Annons

Akademiska hästar säljes  

/   Antal: 73
3

Intressekoll världens snällaste ponny

 • Kronobergs län, Sverige
 • Dressyr + 2
 • Svensk Ridponny
Inget pris
7 maj

Med stor sorg gör jag en intressekoll på min älskade ponny, Iris. Iris är en helt okomplicerad ponny som ställer upp på det mesta! Motioneras 5-6 dagar i veckan så hon är i full kondition. Hon är ca 147 men bär upp längre ryttare bra. Hon har stor skritt och galopp, det är mycket häst i ett litet format. Jag har främst ridit dressyr med henne. Kan sidvärtrörelser och ger en fantastisk känsla när hon jobbar rätt. Vill så himla gärna göra rätt och är väldigt ärlig. Aldrig tävlad pga mitt ointresse samt sparsamt hoppad. Hon är hoppad 80 cm uppsuttet och löshoppad 1 m, hoppar med fin teknik och tycker att det är superkul. Tömkörs 1 gång i veckan och säkert inga problem att köra in. På vintrarna så har hon dragit både pulka och snowracer. Van vid hundar och katter som springer mellan benen, traktorer, släp, rallybilar och de flesta motordrivna fordon. e: Geld MW u: Idhults Cadi Duu Hon har haft ett föl. Hon tycker att det är skönt att få komma in och vila ett par timmar men sedan blir hon rastlös och vill ut igen så ser gärna att hon får gå på lösdrift. Mycket lättfödd men aldrig haft fångkänning. Går med munkorg på sommaren. Hon har för 2 år sedan fått en spark under höger öga. Ögat blev undersökt av ögonspecialist som inte hittade några skador på ögat. Frakturen opererades och allt läkte utan komplikationer. Inget som påverkar henne idag! Vaccinerad, kollad i mun årligen samt genomgången av equiopat regelbundet. Enkel i all hantering! Vill komma till en duktig tonåring eller liten vuxen där varierad träning erbjuds. Säljes endast om rätt människa dyker upp!

 • attr147cm
 • Sto
 • 10 år
6

Speciell fantastisk tjej ”skänkes"

 • Växjö
 • Working Equitation + 4
 • Varmblod (Halvblod)
20 000 kr
5 maj

Jag gör ett försök att finna Dellas människa i livet! En helt fantastisk häst som kräver en människa med kunskaper (Frihetsdressyr, Akademisk Riskonst, +R/-R, micro shaping, psykologi) och som önskar ha en fin vänskap tillsammans med henne. Hon är väldigt intelligent, mjuk men också med en fantastisk skärpa. Jag säljer/”skänker” henne då jag själv har två hästar till och hade inte räknat med att ha henne från början. Jag har tog över henne från min elev för 1,5 år sedan och är väldigt fäst vid henne men läget med tre hästar går inte. Hon är superfin i ridning och träning från marken och gör öppnor och slutor både uppsuttet, avsuttet vid hand och i longering. Som en klocka i allt skulle jag säga, lastar sig själv på alla håll, står fint vid åkning, verkning (är skodd innan), spolning, leds tillsammans med andra, klipps. Tricktränad m.m. Bästa hästen - verkligen - i rätta händer! Kruxet är att efter konsultation med min veterinär ska hennes ena bakben kollas upp då hon visar en hälta/vekhet i den. Jag håller just nu på att träna henne rehab/stärkande från marken och hon jobbar jättefint i kroppen men vi behöver ändå den där kollen. Det blir en kostnad med röntgen, ultraljud och bedöva bort så det kan lokaliseras. Utan detta vet vi inte vad det är. Det kan vara superenkelt eller inte. Det blir en kostnad som jag tyvärr inte kan lägga med alla andra kostnader på hästarna så jag får tvingas välja bort henne och hoppas en fin människa vill fortsätta älska henne och få sin chans i livet med denne. Ryggen är redan röntgad och hon har lite täta tornutskott men visar inget obehag vid uppsittning och ridning. Ridning i rätt form behövs såklart, precis som för alla hästar, men annars är det bakbenet som veterinären reagerade på. Priset är inte viktigt utan det viktigaste är hemmet, vilket innebär att allt är beroende på lösning med kollen hos veterinären och personkemi. Önskar låna ut henne först för att veta att allt funkar personligen. Hon är min ögonsten och är värd det absolut bästa! Du som svarar på annonsen berättar om dig själv och vad du har att erbjuda, samt dina hästtankar.

 • attr160cm
 • Sto
 • 6 år
6

Vakker og snill frieser sto

 • Troms og Finnmark, Norge
 • Allround + 4
 • Frieserhäst
73 000 kr
27 apr

Vi kjøpte denne flotte hesten direkte fra avler, som la ned bedriften, her i Norge. Hun kom til oss i høst. Hun ble utstilt som føll og ble nr 3 av 13 føll. Hun er også høyt premiert (tror hun ble ster). Flott stamme og selvsagt rødt pass. Edel og lett type. Med energi. Hun ble innridd som unghest uten problemer, men ble stående uten å gjøre mer til vi kjøpte henne høsten 2021. Vi begynte trene henne grunnleggende og hun var klar for rytter igjen i slutten av desember 2021. Men så ble jeg syk og har ikke klart gjøre mer med henne. Så nå har jeg bestemt meg for at hun kan komme til noen som vil ri eller/og avle på henne. Jeg tok henne hit med tanke på å avle barockpinto med pintohingsten Bariole Magique, men dessverre døde Magique. 💔 Vi avlet tidligere på samme kombinasjon stamme og laget en nydelig hingst som er kåret hingst i dag: SH Precious Zodiac. Han fikk blant annet 8.5 på galopp på kåring som 4 åring. Han er spådd en lovende fremtid både innen kjøring og dressur. Ella er etter en av de beste hingstene i verden: Norbert. Jeg skal skrive inn hele Ellas navn og stamme her etter hvert. Både Ella, søsteren hennes Felitzia og Zodiac har utrolig gode gangarter. Så her kan man lage en super dressurhest av Ella eller/og avle en superhest. Ella er selv helt fantastisk i flokk, med veterinær og kommer først til porten og vil være med mennesker. Hun elsker å kose. Hun mangler litt rutine i å være alene (går fint, men blir stresset), bakkearbeid og selvsagt ridning. Hun har fin kombinasjon av cool og våken. Vi vil at hun skal komme til noen som kan kose seg med henne, at hun får gå i flokk og med mye utetid. Det er da hun er oppvokst slik og har det slik her. Anbefalt bedekket med frieser hingst Sipke 450 (i Sverige). Kan bedekkes med homozygot pinto hingst i Norge til meravgift. Og når hun nå er i trening vil prisen stige. Det beste hadde vært å bedekket henne med frieser hingst i Sverige. Hun ble sjekket i nov 2021, uten anmerkninger, og er fullforsikret som ridehest for 80000kr i Agria. Denne forsikringen kan overtas. Ella står i Nord-Norge: bare 3 timer unna Kiruna, 6 timer unna Piteå. Det er og mulig å sende henne på hestebil til Sør-Norge. De går ned annenhver uke. Og de korresponderer ofte med hestebiler til Sverige og Danmark. Bildene: ridebildet er sønnen Zodiac. De andre er Ella. Nye bilder: longering uten innspenning. Dere kan få tilsendt video på min messenger på fb: Sissel helene wassmo holtaas. Eller Stall holtaas

 • attr165cm
 • Sto
 • 10 år