Ungsto med toppenpsyke

 • Annonsid: 1330298
 • 2 månader sedan
 • 2230 Visningar
 • 68 Favoritmarkeringar
35 000 kr
Sammanfattning
 • Ras:
  Araber
 • Mankhöjd (cm):
  149
 • Inriktning: Galopp,Allround,Distans,Western
 • Kön:
  Sto
 • Födelseår:
  2016
 • Färg:
  Skimmel
 • Hästens namn:
  Sumaiya
 • Ursprungsland:
  Sverige

Hur jag än vrider och vänder på det så går det inte ihop. Så nu är världens snällaste, finaste, mysigaste Maja till salu, trots att ingen här hemma vill se henne flytta.

Maja, eller Sumaiya som hon egentligen heter, är min egen uppfödning och har nu blivit hela tre år gammal. Ända sedan barnsben har hon varit gudasnäll och aldrig gjort en fluga förnär. Hon har alltid varit först fram i hagen och hälsat, och sist kvar, spanandes efter en när man går därifrån. Hon är snäll med alla hästar, djur och människor, både barn och ovana vuxna kan hantera henne utan problem. Hon är även van att bli lämnad själv i hage och stall, kan lastas enkelt och har åkt iväg själv flera gånger. Snäll mot hovslagare och veterinär, aldrig visat reservation mot främmande människor utan alltid mött nya bekantskaper med spetsade öron och stor nyfikenhet. Lugnare och tryggare unghäst får ni leta efter! Maja är uppvuxen i blandad flock på stora, kuperade ytor och är van vid både lösdrift och box.

Eftersom min tid har varit begränsad då jag både jobbar och studerar samt har en häst till så har vi inte hunnit med så mycket än. Jag tror dock på att skynda långsamt, och eftersom Maja är snabb på att acceptera nya saker så kommer utbildningen garanterat att gå smidigt. Det vi har gjort är provat på sele, lite tömkörning och stått framför vagn. Även sadel, träns och longering har hon klarat av utan problem. Maja har även gått som handhäst och älskar att följa med på promenad ut i skogen.

Vi började hänga på henne lite nu under sommaren, men eftersom hon är inne i en växtperiod för tillfället så har vi valt att låta henne vila till hösten. I dagsläget mäter hon ca. 147 cm fram och 149 cm bak, så hon växer som sagt för fullt.

Majas far är Pribot, en duktig galopphäst som lämnar väldigt fina, sociala och trevliga avkommor som gör sig bra både på galoppen och inom distansen. Morfar är Neiron, som även han har varit framgångsrik inom galopp och distans. Fullständig stamtavla finns att se här:
http://arab.se/ARAB_registratur/Stamtavlan/mainsv.asp?Nr=37118

Här har ni alltså en häst avlad för prestation, men det finns inga tvivel om att Maja hade gjort sig minst lika bra som en familjehäst för den som vill ha en pålitlig bästa vän för livet. Jag kommer endast att sälja henne till rätt hem, och det viktigaste för mig och Maja är att kemin stämmer och att allt känns rätt. Därför är priset diskuterbart.

Har ni några frågor eller är intresserade av att komma och hälsa på så hör gärna av er!

Mvh Emma
0736874601

https://youtu.be/OnU1FnV9zWY - Andra longeringen med sadel. Lite trött för dagen och ett varmt ridhus.

First ad
Kontakta annonsör

 Åsenhöga, Jönköpings län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Digitalt köpekontraktNy!
Färdigfyllt köpekontrakt med digital signering!
Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad