Söker kärleksfullt hem

 • Annonsid: 1502713
 • 2 månader sedan
 • 7189 Visningar
 • 90 Favoritmarkeringar
28 000 kr

 • Inriktning:
  Dressyr, Allround
 • Ras:
  Rysk Basjkir
 • Mankhöjd:
  150 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2002
 • Färg:
  Black
 • Namn:
  Demitri

Jag har fått fatta beslutet att sälja min kompis pga tidsbrist. Han är av rasen rysk basjkir, en riktigt trevlig kille som är framåt och positiv, han är till största delen en mycket snäll och skötsam kille och upplevs för det mesta som trygg, men han kan ha lite nerv i sig, Tex om han blir ensam, han tycker inte om att bli lämnad själv, men det har funkat hos mig om jag ställt in honom i sin box, så jag skulle helst se att den som köper honom är rutinerad och lugn.

Demitri har hos mig mest gått i skog och mark, men vi har även ridigt lite dressyr på banan, och han har blivit hoppad av en annan tjej och det tycker han är kul, dock inte några höga höjder. Han kan alla gångarter, man kan rida ut både ensam och i sällskap.

Han har lindrigare eksem och går med eksemtäcke på sommaren, men det hålls lätt i schack om man tvättar och smörjer regelbundet, han har aldrig fått sår. Ett plus vore om du som är intresserad bor på lite öppnare/blåsigare platser. För övrigt har han ingen skadehistorik, han är 18 år, men för rasen som kan bli mellan 30-50 år så är det fortfarande ungt, och det kan man även se på hans tänder. (Kollade Augusti i år)
Han är regelbundet verkad och avmaskad, dock inte vaccinerad, har pass.
Han har fina hårda hovar och går barfota, och mycket fina tänder (har beröm av både hovslagare och veterinär)
Hos mig går han på box för vi har ingen lösdrift eller skydd i hagen. Om hagen är öppen och har en lösdrift så tror jag att han fixar att vara ute dygnet runt, bara han kan gå undan väder och vind, flugor och knott. Han går idag på fri tillgång av grovfoder och det funkar bra.

Jag säljer honom endast pga att jag blivit mamma och inte får tiden att räcka till, annars skulle jag ha honom kvar för han är en supertrevlig kompis, han är en billig häst att äga, då han inte behöver skor och han verkas var 10 vecka istället för var 6-8 v.
Hans tänder är fräscha och behöver inte ses över på ca 4 år enligt veterinärens ord.
Demitri är en hållbar och mysig kompis som du kommer kunna ha kvar länge till.

Igår (6/12) kom jag i kontakt med en tidigare fodervärd till Demitri (sen innan vi köpte honom). Hon sa att han bereste deras sto då han var hos henne... vi har provat sen 28/12-20 att ha honom tillsammans med ston, han har inte visat något hingstigt beteende, men däremot är han väldigt bossig mot damerna.

Är du intresserad så kan jag berätta mer om honom, kolla gärna länken om Basjkirhästen som ras.
Då det är en väldigt trevlig och hållbar häst och som lever länge.
https://www.basjkir.net/basjkirhästen.html

Lånas ej ut på foder.

Hemmet viktigare än priset
Smsa eller ring mig för att säkrast få svar🤗
Mvh Karin 0722169660

First ad
Kontakta annonsör

 Kristdala, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad