Welsh mountain-pojkar med fantastiska möjligheter leasas ut!

 • Annonsid: 1482239
 • 3 månader sedan
 • 269 Visningar
 • 1 Favoritmarkeringar
Inget pris


  Vi funderar på att låna ut en av våra två fuxpojkar från i höst till och med nästa sommar, mot att den tränas, rids in och ev visas på utställningar i södra Sverige eller någon av grannländerna. Båda är welsh mountains, sec A.

  Hade UK inte haft sina tokiga karantänregler som verkar bli av vid årsskiftet efter Brexit så hade vi satsat på att ha dem där, men nu testar vi på detta vis istället.

  FRIARS FLYING FOX

  e: Uphill James Fox (Crumpwell Fox Wild x Trefaes Silver Saphire)
  u: Friars Lady in Gold (Friars Oscar x Friars Crystal Gold)

  Fox är efter Olympia-mästaren Uphill James Fox som har många mästartitlar och många underbara avkommor.

  På mödernet har vi några av Friars stuteris mest framgångsrika blodlinjer, genom hans mamma Friars Lady in Gold. Hans farfar Friars Oscar har samma mamma (Friars Golden Charm) som Friars Goldilocks, som var Supreme Champion på Royal Welsh Show och bakom många av stuteriets mest framgångsrika hästar.

  Friars Golden Charm är också ursprunget till den berömda Tear-linjen, vars barnbarn Friars Tears of Gold köptes för 11.000GBP på Fayre Oaks High Flyer 2006. Friars Stuteri har över 50 vinster på Royal Welsh och är otroligt välrenommerat världen över.

  Fox var inbokad att visas på Royal Welsh innan Corona, men han fick stanna hemma i väntan på bättre tider när allt stängdes ner. Han har hingstlicens.

  COSFORD CHAINMAIL

  e: Thistledown Vierra (Waxwing Victory x Waxwing Valencia)
  u: Cosford Charity (Bengad Red Pepper x Cosford Charm)

  Hans pappa Thistledown Vierra är en hingst från det mycket välkända Thistledown-stuteriet där han är uppfödd på Brierwood and Revel-linjerna av Waxwing Hannah, som har varit en av de bästa avelshingstarna i Thistledown. Vierra är också far till multichampion Cosford Wishes Vision.

  På mödernet har vi de fina gamla Bengad-linjerna genom hans mor Cosford Charity och hans farfar Bengad Nepeta, som står bakom många stuteriers mest framgångsrika hästar.

  Charlie blev Youngstock Champion of Southern Counties Welsh Pony and Cob Summer Bronce Medal Show 2019, och visades med framgång i UK 2019. Lite kuriosa är att han även vann sin klass på den virtuella showen för SWF tidigare i sommar. Skulle ha visats i UK i år också, men pga Corona så har han gått på bete och tas hem till Sverige nu i september. Kommer skaffa hingstlicens under hösten.

  Vi vill att allt ska kännas helt rätt, så det är viktigt att man har tidigare hingstvana och ett stall som är anpassat till hingstar, samt att man är van att utbilda och visa på utställning (om världen kommer blir normal 2021). Båda har mycket bra gångarter och väldigt trevligt temperament.

  Viss ersättning kan utgå, men främsta tanken är ett byte mot att de används i avel då det har varit stort intresse för dem redan.

  Charlie kommer till Sverige i september och kan levereras i södra Sverige, Fox kan tas till södra Sverige samtidigt.

  Är du intresserad, så skicka PM!

  First ad
  Kontakta annonsör

   Östersund, Jämtlands län, Sverige


  Fler annonser från säljaren (3)

  Premium
  Sälj ännu snabbare med boost!

  Våra olika boosterpaket hjälper dig nå ut till ännu fler köpare så att du kan sälja upp till 10x snabbare, och förhoppningsvis få mer betalt

  Second ad