Annons

Avelshästar säljes  

/   Antal: 301
Premium 3 2

Vackert d-ponny sto

 • Fagersta
 • Avel + 2
 • Övriga
65 000 kr

OBS! Denna ponny säljs INTE som hopponny! Loppan som hon kallas för är ett d-ponny sto importerat från Irland 2017. Hon är jättesnäll att rida ut på, både själv och i grupp. Dessutom trafiksäker. Hon är låg i rang och funkar med de flesta hästarna. Hon är snäll i all hantering såsom sko, lasta, duscha och klippa. Loppan är även snäll att ha med som handhäst. Alltså är hon den perfekta sällskapsponnyn. Hon är väldigt vacker och skulle därför kunna användas till avel. Tyvärr har hon ingen stam men hon har själv mycket kapacitet. I vår ägo har Loppan tävlat 80 cm hoppning och LC dressyr. Men hon har hoppat högre på träningar utan problem. Hon har även en fin skritt och en fin trav. Galoppen är hon däremot svagare i och därför har vi haft lite svårt att komma längre då hon kräver mycket tid. Den tiden har inte vi då ponnyåren snart är slut. Loppan skulle kunna komma långt i dressyren med en rutinerad ryttare som inte är rädd för fart då hon kan bli het i galoppen. Funkar till en rutinerad ungdom eller en mindre vuxen som är kunnig. Ingen barnponny. Hoppningen har endast varit ett stressmoment till Loppan och därför har vi valt att avsluta hoppningen. Så för att summera allt så vill loppan ha ett hem där hon kan gå som sällskapsponny, avelponny eller till en rutinerad ryttare som vill ha en snäll ponny att rida ut på eller träna dressyr med. Utrustning exklusive sadlar ingår. Loppan har två sadlar som är utprovade till henne som finns att köpa till. Kontakta 0707548713 på dagtid Kontakta 0735326841 efter kl 19

 • attr143cm
 • Sto
 • 13 år
1

Diplomsto till ridning/körning och avel

 • Älmhult
 • Körning + 2
 • Fjordhäst
48 000 kr
7 h

Det är nu dags för min uppfödning att hitta en ny ägare att fortsätta sin utveckling hos. Luna är ett 3 årigt sto född 2018 e. Trollfin 316 och ue. Temperament 227. Hon är ett socialt sto med lugnt temperament, okomplicerad i hantering. Har alla förutsättningar för att bli en toppen allround häst till ridning/körning och avel med rätt vägledning. Modern är AB premierad, rids i hoppning och dressyr. Mormodern är AB premierad med diplom, rids och körs. Fadern har tävlingsmeriter inom dressyr och morfadern inom hoppning. Utbildningsmässigt är Luna under inridning och inkörning. Hon skrittas med ryttare själv i paddock och med sällskap ute. Är tömkörd flertalet gånger. Löshoppad upp till ca 80 cm. Lättlastad och kan åka själv i transport. Har stått stallad i spilta under vinterhalvåret. Fullt vaccinerad och för tillfället skodd fram. Hon visades på avelspremiering i Tingsryd den 21/7 där hon fick avelsdiplom med raden 87898-40 poäng och mättes då till 138 cm. Jag skulle tro att hon i slutänden kommer landa kring maxad C/mindre D-ponny. Det jag söker av köparen är god hästhållning med förståelse för vad en unghäst innebär i hantering och utbildning och där hon kommer till användning på något sätt. Gärna som även tar tillvara på hennes avelsvärde och i framtiden stamboksför henne. Detta är inget måste men ett stort plus. Finns utanför Älmhult i södra Sverige.

 • attr138cm
 • Sto
 • 3 år
Premium 3 3

Vackert KWPN-sto med stort hjärta e. Canturo - Numero Uno

 • Karlskrona
 • Dressyr + 3
 • KWPN
90 000 kr

Nu har vi kommit till punkten då det är dags för vår fina Digrante att få kärlek på annan plats pga. tidsbrist. Digrante är en varm och älskvärd häst som trivs bäst i ett mindre stall men har stått på större anläggning också. Snäll i all hantering, samt sko, lasta och klippa. Väldigt fin att rida men har nerv så kräver en rutinerad ryttare. Skulle passa antingen en ryttare som vill lägga ner lite jobb i hoppningen då hon lätt kan bli stressad (vilket gjort att vi inte valt att hoppa så mycket) eller till en dressyrryttare som vill vidareutbilda då hon rör sig väldigt bra och har potential här (kan grundskolor mm.) obs!! Denna häst kräver en ryttare som är rutinerad och gillar utmaningen med en häst med nerv. Rids ut i skogen med eller utan sällskap, pigg och galopperar mer än gärna. Kontinuerligt checkad av equiterapeut och röntgad i rygg och ben. Hon har gjort en fantastisk utveckling under de år vi haft henne och vi vet att hon med rätt person kan ta sig ännu längre. Skulle också vara perfekt att ta föl på och skulle nog göra sig bra som mamma :) Vi är två systrar idag som har henne men tror egentligen hon passar bäst som "enmanshäst". Vi har lagt ner mycket jobb på henne och är nu beredda att lämna över till någon som vill fortsätta med denna trevliga häst! Väldigt måna om att det blir rätt ryttare därför finns ingen stress i att sälja. Skicka ett meddelande som första kontakt och beskriv vem du är, vad du söker och vad du hoppas Digrante skulle kunna ge dig :) Eller ställ frågor om något saknas i annonsen. Viss utrustning kan köpas till.

 • attr164cm
 • Sto
 • 13 år