Skogsegendom med sjötomt

  • Annonsid: 1295691
  • 3 månader sedan
  • 668 Visningar
  • 0 följare
35 000 000 kr
Sammanfattning
  • Antal Rum:
    15

Skogs-och lantbruksfastigheten Gamleby Måsebo är lantlig idyll som hämtad ur en sagobok. Här är du omgiven av ett underbart landskap av ängar, skog, betesmarker och Östersjöns breda kuststräcka. En stilla grusväg leder fram till en klassisk gårdsplan där fastighetens vackra huvudbyggnad samt sidobyggnader ligger. Huvudbyggnaden byggdes 1906 och är totalrenoverad på ett modernt, men tidsenligt vis. Hela huset genomsyras av rymd och ett underbart ljusinsläpp. Vackra välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, vedeldad bakugn, flera eldstäder och vitlaserade plankgolv bidrar till den trivsamma känslan i bostaden. Utöver huvudbyggnaden finns ett nyrenoverat boningshus och ett sommartorp. Nere vid sjön finns sjöbod, bastubyggnad med loft och bryggor som erbjuder båt- och badliv samt fantastiska fiskemöjligheter. Fastighetens omgivningar bjuder på ett rikt djurliv och viltrika marker .Vid det anlagda viltvattnet kommer viltet gärna ner för att dricka. Förekomsten av sjöfågel är också god. För den jaktintresserade finns älg, kronhjort, dovhjort, rådjur, vildsvin och småvilt. Ekonomibyggnader, djurstall/maskinhall, magasin, verkstad/garage och flera förrådsbyggnader öppnar upp för många verksamhetsmöjligheter. I dag har fastigheten inkommande inkomster från uthyrning av torp, jordbruk och skogsbruk. En sällsynt vacker plats att förverkliga drömmar på.

VÄLKOMMEN. Cirka 3 mil norr om Västervik vid Östersjöns långa kuststräcka ligger ett stycke paradis - Gamleby Måsebo. Skogs- och lantbruksfastigheten med sjötomt har en markareal om hela 278, 5 hektar. Förutom huvudbyggnaden med flyglar, finns det ytterligare ett nyrenoverat boningshus på 106 kvadratmeter som med fördel kan hyras ut. Ett sommartorp på 85 kvadratmeter är i dag utarrenderat. På fastigheten finns ett antal ekonomibyggnader, djurstall/maskinhall på 795 kvadratmeter, magasin, verkstad/garage samt förrådsbyggnader. Detta möjliggör olika sorters verksamheter, hästgård och annan djurhållning.

Fastigheten har idag inkomster och möjliga inkomstmöjligheter mellan 300 000 till 400 000 kr/år. Intäkterna utgörs av hyresintäkter, EU-bidrag för skötsel av våtmark, vall och betesmarker. Dessutom tillkommer intäkter för skogen. Den närmaste perioden anger skogsbruksplanen att 11 522 m3 skog kan avverkas.

Pris: 35 000 000 kr
Läs mer och kontakta mäklaren

First ad
Kontakta annonsör

 Gamleby, Kalmar län, Sverige


Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad