Rysk allergivänlig basjkir valack 12 år. Mor & Dotter häst?

 • Annonsid: 1430079
 • en månad sedan
 • 1275 Visningar
 • 33 Favoritmarkeringar
56 250 kr

 • Inriktning:
  Distans, Dressyr, Western, Allround
 • Ras:
  Rysk Basjkir
 • Mankhöjd:
  145 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2008
 • Färg:
  Black
 • Namn:
  Nolbydalens Morikhon
 • Ursprungsland:
  Sverige

*FILM FINNS* https://youtu.be/7e-JI2cS11c
Morikhon är uppvuxen på vår gård. Han är efter första klass hingsten Tarasov 17. u: Bruska 230. Renrasig, allergivänlig, har pass.
Han är sparsamt riden sista året.
Han är en Basjkir och behöver ha en tydlig ledare. Mycket NH hanterad och nya ägaren behöver förstå NH och hantera honom enligt denna principen.

Han går fint an att rida ut på både i grupp och ensam. Han går fram överallt. Vi bor i skogen så han ser bara trafik när vi är ute och rider men han brukar inte reagera, men jag säger aldrig att någon är 100% trafiksäker. Ibland kan en basjkir känna sig trängd och vilja gå ner i diket för att vara på säkra sidan. Men han rids längs motorvägen ofta och i viadukt under motorvägen då vi måste den vägen för att ta oss till skogen och så länge han inte känner sig trängd reagerar han inte på något. En trygg kille som man åker säkert på!

Morikhon är en typisk basjkir som stoppar upp och observerar istället för att reagera. Han har otroligt härliga gångarter.
Riden både dressyr och western. Rollbacks är fina. Påbörjad spinn. Ej i kondition just nu men den byggs fort upp igen.

Han är musblack. Går på lösdrift. Barfota hela sitt liv. Gått i flock men trivs bäst med bara 1 kompis. Han är det jag kallar för förvirrad valack. Han vet inte helt vart han platsar i rangordningen. Han vill väldigt gärna vara chefen om han får lov men han har gått med valacker där han inte varit högst i rang. Dock flyttade ledaren iväg från gården så nu har han tagit ledar rollen istället i hagen.

I stallet är han lite "barnslig". Älskar att stå och hålla ett grimskaft i munnen eller hitta en dragkedja man kan dra i. Ute i hagen är det han som lyfter upp pinnar och springer och leker med den. Han är som en liten hundvalp ibland på det sättet. Han charmar alla! Klickträning hade kunnat vara något!
Van med hundar och barn men jag skulle inte lämna han ensam med yngre barn då han som sagt ibland vill hålla i en dragkedja. Inte för att vara dum alltså. Han kan bara inte motstå frestelsen om möjligheten ges.

Han är social och älskar att bli ompysslad. Aldrig skadad eller sjuk. Eftersom han går barfota kan han bli ömfotad om man rider på mycket grus. Vi rider mest på banan eller skogen så då är det inga problem för oss.

Vill gärna att han kommer till någon som vill ta med han ut på kurs/tävlingar och fortsätta utvecklas tillsammans med honom. Han är viktbärande och hade passat bra till Mor och Dotter häst till en tonåring som kanske vill tävla western.

Se filmen: https://youtu.be/7e-JI2cS11c

First ad
Kontakta annonsör

 Sundsvall, Västernorrlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad