Annons

Akademiska hästar säljes  

/   Antal: 91
Premium 4 2

Fint Morgansto!

 • Askersund
 • Övrigt + 4
 • Morgan
55 000 kr

Det är dags för Kate att hitta ett nytt hem! Ca 151-152cm. E: Hagas Charles Ingalls 28 U: Sighnals Stella KD Kate söker någon som kan förgylla hennes liv. Någon med tålamod, humor och fantasi. Denna damen är en smart, påhittig och nyfiken tjej som garanterar att livet inte blir tråkigt eller händelselöst. Hon kommer alltid fram i hagen och ska hälsa, vill gärna vara med och se vad man håller på med om man så mockar, fixar stängsel eller grejar med annat i närheten. Riden i alla gångarter i skog och mark, ridhus och ridbana. Flyttar sig fint för vikt och skänklar. Kan ridas både i grupp och ensam, när man rider själv så behöver hon en trygg och lugn ryttare som kan guida henne när det behövs. Rids bettlöst och barfota med boots. Vi har lekt lite med frihetsdressyr och belöningsbaserat, det är inget vi har satsat på helhjärtat men hon har svarat bra på det. Kate har även tränat inför EXCA, mycket träning på naturtrailbana, hon går upp på, under och igenom det mesta utan problem, även vattenhinder. Vi har varit med på en del kurser och clinics, varav en för Bill Cameron, världsmästare i EXCA. Kate har lindrig patellaupphakning, den märks dock inte av när hon rids/motioneras kontinuerligt. Hon behöver fri tillgång till rörelse, därför är lösdrift ett absolut krav. Du ska vara över 18 år. Säljes ej som mor/dotterhäst, skogsmulle häst el liknande. Hon behöver aktiveras i kropp och knopp. Det finns mycket mer att berätta om denna pärla, hör gärna av er vid seriöst intresse. Hem viktigare än pris.

 • attr152cm
 • Sto
 • 6 år
3

Har du drömt att få ha en alldeles egen Spirit?

 • Landskrona
 • Allround + 3
 • Paint
70 000 kr
18 h

Här är han! Rocky, som han kallas till vardags, är en häst med en stor personlighet, enorm livsglädje och nyfikenhet. Han är inte rädd av sig och kan möta all sorts trafik från marken utan problem. Uppsuttet kan han reagera lite på lastbilar, bussar och traktorer. Är man bara lugn så är det inga problem. Inga problem att rida ensam eller i grupp. Bör ej lämnas ensam i hagen eftersom han blir väldigt stressad av det. Han trivs bäst på lösdrift med stora hagar och få hästar, max 5st inklusive han själv. Har gått på bete 6-7 månader utan problem. Han har ådragit sig två skador som är helt läkta och ska, enligt veterinären, ej påverka honom. Tycker om att jobba men har lite sadeltvång som går snabbt att träna bort. Är tränad efter Monty Roberts metod ”Join up”. Rids bettlöst eftersom han inte gillar bett. Går oskodd runt om, men behöver barfota boots fram vid ridning, som medföljer. Ridmässigt har vi haft svårt med galoppen pga en spärr hos mig. Skritt, jogg och trav är inga problem. Är inte högt utbildad pga hans tidigare skador. Han gillar skogen, ridbanan och ridhuset. Gillar även att vara ute på promenad med bästa kompisen. Är ej tävlad pga mitt ointresse. Är ranghög. Är en enmanshäst. Fungerar med barn en kortare stund och således passar han bättre som ungdoms- eller vuxenhäst. Har stamtavla. Rocky önskar att få ta med sig sina bästa kompis till sin nya ägare. Bästa kompisen kallas för Wille och är en minishettis. https://hastnet.se/sv/annons/den-coolaste-killen-pa-stan-1573836 Ser helst att han stannar i Skåne. Hemmet är viktigare än priset. Tänkt pris 70000kr. Inkl utrustning.

 • attr155cm
 • Valack
 • 13 år
3

Känslig kille med stort hjärta

 • Svanskog
 • Barockt + 4
 • Övriga
Inget pris
24 mar

Thello är en korsning mellan frieser och varmblod, en riktigt härlig kille som tycker att mycket i livet är roligt. Han älskar att umgås med både människor och sina hästkompisar. Däremot är han känslig och kräver mycket av sin omgivning, tyvärr känner vi inte att vi “klickar” och tiden finns inte att ge honom det han förtjänar. Hans framtida människa behöver vara orädd, lugn och tydlig. Det är viktigt att han sätts igång med tålamod, och att man inte har för bråttom med honom i början. Det är jobbigt för honom när han inte förstår vad hans människa vill. Thello är insutten och vi har tagit några uteritter, mestadels i skritt och traven är påbörjad. Han har en tendens att gärna vilja vara “på” de hästar som rider med. Mer grundträning behövs (sväng, gas och broms och även balansen). När Thello var 6 månader bröt han griffelbenet (höger bak), han är friskförklarad och påverkas inte av detta. Journal finns. I övrigt ingen skadehistorik. Tänder kollade och raspade i februari 2021. Relationsbaserad träning skulle passa honom väldigt bra, han motiveras av positiva glada tillrop och klappar/kliande. Han mår bra av att få välja “rätt” beteende. Han är just nu skodd men kan gå barfota utan problem, på vissa underlag skulle han behöva boots i så fall. Han trivs allra bäst på lösdrift, vid uppstallning kan man behöva tänka över var han står i stallet, han vill gärna ha uppsikt över alla hästar och kunna ha kontakt med sin “bästis”. Skicka gärna ett meddelande här på Hästnet och berätta vad du har att erbjuda, vi är väldigt måna om att han får komma till ett gott hem.

 • attr175cm
 • Valack
 • 5 år