Tävlingsponny för den tuffa ryttaren

 • Annonsid: 1485242
 • 15 dagar sedan
 • 638 Visningar
 • 18 Favoritmarkeringar
60 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  140 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2005
 • Färg:
  Brun
 • Namn:
  Fanta
 • Ursprungsland:
  Danmark
 • Hoppnivå:
  110 cm,100 cm

Efter mer än 6 år tillsammans är det nu dags att ta det tuffa beslutet att sälja min ponny då hon vill tävla och träna vilket jag är för lång för. En ponny med stor kapacitet som kan komma långt med rätt ryttare! I full kondition, blev placerad i sin senaste start med mig i somras (regional LB hoppning) och är redo att ut och tävla! Redo att gå upp till LA igen snart, kapacitet för mer med rätt ryttare. Hoppat banor på 120 med mig lekande lätt.

Fanta är slutmätt 140cm, upplevs större, född 2005 men blev inte ordentligt utbildad och riden förrän 2014 när jag köpte henne. Innan dess har hon tyvärr haft en tuff bakgrund i Danmark som satt sina spår. Kräver därför en väldigt tuff och rutinerad ryttare som aldrig blir rädd eller arg, utan är lugn och bestämd. Även i hanteringen behöver hon tydliga regler och signaler, men när hon väl lärt känna alla och vet vad som gäller är hon snäll som ett lam!

Var utlånad 2017-2019 till en duktig familj där döttrarna tävlade henne, första dottern fick placering i LA med henne. Innan dess blev hon inte tävlad så mycket, alltså bara aktivt tävlad kortare tid.

Fanta är en ponny med oändlig kapacitet, väldigt bra teknik, otroligt snabb i benen och snabbtänkt. Löser alla distanser utan problem, stor tidsvinnande galopp och otroligt enkel att rida på hinder. Trots detta kräver hon ändå en rutinerad säker ryttare då hon kan hitta på dumheter så som att bocka, bli lätt i framdelen samt är het och stark. Med mig som känner henne så väl bockar hon aldrig eller liknande, men med nya ryttare testar hon gärna. Lyssnar dock väldigt bra på tillrättavisningar, är man bara bestämd och orädd är det inga problem alls, då slutar hon och hoppar som en maskin!

Hon är väldigt välriden och fin i dressyren men kräver väldigt mycket av ryttaren för att hon ska jobba, kan bli bekväm av sig i dressyren.
Går att rida ut på både själv och i grupp men kan bli väldigt pigg och busig.

Lätt att lasta, sko, klippa samt att ha med sig på tävling och träning. Samma sak gäller i hanteringen, snäll som ett lamm så länge man visat henne vem som bestämmer och vilka regler som gäller.

Viss skadehistorik finns, orsakat av yttre olycka, inget som ska ha betydelse för framtiden då det läkte ut helt och hon fick en lång noggrann igångsättning. Är nu i full kondition, tränar och tävlat utan problem. Besiktas innan försäljning!

Ryttaren på video är ca 170 lång, därav inga högre hinder.

Vid seriöst intresse är ni välkomna att skicka mejl, SMS eller ringa. Är du under 18 år ber jag att vuxen kontaktar.
Priset är lågt satt pga att hon är en svår ponny, går att diskutera vid rätt hem. Är otroligt noggrann med vart hon hamnar.

Lånas inte ut innan köp, men ser gärna att man provrider fler gånger.

First ad
Kontakta annonsör

 Veberöd, Skåne län, Sverige


Fler annonser från säljaren (2)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad