Annons

Distanshästar säljes  

/   Antal: 31
2 2

Speciell kille söker tuff ägare

 • Tällberg
 • Distans + 2
 • Varmblod (Travare)
15 000 kr
24 mar

Nu är det dags att lägga travskorna på hyllan för min kille. Hans kropp fixar inte den tuffa träning som krävs för att vara travhäst, dessutom så är han inte så bra på att springa fort i trav. Han är ostartad. Men något han är bra på är ridning. Han har lätt för samling, tar bägge galoppera, kan fatta både från skritt och trav. Det är en häst som är tuff i psyket, så det är ingen nybörjarhäst. Han behöver någon som har skinn på näsan. " Pippi" har stor personlighet och hög integritet, men får du hans förtroende så har du en riktig kompis. Han ska stå på lösdrift, då han absolut inte trivs på box. Då blir han väldigt tjurig och otrevlig. Han är ganska ranghög, går idag med två nyblivna ettåringar och ett äldre sto. Lite knepig att sko ibland, ibland går det bra och ibland är han bråkig. Snäll att klippa, van vid traktorer och är trafiksäker. Han har en del skadehistorik. Opererades pga en olycka som föl, samt ett halvår senare pga broddspark, men är frisk för dagen. Var hos veterinären idag för en sista koll innan försäljning och han är frisk. Vid seriöst intresse visar jag hela journalen. Inget av detta påverkar hans funktion som ridhäst. Med rätt ryttare tror jag han skulle tävla bra i framförallt dressyr. Den här hästen ligger väldigt nära hjärtat, jag var med när han föddes och han har alltid bott här på gården.. Jag är väldigt noga med vart han kommer och säljs inte till första bästa. Har inte bråttom att bli av med honom. Finns att provrida i Tällberg utanför Leksand. Priset är inklusive sadel, träns och två täcken.

 • attr160cm
 • Valack
 • 4 år
4 2

Perfekt häst för dig som vill avla samt träna!

 • Jönköping
 • Distans + 4
 • Araber
50 000 kr
21 mar

Baroud dal More e.Cyclone de Ghazal (Dormane) x Frangipane al Maury/Baroud III Arabiskt fullblod på 155-156 cm, växer något fortfarande. Han är fri från CA/SCID/LFS samt röntgad UA. CEM testad UA. Baroud är en häst med mycket stabil mentalitet! Han rör sig lätt med plus för trav & galopp där han rör sig stort. Baroud kommer från en mycket prestationsstark familj inom galopp & distans. Det hindrade dock inte Cyclone de Ghazal, Baroud's pappa, från att vinna Italienska mästerskapen i dressyr, som 5-åring. Baroud har ett underbart psyke & är en riktig gentleman mot sina ston samt föl. Genomsnäll & lätthanterlig. Han är visad på Anglo-Riks 27 juli 2019 & fick exteriört 40poäng; 7-7-7-7-6-6. Han blev alltså bedömd exteriört som en Angloarab, mer som en sporthäst. Skulle fått högre poäng om han var skodd. Har fått 7 avkommor med bl.a meriterade ston för galopp, distans & hoppning. Väntar 3 avkommor i år. Säljes endast då jag står inackorderad & inte kan utnyttja honom som hingst. Priset är diskuterbart till rätt hem där han kan behållas som hingst. Har haft en senskada/blödning på yttre böjsenan 2017 då han tränades för hårt i galopp som 3åring. Friskförklarad mars 2019. Får ridas/tränas & tävlas som vanligt, men bör inte gå i galopp eller högre klasser i hoppning av säkerhetsskäl. Bilder på ultraljud finns självklart att se. Goda referenser finnes! Han har även en egen facebooksida där ni kan se mer utav Baroud. 😊 Sök bara på "TW angloarabian" Hemsida: www.twangloarabian.se Välkommen med frågor eller fler foton/videor. Mvh Thess Wester.

 • attr155cm
 • Hingst
 • 6 år
2

Foder, ev senare köp

 • Västra Götalands län, Sverige
 • Distans + 1
 • Varmblod (Travare)
12 000 kr
17 mar

Kollar intresset för att ha min lilla varmblodsvallack på foder, en okomplicerad, känslig och snäll kille som tidigt visade att han inte passade inom travet. Ingen ren nybörjarhäst då han är lite försiktig i vissa situationer och behöver bemötas med tålamod och kunskap. Jag är utbildad hästcoach och vi tränar en del från marken (NH) och går promenader. Han är insutten och påbörjad inridning bettlöst, går att sitta upp o skritta runt men det går sakta och lite vingligt då han är ovan och omusklad för ridning. Ser inte att det skulle vara något problem med att fortsätta inridningen bara man är lugn och mjuk och då han är körd tidigare. Han skulle passa att komma till någon där han kan gå som sällskap, bli ompysslad och kanske riden på lugna skogsturer ett par dagar i veckan, kanske varvat med lite frihetsdressyr? Skulle kunna passa lugn ungdom eller som mor-dotter häst utan höga tävlingsambitioner. Kanske distansritt eller någon liten pay and ride/jump i framtiden bara för skoj. :-) Van att gå i flock, medel i rang. Går idag barfota men funkar både med skor eller barfota med boots vid träning. Snäll att sköta om och åker transport utan konstigheter. Mår bäst av att komma in på nätterna på vintern och ha ett regntäcke på vid dåligt väder :-) "Krav": Hö (ej hösilage) Regelbunden hovvård Hästkompisar Eget/privat stall så han slipper många olika människor som hanterar honom Gärna Värmland eller Västra Götaland då jag vill kunna komma och hälsa på :-) Jag ser gärna att du som eventuellt är intresserad av att vara fodervärd har möjlighet att komma och hälsa på mer än en gång innan eventuellt beslut. Om du är under 16 år uppskattar jag att det är målsman som tar första kontakt. Utrustning kan medfölja om önskas.

 • attr150cm
 • Valack
 • 8 år
4

Härlig arabkille söker sin bästa vän!

 • Kungsbacka
 • Allround + 1
 • Araber
35 000 kr
3 mar

Denna helt underbara 3 åriga hingst/valack har ett stort hjärta av guld . Och söker sin egen matte/husse som har möjligheter till att utvecklas/utbildas tillsammans ! Han har en mycket fin och hög prestationsstam samt stort intresse att lära sig. (Går att fås kastreras mot egen kostnad innan leverans ) Rejäl och stabil stark kropp och fina ben. Fantasiska rörelser m mycket bra påskjut som tar mycket mark. Han är 75% polsk /25% Rysk kille med mycket positiv motor utan att vara hetsig. Han är en mild kille som älskar att bli sedd och hörd .Inte rädd för traktorn som när jag kör in hö till dem mm , han vill gärna lukta på traktorn och tycker bara det är spännande. Är cool och orädd och älskar livet, nyfiken likt sin far och bror som han går på lösdrift med. Men han är även van att stå på box. Trots att han varit hingst i 3 år så är han är inte hingstig, pratar lite men inget annat . Han är oerhört social och tycker om att pussas. Hans vackra mamma är fina Polska stoet : ⚜️EH ASTRA -09⚜️ s:Ege PL *Etruska PL /Aloes-Etruria Europejczyk PL/ El Paso *Ellora PL - Europa d: Asteroida *Glaz/Bomarc -Galaxcja -Aikida * Charkow * Pohaniec Hans vackra avlidne far är : MultiChampion i Show/Prestation samt ARAB SM GULD Vinnare i Hoppning -14, galopp som 3 åring ,Dressyr samt avkommor med resultat upp i Elitnivå inom distans Sverige/Norge ,samt hoppning,Avelsto med utbildning. ⚜️SAWOY-02⚜️ e:5 STAR ECHAO STALLION & Multi Champion : KUBINEC (SU) d:Kometika *MUSCAT*Salon Karta(SU) s:Balaton *Menes(SU) -Panagia d:Swedish National Winner SADZA s:Rusazcie (Algier -Rucasja ) d: Sagana (exp US) *Engano-Salexja Välkomna att ringa el sms mig för mycket mer information samt filmer. Marina på LilyWhite Arabians Mobil: 0708404750

 • attr150cm
 • Hingst
 • 3 år