Annons

Distanshästar säljes  

/   Antal: 31
2 3

*besiktad* Underbar bästavän

 • Eskilstuna
 • Western + 3
 • Araber
48 000 kr
24 feb

Jag måste nu försöka hitta ett nytt hem till min underbara Prinsen som han kallas. Jag fick en ryggfraktur för ett år sen pga en olycka med en annan häst som gör att jag inte klarar av ridning och stallarbete utan smärta samt att jag blivit rädd och inser att det inte blir bättre och vill inte att mina rädslor ska begränsa prinsen. Han är en väldigt speciell häst, som många araber är.. En enmanshäst som vill ha en relation med sin ägare. Han är väldigt fin att rida, positiv och framåt med en tydlig broms. Väldigt fina gångarter. Inte speciellt utbildad men kan grunderna och lär sig fort. Han är en häst som vill göra något varje dag och gillar att arbeta fysiskt där av tror jag att han skulle passa som distanshäst. Riden både på bett och med sidepull. Har även ridit honom i halsring enstaka gånger. Han har varit hingst till september 2019 och därav kan han inte gå med ston men inga problem med valacker. Gått i flock på lösdrift vilket han trivs bra med, funkar även på box men uppskattar stor hage med kompis och lång utevistelse. Jag har tränat mycket från backen, relationsbaserat och med klicker vilket han är duktig på och tycker om. Kan även några trix. Prinsen är snäll i all hantering som att sko, klippa osv. Lastningen funkar ibland och ibland inte. Oftast går han inte rakt på när han känner att jag är nervös men vid lastträning går det utmärkt. Han har inte varit svårlastad förut så kan vara att han är van att åka hästbuss. Aldrig varit sjuk eller skadad. Han är besiktigad 23/2-21 där han endast fick en anmärkning på att han har skimmelknölar på två ställen som inte påverkar och antagligen inte kommer göra det heller men vetrinären kunde inte veta hur det blir i framtiden där av anmärkningen. Dom har inte vuxit på året jag haft honom. Vetrinären som besikta för ett år sen anmärkte inte på dom. Annars dansade han sig igenom besiktningen. (Där av priset) Jag kommer skicka med utprovad sadel samt alla hans täcken. Hemmet är mycket viktigt.

 • attr152cm
 • Valack
 • 9 år
2 4

Snygg arabvalack

 • Mariestad
 • Western + 4
 • Araber
38 000 kr
26 jan

Shamszi är efter den kände galoppören Lill Sham. Eftersom han är D-ponny så söker han efter en mindre vuxen ryttare (eller äldre ungdom som är mkt rutinerad). Han är ingen barnponny pga han kan vara för busig/svår ibland. Han är grundutbildad men har mest erfarenhet av långa skogsturer. Under vår ägo har han tränats litegrann i både dressyr och hoppning. Han gör sitt bästa och vill göra rätt men förstår inte alltid vad vi vill och kan då bli frustrerad. Då vägrar han att gå framåt och testar/protesterar på det viset. Jag berättar gärna mer för den seriöst intresserade! Vi har ingen panik att sälja honom utan det allra viktigaste är att han kommer till någon som vill hans bästa och planerar att ha honom länge/på livstid. Han har en tydlig broms och är inte het men är ibland ”på tårna” vid uteritter, så klart. Sticker inte men kan bocka lite i galoppen. (av glädje) Han är tömkörd och det verkar han gilla. Han är också NH-tränad och är mkt lyhörd och smart! Han har gått mestadels på lösdrift senaste åren. Både hos oss och förra ägaren. Han är lättfödd och bör inte gå med helt fri tillgång, det blir han smällfet av! (Vi har slowfeednät nu) Han är varken ranghög eller ranglåg. Funkar bra med andra hästar. Kan gå själv i hagen också (blir inte orolig) och även stå själv inne vid behov. Kan ridas ut själv utan några problem alls och även med andra, så klart. Han står inackorderad i ett stall där vi även har ridhus så provridning går även att genomföra vid dåligt väder/dåligt underlag. Vi har mätt honom själva till 147cm men han är inte slutmätt för tävling. Jag kommer vara noga med vem vi säljer till! Hemmet är viktigare än priset. (priset i annonsen är ungefärligt) Jag vill också gärna hålla kontakten och kunna följa honom litegrann hos nästa ägare! 😊 Det finns en noga utprovad sadel till honom som är precis nyomstoppad och ombyggd för honom! En allround sadel Santa Cruz Celine 17”. Nyligen kollad av equiopat och kan visa journalen från henne. Hon har noga kollat igenom honom även under ryttare den 12 februari och kan ställa upp som oberoende referens om någon vill höra mer om honom gällande hans hälsa och rörelsemönster. Han har bl a en jättefin TRAV! Finns mycket potential till både dressyr och distans. Tänderna kollade och slipade av hästtandläkare i oktober samt vaccinerad mot hästinfluensa och botulism. Ta kontakt med meddelande först och berätta vad du har att erbjuda, lämna ditt telefonnummer så ringer jag upp om det är av intresse. :-) Jag har massvis med bilder och klipp på honom att visa för den seriöst intresserade! Var inte rädda för att ställa frågor och be om klipp MEN inte säkert att jag hinner svara alla på en gång. Om ni inte fått svar inom ett dygn så skriv igen!

 • attr147cm
 • Valack
 • 9 år
4

Oslipad diamant

 • Norrköping
 • Allround + 3
 • Varmblod (Travare)
15 000 kr
12 jan

Världens sötaste Harmony är nu tillsalu. Hon är ett 6-årigt sto, som är väldigt nyfiken och framåt. Hon är en extremt socialtjej med öronen framåt hela tiden. Hon är snäll i all hantering såsom, sko, duscha, borsta, lasta osv. Hon bryr sig inte om hon blir lämnad själv i hagen, dock kan hon bli lite stressad om hon blir lämnad själv inne men lugnar sig snabbt. Hon har ingen skadehistorik, fin i kroppen och lätt för att bygga muskler. Hon är inte startad någongång och ska enligt tidigare ägare inte varit tränad inför trav. Hon har 3 väldigt fina gångarter, tar galoppen väldigt lätt. Hon tar den i bägge varven och alltid i hagen när dem busar. Hon ligger efter i sin utbildning då tiden inte funnits. Hon är supersnäll att sadla osv. Hon bygger inte upp massa överskottsenergi utan hon är fortfarande lugn.Snäll att sitta upp på. Hon har skrittats och travats med ledare. Så hon behöver fortsätta utbildas, jag tror dock att detta kommer vara lätt då hon lär sig väldigt snabbt och är orädd. Hon är van vid trafik och har inte brytt sig om bilar, traktorer, hundar, barn, osv. Harmony älskar att löshoppa och gör det med bra teknik. Men eftersom hon har bra gångarter skulle hon även passa till dressyr. Hon blir helt enkelt vad man gör henne till. Just nu står hon på box, men har tidigare gått på lösdrift så både grejerna passar henne bra. Vi är väldigt måna om vart hon hamnar då hon betyder mycket för oss. Vid intresse skicka ett meddelande och berätta vad du har för hem att erbjuda Harmony.

 • attr155cm
 • Sto
 • 6 år
2

🌟Lovande framtidsämne🌟

 • Ljungby
 • Distans + 4
 • Fullblod
Inget pris
4 jan

Hästen med framtiden för sig! Fantastiskt fint fullblod som blir vad du gör han till! Han har stora möjligheter inom fälttävlan, tanken var att han skulle vara min framtida fälttävlanshäst. Han har visat kapaciteten och viljan till att bli en riktig stjärna i terrängen! Han skulle även passa till någon som vill göra lite av varje. Kanske western, distans, WE..? Han har hoppat allt jag styrt på, kombinationer, stock och sten, vattenmatta... Utan att stanna eller varit tittig. Styr du så kan han göra lite vad som helst, det känns som att möjligheterna är oändliga när man sitter upp på han.. I dressyren leker vi runt lite med galoppombyten, skänkelvikningar/sluta/öppna. Bob är en väldigt rar och charmig häst med mycket motor. Älskar att hitta på saker och ger alltid 110% i arbete. Väldigt enkel att lära och ha å göra med! Okomplicerad i hantering, sko, klippa, lasta.. Gått p&j på 50 och 70cm, som en dans första månaden som vi red om honom. För att se hur han reagerade. Tanken var bara att vi skulle ta en runda på 50cm. Men han skötte det så fint så vi provade en på 70 också. Inga som helst problem. Väldigt cool häst alltså som gör allt för sin ryttare! Skadefri Om man vill går det att få med hans utrustning. Till salu endast pga att det inte går ihop i vardagen för mig.. För intresse skriv gärna eller smsa/ring 0708466786 så berättar jag mer. Jag har dåligt med filmer på han tyvärr. Någon enstaka. Men han är en häst värd att se! Välkommen på provridning!

 • attr163cm
 • Valack
 • 5 år