Superfin valack kvalad JSM i fälttävlan säljes!

 • Annonsid: 1552293
 • 3 månader sedan
 • 3459 Visningar
 • 60 Favoritmarkeringar
150 000 kr

 • Inriktning:
  Övrigt, Dressyr, Hoppning, Fälttävlan, Allround
 • Ras:
  Varmblod (Halvblod)
 • Mankhöjd:
  162 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2009
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Elvis
 • Ursprungsland:
  Irland
 • Dressyrnivå:
  Lätt A
 • Hoppnivå:
  120 cm

Det har nu blivit dags att sälja min fina Elvis då varken tiden eller pengarna räcker till för två hästar, studier och jobb.

Han är imp. Från Irland 2017 av mig, köpt av Oliwer Walsh på Flowerhill strax utanför Galway och har fram till 2020 gått med mig vid mina studier på Flyinge Kungsgård med fina ord från olika tränare så som; Anette Tukk, Tobias Grönberg och Anna Fagrell, Stina Holm mfl.
Har under hösten även gått med mig i Svenska Ridsportförbundet satsning på fälttävlan för fälttävlandslandslagets dressyrtränare Elisabeth Lundholm men fina ord och som hon beskrev honom; "En mjuk, trevlig, ambitiös och spänstig häst".

En fantastisk häst som gått från H90 till 2** och även kvalde till Junior SM med mig 2019, tyvärr blev jag dock skadad en månad, därav kom vi aldrig till start. Han går utan problem bana upp till 125 och enstaka hinder upp till 140. Utbildad till L:A i dressyr och går enkelt 3*** hinder på träning.
En känslig häst för de ledande-, vikk- och skänkelhjälperna med mycket motor i terräng och hoppning som är mjuk att rida i dressyren.
Supersnäll i all hantering, som en extremt trevlig och lugn ridskolehäst, 100% trafiksäker och hundvan. Ingen skade- eller sjukdomshistorik under de 4 år jag ägt honom och ingen känd historik från Irland.
Regelbundet skodd 6,e - 8,e vecka, mask kollad 2 ggr/år (dock aldrig behövt avmaskats), vaccinerade mot botulism, stelkramp och hästinfluensa samt kollad i munnen UA för ca 1 år sedan.

Är en perfekt första häst för en satsande duktig junior ryttare inom fälttävlan, dock är han absolut INTE en nybörjarhäst! Ryttaren måste göra rätt för att han ska göra rätt men när man hittar alla knappar är han magisk!

OBS! Det står i passet att han är född 2009 men enl. Vet. och A tränaren Ted Nätterqvist är han troligen född mellan 2011 - 2013.

Utpassade sadlar kan köpas till för ett förmånligt pris.

Säljes billigare än planerat pga. Rådande omständigheter samt att vi var i en såkallad "svacka" under sommaren som vi nu är ur, därav få och sämre resultat än väntat under 2020.

Är ni intresserade utav Elvis eller vill veta mer/se fler videor och bilder så hör gärna av er och berätta vad ni kan erbjuda denna fantastiska individ. Ser helst att han kommer till någon som planerar att ha kvar honom en längre period och fortsätta lyfta fram hans kvalitéer.
Referenser från tränare, medryttare mfl. Kan fås vid seriöst intresse på denna underbara individ.

VIKTIGT! Detta är ingen ren hopp- eller dressyrhäst! Utan en fälttävlanshäst.

Skicka i första hand ett sms: 076-272 29 90 eller mail: moso@hotmail.se då jag jobbar oregelbundna tider samt studerar juridik så hör jag av mig så snart jag kan och berätta gärna om er själva.

Jag är noggrann med vart han hamnar då han är min första egna häst samt att jag utbildad honom helt själv från grunden i princip.

Fler bilder/videor kan även ses på min Instagram: @moaaohliin

First ad
Kontakta annonsör

 Flyinge, Skåne län, Sverige


Fler annonser från säljaren (7)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad