Stilig russhingst letar nytt hemSilver

 • Annonsid: 1436691
 • 9 dagar sedan
 • 1595 Visningar
 • 23 Favoritmarkeringar
20 000 kr

 • Inriktning:
  Utställning, Trav, Sällskap, Allround
 • Ras:
  Gotlandsruss
 • Mankhöjd:
  127 cm
 • Kön:
  Hingst
 • Födelseår:
  2010
 • Färg:
  Svart
 • Namn:
  Theimos W
 • Ursprungsland:
  Sverige

Det har blivit dags för Thorsten att flytta hemifrån. Thorsten kom till oss när han var ett år gammal. Vi har skött all upplärning och inkörning själv. Han är världens snällaste men han är också väldigt ängslig och lite skygg. Skoning, lastning, klippning är inga problem. Hos oss har han tävlat ponnytrav från 4års ålder, han missade sin tre års säsong då han blev riktigt sjuk i en febertopp och därför tappade mycket av träningstiden under våren. Att stressa honom för att få igång honom tills hösten kändes inte rätt då han även växten en hel del under den sommaren så vi tog allt med ro och lät honom kvala in som fyraåring året efter istället. Det är även den enda sjukdomshistoriken han har då han aldrig råkat ut för någon allvarlig skada. Dock blev han skrämd under en körtur som ung vilket spätt på hans ångest och oro för stora fordon och maskiner. Vi har kämpat och tränat med honom men eftersom han är en så ängslig individ sitter fortfarande lite i. Personbilar går bra, har de släp funkar det också i sakta farter. Han har även lärt sig att tackla maskinerna på banan. Dock kan det bli lite jobbigt på de mindre 800m banorna, men ihop med annan häst är det ingen fara alls. 


Det kanske bör nämnas, Thorsten är 10 år men som en unghäst i sinnet inte bara för sin ängslighet men också för att han verkligen är ett riktigt barn. Han hänför sig väldigt mycket till sin skötare både vid körning, ridning eller bara när man pysslar om honom. Allt som han får vara med på tycker han om och uppskattar något enormt vilket gör honom väldigt lätt att ha att göra med den vägen. Han är dock ingen nybörjare ponny då han är väldigt stor och grov, sen har han den klassiska ponnykärleken för mat. I alla dess former! 

Inom travet har Thorsten gjort strax över 50 starter varit på pallen 11 gånger var av en av dem är en seger. Han har strax under 6000kr insprunget och ett voltrekord på 2.19.0. Thorsten har mycket kvar att ge på travbanan och tränade på bra nu innan pandemin satte stopp för tävlingarna. Thorsten är också inriden och tycker verkligen om när han kan få variera sin träning för som jag nämnde tycker han alltid det är jättekul att få vara med. Han är inte utbildad men tror inte det skulle vara något problem med att lära honom något!

Avslutningsvis vill jag säga att finns det fler frågor så kontakta mig gärna, jag svarar snabbast på SMS eller samtal, svarar också inom ett dygn mejl om man väljer att skicka det. Jag kommer inte sälja honom till någon verksamhet och inte heller till ett hem utan hagkamrat.

First ad
Kontakta annonsör

 Örnsköldsvik, Västernorrlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad