Annons

Akademiska hästar säljes  

/   Antal: 101
1 2

Bästa kompis, skogsmulle, allround

 • Hällefors
 • Övrigt + 3
 • Rysk Basjkir
18 000 kr
26 sep

Till dig som sätter relation för prestation. En personlig kille med hög integritet och mycket humör och egen vilja. Väldigt mjuk, känslig, lyhörd och intelligent. Hård på utsidan men mjuk inuti skulle man kunna säga. Pigg i ridningen och kan bli något stark, kräver därför en mjuk hand och ridning utifrån sätet. Han vill ha en lugn och tålmodig men bestämd ryttare som hela tiden är aktiv så att han får tänka. Relativt viktbärande och bär upp längre ryttare väl. Passar för skogsturer och lättare träning. Gör rörelser upp till LA i dressyr men ingen tävlingshäst. Riden enligt den akademiska skolan senaste 4 åren, något som passar honom väldigt bra. Gillar även att hoppa men inget vi gjort särskilt mycket senaste åren pga. de förutsättningar vi har här. Skulle säkerligen passa till western också då det finns mycket likheter med AR. Svarar mycket bra på träning enligt olika belöningsbaserade tankesätt då han motiveras väldigt lätt med godis och är otroligt snabblärd. Liksom alla hästar har även han några nackdelar som jag vill vara tydlig med: Han kan inte lämnas ensam varken i hagen eller stallet (alltså helt ensam utan att han ser någon annan häst). Det går dock bra att rida och hantera ensam. Kanske kan det tränas upp, inget jag lagt mycket tid på. Efter att han blivit skrämd en gång är han inte helt trygg med trafik i nuläget, något som blir bättre och bättre och det är inget problem att hantera för en van ryttare. Hög i rang och vaktar sin mat, något som skulle bli bättre med t.ex. fri tillgång till halm. Känslig i huden och får lätt skav av utrustning eller för mycket kliande insekter vilket kan innebära att man behöver variera utrustning och smörja lite extra med flugmedel. Fullt frisk och pigg för sin ålder, har förhoppningsvis många fina år kvar. Inga större problem att sko, duscha eller lasta. Avmaskad enligt konstens alla regler och regelbundet munhåleundersökt samt vaccinerad. Säljes eller utlånas endast till SERIÖS VUXEN person som läst HELA annonsen och tänkt igenom sin hästhållning samt vet vad det innebär att ha häst ekonomiskt och tidsmässigt. Gärna till dig med erfarenhet av basjkirer och/eller belöningsbaserad träning. Vill helst bo på lösdrift då han gjort det hela sitt liv.

 • attr155cm
 • Valack
 • 19 år
5 1

Frieserföl Hingst -22

 • Tibro
 • Working Equitation + 4
 • Frieserhäst
69 000 kr
24 sep

Trygg och framåt hingst född 14 april. Kommer alltid fram och vill mysa. Blir ca 168cm i mkh. Egen uppfödning med superstam tex. ue. Tsjalle 454 Sport Elite Pref AAA! ee. Andries 415 Sport Långbent och oemotståndlig med vågig päls! Väldigt intressant för dig som vill upp i högre klasser inom dressyr, men även sportkörning eller som lyxig hobbyhäst. Jag tränar akademisk ridkonst med dom vuxna hästarna och det är väldigt givande med denna ras. Hans mor är som en dröm att rida. Nätt i kroppen med höga lyft och superkänslig utan att vara det minsta nervig. Precis som dom flesta friesrar är hon extremt lättlärd och vill alltid vara till lags. Hans far är stor och uttrycksfull, känslig att rida och riktigt kelig människoälskare. Båda föräldrarna går barfota och det fungerar jättebra, till och med på grus. För dig som vill vara med från början och ta över ett föl som haft den bästa tänkbara starten i livet. Våra föl hanteras minst en gång per dag och är sedan dom var 2 veckor gamla vana vid att ledas, följa med till paddocken, stå uppbundna och vänta, borstas och lyfta hovar. Han har fått testa på att bli duschad och ha täcke på sig samt blivit verkad av hovslagare. Uppvuxen med jämnåriga på stora kuperade marker där han fått lära sig att lyfta på benen, bli stabil och balanserad. Redo att flytta i oktober. Han är avmaskad, dolda fel försäkrad i Agria, vaccinerad och har pass och stam registrerad i den Holländska stamboken KFPS i Biljboek II. Jag har flera föl till salu, vänligen se: Turid af Mossebo https://hastnet.se/sv/annons/kraftigt-frieserfol-22-1798130 Tola af Mossebo https://hastnet.se/sv/annons/lugnt-frieserfol-sto-22-1798389 Jag hjälper att para ihop dig med det fölet som passar dina framtidsplaner bäst. Ej prutbar. Skriv och berätta vad du har att erbjuda. Flera referenser finns. Långvarigt hem med massa kärlek är viktigt. Hans far på bild.

 • attr169cm
 • Hingst
 • 0 år
5 1

Lugnt Frieserföl sto -22

 • Tibro
 • Akademiskt + 4
 • Frieserhäst
75 000 kr
24 sep

Snäll och välhanterad stoföl född 12mars. Kommer alltid fram och vill mysa. Toppenstam med ee. Olgert 445 Sport-Elite AAA och e. Fonger 478 ue. Omer sport AA Väldigt intressant för dig som vill upp i högre klasser inom dressyr, men även sportkörning eller som lyxig hobbyhäst. Jag tränar akademisk ridkonst med dom vuxna hästarna och det är väldigt givande med denna ras. Hennes mor är underbar att rida. Väldigt stora steg! Känslig och väldigt arbetsam. Precis som dom flesta friesrar är hon extremt lättlärd och vill alltid vara till lags. För dig som vill vara med från början och ta över ett föl som haft den bästa tänkbara starten i livet. Våra föl hanteras minst en gång per dag och är sedan dom var 2 veckor gamla vana vid att ledas, följa med till paddocken, stå uppbundna och vänta, borstas och lyfta hovar. Hon har fått testa på att bli duschad och ha täcke på sig samt blivit verkad av hovslagare. Uppvuxen med jämnåriga på stora kuperade marker där hon fått lära sig att lyfta på benen, bli stabil och balanserad. Redo att flytta i oktober. Hon är avmaskad, dolda fel försäkrad i Agria, vaccinerad och har pass och stam registrerad i den Holländska stamboken KFPS. Jag har flera föl till salu, vänligen se: Tor af Mossebo https://hastnet.se/sv/annons/frieserfol-hingst-22-1798398 Turid af Mossebo https://hastnet.se/sv/annons/kraftigt-frieserfol-22-1798130 Jag hjälper att para ihop dig med det fölet som passar dina framtidsplaner bäst. Skriv och berätta vad du har att erbjuda. Flera referenser finns. Långvarigt hem med massa kärlek är viktigt.

 • attr170cm
 • Sto
 • 0 år