Sälj som företag på Hästnet


Sälj som företag på Hästnet


På Hästnet kan du sälja och köpa mycket mer än bara Hästar. Varje dag läggs det upp 100-tals annonser under kategorin UTRUSTNING. Här säljer privatpersoner begagnad utrustning, så som urvuxna ridkläder, hästtäcken, träns, sadlar och mycket mycket mer. Också företag har upptäckt fördelarna med att sälja på Hästnet, och annonserar både gamla och nya varor hos oss.

Vi har intervjuat Jennie, grundare till secondhandbutiken Equeesed. Och såhär säger Jennie om att driva företag på Hästnet:

“Ibland är det väldigt emotionellt att hantera utrustning efter sin livskamrat, eller så tar livet bara en hastig vändning emellanåt och saker måste ske fort…”

“Det handlar om att finnas där kunderna finns…”

“Det är enkelt att skapa annonser och enkelt att administrera bland befintliga annonser…”

“Chatten är suverän! Det går fort att kommunicera via Hästnets chattfunktion…”

“Det finns en viss trygghet i att handla från ett företag vilket alltså ligger till min fördel...”

 

Hej Jennie, vem är du och hur började resan med Equused?

Jag heter Jennie Vornanen, är 28 år gammal och driver sedan 2016 företaget Equused AB som är en secondhand- och outlet inom hästsport med fysisk butik i Torshälla.

Idén med Equused föddes när jag bestämde mig för att lägga själva hästägandet på hyllan ett tag. Jjag saknade möjligheten att bara kunna lämna av utrustning som jag inte ville behålla och helt enkelt låta någon annan sköta jobbet med att sälja. Secondhand Butiker med förmedlingsservice existerade, men kravet var i de allra flesta fall att utrustning skulle lämnas in rengjord. Ibland är det väldigt emotionellt att hantera utrustning efter sin livskamrat, eller så tar livet bara en hastig vändning emellanåt och saker måste ske fort. Där bestämde jag mig för att jag ville jag finnas som avlastning oavsett av vilken anledning man behöver rensa i förrådet och sköta hela jobbet åt den som behöver hjälpen.


Vad är det bästa med att driva eget?

Att se hur företaget över tid formas och växer in i att passa marknadens efterfrågan, att jag faktiskt får känna att min idé bär frukt!


Hur mycket tid lägger du på din verksamhet idag?

Minst motsvarande ett heltidsjobb! Intresset för att få hjälp att sälja utrustning är jättestort, tillgängligheten för kunderna är viktig liksom kundservicen. Att erbjuda en helhetslösning innebär många steg i processen från inlämnad vara till pengar på kontot hos den som lämnat in sin utrustning vilket såklart blir tidskrävande.

 

Hur många annonser lägger du upp på Hästnet i snitt per vecka?

Jag lägger upp ett femtiotal annonser på utrustningssidan på Hästnet i veckan.

 

Vad är det bästa med att använda Hästnet som företag?

Det handlar om att finnas där kunderna finns. Hästnet är välkänt bland hästfolket och vanligt att man använder sig av oavsett om man köper eller säljer. Det är enkelt att skapa annonser och enkelt att administrera bland befintliga annonser.


Hur kommunicerar du med dina kunder via Hästnet?

Chatten är suverän! Det går fort att kommunicera via Hästnets chattfunktion, tidigare har man använt sig av vanlig mejl och jag upplever att svarsfrekvensen är betydligt högre eftersom appen själv aviserar när det finns ett nytt meddelande och allt sker inom Hästnet istället för att konversationen ska tappas bort i den vanliga mejlkorgen.


Hur viktigt upplever du att det är med en bra bild på det man säljer?

En bra bild är jätteviktig! Jag är ingen proffsfotograf och det är absolut ingenting som krävs av den som säljer, men en tydlig bild på varan där skicket tydligt syns lockar helt klart fler klick på annonsen.

 

Vad är den största utmaningen med att sälja begagnat?

Trovärdigheten. Många intressenter upplever drar sig för att betala för en vara med risken att den kanske aldrig blir levererad, vilket ofta förekommer i affärer främst mellan privatpersoner. Det finns en viss trygghet i att handla från ett företag vilket alltså ligger till min fördel.

 

Hur lång tid upplever du att det tar att sälja en produkt när du väl lagt upp den?

Vissa produkter säljer som smör i solsken medan andra kan behöva lite tid på sig, ibland hinner man knappt publicera annonsen innan varan är såld!

 

Hur skickar du dina sålda varor?

De allra flesta varorna skickas spårbart med Postnord eller Schenker, det ska kännas tryggt för båda parter.

 

Hur ser framtidsplanerna ut för Equused?

Målsättningen är att bli det självklara valet när det kommer till second hand inom hästsport. Försäljningsmässigt är företaget redan rikstäckande, nu letar jag lösningar på hur jag ska kunna hjälpa fler med förmedlingsbiten och kunna erbjuda min service till kunder i hela landet. Även outlet-delen av företaget beräknas få en uppsving med lite nya varumärken inom de närmsta åren.