Annons

Distanshästar till salu  /   Antal: 31

Distanshästar till salu  Antal: 31

5 1

Ungsto med toppenpsyke

 • Åsenhöga
 • Galopp + 3
 • Araber
35 000 kr
5 sep

Hur jag än vrider och vänder på det så går det inte ihop. Så nu är världens snällaste, finaste, mysigaste Maja till salu, trots att ingen här hemma vill se henne flytta. Maja, eller Sumaiya som hon egentligen heter, är min egen uppfödning och har nu blivit hela tre år gammal. Ända sedan barnsben har hon varit gudasnäll och aldrig gjort en fluga förnär. Hon har alltid varit först fram i hagen och hälsat, och sist kvar, spanandes efter en när man går därifrån. Hon är snäll med alla hästar, djur och människor, både barn och ovana vuxna kan hantera henne utan problem. Hon är även van att bli lämnad själv i hage och stall, kan lastas enkelt och har åkt iväg själv flera gånger. Snäll mot hovslagare och veterinär, aldrig visat reservation mot främmande människor utan alltid mött nya bekantskaper med spetsade öron och stor nyfikenhet. Lugnare och tryggare unghäst får ni leta efter! Maja är uppvuxen i blandad flock på stora, kuperade ytor och är van vid både lösdrift och box. Eftersom min tid har varit begränsad då jag både jobbar och studerar samt har en häst till så har vi inte hunnit med så mycket än. Jag tror dock på att skynda långsamt, och eftersom Maja är snabb på att acceptera nya saker så kommer utbildningen garanterat att gå smidigt. Det vi har gjort är provat på sele, lite tömkörning och stått framför vagn. Även sadel, träns och longering har hon klarat av utan problem. Maja har även gått som handhäst och älskar att följa med på promenad ut i skogen. Vi började hänga på henne lite nu under sommaren, men eftersom hon är inne i en växtperiod för tillfället så har vi valt att låta henne vila till hösten. I dagsläget mäter hon ca. 147 cm fram och 149 cm bak, så hon växer som sagt för fullt. Majas far är Pribot, en duktig galopphäst som lämnar väldigt fina, sociala och trevliga avkommor som gör sig bra både på galoppen och inom distansen. Morfar är Neiron, som även han har varit framgångsrik inom galopp och distans. Fullständig stamtavla finns att se här: http://arab.se/ARAB_registratur/Stamtavlan/mainsv.asp?Nr=37118 Här har ni alltså en häst avlad för prestation, men det finns inga tvivel om att Maja hade gjort sig minst lika bra som en familjehäst för den som vill ha en pålitlig bästa vän för livet. Jag kommer endast att sälja henne till rätt hem, och det viktigaste för mig och Maja är att kemin stämmer och att allt känns rätt. Därför är priset diskuterbart. Har ni några frågor eller är intresserade av att komma och hälsa på så hör gärna av er! Mvh Emma 0736874601 https://youtu.be/OnU1FnV9zWY - Andra longeringen med sadel. Lite trött för dagen och ett varmt ridhus.

 • 149cm
 • Sto
 • 3 år
4

Lovande unghingst

 • Eriksmåla
 • Western + 1
 • Araber
25 000 kr
17 aug

CH Sarek  skm hingst född 2018-08-21  e. Ceper (Gazal Al Shaqab -Comtessa) u. PL Sayala (CA Caza - Soraya) nuv mankhöjd ca 140 cm  reg i ARAB, vaccinerad och försäkrad i Folksam.  Sarek är en lovande unghingst som har framtiden framför sig med rätt ägare! Sareks far Ceper är klassvinnare och res champion som unghingst och topplacerad på samtliga shower som senior, t.ex bästa svenska seniorhingst riks 2010 och Blommeröd internationella B-Show 2010. Cepers avkommor har exporterats till Norge, Finland och Estland.  Inom ridsport är t.ex. Cederik född 2011 e Ceper exporterad till Estland, tävlad i distans internationellt upp till 120 km, vann en 120 km 2018 och har 980 godkända km. Vår egna uppfödning CH Macerati har två godkända 50 km inom distans och är tävlad i western på grundnivå.  Sareks mor PL Sayala (CA Caza - Soraya) född 2014 är tävlad upp till 80 km i distans och deltagit i Lag SM. 890 godkända tävlingskm med placeringar. Även placerad på westerntävlingar.  Hennes första avkomma CH Sagaz (e Ceper) är född 2009 är showchampion som provat hoppning och fälttävlan.  CA Caza, själv vinnare i galopp och klassvinarre på show, är far till en av Norges bästa distanshästar PL Sharif med samma möderne som PL Sayala. PL Sharif har tävlat upp till 160 km i högsta eliten, var 2:a på Rimboritten 120* 2015, fullföljt 160 km i Dubai 2016,160 km* VM i Slovakien 2016 och i år uttagen till EM 2019 i England.  Sarkes föräldrar kan ses på gården Har ni frågor hör gärna av er via mail eller telefon (jag kan ha svårt att svara dagtid men skicka då ett sms så ringer jag upp) 0763461474 .

 • 140cm
 • Hingst
 • 1 år
3

Lovande åring

 • Skånes Värsjö
 • Övrigt + 4
 • Araber
30 000 kr
8 aug

Nu söker CHARES efter sin nya människa som kan förvalta denna guldpojken! CHARES Hingst, född 2018 Förväntas mankhöjd minst 150 cm, troligtvis närmre 155 cm. E. Wares (Piruet x Wernera) U. Chatanooga (Cancan x Furiat) Chares är en välutvecklad och flott åring som nu letar efter sin människa. Chares har en välutvecklad kropp som är jämn och fin, han har fina vägvinnade rörelser. Han har ett väldigt trevligt temperament med en tydlig av och på knapp och är alltid framåt när det ska hända något nytt. Chares har en stam av toppkvalitet, flertalet i hans stam är kända som legender inom svensk och polsk arabavel. Flera med championtitlar på alla nivåer och även flera som framgångsrikt är tävlade inom galoppen i Polen. Chares är van vid all daglig hantering, såsom lyfta hovar, lastning och gå på promenader. En pojke som vill vara med och alltid få uppmärksamhet helt enkelt. Med Chares får en häst som alltid kommer ställa upp för dig och aldrig tveka när du vill testa något nytt. Han är uppväxt med jämnåriga kompisar och går för tillfället på unghästbete. Gått både på lösdrift och stått på box. Chares är regelbundet verkad, avmaskad och vaccinerad. Försäkrad i AGRIA sedan födseln. Registrerad i ARAB. Chares kan fås kastrerad innan hämtning och det finns även möjlighet för honom att gå kvar på bete tills hösten kommer. Säljes av uppfödaren och Chares mamma går att se på gården. Pris: 30 000 kr inkl moms, diskuterbart vid snabb och smidig affär.

 • 150cm
 • Hingst
 • 1 år