Annons

Allroundhästar säljes  

/   Antal: 1147
Premium 6

Mysig Hopp/Allroundponny

 • Mönsterås
 • Hoppning + 1
 • Övriga
90 000 kr

Sportig Val-08, welshpartbred import England. Slutmätt 138cm. Plac LB hopp, hoppar allt han blivit styrd mot,taggar till o är snabb igång på omhoppningar, älskar att hoppa naturhinder, möter trafik varje dags längs 70-väg. Lättlastad o står fint både med o utan sällskap. Vetcheckad Okt/Nov-20 då även tänderna kollades och blev genomgången av kiropraktor. Fullt vacc och är tilläggsregistrerad. Väldigt enkel att ha med sig på träning o tävling. Följsam och lyhörd både i hantering o ridning. Önskar en mindre ryttare med balanserad mjuk sits och hand ,då han blir spänd om man är lång/tung o då presterar han sämre. Nuv ryttare har ägt honom i 5 år, men har vuxit ur honom tyvärr. Han är väldigt personlig då han är så lyhörd o följsam, verkligen en bästa kompis som är med på det mesta. Är ingen ponny som bockar, men självklart kan han tagga till o studsa lite om man håller i honom medan hästen framför drar iväg. Älskar att galoppera snabbt i skogen, men är lätt att stanna. Han har lite svår att slappna av helt i dressyren, men med lugnt o ihärdigt arbete så går det, el med stöd av gummisnodd har han slappnat av mer i rygg o nacke, går även fint att tömköra vilket säkert skulle hjälpa till i dressyrarbetet om man gör det kontinuerligt. Älskar att tolka, filmer finns på det. Fina ben o hovar, skodd runtom. Han krubbiter lite, behöver ingen rem (inget som är farligt el som vi tänker på) och så har han en grej på de nedre regionerna som enl veterinären inte är ngt farligt, den sitter där den sitter och han har inga problem med kisseriet (skönhetsfel) bilder finns! Vi ser gärna att tilltänkta köparen provrider/hanterar ponnyn flera ggr för att lära känna varandra o se om rätt kemi finns. (lånas ej ut). Vi har själva importerat honom 2016, då var han visad för hand på utställning, samt dåligt inriden, så vi har ridit in honom på nytt och sedan utbildat honom efterhand. Van att gå på kombinerad lösdrift o box med fri tillgång. Behöver box med galler, annars hoppar han över. Filmer finns: https://youtu.be/flNENbuDe2o https://youtu.be/4XvArpnaULc https://youtu.be/G8vg0w7pOzk Priset är inkl all hans utrustning. Historik, Journal/försäkring är transparent och får tas över självklart! Hemmet är viktigast, pris kan diskuteras.

 • attr138cm
 • Valack
 • 13 år
3 1

S

 • Götene
 • Allround + 2
 • KWPN
89 000 kr
3 h

KWPM valack 11 år e.Atleet Trevlig och följsam häst att rida med lätt för att lära. Något lätt för spänning men lika lätt för att slappna av. Utvecklingsbara stora gångarter med naturlig takt och spänst. Lugn och lagom känslig för hjälper. Hoppar gärna och med mjukt språng. Tekniskt stark och modig men inte rutinerad på höga hinder. Ärlig på hinder. Löshoppad 140. Inte sp. storriden, bär på filmerna ryttare på 158cm. Ligger efter mot jämnåriga hästar då han ej var utbildad när jag köpte honom. Kan snabbt klättra en bra bit i klasserna i samtliga discipliner om man hittar ett bra system mot hans stirrighet. Fabian har varit i min ägo i 1,5 år och jag köpte honom av en slump relativt osedd. Nu har jag landat i beslutet att vi inte passar varandra. Förutom att han är onödigt stor för mig så behöver och vill jag ha en häst som älskar att rida ut lika mycket som jag, full fart med fantasi. Fabian är ordningsam och blir ofta stirrig när man rider ut och världen kommer för fort. Jag kan rida ur barbacka i grimma och grimskaft överallt och hoppa diken m.m men ökar vi tempot blir det stirrigt. Med sällskap är det inget problem. Genomsnäll kille som inte har något ont i sig. Bockar, sparkar eller sticker aldrig. Har slängt upp nybörjare på honom och han har ställt upp. Vill aldrig tappa sin ryttare. Har varit iväg på träningar, terrräng, öppna banor, sjön och har hundar med mig när jag rider. Han är inte en rädd häst generellt men det blir för mycket att hinna med om det går för fort. Startad lokalt låg klass i hoppning och regelbundet tränad för dressyrtränare, redo att komma ut där också. Okomplicerad att duscha, sko, lasta, klippa m.m. Vi kör transport med kamera då han rivit mellanväggen en gång när vi stod parkerade. Får dock inte panik. Körd både med sällskap och ensam innan och efter det. Går att ha ensam i stall och hage men kan få separationsångest om han endast går med en kompis som lämnar honom i hagen. Tänder kollade, vaccination i ordning och regelbundet genomgången av hästterapeut i underhållssyfte. Skadefri enligt uppgifter och således även hos mig. Säljes till någon som vill ha en underbart mysig kompis eller till träning/tävling där ryttaren dock är medveten om att en hållbar häst behöver variation. Säljes endast om rätt hem dyker upp.

 • attr172cm
 • Valack
 • 11 år
2 2

Drömponny

 • Västervik
 • Allround + 2
 • Övriga
145 000 kr
3 h

Fantastisk maxad C-ponny. Bra alternativ istället för D-ponny då hon bär upp långa ryttare mycket bra. Tävlad med stadiga resultat felfritt upp till LA. Otittig och hoppar alla typer av hinder. Snäll och förlåtande. Väl grundutbildad på marken och har tävlat LB dressyr, behöver mera finslipning om hon ska fortsätta sin dressyrkarriär, då vårat fokus har legat på hoppningen. Totalt okomplicerad i all hantering och lastar sig själv. Väldigt enkel att ha med sig på nya platser, står som ett ljus i transporten. Rids i skogen både ensam och med sällskap utan problem. Tävlas och utbildas av vuxen (174cm lång), rids av barn till vardags, båda fungerar bra. Kanske passande familjeponny, då hon ställer upp på det mesta. Säljes till er som kan förvalta denna fantastiska ponny på bästa sätt, hon är en underbar individ som har bott hos oss länge och ligger oss varmt om hjärtat. Vi önskar en ryttare till henne med ridvana och som gillar lite fart, då hon är storgalopperad och kan bli pigg, kan upplevad stark i galoppen men det beror självklart på vad man är van vid sedan tidigare. Frisk och sund. Ingen känd skadehistorik. Försäkrad. Besiktad och röntgad u.a 4/10-20 Slutmätt som maxad C-ponny. Pris- 145 000 +moms = 181 250kr Svarar jag inte i telefon så skicka ett sms så ringer jag upp pga oregelbundna arbetstider, svarar oftast mellan 14-17. Vuxna tar kontakt. Lånas ej ut. ciridsport.se Film- https://www.youtube.com/watch?v=WEkWHzBxaLs https://www.youtube.com/watch?v=ORFFOJFIGy4

 • attr140cm
 • Sto
 • 8 år