Uttrycksfull klickerhäst söker ny människa

 • Annonsid: 1648204
 • 19 dagar sedan
 • 7002 Visningar
 • 97 Favoritmarkeringar
30 000 kr

 • Inriktning:
  Övrigt
 • Ras:
  Övriga
 • Mankhöjd:
  156 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2013
 • Namn:
  Dark Night
 • Ursprungsland:
  Frankrike

Det är med en oerhörd sorg i hjärtat som jag insett att min bästa vän behöver få hitta en ny människa då min tid inte räcker till.
”Darko” är en väldigt sällskaplig, uttrycksfull häst med mycket karaktär som gärna vill hitta på saker, särskilt trickträning och ridturer i skogen. Han tränas belöningsbaserat, med minimalt med tryck och bevarad autonomi (självbestämmanderätt). Jag letar efter någon som vill fortsätta att umgås och träna Darko i denna anda, då kommer han blomma ut ännu mer till den fantastiska individ han är! Mitt krav är att han fortsätter att tränas främst belöningsbaserat och får ett gott hem med mycket utevistelse med goda hästkompisar.

Darko är i grunden en vaken individ, som ändå har ett visst lugn. När han oroar sig över något stannar han hellre upp och tänker än skyndar på. När man leker i paddocken tar han gärna för sig och utforskar diverse material som hinder, tunnor och broar – han är nyfiken på det mesta man plockar fram!
Däremot har han inte lika stort självförtroende när man tar sig utanför ”hemmet”. Då Darko är flockbunden så behöver man ha hästsällskap med sig när man tar promenader eller rider ut. När han är trygg med dig som människa blir det dock allt enklare att ta sig ut ensamma, vi har tränat mycket på att utöka tid och avstånd från hästkompisar och han har kommit en bra bit på vägen!

Att bli ompysslad är trevligt tycker Darko – bara det inte tar för lång tid! Borsta i timmar är inte hans grej, han vill hellre göra annat som inte innebär att stå still.
Han går barfota och har bra hovkvalitet när hovarna vårdas rätt och verkas regelbundet av hovvårdsspecialist, snäll att verka.
Darko har gått på lösdrift under all sin tid sen han kom till mig, vilket han trivs allra bäst med.

Att åka transport är riktigt trist och otäckt tycker Darko. Med tålamod och rätt motivation går han dock på, står sedan som ett ljus när man kör. Kräver helt enkelt mer träning (och mycket godis ;) )!

Darko har haft ett milt fånganfall när han var överviktig och hade fri tillgång på kraftigt hösilage i lösdriften (lättfödd). Han återhämtade sig snabbt och efter försiktig introduktion har han sedan kunnat gå på (magert) bete. Har bättre hull nu.

Darko är en rätt tuff men socialt klok häst, han går bra ihop med de flesta hästar, har gått i blandad flock med hästar i alla möjliga åldrar. Han är en häst med pondus som lugnt och schysst gärna håller ställningarna i flocken.

Darko behöver en lugn, tålmodig och flexibel person - någon som orkar vänta medans han tar sig en funderare när han blir ängslig på promenaden, eller ändra planen för dagen om Darko visar att han inte är på humör för promenad/ridning eller vad man nu har tänkt sig. Mest av allt behöver han någon som har massor av tid och omtanke att ge honom. Om du letar efter en riktigt fin kompis, tveka inte att höra av dig! Rätt hem viktigare än pris.

First ad
Kontakta annonsör

 Falkenberg, Hallands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad