Annons

Fältävlandshästar säljes  

/   Antal: 285
Premium 1 4

Tävlings/första/mamma+dotter/ridskola D-ponny🌸

 • Stockholm
 • Dressyr + 2
 • Connemara
95 000 kr

Kungen är en maxad D-ponny valack på 8år, fullstammad connemara som är nybesiktigad UA, vaccinerad hästinfluensa + stelkramp och försäkrad utan reservationer i Sveland. Han är en otroligt snäll och enkel ponny som är lugn men ändå pigg. Skulle aldrig, sticka/bocka/resa sig eller något annat dumt! Är helt otittig, trygg. Snäll o rida ut på, snäll i all hantering osv. Han är dock en STOR ponny och är vaken och (lagom) pigg så säljs helst till hästkunnig familj. Han är mkt enkel o rida i alla gångarter, har en underbar galopp men jag har märkt att för lite mindre erfarna ryttare som ej ridit större ponny/storhäst med stora gångarter kan det kännas ovant med så stora steg om man är van vid B-C ponny med mindre steg. Så man måste vara lite tuff/van vid stora gångarter. Passar ej för liten/kort ryttare. Flyttar fint för skänkeln, gör galoppombyten, hoppar allt du styr på, helt otittig. Passar banhoppning, fälttävlan eller dressyr med lite träning. Har lite dålig kondition i dagsläget så finns mkt fina utvecklingsmöjligheter med denna kille! Han blir vad ryttaren gör han till, lugn och stabil kille men som man ändå kan ”väcka” o få lite kvick o pigg. Mkt bärig i alla gångarter och trevlig mun på 3 delat bett. Gått 110 hoppning på Irland oregistrerat. OBS!! Lånas ej ut, ej foder, ej avbetalning Viktigaste är att hitta rätt hem till denna underbara kille. Smsa/ring gärna 072-9025992 Finns norr om Sthlm 🌸

 • attr148cm
 • Valack
 • 8 år
Premium 3

Lyckopiller

 • Sandviken
 • Allround + 3
 • Fullblod
39 000 kr

Söker du bästa kompis som ställer upp på allt? Här är han! En genomgo, Pigg, glad, social och snäll valack född 2011 söker nytt hem. Nätt och kort modell på häst. Ca 164 cm hög. Är supersnäll i all hantering. Kan pussas i timmar, älskar att bli ompysslad och gnäggar så fort han ser sin människa! Älskar människor och tyr sig mer till dom än andra hästar! Enkel att lasta, sko, duscha osv. Trafiksäker. Snäll att rida ut ensam och i grupp. Gått med på turridning några gånger i somras. Ett riktigt lyckopiller som är rolig att rida oavsett vad man gör, varje dag. Utb lb/la dressyr, påbörjad byten. Superlätt att rida för de flesta på banan. Gör skolorna fint. Hoppad bana på metern förra sommaren men är inte hoppad regelbundet sedan i höstas. Riden lite cavaletti osv just nu pga intresset. Inte 100% igång konditionsmässigt, därav priset. Rids ca 4-5 dagar i veckan just nu. Redo att börja träna på riktigt! Trivs bäst själv i hagen då han inte gått mycket med andra hästar tidigare. Försöker hoppa ut när han inte gillar sällskapet. Ska han gå med andra trivs han bäst med någon som låter honom vara ifred. Har obetydande skadehistorik. Hade en fissel på ett framben som 4åring, men som efter vila då konstaterades läkt med röntgen. Alla papper på det finns. Skulle passa utmärkt som mor/dotterhäst, duktig junior eller till dig som bara vill ha en bästa vän. Dressyr https://youtu.be/tYaufHltUhE https://youtu.be/9Lm6JT-kQDE Hoppning https://youtu.be/hTkwtnm9ieE https://youtu.be/d6ssUhvOI4Q https://youtu.be/1MbQsi7m36s Tänkt pris 39.000 kr men hemmet viktigare än priset.

 • attr164cm
 • Valack
 • 9 år
3 2

Häftig ponny med ett hjärta av guld

 • Kungälv
 • Hoppning + 3
 • Övriga
55 000 kr
2 dagar sedan

Rachel är en sådan ponny som det är svårt att inte tycka om. Nyfiken, social och världens goaste att ha att göra med. Enkel att lasta, köra och ha med sig. Jättesnäll med andra hästar, både i hagen och på stall. Inga problem med att vara själv varken i hage eller stall en stund. Hon är en irländsk imp. född 2011. Slutmätt till 138 cm. Grövre modell av ponny som bär upp även lite längre ryttare fint. Rachel trivs bäst med en relativt rutinerad ryttare som rider med små hjälper då hon är pigg och känslig. Skulle dock aldrig göra något dumt och har inga olater för sig men blir lite stressad om hon får upp en obalanserad ryttare. Älskar att hoppa och gör det väl. Hoppar alla typer av hinder, inte tittig! Vi har varit ute och testat henne på lite pay&jumps och några lokala starter och hon hoppar på allt. Är ingen rutinerad tävlingsponny men har alla förutsättningar för att bli med lite mer träning. Redo att gå ut och starta lättare klasser. Hon är välriden med stora flashiga gångarter och är rolig att rida på marken varje dag. Flyttar fint undan skänklar och går i en stadig form. Trafiksäker och inga problem att rida ut varken i grupp eller själv. Otittig även ute och går gärna först. Rachel har givetvis pass, är vaccinerad och slutmätt. Säljes endast pga att vi har för många hästar och Rachel förtjänar att då komma någonstans där hon kan få bli prio 1.

 • attr138cm
 • Sto
 • 9 år
6

Superfin ungponny!

 • Hajom
 • Hoppning + 4
 • Connemara
60 000 kr
2 dagar sedan

Castlemadden Giusai är 146 cm hög och av sportig modell, hon rör sig bra med mycket tryck och elasticitet i steget och har väldigt bra hoppteknik! Hennes inställning till allt är ”framåt” samtidigt som hon är lyhörd och trevlig att ha med att göra. Kommer alltid fram i hagen för att umgås. Hennes inridning är påbörjad, har haft sadel och träns på sig. Snäll att lyfta hovar och lasta. Giusai köptes in som 1-åring direkt från uppfödaren på Irland och fick 2019 en mycket fin hingstunge efter egna hingsten Zoolander RP190 och som ev kommer visas fram på bruksprov i framtiden. Giusai är frisk, sund och skadefri. Försäkrad i Sveland som nya ägaren kan få ta över. Tilläggsregisterad i SCS och DNA-typad, ej bärare av genen för HWSD (N/N). För den stam och avelsintresserade så är detta ett mycket prestationsavlat sto efter den välkända connemarahingsten I love you Melody som lämnat bla: godkända hingsten Blackwoodland Rock som gått EM i hoppning inte mindre än 5 gånger(!), godkända hingsten Tempo Active Atlas (far till EM ponnyn Attyrory Rebel), Gray Ross som gått EM i hoppning för Irland 2012 och Creemully Melody som gått EM i fälttävlan för Sverige 2014 och godkända hingsten Cashelbay Prince. I Sverige finns ett flertal avkommor till I Love you Melody på högre nivå i hoppning såsom bla Boltown Angelina, Farran Earl, Prince of Cullawinna samt Castlemadden Ceolaire (från samma uppfödare som Giusai och dessutom besläktade på mödernet!). Giusais morfar Moy Hazy Cove har lämnat bla Sonic Hero (130 cm hoppning på Irland) samt Whos Aero (130 cm) som under många år tillhört den svenska ponnyhopp-eliten. Planen vart att behålla Giusai till familjens döttrar i framtiden men nu fått prioritera om. Viktigt med ett bra hem, gärna hos en satsande ryttare som kan rida in och varför inte matcha henne för 2021 års ungponny-SM!?

 • attr146cm
 • Sto
 • 4 år