Rutinerad kör- och ridvalack

 • Annonsid: 1534361
 • 2 månader sedan
 • 2886 Visningar
 • 57 Favoritmarkeringar
120 000 kr

 • Inriktning:
  Allround, Dressyr, Körning
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  160 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2007
 • Namn:
  Moltaz

Moltaz är något alldeles speciellt. En häst som jag gjort det allra mesta med och som alltid gjort sitt allra bästa. Framförallt har jag satsat på sportkörningen där han varit en stjärna sen första starten. Varit placerad i alla starter han gjort. Startad tom MSV i par och enbet. Får otroligt mycket lovord från domare och tränare. Vädligt lydig och lättkörd. Gör öppna, sluta, enkla byten osv i vagn.
Jag har kört en hel del 3-, och 4spann men ej tävlat. En klocka även där. Bara gått vid stången men skulle passa väldigt bra i täten också.
Står som ett ljus vid anspänning. Jag spänner alltid för själv och har ofta fler hästar med mig.

För skojs skull har jag startat några LB i uppsutten dressyr, även där placerad i alla sina starter. Han är en riktig klippa. Har tränat upp en bärig och trevlig galopp, lätta, kvicka fattningar otrolig lätthet för hjälperna och en trevlig finkänslig mun. Stadig i formen och väldigt mjuk att rida. Provat kandar och grunderna där.

Gått en hel del olika typer av uppdragskörningar, allt från bröllop mitt i stan, uppvisningar, slädturer med 11m släde, hästskjuts i prärievagn på bondgård mm. Står stilla hela dagen och tar alla utmaningar som lugnet själv.

En klippa att ha med sig, går knappt beskriva. Lastar sig själv. Som ett ljus bland nya hästar. Van att lastas av och göras iordning mitt i stan. Snäll i stallet, klippa, sko, duscha, lämnas ensam osv osv. Det finns inget som inte funkar.

Nybörjare, vuxna som barn, rider ut honom ensam i alla gångarter, ibland med en longerlina till en annan häst. Aldrig stark. Jag rider ut i grimma. Går fram överallt. Snäll i all trafik. Inga problem att köra/rida ut själv elr med andra. Finns energi men alltid väldigt lydig.

Skadefri och väldigt enkel. Fina hovar. Äter bara hö och mineraler. Fina tänder. Stått på lösdrift hos mig.

Moltaz skulle passa vart han än skulle hamna eftersom han är en helt fantastiskt snäll och lydig häst som ställt upp på exakt allt jag tagit med honom på. Rätt hem mycket viktigt. Söker någon som kan fortsätta ta vara på denna fantastiska häst och låta honom fortsätta leva det varierade livet han levt. Eftersom han trivs så bra framför vagnen vill jag att du ska ha vana ocj intresse för körning sen tidigare.
50%frieser 50%kallblodstravare
Säljer ej till ridskola.
Referenser finns.
120'000

Mer bilder och filmer finns på min instagram @stinaviklund

Kan ibland vara lite svår att få tag på, skicka isåfall ett sms så ringer jag upp 0738365984

First ad
Kontakta annonsör

 Piteå, Norrbottens län, Sverige


Fler annonser från säljaren (3)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad