Roligt sto för uteritter

 • Annonsid: 1676727
 • 3 dagar sedan
 • 2718 Visningar
 • 48 Favoritmarkeringar
60 000 kr

 • Inriktning:
  Island
 • Ras:
  Islandshäst
 • Mankhöjd:
  139 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2007
 • Färg:
  Fux
 • Namn:
  Kvik från Häggeboda
 • ID-nummer:
  2007207055
 • Ursprungsland:
  Sverige

e. Ýmir frá Holtsmúla 1 (8.28)
ee. Orri frá Þúfu í Landeyjum (8.34)
ue. Fákur från Hästeryd (8.34)
uee. Mökkur frá Varmalæk (8.35)

Kvik är ett gulligt femgångssto som gått i verksamhet större delen av sitt liv. Passen aldrig tränad. Galoppen är lugn, rund och härlig och ger riktig "gunghästkänsla". Kvik har extremt lätt för tölten och mycket svårt för trav. Hon töltar till världens ände i alla tempon även på lösa tyglar.

Kvik är inte hästen för dig som gillar att traggla på banan, åka på kurser eller tävla. Hon gillar inte hård hand och att få press på sig under övningar och kan visa detta genom att lätta/småstegra. Detta beteende har även tidigare (nu borttränat) visat sig i andra situationer, anledning och mer information ang det kan tas på pm/telefon. Detta är enda anledningen till att vi tyvärr inte kan ha kvar henne. I ridskolan fungerar hon helt enkelt inte på grund av detta, värt att nämnas är att hon aldrig har visat några tendenser till att bocka, dra/skena eller liknande dumheter utan det är lättandet/småstegrandet som är problemet i ridskolan.

I turridningen däremot är hon en STOOOR favorit då hon alltid är pigg och glad och töltar i det tempo du önskar tills du ber om något annat.

Kvik är alltså hästen för dig med mjuk hand och ledarskap som vill ut på härliga kravlösa turer i skog och mark och njuta av hennes fantastiska tölt och galopp. Hon är en perfekt häst att bara "åka tölt" på, hon går som bäst när man inte sitter och jobbar henne konstant. Eftersom hon går i verksamhet är hon van att alltid ha sällskap av annan häst vid uteritt, vi misstänker att det kan bli problem om man skulle försöka rida ut henne ensam. Hon är trafiksäker och van att ridas i många olika miljöer. Snäll i all hantering, hovslagare m.m. Van att gå på lösdrift i blandflock. Fin stam för den som är intresserad av avel.

Hon har inget eksem men är tyvärr fångkänslig, vilket är lite lurigt då hon även är mer åt det svårfödda hållet. Hos oss har hon gått på fri tillgång av hö under vintrarna och gräs på somrarna, hon håller sig då jättefin i kroppen men har en tendens att få lite "fångnacke". Fri tillgång har fungerat hos oss tack vare regelbunden och mycket motion. Hon har alltså inte haft fång hos oss trots fri tillgång. Hon ska dock ha haft fång för många år sedan hos en tidigare ägare. Kvik har även protein/fettknutor på kroppen men det är ingenting som hon besväras av och detta har hon haft sedan innan hon kom till oss. Hon är genomgången och behandlad av equipat.

Utöver sina uppenbara minus är hon en fantastisk häst som alltid bjuder på en härlig uteritt, det är svårt att inte ha ett leende på läpparna när man glider fram i hennes mjuka tölt eller supersköna galopp.

Vi har inte bråttom att bli av med henne, får vi inga tilltalande erbjudanden så får hon vara kvar, dock då endast i turridning och slippa ridskolan. Men vi tror och hoppas att hennes perfekta människa finns någonstans där ute, någon som vill pensionera henne från verksamhetslivet.

First ad
Kontakta annonsör

 Falkenberg, Hallands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad