Annons

Hästgårdar säljes  

/   Antal: 14
6

Hästgård med Bed & Breakfast samt möjlighet till ekologisk produktion

  • Västra Hed
  • Hästgårdar
11 500 000 kr
21 dec

Välkommen till möjligheternas gård & idyll som söker ny ägare med ett boende utöver det vanliga. Börs Gård är varsamt renoverad av nuvarande ägarna från 2008 & framåt löpande fram till i dag. Gården erbjuder en barnvänlig miljö & boende med närhet till både djur & natur men ändå närhet till service & bra infrastruktur till bland annat Varberg 2 mil bort via buss, tåg alternativt bil. Hela fastigheten omges av vacker välskött trädgård, insynsskyddad & artrik natur med öppet odlingslandskap med stora möjligheter till olika typer av verksamheter, övertag av nuvarande Bed and Breakfast / ekologisk kravmärkt lammproduktion, uthyrning, alternativt generationsboende. Totalrenoverad bostadsfastighet på hela 240 kvm med materialval av högsta kvalitet blandat med äldre bevarade detaljer & inredning vilket ger hela bostaden en personlig prägel & själ. Ekonomibyggnaderna som tillhör Börs Gård i form av Maskinhall, Flygel, stort Garage samt Stall med väletablerad Bed & Breakfast verksamhet ger möjligheter för nya ägaren att förvalta & vidareutveckla en mycket välskött gård med inriktning på kvalitet & en levande landsbygd. Välkommen till Ert smultronställe där det finns möjlighet att ta över en redan etablerad Bed and Breakfast verksamhet med mycket god lönsamhet & inarbetat som välkänt varumärke. I övrigt går det att läsa specifikt nedan om de olika byggnaderna som tillhör Börs Gård med dess olika möjligheter till egen verksamhet & eller uthyrning över tid & året runt om så önskas. Välkomna på enskild visning av en mycket välskött fastighet med ett vackert & lugnt läge men ändå närhet till det mesta såsom både Veddige & Varberg med sitt stora utbud & industrier samt kultur. Att det dessutom är nära både till sjö & hav gör att Börs Gård är ingen vanlig gård utan är en unik vackert belägen fastighet som väntar på ny ägare som kan vårda, utveckla, föra gårdens arv vidare.

  • 240
  • 8
Företag 6

Fågelsång

  • Laholm
  • Hästgårdar
10 900 000 kr
23 okt

Rationell mjölkgård med modernt kostall, suggstall, jord, skog och fint boende. Välskött rationell lantbruksfastighet med mjölkproduktion i full drift belägen ca 5 km öster om Våxtorp. Modernt kostall för ca 75 mjölkkor från 2008 med lösdrift och mjölkningsrobot samt kompletterande ändamålsenlig ekonomibyggnation (ungdjursstall, maskinhall, gödselbrunnar m.m.). Suggstall (renoverat 2001) med 42 suggplatser plus tillväxtgrisar. Fin bostadsbyggnad i 1 1/2-plan om fem rum och kök. Gårdens byggnation är väl omhändertagen och håller gott skick. Total areal ca 48 ha i god arrondering hållande åker- och betesmark, produktiv skogsmark med hög bonitet (9,4 m3sk/ha/år) samt övrig areal. Fastighetens beskaffenhet och geografiska läge inbjuder till många olika verksamheter och kombinationsmöjligheter för egenföretagaren, såsom mjölk- och grisproduktion, köttdjur, hästhållning, uthyrning m.m. Jakträtten disponeras av köparen direkt från och med tillträdesdagen. Fiskerätt i Smedjeån samt strandrätt ca 900 m. Öppen budgivning, utgångspris 10,9 milj. SEK för fastigheten. Utöver fastigheten ges även möjlighet att förvärva befintliga driftstillgångar (maskiner, djur och lager). Enskild visning bokas med undertecknad fastighetsmäklare, telefon 073-344 02 04. För vidare information se fastighetsprospekt som kan beställas eller hämtas som PDF-fil, se flik "Prospekt m.m." nedan. <a href="https://areal.se/fastighet/fagelsang/">Läs mer och kontakta mäklaren</a>

5

Gårdar för två partners i direkt anslutning till Kalmartravet

  • Kalmar
  • Hästgårdar
Inget pris
22 okt

2 hus, likvärdiga i storlek med 2 hektar som kan styckas som man vill som säljes tillsammans för samarbetande köpare i direkt anslutning till Kalmartravet. Det här är för dig som värdesätter ett exceptionellt bra läge med natursköna ridstigar och direkt tillgång till Kalmartravets träningsmöjligheter men bara 10 minuters närhet in till de centrala delarna av Kalmar. I närheten till Dörby och Rinkabyholm, hittar ni Alhagen 102, ett rött hus med vita knutar i två plan från 2011. Jämte på avstyckad tomt finns en likvärdig renoverad enplansvilla. Villan är stor och välplanerad på 150 kvm erbjuder totalt sju rum varav fem sovrum. Ljusa och luftiga sociala ytor med kök och vardagsrum som ligger i en öppen planlösning på entréplan. Utgång till uteplats på baksidan som ligger med ett insynsskyddat läge från den intilliggande cykelvägen. På baksidan finns en upphöjd pool att svalka sig i under årets varma dagar. På framsidan har man låtit uppföra en gäststuga som är fullt inredd med kök, badrum och allrum. Stugan har du antingen till dina gäster eller nyttjar, som nuvarande ägare, till uthyrning för att delfinansiera ditt egna boende. 5000-6000 kr i månaden är en tänkbar summa att ta vid uthyrning menar säljaren som själv haft gäststugan uthyrd. Alhagen är ett lantligt paradis nära ridvägar för hästintresserade samt med underbara promenad/cykel/joggingstråk, via skog och åkermark samt den gamla asfalterade järnvägen vilken, om du verkligen vill träna tar dig ned till Karlskrona samt uppåt - ypperligt cykelspår som ofta används för Ironman-träning inför den 18/8 varje år då det är en stor folkfest i området och publikstödet sägs vara det bästa. Huset har endast en granne, den andra fastigheten och på en minut är man ute i naturen, med motionsslinga/ridvägar samt möjlighet att snabbt ta sig in till staden. Bekvämt pendlingsavstånd där du med bil tar dig in till centrala Kalmar på endast 10 minuter. Det är bara 3,5km till Ekö Badplats med uppställningsplats för båt. Ett underbart badställle för små och stora. Vill man utforska stränderna mer finns Boholmarna och Dunö.

  • 150
  • 8