Stjärnhäst med STOR kvalitéSilver

 • Annonsid: 1623068
 • 7 dagar sedan
 • 4036 Visningar
 • 78 Favoritmarkeringar
300 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  173 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2014
 • Färg:
  Skimmel
 • Namn:
  Cuboss KJ (swb)
 • Ursprungsland:
  Sverige
 • Hoppnivå:
  120 cm

Måste nu med stor sorg säljas pga flytt, studier på annan ort. Han är en sportig modell med långa ben. Stor galopp och mycket rörelse och energi.
Väldigt känslig o vaken på ett bra sätt, lyhörd och vill alltid göra rätt, så ska ridas med mjuk hand och av balanserad ryttare.
Han har en underbar personlighet, stort hjärta och enorm potential och kapacitet. Hoppar med mycket scope och ett häftigt avtramp från marken. Extremt bra huvud och mentalitet, allt man söker hos en tävlingshäst. Han är super trevlig och enkel att ha med på tävling och gör sig väldigt bra på stora arenor då han har en vägvinnande galopp.
Snäll i all hantering.

Han är köpt som 4,5 åring av uppfödaren till min dotter som gick direkt från ponny upp till en stor och väldigt känslig unghäst
Han har även haft en tillväxt period samt varit lite valpig och ej haft riktig kontroll på kroppen förrän nu, så alla dom här faktorerna har gjort att vi har tagit det väldigt lugnt och gett honom tiden att i lugn och ro få bygga styrka och muskler för bästa hållbarhet, (vi har noga lyssnat på råden vi fått från våra tränare)
Så fokus har INTE legat på att gå upp i klasserna samt tävla ,därav det sparsamma tävlandet, samt att pandemin även satt mer stopp en planerat.
Så han är något efter i utbildning för sin ålder, men det positiva är att han ej är hårt tagen eller sönder riden. Tränar bana på 120-125 har nu även börjat hoppa enstaka hinder på 130 med stor marginal, vilket han gör enkelt.

Cuboss Kj är efter
En av världens mest eftertraktade hingstar,
Ci Ci Senjor Ask -Careful-Alcatraz

Cubus är Frisk & sund besiktad 18/8 ua
Röntgad ua ben + rygg + hals+ nacke utan anmärkningar 2019, utlåtande samt bilder finns att se. Ingen skadehistorik.

Då dottern både praktiserat och jobbat på Grevlunda tränade hon även för Stephanie Holmen som gav fina lovord om denna fantastiskt fina häst, men även hon sa ”ta det lugnt och bygg för framtiden så är det ingen tvekan om att han kommer gå långt”
Under tiden hon var där Vet checkades han även av deras veterinär helt ua med stort beröm för mycket fina gångarter och fin rygg.

Vi vill att han hamnar hos en kunnig, satsande ryttare som med förstånd kan fortsätta utbilda & ta till vara på hans enorma talang, kapacitet och känslighet på ett klokt sätt utbilda honom vidare till sin fulla rätt. Passar ej oerfaren ryttare men skulle vara ett super fynd för den lite duktigare ryttaren eller en duktig uppåtgående young rider.

Endast seriöst intresserade är välkomna för kontakt där jag vill att du mailar till h.lo1975@hotmail.com och berätta om dig själv ditt mål samt vad ni har att erbjuda och budget så hör vi av oss för vidare information, han ligger i den lite högre prisklassen på 300,000 kr men kan eventuellt diskuteras något vid rätt köpare,bra hem är mycket viktigt, dock EJ skambud!!!
Uppfödare finns att kontakta.
Mängder av bilder och filmklipp finns på Instagram, sök emiliaorest

First ad
Kontakta annonsör

 Vingåker, Södermanlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad