Ståtlig och formbar knabstrupper

 • Annonsid: 1583238
 • 7 dagar sedan
 • 2349 Visningar
 • 42 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  163 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2014
 • Namn:
  Midåkra Carnil
 • Ursprungsland:
  Sverige

Då matchningen mellan häst och ryttare tyvärr inte blev som det var tänkt, hjälper jag min inackordering med förmedling av hennes häst.

*****FÖRTYDLIGANDE!!*****
DETTA ÄR EJ NÅGON PROBLEMHÄST, UTAN EN HÄST MED POTENTIAL - MEN SOM KRÄVER UPPFOSTRAN, VÄGLEDNING OCH UTBILDNING. HAN SÄLJES PGA AVSAKNAD AV UNGHÄSTKUNSKAP HOS ÄGAREN OCH FÖR ATT DOM INTE MATCHAR VARANDRA. HAN HAR INTE VARIT RUNT HOS MASSA OLIKA ÄGARE UTAN STÅTT HOS UPPFÖDAREN TILLS NYLIGEN. GRUNDINRIDEN = GRUNDINRIDEN OCH ANLEDNINGEN TILL ATT HAN ÄR FORMBAR. DET VIKTIGASTE ÄR ATT HITTA RÄTT MÄNNISKA TILL CARNIL OCH GE HONOM DOM BÄSTA FÖRUTSÄTTNINGARNA. NI SOM VILL BÖRJA MED ATT DISKUTERA PRIS HAR INTE FÖRSTÅTT ANNONSEN.

Svenskfödd med full stam, DNA-typad. Ögonlyst av oftamolog enligt uppgift från uppfödaren. Fullt vaccinerad och kollad av tandläkare 29/3 2021, då det även drogs en vargtand. Blir vad du gör honom till då han endast är grundinriden av uppfödaren.

Midåkra Carnil, eller Ankan som han kallas hos oss, är mycket social både med människor och andra hästar. En gosig kille som skulle passa någon med unghästvana och intresse av att engagera sig från marken. Han ger intrycket av att vara lite förvirrad av vad som förväntas av honom och något oklar i sitt kontaktsökande. Dock aldrig dum! Gick troligen länge med stoet och blev sent tagen, så kan vara att han inte blivit tillräckligt självständig? Känns som att han behöver relativt mycket guidning och stöd för att utvecklas och upplevs som lite kalvig fortfarande. Bristen på erfarenhet av ovanstående är också en av de största anledningarna till att det inte klickar mellan honom och nuvarande ägare.

Han kan stå själv både inne och ute, inga problem att ha uppbunden på gången eller skötselplats utomhus. Bryr sig inte om sadel eller när man hänger på honom. Vi har inte tränsat honom pga vargtanden han hade, men han har haft träns och bett på sig tidigare. Kan promeneras ensam för hand i enbart grimma och grimskaft, aldrig argumenterat när man skall lämna stallet och kompisarna. Trafiksäker och van vid hundar och andra djur. Oskodd och tveksamt om han någonsin haft skor på sig. Sköter sig och lyfter på fötterna för hovslagaren, men kan behöva träna lite på att hålla dem uppe och stilla en längre stund, då han drar åt sig benet när han tröttnar. Inga problem med att lyfta igen, så är nog bara en fråga om uppfostran. 

Då han inte blivit arbetad något hos oss eller föregående ägare är det svårt att uttala sig vidare om hans ridbarhet. Omusklad, men han har ett trevligt steg och hoppar både diken och stockar självmant i hagen. Filmer på hingsten han är tagen efter finns att se på YouTube, sök på Toftegaardens Codex.

Hos oss har han gått i blandflock vilket fungerat. Täckad vid dåligt väder. Han har stått på box, men skulle nog trivas bättre på lösdrift - alternativt må bättre av mer stimulans. Han har tuggat på träd och stängselstolpar, trots sällskap och fri tillgång på halm i hagen. Detta kan givetvis också vara en fråga om uppfostran och guidning, då inget gjorts för att lära honom att detta är fel, så förhoppningsvis går det att få bort. 

Han lyssnar väl på signaler om man på ett lugnt och metodiskt sätt talar om för honom vad man vill, man behöver inte härja med honom. Kan stanna, backa, gå fram och vill göra rätt. Behöver lära sig vad personligt utrymme betyder dock då han kan bli väldans närgången… Endast lastad i samband med att han köptes, och det skall erkännas att det var lite trixigt att få på honom på transporten, men han stod som ett ljus när vi körde. Enligt uppfödaren inga problem med lasting tidigare. Det han gjorde var att han frös fast, så är nog mer att det behövs övertalning och kontinuitet.

Känns som en nyfiken häst som behöver hitta sin människa för att komma till sin rätt!

A1 försäkrad i Agria med livvärde på 45.000:- vilket också är försäljningspriset. Gårdsbesiktning kan ordnas vid intresse, klinikbesiktning ombesörjes av köparen själv om så önskas. Vi kör honom till valfri klinik mot reseersättning, förskottsbetalning gäller. Han klinikbesiktades i samband med köp/försäljning 7/10 2020 utan allvarligare anmärkningar, papper finns.

Täcken och diverse utrustning medföljer. 

Vid intresse vänligen använd Hästnets kontaktformulär.

Fler filmer och foton kan skickas privat då jag och Hästnet inte riktigt kommer överens med uppladdningen...

First ad
Kontakta annonsör

 Västervik, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad