KF

Kia Frederiksen

Om mig


Medlem sedan2018-10-26

Verifierad via
 • Epost
 • Telefon

Annonser av Kia

Annonser av Kia

1

Inte redo att sälja?

 • Falkenberg
Inget pris
7 maj

Inte redo att sälja din älskling? 🐴 Behöver du ekonomisk och fysisk avlastning? Vi söker hästar att använda i vår verksamhet! Då trycket är exremt stort just nu så knakar det i fogarna hos oss och vi behöver fler hästar för att kunna uppfylla våra kunders behov. Vår verksamhet består till största del av turridning till havet (och skogen) men även lite ridskola. Hos oss får hästen varierad ridning i form av både lektionsridning och uteritter i fantastisk natur. Våra hästar har även medryttare som rider, sköter och älskar dom lite extra 💕 Varje häst har minst 1 vilodag per vecka. Bilder på hästarna - från turridning och andra aktiviteter - läggs regelbundet upp på vår facebooksida så det är lätt för dig som ägare att följa och hålla ett litet öga på din häst om så önskas. Upplägget ser ut så att vi tar emot hästen på foder och står för alla kostnader medan den är hos oss. I utbyte får vi använda hästen i vår verksamhet. Självklart skrivs kontrakt på detta, specifik tid med möjlighet till förlängning enligt överenskommelse och referenser finns. Hästarna vi söker ska vara friska, trafiksäkra, ha lätt för tölt och kunna ridas av nybörjare (självklart kommer de även ridas kontinuerligt av duktiga rutinerade ryttare för att bibehålla kvalitén). Lindrig eksem är dock inget problem då vår gård ligger väldigt nära havet, vi har inga knott och det blåser mycket. Vi har haft flera eksemhästar hos oss som inte ens behövt behandling sedan de flyttade hit. Flocken med verksamhetshästar består just nu av 12 valacker och 3 ston så att hästen klarar av att gå på lösdrift i blandflock är önskvärt. Vi söker i första hand valacker men ett sto som uppfyller kriterierna kan också vara av intresse. 🐎 Vi kräver alltid längd, vikt och ridvana på alla som bokar ridning hos oss, detta för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt för alla, så att vi kan matcha rätt ryttare med rätt häst både storleks- och kunskapsmässigt. Intresserad? Skicka ett meddelande med information om din häst så diskuterar vi vidare! 😊

2

Dís

 • Falkenberg
 • Island
 • Islandshäst
120 000 kr
7 apr

Dís från Bölse SE2016224800 ca 137 cm - ej mätt ännu e. Ask från Flottatjärn (bedömd till 8.11 totalt med bla 9.0 för tölt och spirit). ee. Rökkvi frá Hárlaugsstöðum (bedömd till 8.34 totalt med bla 9.5 för trav och helhetsintryck och 9.0 för tölt, galopp, sakta galopp och spirit). u. Dimmalimm från Vetelängan (ej bedömd). ue. Þáttur frá Arnarhóli (bedömd till 8.29 totalt med bla 9.0 för tölt och sakta galopp). Dís är ett underbart sto som blir 6 år till sommaren. Femgångare med fantastiska gångarter, passen ej tränad men testad och finns lätt till hands för den som vill utveckla. Tävlad en gång förra året bara för att prova på och kammade hem 6.0 i både trav och galopp, 5.5 i tölt och 5.0 i skritt. Blivit stående en del i perioder pga tidsbrist så finns absolut mycket mer att plocka fram hos denna tjej! Nyligen igångsatt igen efter en periods vila. Född här hos oss, uppvuxen i flock och van att gå på lösdrift, både i blandflock och stoflock. Kan ridas ut både själv och med sällskap, har extraknäckt några gånger som täthäst i vår turridning. Trafiksäker och snäll i all hantering. Hittills lättlastad och stått snällt på transporten (bara åkt till och från tävlingen vi nämnde ovan). Ingen fång eller eksem. Dís är jättesnäll men fortfarande ung och har mycket vilja med stora rörelser, gör aldrig något dumt men gillar fart. Passar därför en orädd rutinerad ryttare som söker en framtida stjärna till tävling, kurser eller som superlyxig fritidshäst. Priset stiger i takt med träning. Finns hos oss på Olofsbo Islandshästar i Falkenberg.

 • attr137cm
 • Sto
 • 6 år
2 4

För framtida tävling

 • Falkenberg
 • Island
 • Islandshäst
150 000 kr
5 apr

Lyfting frá Einhamri 2 IS2015235263 ca 145 cm i mankhöjd, ej mätt ännu Lyfting är en stor och vacker prinsessa som är efter Sjóður frá Kirkjubæ. Han har en riktigt imponerande bedömning med hela 9,0 i ridegenskaper och 8,24 exteriört, ingen egenskap under 8,0. Totalt 8,70. Han har 9,5 i Spirit. 9,0 i Tölt, Trav, Pass, Helhetsintryck och Rygg & kors. 8,5 i Sakta tölt, Galopp, Skritt, Huvud och Hals-Manke-Bog. 8,0 i Sakta galopp, Proportioner, Benkvalitet, Benställning, Hovar och Man & svans. Lyftings mamma är obedömd men hennes far Hervar frá Sauðárkróki har en bedömning med 8,58 i ridegenskaper. Med dessa mäktiga hästar bakom sig har Lyfting verkligen mycket att brås på. 🌟 Lyfting själv är riden ca 1 år. Hon är pigg och framåt, har över medelvilja och stora rumsliga rörelser. Hon behöver bygga lite mer muskler och jobba på formen. Hon är stabil, säker på foten och stressar inte upp sig i första taget. Vid uteritt kan hon titta på saker men skulle aldrig få för sig att kasta sig eller rusa iväg. Kan skänkelvikning och har tydlig broms. Trafiksäker. Lätt att lasta och står snällt på transporten, även när den står still. Passar orädd rutinerad ryttare som gillar fart och vill ha en häst att utveckla för tävling på högre nivå. Ej till nybörjare. Lyfting är jättesnäll i all hantering, hon älskar att stå och mysa och bli kliad i öronen. Snäll med andra hästar och lättfångad i hagen, kommer när man ropar på henne. En obs på att det var extremt halt och blåste storm när videorna filmades 😉 Står på Island. PRISET ÄR DISKUTERBART! Priset stiger dock i takt med träning. Förmedlar kontakt med ägaren som pratar svenska.

 • attr145cm
 • Sto
 • 7 år