Annons

Dressyrhästar säljes  

/   Antal: 1202
Premium 2

Stoföl för avels- och utställningsintresserade

 • Östersund
 • Avel + 3
 • Welsh
20 000 kr

Så har årets första föl börjat titta fram och vi har fått fantastiska avkommor efter vår unghingst Friarly Super Stanley. Detta stoföl är fött isabell men kommer bli skimmel, och kommer då både kunna ge föl som blir skimlar eller med gulanlag i sin tur. Hon har bläs och vita strumpor bak samt vita kotor fram. Hennes mormor har vunnit Royal Welsh och hennes mamma kom med i kvalitetsboken i Sverige trots att hon var helt grön på att visas, men har inte visats mer än en gång pga pandemin. Mamman är dock en exakt kopia av mormor och vi ser fram emot en utställningskarriär även för henne. Det är fullt med multichampions på båda led i stamtavlan. Pappan är inte visad ännu pga pandemin men är en riktigt fin avelshingst vars första avkommor vi redan fått förfrågningar om utomlands. Vi har arbetat med dessa blodslinjer i 20 år och har enbart gott att säga om dem, de är några av världens mest framgångsrika och är kända överallt för att ge mycket god exteriör, mycket goda gångarter och ett väldigt trevligt temperament med hög användbarhet inom alla områden. Hon har fullt med multichampions i stamtavlan och med tanke på att hon är otroligt fin exteriört så vill vi att hon kommer till ett hem som satsar på utställning och avel, så att hon får visa världen sin skönhet och användbarhet. På bilderna är hon enbart 1 dag, och hon är en riktig skönhet. Till hem som har mycket meriter i dessa områden så har vi ett rabattsystem. Stamtavla: https://www.allbreedpedigree.com/stellar+blushing+bride Blush kommer att registreras i Sverige hos SWF när hon är tillräckligt gammal för att chippa. Höjden i annonsen är förväntad mankhöjd om vi utgår från föräldrarna. Vi reser ibland ned i Sverige på utställningar och tävlingar och kan då ta med henne längs vägen när hon är avvand.

 • attr116cm
 • Sto
 • 0 år
1 3

Swb-valack med kvalitéer

 • Ulricehamn
 • Hoppning + 2
 • Varmblod (Halvblod)
135 000 kr
3 h

Valack f.2013 e. Zaladin MI ue. De Noir Lillebror är en positiv, arbetsvillig och nyfiken individ som alltid vill göra sitt bästa. Långt ifrån i fas för sin ålder, men utvecklas snabbt och har en stor vilja att lära sig och försöka. Han har tre trevliga grundgångarter och hoppteknik. Skulle nog kunna vara något för fälttävlan. Har stort energiförråd så behöver komma till någon som kan stimulera honom både psykiskt och fysiskt. Snäll i både ridning och hantering men har en del nerv som man behöver klara av att hantera. Är aldrig någonsin elak, men är väldigt vaken och snabb i sina reaktioner. Behöver därför en ryttare med god kroppskontroll, mjuka händer och bra tålamod. Lätt att lasta och ha med på nya platser, står snällt i transporten både med och utan kompis. Hopp- och dressyrtränad/tävlad sporadiskt i vår ägo pga tidsbrist. Startat LC:1 och 90cm hoppning, men det finns mycket kvar att ge i båda grenarna. Placerad i sin debut i avd A i 90cm 14/5. Gått i flock med både sto, hingst och valack. Är just nu lekfarbror i hagen till våra två 1 åriga hingstar och en 3 åring valack. Trivs bra med kompisar och mycket utevistelse, så skulle säkert fungera alldeles utmärkt även på lösdrift. Röntgad U.A i december-21 och genomkollad av veterinär samt equiterapuet i början av året. Ett bra och passande hem är viktigare än pris och det går att diskutera vid snabb och smidig affär.

 • attr167cm
 • Valack
 • 9 år
Premium 4 2

Framtida dressyrkompis? *NY FILM & BILD*

 • Jönköping
 • Avel + 4
 • PRE
70 000 kr

"Dea" är ett renrasigt PRE-sto på 11 år och ca.160 i mkh. En framåt, pigg och vaken häst som alltid är positiv till arbete. Hon är otroligt känslig och kvick för hjälperna, inte minst vikthjälperna. Hon en väldigt schysst och förlåtande häst. Gör aldrig något dumt. Går att rida ut på själv och i grupp. Pigg ute. Kan både vara första ekipage och efter andra hästar. Går genom vatten osv. utan problem. Kan vara själv i stall och i ridhus, men är lugnast med sällskap inne. Är inte hoppad i Sverige, oklart om det gjordes i Spanien. Har dock hoppat småstockar i skogen och verkar tycka det är roligt! En oslipad diamant som skulle passa otroligt bra på dressyrbanorna med lite träning, och en ryttare som kan förvalta henne väl! Men hon skulle självklart även passa som en trevlig hobbyhäst med. Hon är dock ingen nybörjarhäst! Behöver en trygg människa som kan vägleda henne både från ryggen och marken då hon ibland(!) blir lite stressad. Hon kan testa gränserna lite försiktigt/bli lite tossig. Detta händer dock inte ofta, känns mer som hon är en pigg häst - men aldrig svår att hålla/stark. Fullstammad. Registrerad i ANCCE. Haft två föl när hon stod i Spanien. Besiktigad UA (2021-05) i Spanien innan resan till Sverige, även röntgad! För kontakt med nuvarande ryttare, PMa! Säljes på uppdrag av ägaren. I sista videon är det en 17-årig tjej som rider henne för första gången.

 • attr160cm
 • Sto
 • 11 år