Annons

Fälttävlanshästar säljes  

/   Antal: 458
Premium 3 1

🌟Underbar allroundponny 🌟

 • Munka-Ljungby
 • Hoppning + 3
 • New Forest
180 000 kr

Milton är en underbar ponny med fina gångarter och bra kapacitet i dressyr, hoppning och fälttävlan! Han är en jättefin kompis att ha med sig till träningar/tävlingar, eller ut i skogen, till stranden, till ridläger mm, han ställer gärna upp på allt. Han är född 2008, 143 cm (slutmätt Sverige), har FEI-pass och är e Kantjes Ronaldo. Milton är enkel i hantering, lastar sig själv, snäll med hovslagaren och i all skötsel såsom att klippa, duscha etc. Riktigt fin att rida, han är en trevlig ponny, är duktig och välutbildad. Tävlad framgångsrikt av tidigare ryttare i Holland, Belgien och Irland (har över 500 sji poäng i hoppning på Irland), har också fina resultat i dressyr. Här är en film från tidigare ägare: https://youtu.be/NhhaOvQiu8A Utbildad MSVB dressyr, har vinster och placeringar upp till 110 hoppning, även utbildad på terränghinder vilket han tycker är jättekul! Rids enkelt ut både ensam och med sällskap, bryr sig inte om trafik, går fram överallt, älskar skogsturer. Vi har haft Milton i snart 15 månader, vi importerade honom från Irland i slutet på juli 2020. Hos oss har han främst varit en superbra läromästare, som lärt ut bra ridning och gett ryttaren en fin utveckling. Tävlat har vi gjort en del, men missade 7 mån pga covid och sen hade vår dotter tyvärr hunnit växa ur honom. Så nu önskar sig finaste Milton en ny liten ryttare med lite kortare ben, som vill ha skoj ihop med honom! Milton är fullt igång, frisk, pigg och fin. Klinikbesiktigad ua 27 september 2021, för att vi ville se att han är helt ok i allt, innan vi sätter ut honom till försäljning. Röntgad ua sommaren 2020 inför vårt köp (plåtar finns). Försäkrad utan reservationer i Agria. Ingen skadehistorik hos oss, ej heller hos tidigare ägare vad vi vet (vi förmedlar gärna kontakt med förra ägaren om så önskas.) Milton är snäll, känslig, snabb, kvick, atletisk, smäcker, och sååå snygg! Säljs ej till nybörjare, och ej till verksamhet. Han är snäll och trevlig i ridningen, men hans känslighet och snabbhet gör att han trivs bäst med en mer erfaren liten ryttare, som kan ta vara på hans kapacitet. Kan gå långt med rätt ryttare! Det finns massor med fler filmer/bilder, från att vi köpte honom och fram till nu, på våra instagram: @teamlymibell @lydia_hastar Milton står i Munka-Ljungby oktober ut och priset i annonsen gäller månaden ut. Utprovad hoppsadel + all övrig utrustning finns att köpa till för bra pris om man vill. Vuxna tar kontakt, se till att ha ekonomi och stallplats i ordning innan provridning.

 • attr143cm
 • Valack
 • 13 år
3 3

Drömponny för hoppglad liten ryttare

 • Skanör
 • Allround + 2
 • Övriga
125 000 kr
19 h

Vi behöver hitta ett nytt hem åt vår fantastiska guldklimp eftersom ryttaren växer ur henne. Goldie är en snäll och vänskaplig ponny som gör sitt bästa för att samarbeta med ryttaren. Hon är lyhörd, lugn och lyssnar bra på rösten men kräver en stabil ryttare med bra balans och mjuk hand då hon gärna gasar på i galoppen och vid hoppning. Ingen ren nybörjarponny alltså. Goldie tränas regelbundet för tränare i både hoppning och dressyr. Hoppar alla typer av hinder och är ej tittig. Goldie är enkel i hanteringen: lyfta hovar, sko, klippa, lasta, longera mm och hanteras av vuxna varje dag. Hon gillar att rida ut, ensam eller tillsammans med andra, tittar nyfiket men lugnt på omvärlden och är mycket trafiksäker. Goldie går i egen hage, tillsammans med tiotalet andra hästar i angränsande hagar. Gissningsvis har hon inget emot att dela hage. Goldie har regelbundet blivit genomgången av equiterapeut och massör. Hon behandlades för en lätt grad av kotledsinflammation i början av september, hon svarade fint på behandlingen och är nu noggrant kontrollerad, friskförklarad och igångsatt enligt konstens alla regler. Vi har inte bråttom att sälja, men ryttaren har brutit armen och är gipsad (icke hästrelaterad olycka) och kan inte rida på ett tag. Därför drar vi i gång en säljprocess redan nu. Under tiden har vi en liten medryttare och tränare som jobbar med henne. Goldie röntgades i december 2020 ua och har ingen annan känd skadehistorik. En sund och robust irländsk ponny! Goldie är inte slutmätt. Hon mättes i oktober 2020 och var då 125 cm. Det är mycket viktigt för oss att Goldie kommer till ett kärleksfullt hem med mycket utomhusvistelse och där ridningen präglas av respekt och samspel. Vi önskar därför att intresserade skriver till oss och berättar om sig själva, sin ridning och sin hästhållning. Gärna med filmklipp. Börja med att kontakta oss här på Hästnet. Viss utrustning medföljer. Vi har förstås mängder av filmer att dela med oss av. I slutänden är förutsättningarna i Goldies nya hem viktigare för oss än slutpriset.

 • attr125cm
 • Sto
 • 7 år
1

Guldkorn♡

 • Värmlands län, Sverige
 • Hoppning + 3
 • Welsh
70 000 kr
Igår

Jammi som vi kallar honom är riden sedan ett år tillbaka, han kom till Sverige som 3 åring, lite blyg och ganska rädd om sig. Han va tänkt som avelshingst, men passade inte alls som det, han är kastrerad i september 2021. Han har hela tiden ridits med andra hästar och haft sällskap i hagen. En snäll lite ponny som har lätt för sig. Idag rids han av min 8 åriga dotter och en 11 årig tjej, båda noggranna och duktiga i ridningen. Vi åker på träning och pay and jump för att öva på att vara på nya ställen. Under snart 2 år hos oss så har Jammi åkt mkt transport, vilket han gör superbra med både sällskap och ensam. Han har varit på pay and jump och kommer fortsätta åka på det tills han blir såld. Han är trafiksäker och funkar både på box och lösdrift. Vi letar efter en familj som tänker som vi, att hästen är en individ och man får utgå från det. Jammi är oerhört lättsam att ha att göra med så länge man har mjuka metoder. Ni ska ha en tanke om att fortsätta åka och träna och tävla vilket han älskar helt klart. Fokuserad och nöjd över allt beröm och uppmärksamhet han får. Vi lämnar honom ej på prov utan säljer med blandade känslor för att vi har en annan ponny som kräver mer ridning och tid, som inte finns i överflöd. Jammi genomför en lätt c i dressyren med lätthet och har goda chanser att bli en FEI-ponny med rätt ryttare. I hoppningen jobbar vi flyt och ork för att anta större uppgifter, men vi jobbar i hans takt och där finns alla möjligheter att utvecklas åt samma håll.

 • attr126cm
 • Valack
 • 4 år