Annons

Avelshästar säljes  

/   Antal: 401
2 4

En tjej värd att titta på

 • Åland
 • Fälttävlan + 4
 • Övriga
35 000 kr
5 h

En social tjej med goda egenskaper för angloarab stamboken (hennes stam är granskad och godkänd för gröna papper) Hennes mamma är reggad AES tilläggsreggad i SWB, ett väldigt feminint godhjärtat sto som uppfyllt sin roll som mamma väldigt väl. Samtliga föl har visat fin sammarbetsförmåga, mod och nyfikenhet. Hon har även överfört både kropp och rörelse till sina avkommor väldigt väl oberoende av hingst. Visade väldigt fina egenskaper inom dressyren innan hon pga skada sattes i avelsboxen. Felichelie e.zorro Pappan är shakir , godkänd arab hingst 161cm. Han innehar ett psyke ut över de vanliga även som hingst. Lätt korrektad och samarbetsvillig oberoende av uppgift man ger honom. Han är friröntgad från cystor båda bak och är även CA/SCID fri. Han har fina resultat på 80 km banor i distans, men förbereds just nu för tävlingssäsongen 2022 i dressyr. Han är lättriden och har ett fantastiskt psyke och är lätt med andra hästar. Plus för traven. (Film i annonsen) Ax Tesla PR född.2021 Beräknas bli 168-170cm Kommer alltid fram och hälsar, visar inga rädslor eller olater (även om hon såklart ännu skall behandlas som den unghäst hon är) Hennes rörelser blir taktfastare och luftigare för varje dag som går. Hon har haft grimma och går att leda mycket väl med tanke på hennes ålder. Har varit både på box och lösdrift vilket hon accepterat väldigt väl. Inget problem i vardagshanteringen. Passar väldigt bra till vilken disciplin man än väljer. 35000kr Transport till stockholm löses utan problem då vi åker ofta (tar 3h)

 • attr170cm
 • Sto
 • 1 år
Premium 3 3

Sto med toppstam

 • Nässjö
 • Hoppning + 1
 • Varmblod (Halvblod)
150 000 kr

Facel Vega BT är efter den kända hingsten Fighting Alpha som har gått världscupfinal i svår hoppning samt 27 vinster. Modern Stakkita Raa *** är efter Stakkato. Hon är helsyskon med Starkko 1200. Han är bruksprovsvinnare exporteras till usa 2013 och som rankas mkt bra i SWBs lista hoppindexavkommor i unghästbedömning. Vega är en nätt häst av sportmodell på ca 160 cm med stora härliga gångarter. Hon är kvick, vändbar och lämpar sig bäst i hoppning där även stammen talar för sig själv. Bra huvud och hovar. Hon har Egen motor och hoppar med enkelhet, bra teknik samt med runda språng. Lite sen i sin utbildning pga föl våren 2020 och även pga ryttarbrist. Går som 6 åring på tävling i år. Hon har varit på vidareutbildning november 21- januari 22 och är väldigt lättlärd. Går i stadig form med bra balans. Inga problem att ha henne i egen hage eller att lämnas själv i stallet. Trevlig i all hantering. Snäll att sko, klippa och lasta. Vega går bäst med en tydlig ryttare med mjuk hand och god balans som gillar fart och med lite skinn på näsan. Gärna till någon som vill fortsätta att träna, tävla och att utveckla henne mer. Lämpar sig även väldigt bra till avel. Hon är färdig, i kondition och klar att komma ut på banorna. Vega har varit ute på en P&J hösten - 21 med två felfria rundor 80cm. Inhoppad i februari 2021. Finns mkt kapacitet! Inte tittig och inga problem att ha med på nya ställen. Hoppar hinder på 1-1.10 utan problem och finns mkt mer att ge. Bra klipp i hoppen. Försäkrad i Agria. Veterinärbesiktning gjord 10/1- 22. Inklusive röntgen bilder med visst fynd. Mer filmer och bilder går att få genom whatsapp. Första kontakt via hästnets mailfunktion.

 • attr160cm
 • Sto
 • 7 år
Premium 3

Speciell dam med mycket motor

 • Sala
 • Avel + 2
 • Islandshäst
80 000 kr

Viktoria är en underbar häst som älskar pyssel, uppmärksamhet, godis och högt tempo! Man kan inte missa att hon är både fux och sto 😊 det finns mycket egen vilja och som hennes människa måste man ha mycket tålamod och vara lite klurig för att vinna hennes hjärta. Hårda metoder fungerar inte, utan man får vara beredd på att kompromissa och byta plan utifrån dagsformen. Hon har en härlig tölt i många tempon, hon kan bli stark när man låter henne gå fort.Vi har tränat mycket lydnad och det går nu mycket bättre, men det är ingen häst jag låter mina barn rida. Nu när vi har kommit igång och ridit ett tag så visar hon mycket trav och den blir finare och finare, annars väljer hon helst tölt. Det krävs en rutinerad och orädd ryttare då hon kan testa sin ryttare genom att frysa fast och inte vilja gå fram, men hon har aldrig försökt få av sin ryttare etc. Hon har fått tre föl varav två hos mig. Blivit dräktig på första försöket alla gånger och klarat alla fölningar helt själv! Hon är en väldigt duktig mamma. Hon går just nu med föl som är 9 månader, så hon är under igångsättning. Lite svår att lasta. Hon vet att hon kan använda sin styrka och slänger sig bakåt. Ibland går hon på direkt. Vi har dock inte tränat så mycket på detta, så det finns stor möjlighet att träna bort. Jag ser gärna att man tar henne på foder 1-3 månader innan köp, så att man känner att det är en häst som man klickar med. Hon kommer behöva tid att landa då hon kommer skiljas från fölet i samband med flytt. Hör av er och berätta vad ni har att erbjuda min lilla dam 😊

 • attr140cm
 • Sto
 • 13 år