Söker halvfodervärd

  • Annonsid: 1325948
  • 3 månader sedan
  • 287 Visningar
  • 3 Favoritmarkeringar
1 500 kr

Nu söker jag efter någon som vill vara halvfodervärd på min häst.
Hon är ett fullblod född 2005 som en gång i sitt liv tränats för galopp men det var länge sedan och hon rids som vanligt. Det finns krut i henne men hon är väldigt reglerbar. Hon rids bettlöst då hon blir väldigt stressad av att ha ett bett i munnen. Hon är ca 163 hög, jag har för hennes skull satt en maxvikt på 70kg då hon är nätt i typen.

Hon har just nu föl vid sidan som i skrivande stund är 3 månader gammal och ska avvänjas så snart de båda känns redo. Man kan ändå rida ut i skogen med fölet med löst utan problem. Det går även bra att vänta tills fölet är avvant innan man börjar. Vid långvarigt samarbete och rätt kunskap kan det finnas möjlighet att hjälpa till vid inridning av fölet när hon är tillräckligt gammal.

Tanken är att hon ska utbildas inom hoppning, vi har tidigare hoppat mindre hinder både på bana och ute i terrängen. Hon tycker det är super kul att hoppa och hade hon kunnat ha bett hade hon fått bli terräng häst.
Hon är inte så utbildad inom dressyren så där krävs det att du som vill bli fodervärd vet vad du gör. Hon tycker inte det är så roligt att vara på banan och trimma på dressyren så det är viktigt att man gör det roligt för henne hela tiden.

Du som vill vara fodervärd ska helst ha vana av privathästar då hon ändå kan ha lite nerv trots sin ålder och testar gärna när man ridit ett par månader genom att stanna och vägra gå framåt, backa, och även ibland stegra. Hon tycker att det är super roligt att springa fort så gör du också det är det ett plus.
Du bör rida med mjuk hand och mycket säte.

Som halvfodervärd så får du stå för halva stallkostnaden (1500/mån) samt halva skoningen, just nu är hon bara halvskodd så halva kostnaden är 500kr och hon skos var 6e vecka. Senare kommer hon att vara helskodd och då kommer halva kostnaden vara 750kr med samma intervall.
Hon står på lösdrift utanför björklinge mellan Uppsala och Tierp, buss stannar ca 1,5 km från stallet. På gården finns ridbana med hindermaterial och ett ridhus som snart är färdigbyggt.

First ad
Kontakta annonsör

 Björklinge, Uppsala län, Sverige


Fler annonser från säljaren (9)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad