Snäll och snygg kille söker varaktigt hem!

 • Annonsid: 1345751
 • 2 månader sedan
 • 979 Visningar
 • 44 Favoritmarkeringar
Inget pris
Sammanfattning
 • Ras:
  Varmblod (Travare)
 • Mankhöjd (cm):
  158
 • Inriktning: Sällskap,Allround,Western,Körning
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2008
 • Färg:
  Fux
 • Hästens namn:
  Kalle

Detta är en intressekoll för min fina kille som behöver hitta sin nya människa!
Kalle är en fantastiskt trevlig och snygg varmblodskille, riden sedan ca 2 år men främst tränad senaste halvåret. Kalle är lyhörd och flyttar sig fint för skänkel. Mild och arbetsvillig till sättet. Aldrig dum. Rids ut ensam och med sällskap, 100% trafiksäker. Även trevlig att köra. Känslig i munnen och vill mjuka händer för att ta kontakt.

Han har bra gångarter för att vara travare, galoppen jobbar vi på att stärka, han har dock fortfarande lite svårt för själva fattningen och blir lätt stressad i samband med den men fattar alltid rätt galopp i båda varven och får fin galopp när han kommer igång. Galopp på raksträcka är nästa mål då han hittills haft lättare på volt.

Jag söker endast långvarigt hem där köparen planerar år framåt och gärna livslångt! Han skulle passa perfekt för dig som främst vill ut på turer i skogen men kanske också rida lite pass på banan. Alt.om ni vill ha en trevlig sällskapshäst. Han tycker bommar är spännande och vi har varit på enstaka bomträning. Passar dock ej till hoppning pga mindre pålagring i bakknän, det är dock bedömt som obetydligt av veterinär. Nyligen påbörjad westernträning för instruktör, tycks passa honom bra.

Det finns massor att berätta om Kalle och det är verkligen med stor sorg som jag bestämt att han behöver komma till en ny människa med tid och engagemang. Han är i fin form och har fått regelbundna behandlingar av equioterapuet då han tidigare haft besvär med stelhet/oliksidighet pga tidigare travkarrirär och bristande omvårdnad för dessa besvär hos tidigare ägaren. Pga av detta har vi tagit det lugnt med utbildning fram tills för ca 6 månader sedan och sedan dess har vi lärt oss mkt. Vill den framtida ägaren ta vid så är han en utmärkt elev som bara behöver tydlighet och tålamod. Han är alltså bra i kroppen nu och redo för en ljus framtid! Kalle vill ha en ryttare åt det mindre hållet då han själv är ganska nätt.

Självklart regelbundet skodd, maskad och tänder kollade 1 ggr/år. Går bra ihop med ston och valacker. Stått både på box och på lösdrift. Men vill ha sitt täcke i regn och blåst.

Om du är intresserad så hör gärna av dig och berätta lite om dig själv och hur ett liv för Kalle skulle se ut hos dig. Priset är inte det viktiga för oss om man visar att hemmet är långvarigt och gott! Priset beror av om man köper med vår utprovade sadel eller inte då jag tycker en bra sadel är ett måste. Detta tas vid diskussion per pm lr tel. Uppstallad utanför Uppsala.

Med vänlig hälsning
Saga
(Svar via mail till en början men lämna gärna nr så kan jag återkomma per tel)

First ad
Kontakta annonsör

 Uppsala, Uppsala län, Sverige


Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad