Stall MVG, Viby Berga Gård

Vi föder upp SWB och Svensk varmblodig travhäst. Vårt avelsmål är att få fram hållbara, glada och ridbara/körbara moderna sporthästar för dom högsta klasserna. Vi vill dessutom att dom ska vara lika trevliga på insidan, som på utsidan!
För att lyckas med detta har vi satsat på sunda, rörliga och trevliga ston. Vi är helt övertygade om att vare sig det gäller dressyr eller trav så är det allra viktigaste, förutom en trevlig individ, ett riktigt starkt möderne som förärvt sig i generationer. Vissa av våra ston har egna meriter andra inte, men gemensamt för dom alla är att dom stammar ur mycket goda mödernelinjer som redan tidigare visat att dom levererar.

Stall MVG, Viby Berga Gård Annonser

Just Wimphof-hingst ur ett av Hollands bästa mödernen!

  • Dressyr
  • Varmblod (Halvblod)
100 000 kr
23 okt

Hingst f.190612 e.Just Wimphof u.Alympia W e.Rhodium- Jazz- Contango. Aston MVG är en otroligt maskulin, vacker och korrekt fölunge med ett mycket trevligt temperament! Hans mor Alympia W kommer från den kända Wendy-linjen, en utav Hollands absolut bästa dressyrfamiljer som bla gett hingstar som Charmeur, Zhivago, Zuidenwind, Fürst Jazz, Wilton, Asgard´s Ibiza, Estados, BH Edelman, Grenoble & Van Gogh mfl.! Alympia har en bror som tävlas i Svår dressyr och en i MsvA. Hennes mor Tolympia W e.Jazz är helsyster med tre Grand Prix hästar, varav en godkänd hingst. Tolympia är även helsyster med Bolympia som lämnat Asgard´s Ibiza e.Desperado som blev Hauptprämie-segrare 2017. 2018 vann Ibiza lilla finalen på UVM och slutade som sexa i stora finalen. I år har han sin första kull till hingstpremieringarna i Tyskland och han har åtta avkommor (på en väldigt liten kull) som gått vidare efter förselekteringen. Ytterligare en syster till Tolympia tävlar svår klass internationellt och Tolympia har skyhöga 184 i avelsindex i KWPN! Den unge fadern Just Wimphof e.De Niro- Riccione- Sandro Hit var 2018 Hollands populäraste hingst och hans första fölårgång såg mycket lovande ut! Just Wimphof har gjort mycket fina resultat i 4-års klasser 2018. Här kan du läsa mer om mödernet och se bilder på syskon och även filmer på systern Abba MVG https://stallmvg.com/alympia-w/ PRIS: 80 000 kr+moms

  • 170cm
  • Hingst
  • 1 år