Underbart sto med härlig personlighet - Nu med film!Gold

 • Annonsid: 1767075
 • 24 dagar sedan
 • 1556 Visningar
 • 22 Favoritmarkeringar
90 000 kr

 • Inriktning:
  Allround, Dressyr
 • Ras:
  Irish Cob
 • Mankhöjd:
  140 cm
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2014
 • Färg:
  Skäck
 • Namn:
  Romany Rain
 • ID-nummer:
  826073001853633
 • Ursprungsland:
  Storbritannien

Rainy är en mycket personlig, social, lättlärd och smart Irish cob/tinker, otroligt rolig att jobba med. Hon är importerad från England hösten 2019. Sedan dess är hon utbildad av professionell dressyrtränare. Träningen har även innefattat mycket tömkörning, i övrigt klassisk dressyrträning. Hon har mjuk mun och är lydig och arbetsvillig. Hon har mycket lätt för skänkelvikning och skolor. Behöver bli starkare i galoppen men har påbörjat enkla byten och förvänd galopp. Kan rygga och göra bakdelsvändningar. Hennes gångarter är bra för rasen, hon har ett register i både trav och galopp.
Hon är oerhört snäll i box och vid skötsel, lätt att sko och lasta. Rainy är en mild och försynt individ som kan hanteras av alla, men hon är lyckligast när hon får ha ett mindre antal egna människor som tar hand om henne. Hon har ridits ut ensam flera gånger i veckan sedan hon kom till Sverige, men emellanåt behöver hon en trygg ryttare som kan försäkra henne om att saker inte är farliga.
Efter slutmätning 1/8 i år, kan vi konstatera att Rainy är en maxad c-ponny (Något av en överraskning!) Rainys talanger i dressyren i kombination med hennes lynne, talar för att hon skulle kunna göra bra ifrån sig på tävlingsbanorna. Hon har inte prövat på hoppning i nån större utsträckning, men när det hänt har hon tyckt att det är roligt. Men hon kan förstås också bli världens bästa skogsluffar-kompis. Hon är även klickertränad, vilket hon tycker är jätteroligt. Med vänlighet, beröm och godis kan hon lära sig vad som helst.
Som köpare bör man vara medveten om att rasen kräver en del hårvård och att det underlättar om det finns tillgång till spolspilta med varmvatten. Bra att veta om Rainy är att hon inte bör äta hösilage för hon blir lös i magen; hon äter hö idag. Hon trivs bäst om hon har sällskap av andra hästar i hagen och hon har gått i blandflock utan problem. Rainy har inte och har inte haft hovskabb och har inga problem med krustor i karleder eller på benen.
Hon är stambokförd i Avelsföreningens för Irish cob och Irish partbred (http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=sok_ev_3&typ=Exteriorbedomning&id=2021031) och när hon visades på avelsföreningens Riks 2021 fick hon kommentaren "dagens bästa ridprov" och ”henne vill vi gärna se ute på tävlingsbanorna i framtiden”. Hon säljs på grund av hälsoskäl.
Ryttare/tränare Ulrica Jonsson telefon: 070-5554433
Ägare Ebba telefon: 070-895 57 29
Det går också bra att lämna meddelande på Hästnet.
Film från ridprovet vid Riks 2021 (ryttaren på filmen är 177 cm) finns på Youtube. Sök på "Romany Rain Riks" eller klistra in länken: https://youtu.be/4oOwbzOjjj0

First ad
Kontakta annonsör

 Färentuna, Stockholms län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad