Hästar

Hästar sökes

Utrustning och tjänster

Hästnets Artiklar

Hjälp

Hjälpcenter
HästnetHästnet
Veckans middagstips!
Dela

Veckans middagstips!

Hästnet

Sponsrad artikel i samarbete med Middagsfrid

Saffranspasta med räkor och fänkål

Ingredienser

  • 1/2 purjolök
  • 1 fänkål
  • 1 zucchini
  • 1 fp körsbärstomater (250 g)
  • 1 dl + 1 msk olivolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 fp saffran 1/2 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 port valfri pasta
  • 2 fp räkor (800 g)
  • 1/2 fp bladspenat (125 g)


Så här gör du:

1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Sås (kastrull + stekpanna): Strimla ½ purjolök. Ansa och skär 1 fänkål i tunna strimlor. Skär 1 zucchini i 1 cm breda kvartar. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g).

3. Blanda 1 dl olivolja, 2 tsk vitvins-vinäger och 1 fp saffran (½ g) i kastrullen. Sjud blandningen på låg värme i 2 min.

4. Hetta upp 1 msk olivolja i stek-pannan. Fräs löken, fänkålen, zucchinin och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i ca 5 min. Tillsätt tomaterna och 1 tsk sambal oelek och fräs i ytterligare 1 min. Rör ner saffransoljan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.

5. Koka valfri pasta (gärna tagliatelle) till 4 personer.

6. När pastan kokat klart, häll av vattnet men spara lite pastavatten. Blanda den nykokta pastan med saffranssåsen och 2 msk pastavatten. Rör om och blanda ner 2 fp avrunna räkor (800 g) och ½ fp bladspenat (125 g). Klart att servera!

Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Prenumerera
Hästnet
Hästnet använder cookies på denna webbplats för att förbättra din användarupplevelse. Användning av denna webbplats och andra tjänster innebär godkännande av Hästnet Villkor och Personuppgiftspolicy. Du kan när som helst .
© Upphovsrätt 2024 - Hästnet