Sto för ridning eller avel

 • Annonsid: 1749423
 • en månad sedan
 • 1347 Visningar
 • 38 Favoritmarkeringar
20 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning, Dressyr, Distans, Avel, Allround
 • Ras:
  Varmblod (Travare)
 • Mankhöjd:
  165 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2011
 • Namn:
  Yello

Yello är ett sto född 2011 som nu säljes då hon lämnat banan för ett liv som ridhäst alt. till avel.
Gjorde sin sista start i december 2021 så är inte länge sedan hon klev av därifrån, därefter varit sällskap till tävlingshästarna i stallet. Tävlad både i monté och för sulky. Kom till mig i maj månad för utbildning i ridningen och för att jag skulle hjälpa min vän och hennes ägare hitta ett hem åt henne, så främsta kontakt sker via mig då hästen finns hos mig. Har Super Arnie (US) som morfar och e. Clerk Magistrate (US) med Andover Hall (US) som far i stammen för den avelsintresserade.

Snäll i hantering, men vaken för sin omgivning. Snäll att sko, lasta och åker lugnt transport som på lastbil. Acklimatiserat sig fort och bra i nya stallet som är mindre ridskola, har även litat på mig som ledare/ryttare sedan start. Kan bli lite sur vid sadling/selning, men aldrig gjort något och ingen smärta har hittats, är kollad. Kan till en början bli orolig att bli lämnad ensam men lugnar sig ofta ganska snart. Vaccinerad.

Inte så långt gången utbildningsmässigt i ridningen ännu, men utbildas under tiden hon säljs. Behöver bygga muskulatur, något byggd i nedförsbacke. Känslig och lyhörd för hjälper. Ej påbörjat hjälpgivning för galoppen men tar galopp själv efter hinder ibland så den finns där. Kan bli lite osäker vid hoppning, behöver bättra på självförtroendet men upplevs tycka det är kul. Kan ibland ha svårt att stå still vid uppsittning. Går bra att rida ut själv på som i grupp, ej reagerat på när fordon passerat oss.
Enligt ägare stark vid körning.

Höger bakben något tjockare sedan hon tidigare några år tillbaka blivit sparkad i hagen och ådrog sig gaffelbandskada. Har efter skadan utläkt både ridits och tävlats i trav och inte haft problem av skadan. I övrigt ingen skadehistorik förutom enstaka småsår och någon hovböld.

Viss utrustning medföljer, ingen sadel.
Intresserad? Skriv gärna meddelande/sms som första kontakt. Jag jobbar oregelbundna tider. Berätta gärna mer om dig och vad du har att erbjuda Yello.

First ad
Kontakta annonsör

 Överum, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (3)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad