Världens Bästa Telle

 • Annonsid: 1755963
 • en månad sedan
 • 2220 Visningar
 • 90 Favoritmarkeringar
48 000 kr

 • Inriktning:
  Allround
 • Ras:
  Kallblodstravare
 • Mankhöjd:
  160 cm
 • Kön:
  Valack
 • Födelseår:
  2012
 • Namn:
  Telle (Telman Linn)

Här har vi inte bara en häst utan min absolut bästa vän. Det är med otroligt stor sorg jag skriver denna annons.

Telle är en helt fantastiskt häst på alla sätt och vis. Han är genomsnäll och super trevlig. Han är en häst med stor personlighet och mycket humor. Alltid omtyckt av alla, samtidigt som han är en personlig häst. Jag har verkligen bara gott att säga om honom.

Han har tidigare gått på travet, och efter det blev han turridningshäst. Sedan köpte jag honom 2020. Under våran tid tillsammans har vi lagt ner mycket tid på att hitta balans och hållning, bygga en relation, utbildning inom ridning, lydnad och lyhördhet överlag. Vi rider för det mesta ut, eftersom det är det bästa både jag och han vet. Öronen alltid framåt! På ridbanan tappar han lätt motivation för han tycker det det är trist. Kan dock vara för att jag också tycker det är trist och ger han inte nog roliga övningar.

Han har mycket motor och kraft men jag upplever han inte som stark. Vi har övat mycket på lydnad och försökt få honom att hitta lugnet. När jag först köpte honom ville han bara rusa och hade bara en fart: supersnabbt! Nu är han mycket duktigare på att kunna reglera farten med ett lugn. Självklart kan han tagga till när han fått springa snabbt (som är det bästa han vet) men han hittar snabbt tillbaka till lugnet. Han är absolut inte het som många andra kallblodstravare kan vara. Vi har försökt öva mycket på röstkommandon och ibland behöver man inte ens ta i tyglarna.

Från marken har han blivit otroligt lyhörd och duktig. Numera kan jag promenera med honom lös, han går bredvid mig och stannar när jag stannar. Stannar han och äter gräs ropar jag på honom och han kommer springandes mot mig. Han är helt fantastisk och vill verkligen göra rätt.

Att sälja Telle är egentligen det absolut sista jag vill göra. Jag älskar verkligen honom och är extremt mån om vart han hamnar. Jag söker efter någon som har samma värderingar som mig när det kommer till hästhållning. Jag vill att hans mående ska alltid gå först. En naturlig hästhållning, med sunt tänk. Att han går på lösdrift är en självklarhet. Jag söker efter en mild och snäll person, som är mjuk och trevlig i sin ridning. Gärna en person som är medveten om sin sits eller som är insatt i VBR (vertikal balanserad ridning). Han vill gärna ha någon som gillar att rida ut lika mycket som honom, kanske hoppa några små skutt också. Det tycker han är super kul.

Jag kan prata i timmar om honom. Om det är något mer du vill veta hör av dig! Hemmet är som sagt väldigt viktigt för mig, så jag skulle även kunna tänka mig ett långtids-foder kontrakt eventuellt.

Skriv gärna och berätta om dig och vad du har att erbjuda honom. Jag har massor med filmer och bilder jag gärna visar mer utav

First ad
Kontakta annonsör

 Norrköping, Östergötlands län, Sverige


Fler annonser från säljaren (3)

Premium
Sälj ännu snabbare med boost!

Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

Second ad