Annons

Allroundhästar säljes  

/   Antal: 1937
5

Charmig herre som tränas med R+

 • Uppsala
 • Sällskap + 2
 • Övriga
Inget pris
2 h

Letar nytt hem till min älskade häst eftersom jag inte känner att jag kan ge honom det han förtjänar. Fodervärd går också bra, men skulle så gärna se att han kommer till någon som har koll på belöningsbaserad träning/positiv förstärkning/klickerträning/relationsbaserad träning i första hand, eftersom vi har hållit på med det i många år nu. Tio är lite egen men väldigt charmig. Inte rädd för mycket men trivs bäst ihop med flocken. Nu brukar det gå bra att ta ut honom ensam, men vi har hållit oss till promenader eftersom han då fortfarande har en trygghet ifrån människan från marken. Han har haft lite svårt att lämna flocken, så vill man rida vill han ha med någon till häst just nu, men går såklart att träna på om man vill. Han rids bettlöst och är inte den hästen som kommer vilja ridas flera gånger i veckan. Han uppskattar promenader och leka i hagen med människan mer. Han vill inte traggla dressyr eller hoppning på ridbana/ridhus. Försöker så gott det går träna belöningsbaserat och det trivs han med. Vi började traditionellt, sedan natural horsemanship och sedan över till positiv förstärkning och han blommade verkligen ut när vi började med R+! Vet inte exakt hans förflutna men förmodligen har han inte blivit så bra behandlad innan han kom till mig och därför har bla ridning varit jobbigt för honom. Så viktigt att om man ska rida att det sker på hans villkor och i lagom mängd för honom. Han är snäll med det mesta och av ”energisparar” typ, så gör inte mer än han behöver om han inte blir/är motiverad. Van vid att bli respekterad och gör saker utifrån hans vilja och motivation, men han är duktig på att kompromissa också, därför kanske lite extra viktigt att han hamnar med någon som kommer fortsätta lyssna på honom. Han är väldigt tydlig så bara man vill lyssna och kan respektera ett nej och ändra sina planer ibland är det inga problem. Han är väldigt rolig och uttrycksfull. En härlig och trevlig häst. Gått barfota sedan han var fyra år och det går bra, kan vara öm på grus, men tror det beror mycket på hur han verkas. Står på lösdrift och älskar det. Vid intresse - skriv och berätta vad du har att erbjuda och hur din hästhållning är!

 • attr147cm
 • Valack
 • 15 år
4 1

Ponny till hobbyridning

 • Klerebo
 • Allround
 • Gotlandsruss
25 000 kr
4 h

Vi har tagit det jobbiga beslutet att sälja vår fina lilla Frasse. Han är ett gotlandsruss på 16 år som varit hos oss i snart 6 år, han var dotterns första ponny som vi har haft svårt att skilja oss ifrån. Men vi känner att han förtjänar att ha en egen liten människa som har honom som nummer 1. Frasse är en snäll ponny som kan ridas av alla. Han går fint och lugnt med små men uppskattar lite fart emellanåt. Han bär upp ryttare väl så det optimala vore att det även finns en lite större ryttare tillgänglig som kan ta med honom på lite racerturer mellan varven. Han älskar att ridas i skogen och går fram överallt, kan ridas ut både ensam och med sällskap. Han tycker inte det är roligt att harva runt på ridbana så säljs inte till någon som vill träna mycket sådant. Men naturligtvis kan man ta något pass ibland. Är väldigt snäll men kan bli lite bufflig om han ges chansen så kräver att man är tydlig. Har man bara visat vart gränsen går slutar han testa. Går just nu oskodd men ska han ridas mer regelbundet mår han bättre av att ha skor fram. Just nu rids han bara ca 2 gånger i veckan p g a ryttarbrist. Är fångkänslig så ska inte gå på bete, hos oss har han gått i skogshage på sommaren och då är det inga problem. All utrustning ingår. Finns såklart mycket mer att berätta om honom så hör av er om ni undrar något mer! Pris diskuterbart om rätt hem dyker upp.

 • attr130cm
 • Valack
 • 16 år
1

Käck b-ponny med potential

 • Hajom
 • Hoppning + 3
 • Gotlandsruss
60 000 kr
4 h

Nu har vi kommit till beslutet att Praxi letar nytt hem pga ryttarbrist. Hon har varit i min ägo sedan 2013, 2014 fick hon föl, var från början sällskapsponny, inriden 2017, utlånad på foder -18-20. Praxi är snäll i all hantering, står snällt i stallet o pysslas om av barnen. I ridningen är hon lagom pigg och framåt. Hon behöver en bestämd ryttare med mjuk hand och med bra balans som vågar rida framåt. Är ryttaren ny/osäker testar hon med att bocka lite och bryta av. Hon är tuff och orädd, bra hoppteknik, snabb och vändbar. Gillar att hoppa terräng, så säljs med fördel till någon som siktar på sugar cup. Startat LE och enstaka pay’n’jump. Snäll att transportera, kan vara lite tjurig att få på men står stilla under färden. Hemmet hon söker ska vara aktiva, med hästkunniga föräldrar som kan vara behjälpliga. Jag tömkör Praxi 1-2 ggr/vecka och hon rids nu 2-3 ggr/vecka. Hon är ej i full kondition då hon saknat ryttare i vinter och mest tömkörts, är under uppbyggnad nu. Hon är van att vara ute mkt, vilket hon vill fortsätta att vara. Hon går i blandad flock, ganska ranglåg. Haft kolik en gång, fö frisk. Behöver kolla tänder 2 ggr/år pga tandfickor. Kontrolleras regelbundet av equiterapeut. Vi är noga med att hemmet bli rätt. I priset ingår sadel, träns, täcke, benskydd. Vuxna är välkomna att höra av sig antingen per telefon eller Mail. Filmer och foton finns på instagram, sök på praxi_kl. Säljes ej till verksamhet. Ej inkörd.

 • attr124cm
 • Sto
 • 12 år