Annons

Akademiska hästar säljes  

/   Antal: 93
Premium 2 2

Trygg, utbildad AR /frihetsdressyr

 • Tibro
 • Akademiskt + 4
 • Övriga
80 000 kr

Egen uppfödning, jag har ägt båda föräldrarna. Alice är en helt fantastisk individ med stor personlighet. Hon är mer som en hund än en häst. Som föl spände jag fast henne i vagnen som hennes mor drog och Alice var med ut på varje tur, genom trafik och gårdar. När hon blev 2 år började vi träna frihetsdressyr. Vi har varit på utbildningar, vi har rest ihop och hon är van att följa med till nya platser och miljöer. Sedan hon var 4 så har vi tränat Akademisk ridkonst, mest från marken. Hon gör förvänd sluta och piruette i skritt, vi började med halvseg för 2år sedan men efter det har hon varit hos fodervärd och bara blivit riden i skogen, vilket hon älskar. Hon tar gärna täten och rida utan sällskap är hon van vid men blir piggare då. Hon älskar frihetsdressyr och är duktig på det. Förstår en del ord också som stanna, backa, kom. Hon går att gå på promenader utan grimma och för 2-3år sedan red vi helt utan träns/rep under en period, hon är duktig och gillar när man lär henne nya saker. Hon är inte mycket utbildad från ryggen. Mest skogsriden. Lite tricktränad, kan buga och lyfta frambenen på kommando. Hon är trygg, snäll och enkel att ta in i stallet själv, enkel i all hantering. Och ÄLSKAR att kela. Fungerar bra i flock, lösdrift eller box, går oskodd men kan även skos. Lättfödd och kan inte gå på fri tillgång. Frisk, vaccinerad och aldrig varit skadad. Jag söker ett långvarigt hem där man antingen bara vill rida ut i skogen eller där man vill vidareutveckla henne inom AR/frihetsdressyr. Ej till ryttare under 23år, ej till nybörjare eller verksamhet. Skriv vad du har att erbjuda så kan vi höras på telefon efter det. Vill inte skiljas från denna underbara individ men tiden räcker inte till.

 • attr150cm
 • Sto
 • 9 år
4

Rid och körhäst

 • Piteå
 • Allround + 3
 • Haflinger
70 000 kr
14 h

Med sorg i hjärtat är det dags för min guldklimp att hitta sin nya bästa vän. Pga ändrade familjeförhållanden kan jag inte längre ge han den tid och motion han behöver. Ture som han kallas är av den grövre typen, i dagsläget överviktig. Han är en häst med mycket personlighet och man har skrattat många gånger åt detta charmtroll. Kommer alltid fram i hagen och hälsar och vill följa med ut. Han kördes in som 3-åring och är en trevlig häst att köra idag. Han är mest körd i trav-rockard men har även provat på maratonvagn vilket har gått bra. Han reds in som 4-åring utan problem och har mest blivit riden i skog och mark. För den som har intresse tror jag han kan bli en fin dressyrhäst då han är känslig i ridningen och det behövs små hjälper för att få en reaktion. Går att rida och köra ut både ensam och i flock. Har lite olater då det kommer till lastningen men kliver på om man är lugn och bestämd. Han har gått på lösdrift hos mig då han inte trivs att stå på box. Går just nu i blandad flock och är lägst i rang. Ägd av mig sen han var 2 år. Kollar tänderna 2ggr per år, vaccineras årligen och har blivit avmaskad varje vår innan bete. Verkar hovarna var 8:e vecka av utbildad och godkänd hovslagare. Starka och fina hovar men hovöm fram om han är barfota. Enda skadan han haft i min ägo är en tand som en hagkompis sparkade av som är lagad på klinik. Håller igång han just nu med körning, longering och tömkörning så länge min kropp orkar. Hemmet är viktigare än pris. Viss utrustning ingår i priset Berättar gärna mer djupgående om min klimp om intresse för köp finns.

 • attr151cm
 • Valack
 • 7 år
5 1

Mysig lipizzanerkorsning

 • Norrtälje
 • Allround + 3
 • Lipizzaner
60 000 kr
23 sep

Carmen (e: Pluto XV-21, ue: Toborzo-ii) är en väldigt snäll och charmig häst. Skulle passa dig som vill ta mysiga promenader i skogen och träna varierat på ridvolten, kanske klickerträna också(då hon gillar att träna från marken). Hon är smart och har stark integritet vilket gör att hon behöver en rutinerad ägare, gärna med erfarenhet av positiv förstärkning, belöningsbaserad träning eller R+. Helt underbar att jobba med när hon väl börjat lita på en och känner sig trygg. Hon älskar att få komma ut i skogen men gillar inte alltid att gå ifrån stallet/flocken, väl ute går hon dock på med glatt humör. Trafiksäker, van vid lösspringande hundar, barn, gårdsmaskiner, tåg m.m. Hon tränas sedan fyra år tillbaka enligt akademisk ridkonst, hon har kommit långt i utbildningen men kan komma mycket längre om man vill satsa där. Vi har provat mycket annat också under åren: frihetsdressyr, klassisk dressyr, WE, klickerträning, hoppning, tömkörning m.m. Hon är nöjd med det mesta så länge hon får jobba med kropp och knopp! Hon rids med olika bett, sidepull och bosal, allt funkar utmärkt både på volten och ute! Även riden helt lös på ridvolt/ridhus, skulle säkert funka ute också med lite träning. Carmen står på lösdrift och trivs med det bäst. Box går också bra med lång utevistelse och många hästkompisar. Barfota runt om, verkas var 4:e-6:e vecka. Regelbundet kollad av tandläkare och equiterapeut. Hon behöver träna på att åka hästtransport, av tidsbrist har jag inte hunnit ta tag i träningen med det ordentligt, men det går i alla fall bra att åka hästlastbil. Säljer henne på grund av att tiden inte räcker till både familj och häst längre. Hon är väldigt social och behöver ett hem där hon får mycket uppmärksamhet.

 • attr165cm
 • Sto
 • 11 år
Premium 5

Lusitano till sällskap/hobby

 • Kalmar län, Sverige
 • Akademiskt + 3
 • Lusitano
10 000 kr

Rätt hem viktigast. Kan även tänka mig livstid foder. Vill gärna att han ska kunna fortsätta gå med sällskap och på lösdrift men fungerar även på box. Världens snällaste Lusitano-hingst säljes till sällskap eller promenad/hobbyridning. Perfekt till akademiskt/frihetsdressyr eller för dig som bara vill ut och njuta i skogen med nåt kortare pass på banan. Han är utbildad till ca LA men är ingen häst för seriös träning eller tävling. Han importerades till Sverige 2017 och jag har ägt honom sedan 2018. Supersnäll och enkel i all hantering som att borsta, duscha, sko, lasta, ta med på nya platser osv. Jag har rest mycket med honom själv. Inga problem att lämna själv i hage och box. Han har skadehistorik som jag kan berätta mer om men håller sig fräsch med skor och lädersulor. I dagsläget rids han sporadiskt. Vi har testat på lite akademiska grunder, ridit dressyr, tränat frihetsdressyr men mest av allt tagit härliga turer i skogen. Rider ofta i barbackapad på honom med och utan bett. Inga problem att rida ut själv på, han är supertrygg och har aldrig bockat eller liknande med mig. Dock en känslig häst som den Lusitano han är, och väldigt pigg. Så känsliga hjälper och en lugn trygg person är ändå viktigt. Men det är egenskaper som jag tycker gör honom rolig! Han är känslig och följsam att jobba med och rida, har lätt att lära och lätt för samling. Gått med olika valacker under alla år jag ägt honom och det har oftast fungerat bra. Han är snäll och inte tuff alls. Vill absolut prata och visa upp sig lite för ston men inte mer än så om man inte låter honom. Ridit ut med både ston och valacker utan problem.

 • attr155cm
 • Hingst
 • 21 år
Premium 5 1

Snygg & välutbildad Lipizzaner säljes

 • Vetlanda
 • Working Equitation + 4
 • Lipizzaner
90 000 kr

Efter 10 år tillsammans har jag kommit fram till det svåra beslutet att sälja Dilko. Jag har haft honom utlånad under drygt 1,5 år medan jag pluggade och han kom hem igen i somras. Jag funderade på framtiden redan när han var utlånad och nu när han kommit hem igen känner jag att jag inte har tiden att lägga på Dilko som han förtjänar. Jag letar därför efter nytt hem till honom där han får den tid och uppmärksamhet som han är värd. Dilko är en trevlig häst med stor personlighet. Han är okomplicerad i all hantering och har miljötränats regelbundet. Utöver det är han är van vid att hundar, ankor, höns och får springer runt honom. Snäll att klippa, lasta och sko. Går ensam både i hage och box, kan gå med både ston och valacker. Trivs bäst med mycket utevistelse, helst på lösdrift men funkar även på box. Han har tre bra gångarter med plus för traven, utbildad LA i dressyr (+ skolorna i trav), hoppar bana på 80 cm. Vi har främst tränat och tävlat i WE (något som han tycker är väldigt roligt) med start i LA på Pay & WE och vinster i LC. Utöver att träna WE tycker han om en tur i skogen både ensam och i grupp. Han har dock en liten räv bakom örat ibland och kan hitta på lite bus när han är understimulerad. Han har lätt för samling och har påbörjat att trampas. Tränade innan han lånades ut regelbundet för Malin Hellstedt. Dilko är lite av en allroundhäst som blir det man gör honom till och även om han passar till WE likväl som akademiskt/ barockt/ klassisk dressyr så vill han främst ha en ryttare som lägger sin tid på enbart honom och tränar honom varierat. Tävlade i WE på RM/ SM i Vetlanda i september där han vann sin klass. Ring för mer information, fler filmer finns vid seriöst intresse.

 • attr155cm
 • Valack
 • 13 år
Premium 3 2

Tryggt Friesersto

 • Västra Götalands län, Sverige
 • Akademiskt + 4
 • Frieserhäst
59 000 kr

Letar efter en passande ägare till mitt supersnälla friesersto. Hon är av den grövre sorten med kraftig hals, väldigt vacker. E. Monte 378 ue. Erik 351 Blackie som vi kallar henne är fantastiskt snäll på alla sätt. Hon är trygg att rida, stabil, går fram överallt. Går bara att hoppa upp barbacka i grimma. Hennes psyke är fantastiskt. Enkel i all hantering. Hon är mest riden i skogen vilket hon älskar. Hon kan ridas och hanteras själv. Ganska låg i rang och fungerar bra med alla hästar. Är väldigt människokär och älskar när man pysslar med henne. Går barfota, tänder kollade förra året, avmaskad enligt kolla masken, vaccinerad, försäkrad och pass i KFPS, snäll att lasta och duscha. Hon har ett renrasigt stoföl född -23 som också är till salu. Om man inte är intresserad av fölet så är Blackie redo att åka till sitt nya hem i till hösten. Blackie älskar att rida ut och därför vill jag sälja henne till någon som bara vill ha kul med henne i skog och mark och kanske något pass på banan ibland. Hon går fram överallt, klättrar, hoppar över stockar och diken. Hon är även inkörd men har inte körts på många år. Dock inga problem skulle jag tro. Fungerar på lösdrift och box, kan gå med fri tillgång. Hon har lämnat superfina, lugna, stabila, lättridna föl, även bra för körning. Hon är frisk och har inga skador. Endast till livslångt hem. Många referenser finns. Skriv och berätta vad du har att erbjuda. Ej prutbar. Säljes då tiden inte räcker till. Utrustning kan medfölja. Om Hästnet chatt krånglar smsa istället.

 • attr155cm
 • Sto
 • 19 år
6

Vackert sto för långtidsfoder

 • Karlstad
 • Barockt + 1
 • Övriga
11 111 kr
20 sep

Söker Fodervärd. Akira är ett korsningssto född 2008, hennes pappa var Frieser och mamman Welsh Cob. Hon är ca 155cm hög, skulle dock inte kalla henne vidare viktbärande. Pga ekonomi, tid och bristande intresse så letar jag efter någon som vill ta henne på foder. Söker någon som jobbar främst med positiv förstärkning, samt kanske klickerträning och/eller frihetsdressyr och där relation alltid kommer före prestation. Gärna någon som håller på med Akademisk eller Klassisk dressyr. Akira är en extremt social häst som gärna vill vara med och alltid söker kontakt, men hon kan också vara introvert när det kommer till stress och tryck. Hon behöver därför någon som är trygg i sig själv och sina kunskaper. Har haft en lång problematik tidigare med instabilitet under träning men har nu varit väldigt trevlig i 2-3 år tid sedan vi gick över till en annan typ av träning och hantering. Har ridit lite sporadiskt under sommaren både uteritter i skog och längs väg, samt i paddock och hon har överlag varit supersnäll och positiv. Men skulle säga att det krävs en säker och trygg ryttare som inte blir rädd eller osäker i första taget. Är i dagsläget inte i aktiv träning och har inte varit det sedan 2017. Hon är dock vältutbildad under ryttare, mycket känslig för sitsen, gör alla skolorna, extremt lätt i handen men saknar en del motor. Riden mycket på en hand, kan gå med stång eller tränsbett. Gör även skolor för hand från marken, gör väldigt basic groundwork. Vid seriöst intresse berättar jag gärna mera, är extremt noga med att matcha henne med rätt person.

 • attr155cm
 • Sto
 • 15 år
4 2

Vackert och charmigt Friesersto, Mkt miljötränad. FILMER

 • Gränna
 • Akademiskt + 4
 • Frieserhäst
124 000 kr
12 sep

Skotttränad med gevär samt haft militärisk träning i området och har blivit överflugen av helikoptrar på låg nivå några gånger samt stridsflyg . Tränad med tåg både expresståg i fullfart och godståg som låter mkt högt på bara meterns avstånd då hagen är intill. Hon är 3år.Är idag runt 160-165 blir nog 170 cm. ❤️4 filmer hur hon är i hantering,miljöträning,inridningen,gångarter mm. OBS. RING/SMS, meddelanden här funkar ej bra. ❤️Kan bytas / delbytas mot fordon. Hon har gått över presenningar i rörelse och även varit inlindad i dom/ haft över sig mm. Oljud från röj/motorsåg, sågverk, raketer, smällande ballonger, eld och rök. Atv och motocross samt tyngre fordon som stora grävmaskiner och hjullastare vilket hon tycker om framförallt grävmaskiner då hon är lärd att äta kraftfoder ur skopan som liten vid träning. ❤️ Under inridning och rids idag ut i skogen. En vacker och feminin tjej som är oerhört social och mild i sitt temperament. Älskar gos och kommer glatt gnäggandes på inkallning hos oss och välkomnar dig. Tränat att bli verkad lös, bli sprayad, bada mm. Har gått större delen av sitt liv på lösdrift men även provat box. Det absolut roligaste hon vet är att bada, haft en egen bad damm i hagen (vattengrav) som från början var byggd för toleransträning av vatten till fölen men stona tyckte om det så mkt var vi tvungna att ge dom den på heltid. Van vid stora hagar och beten. Ingen känd skadehistorik, fullt försäkrad, avmaskad mm. ❤️Reg i Holländska stamboken kfps. Med full stam. Far Jouwe485 (173cm) farfar Pier 448 (177) farfarsfar Beart 411 farmorsfar folkert 353 morfar tonis393 Hennes farmor är det välkända kroon sport stoet Ryanne v. from stable 'fan de miedwei', väl omtalad för att ha gett många champion avkommor. Hon blev reserv champion i Garijp och med udo de haan har varit framgångsrik inom sporten.Hennes far är topphingsten folkert. Sabine van de loenhorst är på frammarsch för elitpredikatet med Jouwe i Prix st. george. Han är en fantastisk och mångsidig hingst på 173 med stora svävande steg. En imponerande hingst som lämnar väldigt trevliga avkommor med bra storlek. Champion hingsten Beart härstammar ur en av de finaste linjerna från nederländerna. Jasper 366 som far, frieserhästarnas konung, från stolinje med 7 preferent ston i linje. Fyra av dom har också modell titel. Bearts mor Setske F ster pref har fått 12 avkommor, med ster titel. Hon är 3 - dubbel pref sto det första stoet någonsin. farfar Pier en framgångsrik frieser inom dressyren. En imponerande stor rastypisk hingst som är ett superfint tillskott i rasen då han bidrar med förbättring av höjd och har stora gångarter. Pga hans fantastiska utseende var han ofta inbjuden till show och visningarna. ❤️ farfar: https://youtu.be/NlDY3SLCzC8 ❤️ far: https://youtu.be/PbAgrLfvxKc ❤️ Kan få med utrustning sadel, träns mm. Filmer är från olika tidsperioder ålder 2-3år, ridhus nyfilmat. Säljer endast mina hästar pga flytt som gör att jag ej kan ta med dom tyvärr.

 • attr165cm
 • Sto
 • 3 år
5

Skott och helikoptertränad KFPS frieser film

 • Gränna
 • Working Equitation + 4
 • Frieserhäst
98 000 kr
12 sep

Häst för hela familjen med mildaste temperamentet som gärna sover i ens knä och älskar människans närvaro. Okomp i all hantering 160cm+ 💚OBS.Ring/SMS då hästnets meddelande funktion ej funkar bra. Filmen är han från 2-3år,ridbana och ridhus video är nytt. https://youtu.be/BmEDLTBHs3w 💚Han är väl miljötränad för show. Skotttränad med gevär samt haft militärisk träning i området och har blivit överflugen av helikoptrar på låg nivå några gånger samt stridsflyg utan reaktion. Han har gått över presenningar i rörelse och även varit inlindad i dom/ haft över sig och släpande. Oljud från motorsåg, drönare, sågverk, raketer, smällande ballonger, eld och rök. Atv och motocross samt tyngre fordon som stora grävmaskiner och hjullastare på meterns avstånd, timmerlastbilar, oljud från expresståg och godståg på närmre håll. Finns tilliten så finns inga gränser till vad man kan göra och introducera han till. En kramgo nalle som alla har kunnat hantera. Lugn och trevlig. Snäll att lasta, går rakt in. Hanterad av små barn som vuxna under hans tid som hingst.Nu valack. Trygg häst med hjärta av guld. Han tycker om att gå på promenader är då van att gå utan kompis. Har blivit lämnad vid något tillfälle själv i hage utan prob. Mild i flock. Positiv till allt och vill gärna vara med. En grabb man kan stå och gosa med i timmar utan att han får nog. Kommer alltid i hagen. Bra med hovslagare kan va lös vid verkning. Haft utr, provat frihetsdressyr i cordeo inför inridningen/neckrein. Första uppsittning var helt utan utr. Van vid hundar,kor,får mm. Försäkrad. Lite info om stam : 💚 far Tymon 456 (stb sport Elite AAA) med sport elite utmärkelse som kommer från utpräglade preferent och prestationslinjer på både moderns och faderns sida. Han tävlades av välkända Marc Peter Spahn som säger att Tymon har begåvning i de högre skolorna som piaff, passage, piruetter och uppvisar även talang i utökade gångarter. Han tävlas framgångsrikt i Prix st George, -20 hamnade han på 1plats och blev Bäst hingst som lämnat flest avkommor med sport predikat på kfps hingstlista. 💚Farfar . Andries 415 stb sport , son till den berömda hingsten Tsjerk328 stb sport pref. Han har fått de högsta bedömda avkommorna i USA för rastyphet. Han är en 1premie hingst som blev Nederländernas dressyr champion 04 och var en Av toppens fem bästa hingstar 05 på visning. 💚Tsjerk 328 stb sport pref är farfarsfar. Tsjerk är en världskänd magnifik hingst, Hans mor är det berömda stoet Wijkje (Modell Pref Prest) även mor till champion stambokshingsten Djurre 284 som även är morfar till Hollywood filmhästen Nanno.Hans far är preferent hingsten Feitse. 💚Brandus 345 sport preferent, är morfar. En multichampion hingst som var en av de första frieserhästarna som presterat framgångsrikt på högre nivåer i dressyren. 💚farmorsfar är leffert 306.En mycket känd hingst,titulerad preferent 05, tilldelad titel world champion flertalet gånger och tävlats framgångsrikt i dressyr med en fin showkarriär bakom sig.

 • attr160cm
 • Valack
 • 3 år