SODIAK 3 Sits ny med sadelkammare Lastvikt 1090kg!!!Gold

 • Annonsid: 1552645
 • en månad sedan
 • 764 Visningar
 • 10 Favoritmarkeringar
761 250 kr

 • Märke:
  Sodiak Häslastbil
 • Totalvikt (kg):
  3500
 • Årsmodell:
  2020
 • Lastvikt (kg):
  1090
 • Modell:
  Renault Master
 • Skick:
  Oanvänd

1200kg Lastvikt!!?? Är detta verkligen möjligt? Se filmen Varför Sodiak? på hemsidan www.sodiakhastlastbilar.se

Denna bil för omgående leverans:

Stuterimodell med hela 266cm lång hästdel, rak sidoramp med övre lucka, innerbom med hängande skyddsvinyl (sk fölskydd), extra spiltbredd (2 x hela 100cm), skjutbar mellanvägg, tonad öppningsbar tacklucka, dubbla fönster och dubbla fläktar med både in och utsug i hästdel. Belysning (Vit / Blå), låsbar bakdörr. Sadelkammare, hela 97 cm djup med skinnsoffa, 2 x justerbara sadelhängare samt 2 x tränshängare. Fullhöjdsdörrar mellan sadelkammare och hästdel. Detta gör sadelkammaren till en ren yta utan spill.

Byggd på nya Renault Master med 2,3 dCi, Euro 6, 165 hk. dieselmotor med dubbla turbo och AdBlue tillsats. Lackad i coola Porschefärgen Nardogrey. Ledpaket, Renault 16" Aluminiumhjul lackade i
Grafirsvart med 4- season däck. 3-sits businesskupé, levereras med skräddarsydda Sodiakbroderade velourmattor, digital klimatanläggning, elhissar, farthållare, dimljus och manuell 6 växlad låda. Halvljusautomatik, Svenska menyer och Svensk navigation, backkamera samt uppvärmd kameraövervakning ( Ingen dimmig display! ) i hästdel med fjärrkontroll. Stereo med 7,7" touchscreen med Bluetooth och Magsafe induktiv laddning för telefon och airpods. Nyckelkort för nyckelfri upplåsning och låsning av förarhytt.
Denna bil har en ärlig lastvikt på 1090kg. En lastvikt som helt enkelt inte är möjlig med en traditionell Sandwich eller aluminiumkonstruktion.

Att bygga hästlastbil är en utmaning, det är önskvärt att ha kraftfulla beslag, gångjärn, ram och luckor för att hästar skall stå säkert och kunna resa tryggt. Det kanske är önskvärt att få 5-sitskupé, rejäl sadelkammare, kanske t.o.m bäddar för övernattningsmöjligheter i förarhytten. Dessa önskemål måste dock alltid ställas i kontrast till den maximala totalvikten på 3,5 ton som begränsas av B-körkort och max totalvikt för lätta lastbilar. Har du sådana krav är Sodiak därför ett självklart val.

Vi har Flera bilar på väg hem, ring för frågor, kanske vill du ha egen strajpning med egen logo?

Regeringen har från och med den 1 Januari 2021 skärpt kraven för kontroller på att dessa viktklasser efterlevs ute på vägarna. Det är nu möjligt för polisen att hindra fortsatt färd om ett fordons totalvikt överskridits med mer än 10 procent, (dvs övervikt på 350 kg). Det är högst anmärkningsvärt att många tillverkare marknadsför sina hästlastbilar som 2-hästars när en kontrollvägning i många fall kan avslöja att den totala lastvikten ibland inte ens tillåter att 1 häst lastas. Betänk då att lastvikten skall räcka till förare, passagerare, bilens bränsle samt ryttarens och hästens utrustning.

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/10/mer-rattvisa-regler-vid-overlast-av-fordon/
www.sodiakhastlastbilar.se

First ad
Kontakta annonsör

 Lilla Edet, Västra Götalands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad