, Jönköpings län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad