Söker denna häst

 • Annonsid: 1746799
 • 23 dagar sedan
 • 260 Visningar
 • 5 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Ras:
  Varmblod (Travare)
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2005

Vi söker åter igen S:t Sheila då ägaren verka flyttat hästen åter igen till annat stall i Göteborgs området med omnejd. Verkar nästan som de flyr från myndigheter och stall till stall för att slippa betala.
Vi försökte köpa henne tillbaka men ägaren svara inte, på våra meddelanden eller andras som skickats till henne. De vill ha 16000 kr men gav 5000 kr då hon köptes samt hästen är 17 år och förtjänar att bli skogsmulle, de år hon har kvar. Hon finns på hästnet till salu

Vill tala om att hästen är öm i sina hovar sedan många år och ska inte ha skor då hon är öm i hovarna och trivs bäst utan skor, vi vet för vi har ägt henne förut och försökt tala om det för ägare som köpte henne men ingen vill lyssna.

Visar bild på en av hennes hovar hur de var förra fredagen 27/5 , vi har anmält ägaren till länstyrelsen inte stallägaren men fick ingen hjälp så om ni har henne i något stall och ni ser att hon far illa igen och rids för hårt, så snälla gör en polisanmälan/ länsstyrelsen och ja visst man sätter sitt eget pris på häst som ägare. men det finns en gräns på hur man behandlar djur man hoppar tex inte med en travare som är öm eller gör western stopp runt tunnor mm man pressar inte en gammal häst till det yttersta, de kanske går att träna upp någon ung häst, men skulle aldrig göra det med häst som inte är van detta. Så snälla djur vänner håll uppsikt och håll koll på dem, om hon skulle börja klia sig överallt och stampa med hovarna kan det va hov skabb igen, ifall de inte åtgärda det i det andra stallet.

Vill bara säga att man har ett ansvar att ta hand om sin häst på bästa möjliga sätt med och att sköta hovar ge mat och inte bara köpa 1 kg hö per dag den rasen behöver betydligt mer, foder och saltsten och ringa veterinär när det behövs och man ska inte låta andra sköta den åt sig, ja det kostar pengar men det får man räkna med och inte en slit och släng leksak som man kommer till när lusten faller på och som man kan låta vara i 5 veckor utan tillsyn, vad vi fått höra utav andra snälla hästägare/stallägare de gav av sitt hö för hästen inte skulle svälta samt gav vatten till hästen.

Att hyra in sig i ett stall ställer krav på ägare att även de sköter hästen mocka mm det är inte bara att stall ägaren ska göra det och det är brukligt att tacka folk som hjälper..

Och att avla på henne är nog inte så bra, då hon inte tycker om att man tar i hennes ljuver då sparkar hon, de gjorde hon när vi skulle smörja hennes ljuver med salva på sommarn, så hur skulle ett då ett föl få mat om hon sparkar..

Men man svarar också på meddelanden på dem som frågar om hästen vaccination mm för många har frågat och inte fått svar från ägaren än för då kan man väl man inte vara ute för att sälja om man inte svarar på meddelanden man fått. Börjar undra vad är det för människor hon kommit till.

Man kan undra vad hästen blivit rädd för spö och lastbil om det hänt något för när hon var hos oss användes inte spö mer är till longering och lastbil va hon inte rädd för här när hon va hos oss för grannen har lastbil och körde på vägen med såg aldrig något av detta och vi är rädd att hon kommer få blödande magsår av allt flyttande.

Ja var och en gör som man vill med sina hästar det vet jag. Men riktiga djurvänner som månar om djur anmäler. Ser man ett djur bli illa behandlad så agerar man och inte står och tittar på för då blir du ju lika skyldig med...

OBS ! vi är inte vänner med nuvarande ägare på facebook, efter hur vi såg hur de behandlar Sheila!!!

First ad
Kontakta annonsör

 Torsby, Värmlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad