Hästar

Hästar sökes

Utrustning och tjänster

Hästnets Artiklar

Hjälp

Hjälpcenter
HästnetHästnet
Veckans middagstips!
Dela

Veckans middagstips!

Hästnet

Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid

Pizza bianco med rödkålssallad

Ingredienser

  • 1/2 msk oregano kg potatis
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk neutral olja
  • 1 fp strimlad rödkål (400 g)
  • 1 fp svartkål (300 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 fp körsbärstomater (250 g)
  • 1 rödlök
  • 2 st pizzabottnar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fp riven ost (200 g)
  • 1 fp pinjenötter (40 g)


Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 230°.

  1. Rödkålssallad (skål): Blanda ½ msk oregano, 2 msk vitvinsvinäger, 1 msk neutral olja, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i skålen. Blanda ner 1 fp strimlad rödkål (400 g).

  2. Pizzatoppping (bunke): Skär 1 fp svartkål (300 g) i 1 cm breda strimlor. Massera svartkålen med 1 msk olivolja och ½ tsk salt i bunken. Halvera 1 fp körsbärs-tomater (250 g). Skär 1 rödlök i tunna halvmånar.

  3. Pizza (2 plåtar): Lägg ut 2 st pizza-bottnar på plåtarna och bred över 2 dl crème fraiche och 1 tsk svartpeppar. Fördela 1 fp riven ost (200 g) och grönsakstoppingen ovanpå pizzorna (osten i botten). Grädda pizzorna mitt i ugnen i 7–10 min, tills osten smält.

  4. Pinjenötter (stekpanna): Hetta upp pannan torr och rosta 1 fp pinje-nötter (40 g) på medelhög värme i ca 3 min, så de blir gyllenbruna.

  5. Strö pinjenötterna över pizzorna och servera med rödkålssalladen.

Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Hästnet
Hästnet använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Användning av denna webbplats och andra tjänster innebär godkännande av Hästnet Villkor och Personuppgiftspolicy. Du kan när som helst .
© Upphovsrätt 2024 - Hästnet