Annons

Hästgårdar säljes  

/   Antal: 30
6

Hästgård

 • Bergsjö
 • Hästgårdar
2 700 000 kr
30 aug

Ibland blir inte livet som man tänkt sig och vi har nu beslutat att se oss omkring efter någon annan som vill köpa det som var tänkt att bli vårat drömhus. Efter att vi flyttade in i början på mars i år har vi stött på oförutsedda, oplanerade utgifter bland annat med dränering och dagvattenledningar vilket medfört problem med översvämningar och har varit väldigt kostsamt och energikrävande för oss. Vi har nu kommit fram till att det inte kommer vara ekonomiskt hållbart för oss efter dessa utgifter när allt åtgärdats att bo och driva stället på bästa sätt som våran livssituation ser ut idag. Vi kommer såklart att fixa dränering och taket på tornet som behöver åtgärdas så det blir en fin start för nästa och de kan fortsatta med insidan och göra det till sitt eget paradis. (Fönster till de 2 sidor som behöver panelas om är redan inköpt och kommer följa med i köpet) Jordbruksfastighet Drygt 7 ha mark Jakträtt Vattenburen uppvärmning via jordvärme. Det som är gjort på huset senaste året är: Framsidan - nymålat En av de andra sidorna - nya fönster samt ny panel och nymålat. Nytt badrum Diskbänk i köket med diskmaskin ( gamla bänken finns kvar) Stallet har 8 boxar och även en lösdrift finns. Dubbelgarage Platsen är fantastisk, härliga grannar och perfekt för den som har hästar då det är ett stort stall som vi rustat upp efter att vi flyttat in (riktigt fina rid och körvägar, stallet har innan vårat tillträde varit en travverkamhet) Läget är kanon, du bor centralt med ca. 2 km avstånd till skola, affär osv. Det är endel att göra på gården men det finns otroliga möjligheter för den som vill och kan. För fler bilder, frågor och visning skicka iväg ett meddelande.

 • 175
 • 5
6

2ha Idylliskt belägen gård

 • Åseda
 • Hästgårdar
880 000 kr
27 aug

* KATT-HULDAS * Välkommen till din egna Svenska dröm! Nyelund även lokalt känd som Katt-Huldas är en mycket charmig gård om 2ha med bästa idylliska läge. Katt-Hulda levde och verkade i huset fram till 1963 och hade som namnet avslöjar stort antal katter. Gården ligger vid vägens slut och således mycket lugnt och ostört. Gårdsbild med bostadshuset på vacker höjd med vy över ladan strax nedanför vid in- och uppfarten till fastigheten samt stort tunnelväxthus på baksidan. Gediget och välbevarat bostadshus uppfört 1891 med reveterad fasad och timmerstomme i 2 plan där man kan känna "historiens vingslag" där mycket av det gamla och genuina finns bibehållet. Nedre plan har med sin väl tilltagna takhöjd en ljus och rymlig känsla. Hall med platsbyggd förvaring och trapp till övre plan. Två stora fina allrum i fil. båda i "salongs-storlek" och med gedigna putsade rörspisar och stora fönster mot den privata insynsskyddade tomten. Moderniserat kök men med äldre detaljer såsom emaljerad vedspis och murad kåpa. Övre plan med hall samt 4 rum som samtliga går att nyttja som sovrum om så önskas. Timmerlada med plåttak och plats för flera typer av "hästkrafter" samt hygien-del med wc, dusch samt bastu. Vatten från egen borrad brunn samt vattentankar. Tomten består ungefär till häften av trädgård samt ängsmark och hälften av skog vilket möjliggör självförsörjning av ved. Bostadshus med tillhörande sidobyggnader är omringade av vackra stenmurar och de egna markerna har god potential för odling. Redan idag finner du här ett 40-tal fruktträd och 50-tal bärbuskar bl.a. äpple, plommon, bärhäggmispel, mullbär, havtorn, hagtorn, storfruktig hassel, ätlig rönn, kastanj, vinranka, schisandra, blåbärstry, vinbär, björnbär och rabarber. Katt-Hulda lät upplåta mark till järnvägen - smalspåret och museijärnvägen löper längs tomtens sydvästra gräns - och fick som tack åka gratis med tåget. Hennes minne har idag förevigats genom konstverket "Katt-Huldas soffa" inne i Åseda ort. Det har under sommarhalvåret åkt veterantåg längs med smalspåret och verksamheten har drivits av föreningen Smalspåret Växjö-Västervik. Fastigheten gränsar även till ett fornlämningsområde med flera stenkammargravar. Omgivningarna karaktäriseras till stor del av ett ålderdomligt kulturlandskap och en orörd vildmark. Här finner du stillhet och en mångfald av växter och djur tillsammans med en intressant kulturhistoria. Mycket sjö- samt skogsrik kulturbygd inom det Småländska höglandet med sina varma somrar och kalla vintrar. För den vandrings- och cykelintresserade finns det flertalet leder i närområdet såsom Sjömillan-rundan och Torp - Göljehult rundan. Sjöarna Ämten och Segen ligger ca 4km bort samt större sjön Säljen ca 5km. 7 min bilväg in till Åseda med service och badplats Åkragöl. Även service i Fagerhult ca 22km. Med sitt lugna och insynsskyddade läge är denna fastighet en barnvänlig idyll med närhet till vandring, svamp- och bärplockning och mycket mer. Välkommen !

 • 110
 • 6
6

Privat idyll vid Sommen

 • Norra Vi Socken
 • Hästgårdar
1 kr
23 aug

Sjönära fastighet idylliskt belägen på ostört läge vid sjön Sommen. Brygga för bad- och båtplats endast 70m från bostaden. Förutom den bebyggda fastigheten Jolstorp 1:5 ingår även två fristående fastigheter på sammanlagt över 4.000 kvm med äldre bygglov, Jolstorp 1:7 och Jolstorp 1:8. Med utsikt över sjön Sommen öppnar detta välskötta och charmiga hem upp för ett boende året runt med naturen som närmaste granne men ändå med närhet till erforderlig service, kommunikationer, skolor, upplevelser, affärer, shopping, evenemang och en rik kultur. Ett hem smakfullt inrett med funktionella och naturliga materialval av hög kvalitet i kombination med personlig stil och själ. Med andra ord ett riktigt smultronställe! Lantligt kök och stort, ljust, allrum och sällskapsrum med eldstad och direkt utgång till uteplatser och vackra trädgården. Sovrum och TV-allrum med utsikt över sjön Sommen. Badrum och grovkök samt bastu. Bostaden erbjuder flera sociala umgängesytor såväl inomhus som ute på altanerna. På fastigheten finner man bland annat även gäststuga, växthus och orangeri, jordkällare, carport och garage, vedbod och förråd samt hönshus. Hela fastigheten insynsskyddad och mycket välskött tomt med rabatter, häckar, träd och buskar samt stenplattor och gångvägar förutom orangeri i anslutning till carport och genuin gärdsgård. Altandäck och terrasser i anslutning till den varsamt renoverade bostaden på 150 kvm gör det möjligt att njuta alla årstider från tidig morgon till sen kväll. Välkommen till en oas och barnvänlig idyll med närhet till bla svamp, jakt, fiske, vandring och ett svårslaget båtliv på Sommen med sina 350 öar och egna vikar och kobbar med sol och bad för alla. Idag finns muntligt avtal gällande nyttja av brygga.

 • 150
 • 4
Företag 5

Boarpsvägen 205 - Otroligt fin hästgård i Nord västra Skåne

 • Hjärnarp
 • Hästgårdar
29 500 000 kr
18 aug

Välkommen till Fredsdal beläget på naturskönt område i Hjärnarp strax sydöst om Båstad, här njuter du av blomstrande landskap och ögonbedövande natur där den moderna hästgården utgör huvudverksamheten på gården. Redan vid entrén till fastigheten välkomnas du av vackra smidesgrindar som leder dig upp till gårdsplanen där komplementbyggnaderna med stort isolerat stall, det nybyggda ridhuset, maskinhall/garage med plats för 5 -6 bilar samt mangårdsbyggnaden och flygeln ligger placerade på ett välplanerat sätt. Den magnifika mangårdsbyggnaden, Corps de logi, uppfördes 1997 och ligger på ett strategiskt läge med vyer över den egna marken som är på drygt 5 hektar. Den gedigna byggnaden har uppförts med stilmässigt säteritak som tillsammans med flygeln i samma stil sätter prägeln för hela fastigheten. Interiört har samtliga badrum, kök och ytskikt såsom väggar och golv nyligen renoverats och uppdaterats. Den genomgående förändringen av interiören genomsyras av exklusivitet och gediget hantverk. Entréplanet i det stora boningshuset tar emot dig i en rymlig hall med intilliggande gästtoalett och omfattas av ett generöst vardagsrum i vinkel med stor murad öppen spis och öppet ut till det vidbyggda orangeriet, stort inbjudande och öppet kök, separat matsal och grovkök/pentry med goda förvaringsmöjligheter. Från baksidan av huset där det vidbyggda orangeriet är placerat kommer man ut på den härliga trädgårdssidan med fina vidder över fastighetens hästhagar och ett anlagt poolområde på soligt läge en bit från huset. Ovanvåningen är ljus och man kommer upp i ett öppet allrum med utgång till balkong i sydväst. Förbi allrummet ligger två rymliga sovrum med tillhörande toalett och dusch. Till höger från trappan ligger ett större sovrum med dressingroom med intilliggande stort badrum i ensuite med badkar, dusch och dubbelhandfat med kommod. Källaren är rymlig med fitness rum/gym, biosalong med plats för åtta personer och en stor tvättstuga. Flygel: Flygel med två stycken lägenheter på vardera 50 m² + loft. Varje lägenhet har gästrum, badrum och vardagsrum med kök, braskamin och luftvärmepump. Ridhus: Innermått på ridhus 60 x 22 m med popup bevattningssystem i safetywallsargen. Ridbana utomhus på 30 x 50 m i toppklass. Stall: Isolerat stall med 8 boxar ( 7st på 12,2 kvm samt en på 17 kvm ), sadelkammare, spolspilta med solarium, stor foderkammare, tvätt och torkrum, golvförsedda vindsutrymmen. Lösdrift finns på 3 Ha med tillstånd för 7 hästar med eget vindskydd. 8 st väl tilltagna rasthagar (gräs) med grusade ingångar. Kontor med sovplats och dusch/toalett finns samt en mindre köksdel. Fotograf: Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling AB. <a href="https://nkfast.se/objekt/boarpsvagen-205-dk05864/" target="_blank">Läs mer och kontakta mäklaren</a>

 • 385
 • 8
6

Hästgård med tvåboningshus, omfamnad av hagar och vidunderlig utsikt!

 • Bottnaryd
 • Hästgårdar
Inget pris
1 aug

Länk till annons; https://www.husmanhagberg.se/objekt/stora-hokhult-1-bottnaryd-stora-hokhult-1/OBJ22578_2015056425/ Hästgård omfamnad av hagar och vidunderlig utsikt åt alla väderstreck över åkrar, betesmark, horisont och skogsbryn. En gård som gjuten för generationsboende eller för dig som vill "odla" ditt hästintresse med över 9 hektar mark att förädla och förvalta. Endast 30 minuters bilfärd från Jönköping och 20 minuter till Taberg. På gården finns två boningshus ett 7 rok och 184 kvm boarea samt ett på 8 rok möjligt med 9 rok och 218 kvm boarea. Här bjuds även stall med möjlighet till nio boxar, hönshus, maskinhall och goda utrymmen för djurens föda och foder. Ja, här är möjligheterna verkligen oändliga för dig som vill förverkliga drömmen om livet på landet med djurhållning eller annan affärsverksamhet. När man kör grusvägen ut till gården är det rent och skärt lugn. Naturen är alldeles underbar, den omfamnar och välkomnar dig till Stora Hökhult 1. Hagar, ängar och fina ridvägar i vackra landskap skapar en idyllisk tillvaro och dessutom har du närhet till två sjöar varav en med badplats. Njut av soluppgång och solnedgång på denna underbara gårdsidyll som inte lämnar något övrigt att önska. På fastigheten finner du ett hus i lantlig vacker stil från 1926 med många av de större renoveringarna genomförda på senare år och ett helt nybyggt hus sedan drygt ett år tillbaka. Det finns ett pågående ärende att stycka av det nybyggda huset från gården till en egen fastighet. Det är dock flexibelt efter köpares önskan om avstyckningen ska sättas på paus eller fullgöras beroende på köparens önskan. Ärendet hanteras nu hos Lantmäteriet och möjliggör flexibiliteten att köpas som en fastighet likväl som att köpa ett nybyggt hus för sig och gården med det äldre boningshuset och tillhörande ekonomibyggnader för sig. Ekonomibyggnaderna består av ett ljust och fräscht stall som uppdaterats så sent som 2022 om ca. 487 kvadratmeter med plats för 9 boxar á 3x3 meter och idag finns redan 5 er boxar inredda. En sadelkammare intill att att utforma efter tycke och smak. Därutöver finns en höskulle i anslutning och verkstadsbyggnad/maskinhall med billyft samt ladugård med hönshus. Här finns hissanordning som underlättar vid hantering av hö och ensilage. Gott om bete i anslutning till stallet och precis i anslutning till stallet finns även en stor gödselplatta på en gjuten betongplatta. Sammantaget en gård som gjuten för häst- och djurhållning. På kort avstånd ca. 7 km från fastigheten finns även ridmöjligheter i Stall Bondstorp till förmånliga priser och ridvägar finns det gott om. Fastigheten är belägen med närhet till både Tabergsdalen på ca. 20 minuters bilfärd och Jönköping på ca. 30 bilfärd. Perfekt för dig som vill bo på landet och samtidigt inte välja bort tillgängligheten till Jönköpings stad. Ska du handla smått når du Ryd snabbt. För mer info; kontakta mäklaren Amelie Sjöbring på 0709370055 eller amelie.sjobring@husmanhagberg.se

 • 402
 • 15
6

Herrgård utöver det vanliga med fantastiska möjligheter

 • Västerås
 • Hästgårdar
42 000 000 kr
28 jun

Fotograf: Robin Jonsson Näs Gårds centrala läge i Västerås gör det till en bra investering samt möjlighet för ökad livskvalitet med en anrik och vacker herrgård. Näs Gård har anor från 1352 och Corps de Logi med flyglar från slutet 1600-talet är uppförda i vacker Karolinerstil. Ett tillfälle att förvärva attraktiv herrgård som samtidigt är en modern ridanläggning med 54 boxar och två ridhus. Utöver de två ridhusen med fibersand finns 3500 kvm belyst paddock, 9000 kvm terrängbana och egna ridvägar på gårdens 85 ha mark. Påkostad helsvart 168 kWp solcellsanläggning, bergvärme och moderna luftvärmepumpar, ledbelysning i båda ridhusen och stallar gör kostnader och ägande fördelaktigt. Med bara 5 km till Northvolt och Finnslätten - Mälardalens högteknologiska centrum samt endast 8 km till Västerås centrala delar, så är läget både vackert och unikt bra. Dessutom bussförbindelser med två olika busslinjer, så man kommer enkelt och snabbt ut med kommunala medel. Sammantaget ger Näs Gårds läge med vacker natur förutsättningar för ett mycket attraktivt boende. Exklusivt ridhus byggt med limträbalkar och fönster längs ena långsidan och ena kortsidan. Ridhuset har fibersandsunderlag och ridbanan är ca 66 X 24 meter. Längs ena kortsidan finns läktare med bänkar för besökande och på motsatt kortsida finns speglar. På övervåningen finns ett stort klubbrum om ca 150 kvm, kök, badrum med dusch & wc, omklädningsrum och ytterligare tre rum. I stall 1 finns förutom 10 boxar (12 original) både solarium för hästarna och foderautomat i boxarna som ger hästarna hö morgon och kväll. I stall 2 finns 9 boxar (10 original). Ridhuset byggdes år 2009-2010 och är således i mycket bra skick. Uppvärmning via luftvärmepump Daikin Caldo 40 från 2018 och jordvärme Nibe F1125 från 2009 (klubbhuset). Gårdens andra ridhus uppfört i stål med korrugerade väggar och tak. Ridhuset har botten av fibersand. Ridbanan är ca 40 x 20 meter och runt banan finns en sarg av trä. Bakom ridhuset finns en väldränerad och belyst inhägnad ridbana om ca 3 500 kvm. Utöver detta finns även en gräs/terrängbana om ca 9 000 kvm. Skrittmaskin för 6 hästar med tak och betonggolv så att den på ett smidigt sätt kan användas året runt. Två lösdrifter med plats för 25 hästar med två ordentligt stora och fina lösdriftshagar. Båda lösdrifterna har vinter- och sommarvatten samt belysning. <a href="https://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMLantbruk/MDMwM3wwMDAwMDM2MjkyNnw1OA../objekt" target="_blank">Läs mer och kontakta mäklaren</a>

 • 420
 • 13
6

16 HA Hästgård med ridhus centralt i Skåne - mellan Höör och Hörby

 • Hörby
 • Hästgårdar
Inget pris
21 jun

Detta är kanske gården för dig – din familj - vänner och kanske långväga gäster. Läget är enastående med bra pendlingsmöjligheter via E22 till Kristianstad eller söderut mot Lund – Malmö – Köpenhamn och vidare till kontinenten. Det går skolbuss in till Hörby. Om drömmen finns att hitta en rationell och rymlig hästgård 15,8 HA centralt i Skåne med bra ridvägar - nytt ridhus 22x48m (2017), belyst ridbana, rymligt stall med 6 boxar byggd i eke, varav 2 fölboxar och platts för flera. Tvätt spilta, stor sadelkammare – foderrum – stor höskulle med travers som underlättar för hantering av storbaler – stor gödselplatta som underlättar för hantering. Lösdriftstall/traktorgarage med plats för halm mm. el i vatten kopp så det inte fryser på vintern. Stora fina gräshagar och beteshagar och vall för egen vall skörd. Det går utmärkt att kombinera hästar och kvigor/får för att ha växelbete som minskar parasittrycket och sparar många timmar med mockning i hagarna. Bra med tränings och friluftsmöjligheter nära Fulltoft Naturcentrum i Hörby och skåneleden, ridklubbar och brukshundklubbar. Dubbel Garage för två bilar – stor lada med verkstad och bra utrymme för förvaring av maskiner mm. Rymligt boningshus klätt I tegel. Vattenburen golvvärme på bottenvåning nytt stort kök med bakbord (nov. 2022) 4 sovrum med bra garderober och förvaring, två helkaklade badrum med golvvärme el, varav det ena med rymlig dusch och det andra stort familj badrum med badkar, dubbla handfat bidé. Vägghängd toastol i båda. Nyrenoverad stor tvättstuga ny hydrofor och varmvatten, ny borrat brunn. Ved ugn i vardagsrum för ruggiga kvällar som ger en skön värme som sprider sig lätt i den öppna planlösningen. Då barnen har flugit ut och vi själva börjar komma till åren så börjar det att bli dags att sälja denna härlig pärla - Stall Vindhall - där vi har haft uppfödning av får/lam/nöt och dressyrhästar. Mer info på pm EJ UTHYRNING!

 • 250
 • 5