Annons

Fältävlandshästar säljes  

/   Antal: 299
Premium 5 1

Laphroaid - Tävlingsponny (B)

 • Östergötlands län, Sverige
 • Dressyr + 3
 • Welsh
68 000 kr

Det har nu blivit dags för oss att låta vår älskade Prinsen flytta till ett nytt hem då ryttaren snart fyller 14. Prinsen blev en del av vår familj november 2018 och har tagit min dotter från Lätt E till Lätt B i hoppningen med flera vinster. Det var tänkt att de skulle startat Lätt A men p.g.a. rådande omständigheter har det inte blivit av ännu. I omhoppningen är han mycket smidig och vändbar vilket därmed gör Prinsen väldigt svårslagen. I vår ägo har Prinsen tränats regelbundet för etablerade tränare i både hoppning och dressyr. Vidare provade Prinsen nyligen terräng vilket han tyckte var oerhört roligt. Prinsen är en tuff och pigg ponny som kräver en rutinerad ryttare med mjuk och stadig hand samt lite skinn på näsan. Samtidigt är han ärlig och medgörlig om det inte ställs några krav på honom. Han säljs dock som en tävlingsponny och passar bäst ihop med en ambitiös ryttare som inte nöjer sig med något sämre än en placering. Då Prinsen är oss väldigt kär säljes han endast till en hästvan familj. Snäll i all hantering såsom lasta, klippa och sko m.m. Står lugnt i transporten och är snäll att ha med på meeting. Fungerar att stå både på box och lösdrift. Oklippta filmer (fler finns): https://www.youtube.com/watch?v=5v_HBFyEXSk https://www.youtube.com/watch?v=ATGHwpITNi4 (Tränarreferenser finns att tillgå på begäran). OBS! Lånas ej ut! För mer information eller fler bilder/filmer vänligen kontakta Paul Borén (ägare), 076 86 66 961 eller Olivia Rodenvik (ryttare), 073 53 30 230.

 • attr126cm
 • Valack
 • 12 år
Premium 5 1

Super B ponny bes UA

 • Köping
 • Fälttävlan + 3
 • Welsh
85 000 kr

Vill ni ha en ponny som du verkligen kan göra allt med? En ponny som ställer upp i alla möjliga läge? En ponny som är roliga att tävla? En ponny med tydlig broms och reglerbar gas? Då bör ni kika närmare på denna annons. Anells Breeze är renrasig Welsh sec B, e. Linksbury Royalist född -07. Regelbundet checkad av Vetrinär, skodd, equiterapeuft. Hon blev inriden som 6-åring av min dotter som då var endast 8 år gammal. Vi har haft ponnyn i 7 1/2 år, hon säljs nu efter att dottern har växt ur henne för länge sen och hoppet att sonen skulle ta över har försvunnit. Vi hade tänkt att hon skulle tävla lite nu under våren, men det blev inte som vi tänkt denna vår. Breeze har gått upp till Nat Msvb, vinst till Reg Msvb. Hon har otaliga placeringar och vinster i LA. Även hunnit bli DM vinnare och vinnare av Kungsörs meeting. Breeze har tränats både i hoppning, dressyr och terräng. Hon hoppar alla typer av hinder och kombinationer. Hon tar hand om sin ryttare på bästa sätt. Finns inte mycket vi inte gjort med denna pärla under åretn; ridit med paraply, fackla, presenning, hoppat facklor, galopperar barbacka, hoppa barbacka. Vi har prövat allt och lite till. Fått lasta om på 1-2 väg d0 transporten gick sönder. Varit på meeting, gå vattentramp, allt du kan hitta på har vi gjort. Det finns verkligen inget som är svårt på denna ponny, förutom klippa benen. Samt huvudluva det gillar hon inte. Breeze besiktigades på klinik den 22/5 UA. Försäkrad för 70' utan reservationer i Folksam. Säljs ihop med all sin utrustning sadel, träns , benskydd, täcken, shabrak. Allt ni kan tänka er har hon med sig. Historik finns Catrin 0730206696 brickebo@hotmail.com

 • attr128cm
 • Sto
 • 13 år
5 1

En framtida stjärna inom valfri gren!

 • Jönköping
 • Hoppning + 4
 • Övriga
60 000 kr
7 h

TW Rosa Bella AA, Angloarab e: Fango in Blue AA, ue: Casper Bella som hon kallas är efter angloarabiska elithingsten Fango in Blue som har stora meriter inom hoppning & fälttävlan. Han tilldelades ELIT för sin goda förärvning & erhöll 42 poäng (10-9-7-8-8) exteriört. Fango har ett BLUP i fälttävlan på mycket höga BCC + 16(0,53) i hoppning goda BSO + 7 (0,89). Mer information: https://anglo.se/fango-in-blue/index.html https://www.blup.se/sv-SE/horses/244924-fango-in-blue-x http://www.angloarab.se/undersidor/annons_fango_in_blue_2015.pdf Bellas mamma är min älskade Butterfly Rozie som har meriter i MSV Hoppning internationellt. Har 3 avkommor till som vi följer med spänning inför framtiden. Mer information: http://www.twangloarabian.se/h%C3%A4star/de-som-galopperat-vidare-41456297 Bella kommer bli en riktig stjärna då hon visar stor potential med både sina vägvinnande gångarter samt sin attityd. Hon är otroligt lättlärd men gör ingenting gratis utan kommer högst troligt kräva sin ryttare i framtiden men det är också det lilla extra som kommer göra att hon kommer gå långt i rätt händer i valfri gren. Hon hanteras dagligen & är snäll att ha uppbunden, vid hovslagare & andra dagliga basic grejer. Har haft sadel på sig. Hon kommer om hon blir kvar sittas in sent i höst/vinter & göra 3 årstest nästa år. Bella är försäkrad i Folksam med dolda fel, livvärde & högsta veterinärvård. Varit försäkrad sedan hon låg i magen. Uppväxt i blandad flock i kuperade hagar, van vid vatten, kor & hundar. Uppväxt på analyserat grovfoder & anpassad foderstat. Regelbundet kollad med träckprov, avmaskningar enligt rekommendationer, vaccinerad & verkad sedan dag 1. Gjordes träckprov med odling nu inför betet. Kollad i munnen utav den duktiga hästtandläkaren Mads Pårup & vargtänder utdragna i november 2019. Alla papper är i sin ordning. Säljes endast då hon blev mindre än vad jag hoppats på, hon kommer stanna som D-ponny. Rätt hem är otroligt viktigt! Goda referenser finnes! Blå basen: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=505509 Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/twrosabella/ Välkommen med frågor & för fler bilder/videor. Mvh Thess Wester

 • attr144cm
 • Sto
 • 2 år
Premium 3 3

Guldponny värd att se!

 • Surahammar
 • Hoppning + 1
 • Övriga
165 000 kr

Nela är ett sto född 2009 av sportmodell med mycket kapacitet. Hon är snäll i all hantering och älskar att bli ompysslad. Jag har haft henne sedan hon var 5år och utbildat henne med hjälp av mina tränare. Vinster och placeringar upp till LB, startar fåtal LA med fina resultat. Aldrig tittig på hinder och ställer alltid upp, super smidig med fin teknik och är snabb i svängarna. Hoppar banor på 115cm och enstaka hinder upp tom 136cm med lätthet. Planen var att kvala till msvb i början av året och förhoppningsvis starta någon, men pga av Corona blev det inte så. Hon är en pigg och känslig ponny som kräver en mjuk hand. Ej nybörjar ponny men med rätt ryttare är hon en riktig läromästare, ej viktbärande men bär upp längre ryttare bra. Hon är även fin i dressyren. För den som vill ut och tävla och plocka rosetter och/eller satsa på de högre klasserna. Med rätt ryttare är jag säker på att hon kommer gå långt! Passar även som familjeponny. Snäll att rida ut på själv. Är låg i rang och kan gå med alla typer av hästar. Är alltid glad och gnäggar när man kommer ner till stallet/ hagen! Inte rädd för trafik osv. Har inga problem att stå i transporten själv! En ponny värd o se. Säljes då det är dags för mig att gå upp på storhäst, hemmet viktigast! Pris inkluderar utrustning så som sadel, benskydd, täcken, träns mm. Priset är prutbart och kan diskuteras. Billigare vid snabb och smidig affär! Tveka inte att höra av er! Skicka ett sms på 073-330 13 89 vid intresse. (På filmerna ses två LA rundor och en oxer på 136)

 • attr147cm
 • Sto
 • 11 år
Premium 2 3

Läromästare

 • Kungälv
 • Hoppning + 2
 • Svensk Ridponny
75 000 kr

Svenskfödd korsningsponny, e. Aerline H Pga. tävlingsbristen och att ryttaren börjar bli för lång, söker After Eight, Åttan som han kallas, en ny tuff liten ryttare att ha kul med. Han är 143 i manken men upplevs större, högrest och syns i mängden. Åttan är lätt att styra på hinder och mycket hinderklok, ej tittig. Trevliga gångarter med en galopp som täcker mycket mark. Står snällt stilla vid all hantering som skoning, klippning och annan allmän vård. Går på transporten själv, står stilla vid transport och enkel att ha med på nya platser. Tycker om att tävla, taggar till på hoppbanan, lätt på dressyrbanan och har ett toppenhumör på terrängbanan. Han rids ut både i grupp och ensam av våran 16-åriga dotter. En riktig läromästare inom hoppning och framför allt fälttävlan, perfekt första tävlingsponny eller övergång från mindre ponny, dock ingen nybörjarponny. Varit vår dotters första ponny efter medryttarponnyer. Hoppar med god teknik, kan samtliga skolor och enkla byten. Åttan har tagit nuvarande ryttare från att aldrig tävlat till vinst i LB hoppning, samt placering i P70. Hemma går han stabilt banor på 100-110. Har med tidigare ryttare även gått upp till LA hoppning och dressyr med placeringar och gått P90 fälttävlan. Gick med tidigare ryttare även lag SM fälttävlan 2016, andra placerad med laget och även individuellt i klassen. På träningar tar han 1* hinder med lätthet. Inte startat mycket dressyr med nuvarande ryttare pga. ointresse. Tränas regelbundet för C-tränare dressyr och B-tränare hoppning. Har aldrig varit halt eller skadad. Ej lättfödd. Låg i rang och fungerat med alla vi släppt honom med i hage. Har i vår ägo stått i box/hage samt under sommaren ute på nätterna, skulle även fungera på lösdrift. Trivs bäst i mindre stall. Åttan vill komma till en ryttare som ger honom varierad träning och som han tillsammans med kan fortsätta tävla fälttävlan, då det är det bästa han vet. Planerat för säsongen var att debutera LA hoppning och P80-P90 fälttävlan, vi hade även planer på stil- och lag SM i fälttävlan. Åttan har många år kvar att ge. A1 försäkrad i Folksam. Vi har inte bråttom med att sälja honom. Rätt hem går framför allt.Viss utrustning kan ingå/köpas till beroende på pris. Vid intresse finns fler filmer. Länk till Häststam: https://www.haststam.se/horse/view/217594 Förälder eller vuxen hör av sig vid intresse, på tel 0706-599680 eller 0761-369090. Helst kvällar/helg då vi jobbar dagtid.

 • attr143cm
 • Valack
 • 17 år