Annons

Distanshästar säljes  

/   Antal: 40
6

FÖR TÄVLING PÅ HÖG NIVÅ!

 • Stockholms län, Sverige
 • Galopp + 4
 • Araber
80 000 kr
22 okt

SA BADARI (Massai Ibn Marenga x Baida/Balon) är till salu till dig som söker häst för tävling på riktigt höga nivåer inom distans, galopp, western, Working Equitation och dressyr. Självklart kommer han, med sin turbomotor till bakparti, även kunna hoppa! Han är med andra ord en riktig alroundhäst! Det viktigaste för Badari är att han får arbeta, och även med sitt huvud. Han är mycket intelligent och otroligt snabbtänkt och har lika delar tuffhet och känslighet. Han är alltså hästen för dig som inte är rädd att rida fort och kan ta hans glada upptåg med ett skratt och fasta ramar. ​ Extriört är han högrest, välbalanserad och med mycket korrekt benställning. ​ Av ren nyfikenhet tog jag fram mina gamla stamböcker från Polen och Ryssland för att se hur mång hästar som gått på galoppbanorna. Detta är vad jag fann: 32 hästar har registrerade galoppresultat. 458 starter har de tillsammans gjort. 133 var förstaplaceringar. 88 var andraplaceringar. 97 var tredjeplaceringar. 21 var fjärdeplaceringar. Det betyder att 339 starter av 458 var 1:a till 4:e-placeringar och inga 5:e placeringar var räknade. 30 var Stakesvinster. 2 var Derbyvinster. 9 hästar från Ryssland och Tyskland var belönade med Elit-status. Jag hittade också ett flertal internationella och nationella utställningschampions vilket bevisar det jag alltid hävdat - användbarhet utesluter INTE skönhet! Tvärt om vill jag påstå! Jag garanterar att han med förtjusning hänger med sin människa på ett par tävlingar i "In-hand-Classes" redan nästa sommar! Jag svara gärna på frågor som gäller Badari och hans förfäder. http://www.slangsboda.se/SV_Badari.html

 • 153cm
 • Hingst
 • 0 år
2 1

Stoföl

 • Björklinge
 • Distans + 2
 • Övriga
25 000 kr
20 okt

Jag har insett att jag nog inte har tiden som krävs för att ta hand om och lära ett föl om världen så nu får hon säljas till någon som har mer tid än mig. Lady är född maj 2019, avvänjning är påbörjad och går väldigt bra. Detta är en dam med mycket egna åsikter och hon är väldigt självständig, vilket hon blev i väldigt tidig ålder. Hon har aldrig varit speciellt beroende av mamma. Hon är fux med en strumpa, bläs, och ål. Super trevlig tjej som springer till mig när jag går ut i hagen och vill bli klappad/kliad. Hon har haft grimma utan problem, har haft en padd legat på sig utan att bry sig, och har åkt transport två gånger. Hon är korsning, mamma är fullblod så hon skulle passa bra till fälttävlan eller hoppning då hon är väldigt snabb och otroligt kvick. Jag gissar att hon blir ca 155-160 när hon växt klart. Hon kommer ha pass och vara vaccinerad när hon flyttar. Hon är väldigt orädd och tar nya saker med ro. Har hängt med på promenader i skogen utan problem, utom kanske att hon just är väldigt självständig så det är inte alltid hon vill hänga med om hon hittar något roligare. Hem viktigare än pris, jag skulle även kunna tänka mig att byta henne mot en vuxen häst, D-ponny eller storhäst. Jag är väldigt mån om vart hon hamnar så hör gärna av er med information om er själva och vad ni kan erbjuda min häst. Hör även gärna av er med eventuella frågor. Svarar jag inte i telefon så skicka ett sms så ringer jag upp.

 • 158cm
 • Sto
 • 0 år
6

TQR Golden Player

 • Borås
 • Distans + 4
 • Quarter
40 000 kr
13 okt

Trodde aldrig jag skulle behöva skriva den här annonsen, men pga ekonomiska skäl så måste jag börja leta ett nytt hem åt min kille.. Quarter valack född 2016 e: Runing Playboy Ca 157 cm i dagsläget och växer troligen någon cm till. Väl tömkörd, är inriden i våras. Är en väldigt försiktig och osäker individ (vilket han varit från början, även som föl) så han behöver en lugn och stabil människa med tålamod, då han måste få tid på sig i allt man gör. Skynda långsamt har varit och är vårt motto och det har fungerat väldigt bra hittills. Är okomplicerad vid hantering. Tycker skoning är helt okej och blir bättre för varje gång, men även där är det viktigt med en lugn hovslagare med tålamod som kan ta det i hans takt. Går just nu med framskor och har barfota skor bak vid ridning och det fungerar ypperligt. Transporten är ingen favorit efter några negativa händelser tidigt i livet, men vi jobbar regelbundet på att göra det till en så positiv händelse som möjligt. Tycker det är väldigt roligt att få komma ut i skogen, har mestadels ridit med sällskap och då går han på som tåget, men med tiden så kommer han säkert växa in i att gå själv med. I paddocken rids han bäst utan sällskap, då det inte är lika mycket att hålla reda på, men blir bättre för var gång med sällskap. Från marken så går han fram överallt med mer eller mindre stöttning när det blir läskigt. Han är verkligen ingen nybörjarhäst och skulle passa bäst hos någon som inte har bråttom och kan verkligen ge honom den tiden som han behöver för att komma ur sitt skal även uppsuttet, så han inser att han vågar och klarar av att göra det han kan när man står på marken. Jag är väldigt noga med hem, så säljer inte till första bästa! (Ju längre vi kommer i utbildningen och desto stabilare ridhäst han blir, så ökar priset) Den mesta utrustningen och tillbehör så som täcken följer med. Utprovad sadel med flexi bom kan köpas med. Han finns i Borås för provridning. Kontakt via PM/mail sker i första hand.

 • 157cm
 • Valack
 • 3 år
5 1

Ungsto med toppenpsyke

 • Åsenhöga
 • Galopp + 3
 • Araber
35 000 kr
6 okt

Hur jag än vrider och vänder på det så går det inte ihop. Så nu är världens snällaste, finaste, mysigaste Maja till salu, trots att ingen här hemma vill se henne flytta. Maja, eller Sumaiya som hon egentligen heter, är min egen uppfödning och har nu blivit hela tre år gammal. Ända sedan barnsben har hon varit gudasnäll och aldrig gjort en fluga förnär. Hon har alltid varit först fram i hagen och hälsat, och sist kvar, spanandes efter en när man går därifrån. Hon är snäll med alla hästar, djur och människor, både barn och ovana vuxna kan hantera henne utan problem. Hon är även van att bli lämnad själv i hage och stall, kan lastas enkelt och har åkt iväg själv flera gånger. Snäll mot hovslagare och veterinär, aldrig visat reservation mot främmande människor utan alltid mött nya bekantskaper med spetsade öron och stor nyfikenhet. Lugnare och tryggare unghäst får ni leta efter! Maja är uppvuxen i blandad flock på stora, kuperade ytor och är van vid både lösdrift och box. Eftersom min tid har varit begränsad då jag både jobbar och studerar samt har en häst till så har vi inte hunnit med så mycket än. Jag tror dock på att skynda långsamt, och eftersom Maja är snabb på att acceptera nya saker så kommer utbildningen garanterat att gå smidigt. Det vi har gjort är provat på sele, lite tömkörning och stått framför vagn. Även sadel, träns och longering har hon klarat av utan problem. Maja har även gått som handhäst och älskar att följa med på promenad ut i skogen. Vi började hänga på henne lite nu under sommaren, men eftersom hon är inne i en växtperiod för tillfället så har vi valt att låta henne vila till hösten. I dagsläget mäter hon ca. 147 cm fram och 149 cm bak, så hon växer som sagt för fullt. Majas far är Pribot, en duktig galopphäst som lämnar väldigt fina, sociala och trevliga avkommor som gör sig bra både på galoppen och inom distansen. Morfar är Neiron, som även han har varit framgångsrik inom galopp och distans. Fullständig stamtavla finns att se här: http://arab.se/ARAB_registratur/Stamtavlan/mainsv.asp?Nr=37118 Här har ni alltså en häst avlad för prestation, men det finns inga tvivel om att Maja hade gjort sig minst lika bra som en familjehäst för den som vill ha en pålitlig bästa vän för livet. Jag kommer endast att sälja henne till rätt hem, och det viktigaste för mig och Maja är att kemin stämmer och att allt känns rätt. Därför är priset diskuterbart. Har ni några frågor eller är intresserade av att komma och hälsa på så hör gärna av er! Mvh Emma 0736874601 https://youtu.be/OnU1FnV9zWY - Andra longeringen med sadel. Lite trött för dagen och ett varmt ridhus.

 • 149cm
 • Sto
 • 3 år