Engagemang och service med omtanke – hundförsäkring är mer än bara villkor

I stolt annonssamarbete med Dina Försäkringar. 

I över 10 år har Dina Försäkringar erbjudit försäkringar för hundar och deras ägare. Med en hundförsäkring framtagen för och av hundägare samt engagemang i hundägares vardag har bolaget vunnit pris för att ha nöjdast kunder i branschen.

 Djurägare i Sverige är bäst i hela Europa på att försäkra sina hundar och cirka 90 procent av alla hundar har en försäkring. Många försäkringsbolag erbjuder hundförsäkring men det exakta innehållet i dem kan variera lite mellan bolagen.  

– Jag skulle säga att många hundägare är medvetna om vad de vill ha av en försäkring och jämför inte bara pris utan även innehåll utifrån vad som är viktigt för ägaren och det man gör med sin hund, säger Anita Moliis Larsson, Produktansvarig Djur på Dina Försäkringar och själv både hund- och hästägare. Vår hundförsäkring har tagits fram av medarbetare som själva är hundägare och ägnar sig åt allt från mys hemma och långa promenader till uppfödning, agility, nosework och utställning. De vet vad som krävs av en försäkring och tillsammans arbetar vi för att ständigt förbättra vårt erbjudande så att hundägare ska kunna ha en trygg tillvaro tillsammans med sin hund. 

Både hund och boende försäkrat ger fördelar
De absolut vanligaste skadeorsakerna hos hundar är enligt Dina Försäkringars statistisk diarré, kräkningar, förgiftning och att hunden svalt något olämpligt föremål. Skador som många gånger går att förebygga effektivt. Andra vanliga åkommor är livmoderinflammation och urinvägsinfektion. 

– Vårt fokus har varit att försäkringen ska gälla för det mesta som kan hända utan att kosta alltför mycket eller ha en för hög självrisk. Det ska även vara enkelt att göra justeringar och val för att påverka hur mycket försäkringen kostar, anpassa den efter din plånbok helt enkelt. Dessutom, har du både hunden och boendet försäkrat hos oss på Dina Försäkringar gäller avbeställningsskyddet i vårt extra reseskydd om du behöver avboka en resa utomlands för att hunden blivit sjuk. 

Kunniga och engagerade medarbetare
Tyvärr råkar de fyrbenta vännerna ut för olyckor ibland eller blir sjuka och då behöver försäkringen användas. Förutom att den ska gälla för många händelser är det också viktigt att få bästa möjliga service från sitt försäkringsbolag när något hänt. 

– Det är viktigt att du som kund känner att den du pratar med förstår din situation och är kunnig. Eftersom de flesta som jobbar med djurförsäkring hos oss har en aktiv vardag med djur så möts du alltid av någon som lätt kan sätta sig in i och förstå din situation, säger Anita. Vi vet alla hur chockartat det kan vara när något händer och då är det skönt att kunna få stöd och förståelse. 

Nöjdaste kunderna i branschen
Att Dina Försäkringars kunder är nöjda vittnar den årliga undersökningen Svenskt Kvalitetsindex om. 2020 mättes nöjdheten hos kunder med djurförsäkring i något av de svenska försäkringsbolagen och då hamnade Dina Försäkringar på förstaplatsen. 

– Vi är så glada, stolta och tacksamma över att kunderna rankar oss så högt i Svenskt Kvalitetsindex mätning. Det sporrar oss att anstränga oss ytterligare och fortsätta att  leverera det kunderna efterfrågar och förtjänar, avslutar Anita.

dina.se kan du räkna ut ditt pris på hundförsäkringen och köpa direkt.