Annons

Dressyrhästar säljes  

/   Antal: 1033
Premium 4 1

Riktigt fin blivande tävlingsponny till fyndpris!

 • Söderköping
 • Dressyr + 2
 • Connemara
65 000 kr

Fullstammad connemaravalack f.-13, 148 cm, imp Irland. Blir maxad men växer inte över, en perfekt storlek som många efterfrågar Billy är en toppenponny som alltid vill göra rätt. Han är enkel i all hantering och supersnäll i ridningen. Skulle aldrig bocka, stegra eller skena. Detta gäller även vid uteritt. Han rids dagligen av en 12-årig flicka som kommer från b-ponny. Billy har egen motor men tydlig broms. Han lyssnar mkt på rösten. Han är känslig för hjälperna och flyttar enkelt för skänkeln, lätt att rida på volt, börjar kunna samla sig i galoppen mer och mer. Börjar bli stadig i formen. Han hoppar små banor på 70-80 cm och visar god teknik och inställning. Enstaka hinder på 1 meter utan problem med den höjden. Han suger mot hinder, taxeringen är inte helt klockren men han lär sig för varje pass. Denna ponny kommer inte ha några problem med att gå 110-120 i framtiden med rätt ryttare. Enda anledningen att Billy säljs något billigare än många av mina andra d-ponnyer med samma kvaliteter och kapacitet, är att Billy är grön och sent tagen. Han behöver en ryttare med egen god balans och som vill lägga ner tiden på att forma sin ponny själv. Han är känslig, men på ett positivt sätt. Han kan absolut passa någon som 2:a ponny med hjälp från förälder/tränare. Men man bör gilla en ponny med egen motor och själv ha lite känsla i sin ridning. Inga olater. Lätt att lasta, köra och i all hantering. Lite tykänslig, men det går snabbt att vinna Billys förtroende. Då är han cool och avslappnad, nyfiken och social. Han gör allt för sin ryttare/ägare. -Vaccinerad -Avmaskad -Fina starka hovar -Skadefri och sund ponny Lånas inte ut. https://youtu.be/hkJBaSypH6Y https://www.instagram.com/p/B6yzpB6Hyzi/?igshid=1njs188tuayzb Välkomna att ringa Sara - SE Equine 0739714091

 • 148cm
 • Valack
 • 7 år
4 1

Connemara med personlighet

 • Norrköping
 • Hoppning + 2
 • Connemara
90 000 kr
3 h

Letar du efter en ponny som ger dig utmaningar, men som kan ta dig långt i klasserna om du har erfarenhet, tålamod, mod och uthållighet? Då kan vår prins vara ponnyn du letar efter!   Hassel hoppar idag tävlingsbanor på upp till 1,10 och har tagit placeringar på 1-meterstävlingar. Han har även kvalat i dressyr till nationell FEI-nivå, vunnit LA:P1-klasser med dryga 68% och även startat några FEI-klasser. 2018 tog han silverplatsen i DM.   Vi har haft honom i drygt sju år nu och kämpat hårt med hans utbildning. Från att knappt kunnat fatta galopp eller gå runt en 50 cm-bana felfritt, till att göra alla skolor i dressyren mycket bra och hoppa 1,20 hinder på hoppträningar.   Hassel är en känslig ponny som kräver en erfaren, mjuk och tålmodig ryttare. Han är arbetsvillig och har egen motor, men kan ibland bli stark. Då är det viktigt att du är mjuk i handen och kan sitta till med magen. Han älskar att busa runt i skogen och hoppa små buskar och grenar. Eftersom att han är stadig på hovarna går han fram överallt. Varierad ridning är ett måste för att han ska må bra.   Hassel är regelbundet tränad i banhoppning för välutbildad tränare upp till 1,20. Dressyr tränas han i varje vecka för A-tränare. Dessutom har de tränat lite terräng, vilket Hassel älskar, men är ej startad. Film finns på Youtube https://youtu.be/15295rxtZrY   Han är enkel och snäll i all hantering. Kan bli lite ponny-istadig, men då är det bara att vänta ut honom. Med lite kärlek och tålamod kan du få en bästa vän som tävlingskompis!   Vi ser att det viktigaste för Hassel är rätt nytt hem och priset kan då diskuteras.

 • 145cm
 • Valack
 • 14 år
6

Vacker New Forrest som drar blickarna till sig

 • Södermanlands län, Sverige
 • Dressyr
 • New Forest
100 000 kr
17 h

Med stor sorg i hjärtat är det nu tyvärr dags för oss att släppa taget om vårat lilla charmtroll så att han kan förgylla tiden för en ny liten ryttare. Säljes då nuvarande ryttare blivit för lång och ska ta en paus från hästar och ridning och fokusera på skolan. Gryets Pepito har nu varit våran i snart 4 underbara år och har gett min dotter en väldigt rolig ponnytid, då han tagit henne ifrån ridskolenivå upp till La tränings nivå då Peppe var hennes första alldeles egna ponny. Han är mycket fin renrasig New Forest i sina bästa år som är efter den fina hingsten Priory Dallas RNF 112. (Sök stuteri Gryet) Peppe har ärvt sin pappas vackra utseende och har även fantastiska rörelser och är en ponny som är väldigt snygg i modellen med en ståtlig nacke och fruktansvärt fin att titta på. Han blev som föl den 15/8 2009 även exteriörbedömd med 37p och blev silverbelönad. Utbildad på La nivå och kan skänkelvikningar, öppnor, slutor, förvänd galopp och ryggning m.m. Han är sparsamt tävlad då min dotter inte haft ”tävla” som prio ett, men han har vinster och placeringar upp till LB (senaste starten var en vinst i LB även vunnit LC på fina 71%.) En mycket fin o trevlig dressyrponny Kräver dock en ryttare med lite teknik och envishet när det kommer till dom lite mer krävande uppgifterna för att komma helt till sin rätt, men med rätt match så är La-msv inga problem om du har de ambitionerna (när man som ny ryttare tagit sig tiden att rida ihop sig) Han har även många hel och halv syskon som gått och går på SM nivå) Även lite tävlad i hoppning upp till LB med min äldsta dotter samt föregående ryttare. (Som vi fortfarande har god kontakt med. Även kontakt med uppfödare) Alltid tränad hopp, markarbeten och dressyr och mycket riden ut i skog och mark vilket han tycker mycket om. Väldigt snäll att rida barbacka på, och kan ridas i grimma med enbart tyglar då han är trygg. Kan både ridas själv och med sällskap. Därav skulle han även kunna vara en underbar läromästare/förstaponny (igen). Peppe är även snäll att lasta och ha med på nya platser då han står snällt i transporten utan problem. Supersnäll att klippa (både kropp, ben öron & huvud) snäll att sko, duscha, van vid små barn, traktorer, gräsklippare, hundar och han kan stå själv i både i stall och i hage om kompisen är på äventyr. Går även bra med andra hästar. Han har fina tänder, pälskvalitet och bra hovar samt ALDRIG varit skadad el behandlad. Regelbundet vetrinärcheckad, avmaskad, vaccinerad och underhållen av massör. Besiktad 17/1-20 helt ua med beröm för väldigt fin rygg och oförskämt mjuk/rörlig med fina gångarter av veterinär/kiropraktor. väldigt pedantskött! Vilket vi vill att han ska fortsätta bli. Lånas ej ut på foder eller prov och enbart seriösa med intresse är välkomna att höra av sig då vi är väldigt noga med vart han hamnar. Maila gärna på h.lo1975@hotmail.com för mer info. Viss utrustning ingår. utprovad Lippo dressyrsadel endast 1 år gammal finns att köpa till.

 • 140cm
 • Valack
 • 11 år