Annons

Hästar sökes

/   Antal: 796
3

Mkt fint sto föl e Briskeby Philip

  • Värmlands län, Sverige
Inget pris
15 h

Slotts Fina är ett läckert årsföl e AA hingsten Briskeby Philip. Han var själva en tidig talang och gick 28.5am i sin 3e start om treåring (15 år sedan!) Som 4åring sänkte han till en 24 tid. Han präglar sina avkom med sitt utmärkte lynne och de har ofta tuffheten att”gå enda in i mål”. Han har lämnat bl.a avelsgdk dubbel miljonären & Derby vinnaren Pilip Ess som stadig imponerar mot eliten och har korsat den ”magiska” 20e med rek 19.8. Guli Roy är en annan plusvariant mens det även finns flera riktigt duktiga ston också. Vertigo Ella, Gardin Trappa och Bodbäckssiv har alla 3 gått 23 tider och den sistnämnda har vunnit Derbystoet och tjänat 1.3 miljoner. Nästan varje vecka återfinns vinnare efter Philip i resultatlistorna, till trots för relativt små årgånger. Philip kommer ur den fantastiska Edel linjen som är en av Norges absolut bästa stolinjer. Fina’s mamma Järvsö Inger kommer ur Jäntungens möderne. Hon vann också lopp som 3åring. Järvsöfaks är väl den mest kända ur den men det absolut kryllar av topp hästar från den linjen. Inger är bl.a syster med avelsgdk snackhingsten Monster Monsun. De har även den fantastiska Jäntungen linjen dubbelt vilket kan få en stamnörd att bli alldeles lyrisk bara av tanken. Järvsö Inger är dotter av H.G.Balder som bidrar med jäkla anamma och edelt blod på flera sätt .Järvsö Inger har börjat mycket lovande i aveln och hennes första avkomma tjänade över 200 000 på 10 starter som tre åring och gick 28. Det var stora, stora förväntningar på honom inför 4års säsongen men tyvärr satte en skada i hagen stopp på hans karriär. Avkomma nr 2 är SUPER kapabla Slotts Pila, Stokriterie finalist som har rekord 25.4m och tjänat över 400 000 hittils. Tyvärr har hon inte fått visa sitt fulla potential men vi rekommenderar att kolla på hennes lopp i lopparkiven så kan man se varför vi säger att hon kapacitetsmässigt är ett av Sverige bästa ston. Ägare och tränare Jessica Lindgren håller med och säger Pila är den mest talangfulla häst hon haft. När ovan nämnda Bodbäckssiv tillhör henne kan man ju förstå varför vi håller Pila så högt. Fina har alla förutsättningar för att bli en tidig, duktig travare hon med tycker vi med föräldrar som båda visat att de kan avla bra. Vi har gett henne de bästa förutsättningar vi kan och Slotts hästarna tar mera och mera för sig runtom på landets banor och vi har även sålt några avkom till Norge. Hon är en jätte fin, korrekt tjej, med flott trav. Hon rör sig lätt och lägger mycket mark under sig. Hon väljer helst trav i hagen. Hon är uppväxt i flock på stora ytor och regelbundet avmaskad och verkad. Vi kan hjälpa till med rimlig transport till nytt hem efter avtal. Fler bilder finns på fb sidan Stall Slotts.

1

Trevligt sto söker mysigt pensionärshem/lösdriftsplats/sällskap

  • Sigtuna
Inget pris
18 h

Jag har kommit till ett läge då jag måste hitta en lösning för min fina fina Zeta. Jag har haft henne i mina ägor i 12 år och denna häst betyder verkligen allt för mig. Hon är idag 17 år. Vi har haft några år på tävlingsbanan innan hon tyvärr blev skadad och har sedan dess fått vara mamma och gett mig två fina framtida stjärnor. Men nu är det dags för henne att få pensioneras och bara få mysa resten av sitt liv. Därför undrar jag nu om det finns någon som kanske letar efter en trevlig häst, kanske har du/ni egen gård och behöver en sällskapshäst, eller bara en häst att mysa med, rida ut i skogen. Hon är triangelmärkt så något annat än lättare skogsridning är inte aktuellt. Hon älskar att gå ute mycket om dagarna och är van vid lösdrift då hon gått på lösdrift senaste åren som avelssto. Jag vill att hon ska få lugna dagar, gå ute (med kompisar) äta hö/gräs, bli ompysslad, helt enkelt få leva ett skönt pensionärsliv. Hon är super snäll i all hantering och en häst lätt att förälska sig i. Gärna inom Stockholms området alternativt Uppsala, men det kan funka längre ifrån också. Alternativt om det finns en trevlig lösdrift inte allt för långt ifrån mig för en rimlig peng där hon kan få plats. Jag är egentligen inte så intresserad av att sälja henne utan tänker mig mer att låna ut henne, hitta ett upplägg som båda parter vinner på, men jag vill samtidigt behålla kontakten med henne och inte bara lämna ifrån mig henne, men jag är öppen för förslag. Det viktigaste är att hon mår bra. Första kontakt via mail mollypellen@hotmail.com. Beskriv vem du är och vad du kan erbjuda så tar vi kontakt därefter.

5

Häst sökes till kärleksfullt hem

  • Stockholms län, Sverige
Inget pris
21 h

Vi letar efter en trevlig allroundhäst som vi kan ge ett väldigt kärleksfullt och kunnigt hem. Vi får tillgång till stallplats 1 februari på Värmdö, utanför Stockholm. Jag, Elisabeth, har ridit hela mitt liv, har haft hopphästar som jag tävlat och tränat flitigt. Men idag har jag bara en liten shettis som jag tömkör och kör med. Nu har ridsuget blivit för stort, därav att jag nu letar en hästkompis. Jag gillar att rida ute i skogen, racea runt på åkrar, men också att kunna ta ett pass i ridhuset och köra någon hoppträning när andan faller på. Tävlingsskorna ligger för närvarande på hyllan, får se om de åker på i framtiden, men söker inte någon tävlingshäst i första hand. Men skulle såklart vara väldigt kul om det fanns mycket hopp i hästen. Det är viktigt att hästen är snäll och trygg då min sambo har börjat rida och vill lära sig mer. Han är 195 cm och väger ca 86-88 kg - så det krävs att hästen orkar med det utan bekymmer. I övrigt så ser vi gärna att det är en valack, men sitter du på en guldklimp till sto så är vi öppna för det också. Ålder på hästen spelar inte så stor roll, personligheten är viktigare. Däremot söker vi inte en promenadhäst eller pensionär. Hästen får gärna bli pensionär så småningom hos oss däremot. I familjen är vi flera personer med mycket god hästvana, så hästen kommer tas om hand väldigt väl. Tror du att du har något för oss? Hör jättegärna av dig till mig på: Martha.akerblom@gmail.com eller 0733960739