Annons

Barockhästar säljes  

/   Antal: 49
4 1

Oreggad Kallblodstravare

 • Sala
 • Working Equitation + 4
 • Kallblodstravare
28 000 kr
28 nov

Hej, jag har efter många om och men bestämt mig för att sälja min unghäst. Tromb är en 3 årig oreggad kbl-travare som står med okänd härstamning i passet. Han är mörkbrun men ser svart ut nu vintertid. Vacker behåring och relativt kraftigt byggd. Jag köpte honom som ettåring med tanke att han skulle bli min framtidshäst och planen var att börja med honom på allvar nu i höst men jag har helt enkelt inte haft tiden o kanske inte heller orken. Tromb är en förnöjsam o ganska valpig unghäst som gått i blandflock på lösdrift hela sitt liv. Han har stått någon timme då o då på box, som träning. Jag önskar innerligt att han får fortsätta gå på lösdrift! Han var utlånad nu i sommar till en kompis som sällskap, där fick han träning i att gå med/vid kor, diverse gårdsdjur (höns, hundar, katter osv) och haft hage vid relativt trafikerad väg. Har aldrig haft någon särskild reaktion på fordon, inte något som är tränat på så men de gånger man stött på har det alltid varit lugnt. Är en ganska lugn häst i miljön överlag, inte hoppig, också rätt okej med det mesta man gör, som slående plast, höga ljud, små läskiga saker. Han är rätt van vid att åkt transport och för det mesta lätt lastad. Har också gått som handhäst, varit med på promenader, blivit sutten på en del, löshoppat och tömkört, men det blir alldeles för lite och för sällan, tyvärr, träning två gånger i månaden duger inte! Han är barfota och har kanonhovar och är regelbundet verkad. Vi har enbart haft honom på bettlöst, så han har aldrig haft ett bett i munnen. Pass, vaccinationer o avmaskning i sin ordning. Han är kort sagt en välskött unghäst som skulle behöva en bra engagerad människa som verkligen vill börja med honom. Skulle kunna se att han blir en jättebra häst, framförallt till skogsridning, långturer, dressyr men skulle säkert funka för det mesta, kanske inte höga klasser hoppning. Hör av er vid intresse så kan jag berätta mer om denna lilla kille. Hemmet viktigare än priset och vill gärna känna att allting känns rätt, då jag inte vill att han ska bli en vandringspokal.

 • attr153cm
 • Valack
 • 3 år
5

🌸 Vackert pre sto🌸

 • Skövde
 • Allround + 4
 • PRE
80 000 kr
15 nov

Otaola är ett pre-sto på 5 år, hon är av den nättare modellen och är 158-59 i mkh🦄 Otaola har en vänlig själ i alla lägen, älskar att jobba och är väldigt lyhörd på vad hon får för uppgift. Hon har egen motor och en del energi, skulle dock aldrig vara dum på något sett🌸 Van vid andra djur, barn och mycket saker runtomkring. Snäll att rida ut på både själv och i grupp, även van vid trafik🦄 Går idag i blandad flock och är verken hög el låg i rang i denna flocken hon går i. Skodd på alla fyra och är inte jobbig för hovslagaren. Snäll i all hantering men hon är en häst som tycker om sina rutiner. Är jag 3 min sen med morgonmaten så är de Otaola som har en åsikt om att den inte kom i tid🦄 Har hon haft en längre vila så kan hon ropa på dom andra när man tar ifrån henne från hagen/ flocken. Hon går på lösdrift men tas in när det är riktigt dåligt väder🦄 Otaola har en fin stam och skulle absolut passa till avel. Jag har dock inte visat henne och kommer inte ha tiden till att göra de heller, utan detta får man göra själv om man vill🌸 Otaola vill ha en ryttare som har egen balans och mjuka händer. En människa som vill fortsätta att utveckla och utbilda henne🦄 Ligger idag på strax över L:b. Hon är ingen hoppbegåvning men kan givetvis ta något skutt. Röntgad ua med 17 bilder. Otaola står hos mig nere i Spanien, kika gärna in på min sida (Facebook) Stall animal for life 🦄 Priset är inkl veterinärbesiktning samt transport hem till ert stall🌸 Pris 8000€ Tror du att du har ett bra hem för min Otaola, välkommen att höra av dig på ‪+34 611 29 37 78‬ Lättast är på Whatsapp där jag även kan skicka film på henne🦄

 • attr158cm
 • Sto
 • 5 år
6

Trevlig liten Lusitanohingst

 • Kalmar län, Sverige
 • Barockt + 4
 • Lusitano
30 000 kr
10 nov

Fantastisk liten Lusitano som endast säljs p.g.a. ändrad livssituation. Kan även lånas ut på foder. Riktigt trevlig häst att lära från, med ett hjärta av guld. Väldigt vändbar och lyhörd för sitsen. Pigg och känslig att rida, känslig både för kroppsspråk och hjälper. Detta tycker jag gör att han är fantastisk att jobba med från marken och väldigt rolig att rida. Har lätt för samling. Inga stora gångarter så han är bekväm att sitta på. Skulle aldrig försöka bocka eller liknande. Behöver dock en ganska trygg person och balanserad ryttare annars kan han bli stressad och osäker. Han kom till Sverige från Portugal i september 2017. Varit i min ägo sedan mars 2018. Renrasig registrerad Lusitano med blå pass i APSL. Ej godkänd hingst. Av äldre typ med mycket tjurfäktningsblod (lite Veiga och Coimbra). Har skadehistorik men inget som hindrar honom från att ridas kontinuerligt. Behöver gå skodd runt om (pga. Osteit), med tjockare sulor fram då han är känslig om hovarna på hårt underlag. Snäll och enkel att hantera, att sko, lasta, duscha, vid vet. undersökning osv. Har åkt iväg själv med honom på träning utan problem. Snäll att rida ut på ensam och i grupp (blir lite piggare då). Han är van att gå med kompis i hagen (både valack och hingst) och jag vill att han ska hamna på ett ställe där han får fortsätta gå med andra. Van att gå på lösdrift men kan även stå på box. Han och jag har mest ridit i skogen och tränat på bana ibland. Testat på lite grunder i AR och ridit dressyr. Vi har även tränat frihetsdressyr med grund i Honza Bláha. Kan en hel del (öppna, sluta, sidvärtes, fram- och bakdelsvändning, galoppombyte osv) men är inte i form idag och behöver få ridas igång och påminnas. Rids sporadiskt just nu. Det hade varit fint att hitta någon som framförallt vill ha roligt och utvecklas tillsammans med honom! Skulle passa toppen till akademiskt/klassiskt, frihetsdressyr samt dressyr eller WE på hobbynivå.

 • attr155cm
 • Hingst
 • 19 år