Annons

Fältävlandshästar säljes  

/   Antal: 401
Premium 4

Trygg bästavän

 • Östersund
 • Allround + 1
 • Connemara
67 000 kr

Svenskfödd fullstammad Connemara e. Kulan Kavat Nu är det dags för Albin att leta ett nytt hem efter snart 5 år tillsammans. Han betyder väldigt mycket för oss och vi är noga med vart han hamnar. Han är en perfekt allroundhäst som hänger med på allt som man ber om. Oavsett om det är en uteritt barbacka i bara repgrimma eller fälttävlan. Albin är en ponny som när han lärt känna sin ryttare litar fullt på den. Då gör han gör han allt för dig! Han är vikt- och längdbärande och passar bra som mor-/dotterhäst eller syskonhäst, då han är trygg med de mindre rutinerade och är du bättre kan du kräva mer av honom. Hos oss har han även fått agera ”ridskolehäst” där både vuxna och mindre barn lärt sig rida på honom. Han har gått upp till LB hoppning här och hoppar med mycket fin teknik och har endast varit utesluten en gång under våra år. I dressyren är han utbildad till Lätt A nivå och skulle kunna bli mycket fin om han fick mer träning. Dock kräver han ”lite ben” för att gå fint men är känslig i munnen och kan ridas med mjuka händer. Albins favorit gren är fälttävlan där han är orädd och trygg att rida terrängdelen på. Han är en ”säsongshäst” som är värmekänslig vilket betyder att han är väldigt bekväm på sommaren, för att få ett bra grundtempo då kräver han mycket ridning. Sedan när det blir kallare kan han istället bli ”studsig” och glad. Men han är ALLTID snäll och skulle aldrig sticka/stegra eller liknande. Han vill inte tävla varje helg och säljes därför inte som en ren tävlingsponny. Albin är en klippa att rida ut på och kommer alltid hem med ryttaren i samma skick som de lämnade. Det finns inte det minsta gnutta elakhet i honom och han skulle aldrig göra något dumt med mening. Snäll att hantera,sko,klippa osv. Kan stå själva stall och hage. Han har inte varit halt hos oss under dessa 5 år. Viss utrustning medföljer, han lånas ej ut eller säljes till verksamhet! Vid frågor ring 070-1729196. Eller skicka sms så ringer jag upp Mer bilder och videos på instagram, @normanizabelle Vi har även en annan D-ponny tillsalu

 • 148cm
 • Valack
 • 14 år
2

Framtida tävlingsponny e: Verona´s Bo-Gi säljes/utlånas/samarbete

 • Laholm
 • Hoppning + 3
 • Svensk Ridponny
25 000 kr
23 min

Pga ryttarbrist letar vi nu efter en tuff liten ryttare till Edith, ett sto född 2015 på 129cm e:Verona´s Bo-Gi RP 134. Fadern Verona´s Bo-Gi är en ridponnyhingst som lämnat flertalet avkommor på elitnivå i hoppning, dressyr, galopp och körning världen över. Modern Bonty är ett ridponnysto med okänd härstamning som tävlat LA hoppning. Edith är en härlig liten ponny med mycket attityd. Hon reds in i våras av dressyrryttare som tävlar storhäst på St Georg-nivå och kunde gå i alla gångarter under ryttare efter att ha varit där. Enligt utbildaren kan Edith gå hela vägen i både dressyr och hoppning med rätt ryttare och rätt matchning. Tyvärr har hon bara blivit stående under sommaren och hösten pga tids- och ryttarbrist. Hon är ännu inte inhoppad men är löshoppad. Hon har haft barn på ryggen med ledare hos tidigare ägare (uppfödaren) men lämpas inte som ren barnponny då hon både har attityd och är tuff. Detta är ingen nybörjarponny utan hon kräver en liten, tuff och rutinerad ryttare som kanske redan är ute och tävlar. Hästvana föräldrar är ett krav! Vi kan även tänka oss låna ut henne på foder eller inleda ett slags samarbete med satsande ponnyryttare/liten vuxen ryttare. Referenser krävs och vi ser gärna att man bor i Halland/Skåne eller max 2 timmar från Laholm. För mer info ring eller smsa 0768809933 OBS! Bilderna är tagna i våras. Nu är hon rundare och har björnpäls!

 • 129cm
 • Sto
 • 4 år
3

Stoföl

 • Fjälkinge
 • Fälttävlan + 2
 • Varmblod (Halvblod)
90 000 kr
9 h

Salista visades på fölvisningen 24/8 Swb Norra Skåne och blev högst bedömda hoppfölet. Inbjuden och anmäld till fölchampionatet i Laholm den 31/8. På championatet kom Salitsa på 3e plats av 12 finalister. PRIS DISKUTERAS MED SATSANDE RYTTARE! På fölsviningen erhölls 25,3 poäng, 84,4 % Extriör: 9 Välutvecklad, proportionerlig, naturlig resning, tåvidd. Skritt: 8,0 Ren, aktiv, ganska vägvinnnde Trav: 7,5 Balanserad, måttligt register Galopp: 8,0 Energisk, bra bakbensaktivitet, något spänd överlinje Allmänt intryck: 8,5 SALITSA e.Kannando Hästak u.Salsa T(F.2) ue. New Balance Född 190504 Fin typ, bra benställning och trevlig psyke. Hanteras dagligen! Kommer vid leverans ha pass, vara vacc, avmaskad och verkad regelbundet. Hoppföl som rör sig trevligt! Perfekt till den ryttare som vill vara allsidig Meriterande möderne. Moderna Salsa T (F.2) SELEKTIONSSTO har tävlat upp till 1.35 nationellt. Som föl erhölls Salsa med 49p, 9,9,8,7,8,8. Visad på fölchampionat och riksföl. Salsa har kvalat till Breeders Trophy 2 ggr i hoppning. 2007 fick hon ett hingstföl e.Don Romantic som fick 48p på fölvisningen, 8,8,7,8,8,9 och även han visad på Riksföl. Som 5 åring kvalade han till Bredders Trophy i dressyr. Mormor Senza (F.2)SELEKTIONSSTO e.Warsteiner u.Spinda(F.2) ue. Hertigen. På sitt 3 årstest erhöll hon 50p som gångartstalang, 9,8,8,9,8,8. Kom på tredjeplats som gångartstalang på Rikssto. Efter det sattes hon i avelsboxen. Fler syskon har blivit visade på fölchampionat. Mormors mor Spinda(F.2)SELEKTIONSSTO e.Hertigen u.Zaida(F.2) ue.Chagall fick Diplom som 3 åring och har Avelsärdebokstav ELIT. Kannando Hästak går att läsa mer om på www.hastak.se Vid frågor ring eller mejla. Priset är ex moms

 • 155cm
 • Sto
 • 0 år
6

C-ponny sto som har allt!

 • Hjo
 • Fälttävlan + 1
 • Övriga
89 000 kr
2 dagar sedan

Superfint C-ponny sto som har allt. Lucy är en 9 år gammal irländsk C-ponny. Slutmätt 138 cm i mankhöjd. Lucy är genomsnäll i all hantering och kan hanteras även av de minsta. Lika lugn och fin att ha och göra med hemma som på träning och tävling. Helt fantastiskt psyke. Ranglåg, går bra ihop med alla sorters hästar, snäll att rida ut på både i grupp och självklart ensam. Trafiksäker. Har inga problem att vara varken inne eller ute själv. Lätt att lasta, köra och ha med sig på nya platser. Trevliga stora gångarter, lätt för både skänkel och hand och rids med enkla hjälper. Har egen motor med tydlig broms. Rolig och glad ponny som älskar att hoppa. Har ett fantastiskt sug mot hinder och hoppar 100/110 som ingenting. Stannar aldrig utan försöker alltid lösa situationen. Inte tävlad så mycket än pga att intresse inte funnits där men är redo att klättra upp i klasserna. Hon har även tränat en hel del fälttävlan där hon är lika lätt som i banhoppning, bjuder fint på alla hinder. Rids enkelt barbacka och går utmärkt att bada med henne om man har tillgång till vatten. Självklart försäkrad och vaccinerad. Bra hem mycket viktigt! Utprovad sadel värde 15000’ ingår-garanti finns kvar, även träns, grimma och täcke. Inte i tävlingskondition i dagsläget och behöver jobba upp kondisen lite, därav priset. En ponny som måste upplevas! Lånas ej ut, ej foder och ingen avbetalning. Vuxen hör av sig vid intresse på 0738219261 eller louise.hiller@telia.com Filmer finns att få vid seriöst intresse.

 • 138cm
 • Sto
 • 9 år
3

Lyxigt allroundsto med kanon stam!!

 • Kolmården
 • Hoppning + 3
 • Varmblod (Halvblod)
60 000 kr
2 dagar sedan

Lyxigt allroundsto med kanon stam! Då livet ibland inte blir som planerat så har jag tagit beslutet att sälja min otroligt fina, vackra prinsessa. Hon har en toppen stam och ett utseende och gång som är helt fantastiskt! Hon är ett swb på 11 år, ca 168 i mkh långbent och nätt tjej. Oroligt lättriden och känslig i munnen. Tre riktigt fina gångarter och hoppar allt du styr på. Hon är e: heartbeat-heartbraker. Och har bla Ramiro Z, furioso 2 och nimmerdor i stammen. Hon är helt okomplicerad i all hantering, hon är pigg vaken och framåt i ridningen och behöver en rutinerad ryttare. Hon är absolut inte dum på någotvis. Jag har inte gjort så mkt med henne, skulle tagit föl på henne i somras men som sagt, familje livet förändrades. Har tränat både hopp och fält, och hoppat enstaka hinder på 1.20 utan konstigheter. Jag har haft henne som hobbyhäst på senaste, och hon är inte igång idag. Dålig kondis men jobbas snabbt upp. Rids sporadiskt utan konstigheter utan att bli dum eller få överskottsenergi. Hon är verkligen en sån fin och samarbetsvillig tjej. Skulle passa till det mesta, hopp/fält ligger nog henne varmast om hjärtat. Långa härliga skogsturer osv. Skicka gärna ett mail och berätta om dig själv så kan vi återkoppla via telefon! Mvh Pris 60.000:- inkl viss utrustning. Pris satt efter att hon ej är i topp form idag! Kan gå ner något i pris vid snabb affär om hon får ett fint hem och läget börjar bli lite små akut!

 • 168cm
 • Sto
 • 11 år