Fantastiskt stabilt litet sto

 • Annonsid: 1732867
 • 12 dagar sedan
 • 2308 Visningar
 • 82 Favoritmarkeringar
Inget pris

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Irish Cob
 • Mankhöjd:
  142 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2019
 • Färg:
  Skäck
 • Namn:
  Meya
 • Ursprungsland:
  Sverige

Meya söker ett nytt hem hos ägare som vill ha en unghäst att forma själv.

Detta är en fantastisk tjej, enkel i precis allting. Lättlastad, snäll i all hantering, går att binda upp var som helst, ta med ut själv, trygg och stadig på foten ute, men såklart ung och oerfaren, så behöver en ägare som vill fortsätta utveckla henne. Om man ska säga något negativt om henne, så kan hon någon gång bli unghästenvis o testa att te x stanna när man ska leda henne. Det går dock över enkelt med en tillsägelse.

Hon är miljötränad en hel del och är verkligen duktig med tung trafik, broar med och utan vatten under, lekparker, villaområden m m. Filmer finns och kan fås via messenger. Hon är otroligt lätt och rolig att arbeta med och en väldigt ärlig häst. Hon är riden själv och med sällskap, det går bra att rida henne med en hand och ha en annan häst med som handhäst. Det går också bra att ha den andra hästen lös, även om kompisen drar iväg så är Meya lugn och sansad och inväntar ryttarens kommando.

Meya älskar att umgås med sin människa och kommer på inkallning i hagen. Hon är mycket nyfiken och hänger gärna med ut på promenader eller ridturer.

Inriden under vintern 2021, sedan vilat lite och nu under ryttare igen sedan några veckor tillbaka. Rids dock mycket försiktigt med tanke på ålder, då hon är så pass ung än. Trevlig att rida ut ensam i alla gångarter, även med hund. Hon är förlåtande och blir inte nervig om man tappar balansen och är trygg att sitta på. Skulle säkert kunna passa verksamhet utan större ansträngning gällande inskolning, just pga sitt stabila psyke.

Hon är pigg att rida men med en tydlig broms. Alltid lydig och trevlig, ökar och minskar tempot utifrån ryttarens önskemål. Flyttar fint undan för tryck och är en behaglig häst att rida.

Träffat älg och rådjur ute, rädd för älg, men flippar inte utan spänner sig bara och det går bra att sitta av och stötta henne från marken tills älgen försvunnit och därefter rida vidare. Hon har varit helt okomplicerad att hoppa upp på och rida ut, även efter ett par månaders vila, utan någon annan förberedelse än en sadling. Skulle säkert gå utmärkt att köra in, är tömkörd i skogen och mycket lydig och duktig även då.

Frisk, oskadad och mycket snäll med andra hästar, ingen konflikskapare. Svenskfödd, försäkrad i Sveland. Har känd mamma, i övrigt okänd stam, men är Irish cob. Mankhöjd är beräknad vuxenhöjd, tror hon är ca 139 cm just nu.

Kort sagt en helt fantastisk liten häst, för den som söker en absolut bästa vän för framtiden. Säljes med stor sorg pga ägarens ryggproblem.

Vuxna ombedes höra av sig och endast om man är införstådd med att det är en grön häst - men ett enormt fint ämne som bästa vän.

Rebecca 0705129382

First ad
Kontakta annonsör

 Hultsfred, Kalmar län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad