Valack med stor personlighet och potential

 • Annonsid: 1495699
 • 2 månader sedan
 • 3416 Visningar
 • 93 Favoritmarkeringar
90 000 kr

 • Inriktning:
  Hoppning, Allround, Dressyr
 • Ras:
  KWPN
 • Mankhöjd:
  168 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2010
 • Namn:
  Firenze
 • TDB:
 • Ursprungsland:
  Nederländerna
 • Dressyrnivå:
  Lätt B
 • Hoppnivå:
  90 cm,80 cm

Det är med stor sorg som jag nu ska sälja min ögonsten efter två år tillsammans pga studier. Firenze, eller Franz som han kallas, är Importerad från Holland som 5-åring. Han är en valack född 2010 e. Unaniem ue. Concorde ca. 168cm. Han vandrade rakt in i mitt hjärta och lämnar ingen som träffar honom oberörd. Älskar att mysa i hagen och kliar gärna tillbaka. Stor personlighet och ett hjärta av guld! En kille med humor. Enkel i all hantering så som klippning, skoning och att duscha. Lätt att ha med sig på nya platser och sover bra borta. Stor härlig galopp, utvecklingsbar trav och taktmässig skritt.

Franz vill ha en lugn, balanserad och tydlig ryttare. Pigg, och framåt med mycket motor utan att bli het. Absolut inte dum! Lätt för hjälperna, men mycket häst att rida. Snäll, men pigg att rida ut på. Jag föredrar att rida ut ensam, men funkar även med sällskap om än lite piggare. Möter bilar utan problem och korsar stor, trafikerad väg utan bekymmer. Tävlas idag i LB, börjat träna inför LA. Kan skänkelvikning och ryggning, påbörjat bakdelsvändningar och öppna. Har introducerat förvänd galopp vilket han gör mycket bra. Svaga serpentiner samt fattning på rakt spår. Vill alltid göra rätt och snabblärd. På grund av mitt dressyrintresse har hoppningen hamnat åt sidan. I hoppningen kräver han en tuff och orädd ryttare då han blir het på hinder. Hoppar stort och väl. Vill inte slå sig. Jag har hoppat banor på 90-95cm, hos förra ägaren har han hoppat banor på 1m och enkelhinder på 1,2m. Kapacitet finns för den som är villig att lägga ner jobb.

Jag köpte Firenze som min första egna häst och vi har gjort hela resan tillsammans. Franz är en häst som kräver ridning och utvecklar ryttarens ridteknik fort - han gör rätt när du gör rätt. Han anpassar sig efter sin ryttare och lotsar snällt runt de oerfarna och tänder till när ryttaren med mer erfarenhet sitter upp. Han är dock ingen ren nybörjarhäst, men kan passa alldeles utmärkt som första häst till den som har goda grunder, har lite skinn på näsan och tålamod. Det viktigaste för mig är att Franz kommer till ett hem där han får den tid och kärleken han behöver. Där han inte stressas upp i några klasser utan får tid till att växa i kroppen och växa i uppgiften.

Franz vill ha mycket utevistelse i ordentlig hage och står helst ute dygnet runt. Han är väldigt social och fungerar bra med de flesta hästar, även ston. Kan dessvärre tugga lite på kompisens täcke. Fungerar även ensam. Kan lämnas själv i stall och hage utan problem.

Utprovad dressyrsadel finns att köpa till (en Prestige D1). Samtlig utrustning så som schabrak, täcken, träns, benskydd osv finns att köpa till paketpris. Sadeln är kollad och omstoppad 30/9. Tänderna är kollade av utbildade tandläkare + vaccinering 16/10.

Jag jobbar oregelbundna tider och kan därför vara svår att nå. Lämna gärna ett meddelande eller skicka ett sms så hör jag av mig så fort jag kan.

First ad
Kontakta annonsör

 Luleå, Norrbottens län, Sverige


Fler annonser från säljaren (1)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad