Annons

Allroundhästar säljes  

/   Antal: 1996
Premium 2

Dressyr/allround med fantastiskt temperament! Film finns på youtube

 • Tranemo
 • Dressyr + 2
 • Varmblod (Halvblod)
44 000 kr

VINESSA AW **Film: https://youtu.be/uJBVzqEVlnM ** sto född 2018 till salu. e: Van Vivaldi - Fabuleux - Bernstein. Blir ca 162-164cm. Hon har ett helt fantastiskt temperament och är supertrevlig i all hantering , helt orädd, mycket nyfiken och social och rör sig med lätta taktmässiga gångarter. Fadern Van Vivaldi var svensk bruksprovssegrare och har nu vinster och placeringar upp till intermediere I i dressyr. Han tränas med sikte på grand prix. Modern Finiki (stofamilj F.4) har tävlat i LA dressyr , (utbildad msv.) tränat banhoppning på banor 1,20-1,30m samt tävlad i fälttävlan med många placeringar i H100 klass och var kvalad och startklar CNC1* när en ligamentskada tyvärr satte stopp för tävlingskarriären. Morfadern Fabuleux fick höga poäng på sitt hingstprov i Hannoveraner förbundet med betyg: skritt 9, trav 9, galopp 10, Ridbarhet 9. Han exporterades senare till USA. Mormodern Belinda F.4 e: Bernstein exporterades till Florida, USA som 4 åring. Moderns helsyster Fedora (F.4) tävlar aktivt i dressyr med många vinster och placeringar i LA/Msv. Vinessa är svenskuppfödd, breeders Trophy ansluten och regelbundet vaccinerad, avmaskad, verkad och välhanterad. Hon har åkt transport några gånger och är mycket lättlastad och åker jättebra. Hon är A1 försäkrad i Folksam sedan födseln. Syskon, hingst född 2019, e: Zuidenwind finns att se, även han är till salu. Säljes pga husrenovering och för många hästar, snabb affär prioriteras därav priset 44 000 kr + moms (55 000 kr inkl. moms)

 • 163cm
 • Sto
 • 1 år
2

Rolig träning & tävlingskompis

 • Huskvarna
 • Allround + 1
 • Varmblod (Halvblod)
65 000 kr
8 h

e Lipton 779 Det har nu blivit dags för mig att ta det det tuffa beslutet att sälja min bästa vän efter snart 4 år tillsammans, då vi inte är på samma plan i ridningen längre. Han är ca 167 cm och kallas för Toppen. En känslig & framåt häst som kräver en rutinerad ryttare i hoppningen, då han kan bli pigg & busa. Han är supersnäll i all hantering så som klippa, sko, duscha osv. Han går på transporten med en longerlina bakom som stöd när det var ett tag sen han åkte, men hemvägen bara rakt på! Han står snällt mellan klasserna i transporten. snäll att rida ut på själv & grupp, 100% trafiksäker, kan dock busa om han rider ut i grupp och vill därför va först i ledet. Han är tävlad 105 cm med förra ägaren & 1 m med mig. Tränas på 1 m- enstaka 110. Han älskar och tävla & han vet exakt vad som gäller på tävlingsbanan. Varför vi inte klickar med varandra är för han kräver en modig & självsäker ryttare i hoppningen då han blir rädd om du blir rädd. men är du orädd och framåt så hoppar han berg för dig. Ej tittig på hinder, kräver bara självsäker ryttare. Rolig att rida varje dag, 5-7 dagar i veckan. Regelbundet tränad i hoppning & dressyr. Känslig för mun & skänkel. Söker du en rolig kompis att ha kul och utvecklas med , som du lär dig mycket på då är Toppen en häst för dig. Med rätt ryttare kan han gå längre och har mycket kvar att ge på tävlingsbanorna. Hem viktigare än priset!! Jätteviktigt för mig att han har det bra & att vi hittar en ryttare som kan matcha han. Utprovad sadel finns att köpa med. Filmer & fler bilder kan fås vid intresse.

 • 167cm
 • Valack
 • 13 år
5 1

SWB valack e. Fetcher N

 • Öxabäck
 • Allround
 • Varmblod (Halvblod)
65 000 kr
9 h

Eldorado är en ca 170 cm hög valack som är mycket trevlig och snäll att hantera. Klippning, skoning, badning, trimning och allt som hör till den dagliga hanteringen fungerar utan problem. Kan stå ensam i stallet, även om han föredrar sällskap. Han är inriden som 3-åring och riden ca ett år. Grundriden i alla gångarter och lyssnar till sidförande hjälper. Pigg och lyhörd, ganska lätt trots sin storlek, vill gärna göra rätt, även om han ibland vill göra det på sitt sätt. En stor och ganska valpig häst som behöver mer grundträning. Kräver en erfaren och sadelfast ryttare då han bockar i galopp ibland och detta är något man behöver jobba med. Han är 80% trafiksäker, går bra att rida ut ensam med, men ser lite spöken ibland som unghästar gärna gör. Försöker dock aldrig sticka utan rycker till och stannar. Pappa Fetcher N har själv tävlat svår hoppning och har lämnat många fina avkommor. Mamma är ett fullblod som vunnit löp. Eldorado har fått lite av båda föräldrarna, och borde kunna passa bra till färlttävlan, eller till någon som vill ha en allround häst. Han har löshoppat och visar god spänst och vilja till hoppning. Han har tre bra gångarter, är korrekt i benen, bra hovar och har en bra exteriör. Efter ett fall i hagen som liten är han sned i korset, han fick inga skelettskador av detta men man bör jobba med att hjälpa honom muskla sig rätt vid vidare träning/utbildning. Hur/om detta kan påverka honom i framtiden är omöjligt att säga. Eventuell besiktning/röntgen bekostas av köparen. Priset 65000kr inklusive moms speglar sakerna som finns beskrivna i annonsen. Säljes av ägare/uppfödare, men står just nu hos fodervärd, där han kan provridas. För fler frågor, bilder och filmer, ring eller skicka sms till fodervärd 0760-155318 (Mia) Telefonnummer ägare Ylva Lindh ‭070-661 98 87‬

 • 170cm
 • Valack
 • 4 år