STELLAR STUTERI söker sig mot nya breddgrader!

  • Annonsid: 1785540
  • 3 månader sedan
  • 386 Visningar
  • 1 Favoritmarkeringar
Inget pris

  • Antal Hektar (ha):
    10

STELLAR STUTERI söker sig mot nya breddgrader! Har du gården vi söker?
www.stellarstud.se

Stellar Stuteri är ett internationellt framgångsrikt Welsh och Welsh Mountain-stuteri (de flesta är ponnyer med en mankhöjd kring 115-135 cm och enbart ett fåtal hästar av större raser). Vi är en familj på fyra (mamma, pappa, 8-årig dotter och snart 21-årig utflugen son) som söker en fastighet med inriktning på häst för att arrendera. Katter & gårdshundar finnes.

Orsaken till att vi vill söka oss från Jämtland beror på de långa vintrarna och det långa avståndet till träningar och tävlingar. Vi har varje år mellan 10-20 föl, och har tillstånd av Länsstyrelsen. Det kommer att finnas ungefär 40 vuxna ponnyer på gården samt föl.

- Gården måste ha ett fräscht boningshus där vi även har möjlighet att ha kontor. Vi kan tänka oss bostadshuset en bit ifrån men vill gärna ha det i samma gårdsbild med tanke på fölningar och unga föl.
- Vi har ett absolut minimibehov av 10 hektar året-runt-beten men önskar även möjlighet till minst lika mycket sommarbeten. (Dessa behöver dock inte finnas på samma gård utan kanske det går att finna i trakten?)
- Betena får inte bli väldigt leriga eller ligga i vattenområden så att det blir sankt med tanke på säkerhet och hygien och då vi vill kunna köra vår fyrhjuling + paddock cleaner med tanke på parasiter. Vi har även slaghack och balvagn till fyrhjulingen. Hagarna får inte vara väldigt steniga eller enbart i tätbevuxen skog, utan det ska vara goda betesmarker (dock kan det absolut finnas skog i anslutning till hagar).
- Vi önskar ett eller flera stall om helst 10 boxar eller fler, mindre antal kan vara intressant beroende på stallets utformning.
- Vi önskar möjlighet till skötselavdelning med varmt och kallt vatten att kunna tvätta hästar med.
- Vi önskar närhet till eller egen ridbana/ridhus.
- Viktigt för oss är att det finns automatiserat vatten både i stall samt hagar.
. Viktigt för oss är att vi får sätta upp våra egna (fina!) båghallar om inte möjlighet till ligghallar finns.
- Det bör finnas bra möjligheter att kunna köra in med samt parkera hästlastbil (11 meter) på gården.
- Det bör finnas lokaler för foderförvaring.
- Det behöver finnas fiberanslutning eller annan lösning med snabbt internet då vi arbetar hemifrån med bokförlag och har tunga uppladdningar.
- Det måste vara möjligt att få sätta upp videokameror i stallar och hagar för att kunna se vid fölningar och när vi inte är på plats.
- Vi verkar både i Sverige och utomlands vilket innebär att vi kommer att anlita hästskötare som med fördel får ha egen bostad på gården, så fler bostäder är ett plus.
- Vi önskar att gården finns vid goda transportvägar och att den finns från STOCKHOLM och nedåt landet.
- Rökfria och skötsamma.
- Mannen har tidigare varit deltidsbrandman och är utbildad inom el samt VVS vilket innebär att han är en mycket bra allt-i-allo på en gård.
- God ekonomi.
- Många referenser finnes.

First ad
Kontakta annonsör

  Västmanlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (4)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad