Sällskap och NH

 • Annonsid: 1552559
 • 3 månader sedan
 • 5189 Visningar
 • 65 Favoritmarkeringar
16 500 kr

 • Inriktning:
  Sällskap, Övrigt
 • Ras:
  Lipizzaner
 • Mankhöjd:
  154 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2010
 • Färg:
  Tigrerad
 • Namn:
  Billy boy
 • Ursprungsland:
  Storbritannien

Nu letar min charmiga kille nytt hem som sällskapshäst, eller till dig som vill ha en häst att arbeta med från marken-Nh och trickträning, vilket han tycker är väldigt roligt!
Säljes endast till rätt hem, där förutsättningarna finns att han får stanna livet ut, och jag förbehåller mig rätten att välja köpare.
Född 2010. Ca 154cm i mkh. Registrerad i Lipizzaner stamboken i Storbritannien. Importerad till Sverige från Belgien.
Billy säljes inte som ridhäst pga hans handikapp. Är blind på höger öga och har även kraftigt nedsatt syn på vänster öga. Han ska enligt uppgift vara riden tidigare, men detta är inget vi testat på här. Han har haft sadel och träns utan problem och även hängt lite på honom, och det är inget han regerar på.
Billy har ett tufft förflutet, och har troligtvis fått väldigt mycket stryk! Han var väldigt rädd och osäker när han kom till mig, men han har verkligen blommat ut här, och är en charmig kille med otroligt stort hjärta!!
Trots hans handikapp så funkar han väldigt bra i den vardagliga hanteringen och lyssnar mycket på rösten. Han är alltid snäll och väldigt lyhörd.
Här har han arbetat lite i rundcorallen med enklare Nh och trickträning, vilket han tycker är väldigt roligt.
Han är lite osäker på nya människor, men när han har fått förtroende för en (vilket går snabbt) , så är han väldigt personlig och vill alltid försöka göra sitt bästa.
Billy funkar bra både på lösdrift och i box. Kan vara inne och ute själv och går bra ihop med andra hästar.
Han är snäll i den vardagliga hanteringen. Snäll att stå uppbunden på gången, snäll att lasta och transportera. Vid verkning vill han ha någon som står med vid huvudet och pratar då han annars blir osäker. Tycker inte riktigt om att bli spolad. Men går bra med tålamod och att man är tydlig och pratar och tar mycket på honom.
Är här regelbundet avmaskad, verkad och vaccinerad.

Om du har ett kärleksfullt hem och vill ha en väldigt trevlig sällskap och/eller Nh/tricktränings häst. Och kan erbjuda ett hem där man inte ser hans handikapp som ett hinder, utan vill ha en väldigt speciell häst där man istället ser det positiva och charmiga med honom, så är du välkommen att höra av dig.
Han ska inte bli någon vandringspokal, utan säljes endast om rätt hem dyker upp!

Vid seriöst intresse är du välkommen att ringa eller smsa på tel: 0760492212
Mailsvar, och svar här på sidan besvaras ej.
Mer bilder samt videos hittar du på min Facebooksida: Stall Emma Barth
Mvh// Emma Barth

First ad
Kontakta annonsör

  Östergötlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad