Fältävlandshästar till salu  /   Antal: 397

Fältävlandshästar till salu  Antal: 397

6

Rörligt föl med mkt hopp

 • Skövde
 • Körning + 4
 • Welsh
30 000 kr
14 h

Nicke är en klok, modig, vänlig kille med energi och luftiga gångarter. Han kommer gärna fram i hagen och gosar. Hon är välhanterad från start, kan stå uppbunden och tycker det är mysigt att bli borstad. Kommer vid försäljningen ha påbörjad vaccinering, är verkad regelbundet och avmaskad. Givetvis pass och chipad. Har stor potential att bli en rolig tävlingskompis i dressyr, en kvick ponny för hoppning eller fälttävlan eller en rolig och kärleksfull allroundponny för familjen. Han är född 21e maj 2019 på Stuteri Wish efter vår welsh cobhingst Linner Hedwr. som fick 99888 -9 poäng exteriört och 10-9 på löshoppning (alltså 54p som hopptalang och 51p som gångartstalang) på sitt treårstest. Vid sin kvalitétsbokföring fick han exteriört 42p och hoppade till sig maxpoäng 10-10. Han har flera titlar som Best in show på utställning och har fått upp till 44p. Han deltog i ungponny-SM som femåring och kom till finalen. Hedwr har ett mkt trevligt temperament som han nedärver. Vi har fokuserat på hans avelskarriär fram tills nu men nu är han precis på tävlingsbanorna igen så smått. Han är slutmätt till 145 cm. Mamman Nicara är ett välstammat ridponnysto som är visad med 41 poäng på utställning. Hon är slutmätt till 147 cm och är efter hingsten Leuns Velds Elegant som är godkänd för avel i både Sverige, Holland och Tyskland. Mer info om honom här: http://www.ridponny.net/elegant.html. Morfar till Nicara är välkända Kooihuster Teake senare omdöpt till Teake It Easy som tävlat EM i både hoppning och dressyr. Mamman har en har en mkt trevlig avkomma efter Jarno, film på den finns här:
https://youtu.be/Xp11IG7bZLM Priset är inkl. moms. Gärna till satsande hem då han med lätthet kommer nå högsta nivå i valfri gren med hans temperament passar han även bakom vagn.

 • 148cm
 • Hingst
 • 0 år
2 1

6 årigt positivt C-ponnysto tävlat tom LC hoppning.

 • Kalmar län, Sverige
 • Hoppning + 3
 • Övriga
46 000 kr
19 h

Vår 6-åriga C-ponny Sussi är till salu. Inriden och utbildad av äldre barn (16 och 17 år gamla). Sussi är en mycket positiv ponny med en härlig utstrålning, hon gillar att jobba och har under våren påbörjat sin karriär på hoppbanorna där hon startat upp till LC i avd B. Hon har även gått lingondressyr med fina resultat samt testat på livet på terrängbanan. Fått mkt beröm från instruktörer som följt henne under året som gått. Går i form och har börjat förstå sig på både skänkelvikning och framdelsvändning. Sussi har under hela vintern och våren åkt en gång i veckan och gått med på lektion uppe på ridklubben, både hopp och dressyr vilket hon skött galant. Hon är lätt att lasta och kan stå i släpet utan att stöka runt. Hon klipptes i vinter utan att vifta på öronen. Kan ibland vara lite unghäst bufflig i hanteringen men slutar om man säger till henne. Går oskodd och är regelbunder verkad. Hon är vaccinerad, har licens för 2019, mätt till 136cm som 6-åring och har aldrig varit sjuk eller skadad under den tid vi haft henne. Sussi är import Danmark, har haft 2 föl och har under de första fyra åren i sitt liv gått på lösdrift. Hon är en väldigt social ponny och kommer alltid fram om man går ut i hagen. Hon är lättfödd och är i dagsläget lite rund om magen men hon är igång och rids. Hon säljs främst då jag tycker det är synd att hon inte får chansen att vara nr 1 hos någon liten tjej då hon alltid kommit lite i skymundan här hemma hos oss. Hon är jättesnäll och vill väl är inte riden så mycket av små barn men de få gånger hon burit runt på mindre rutinerade ryttare har hon gjort det lugnt och försiktigt och om hon fortsätter att utbildas och jobbas med så kommer hon bli en kanonbra tävlingskompis eller varför inte bara någons bästa vän. I priset ingår ett komplett startkit, dvs sadel, träns, täcken och benskydd. Välkommen att höra av dig via telefon, mail eller sms. Då jag jobbar väldigt oregelbundna arbetstider kan det vara svårt att nå mig via telefon men skicka ett sms eller mail så hör jag av mig. Är i dagsläget inte intresserad av att låna ut henne på foder eller någon bytesaffär då vi redan har ponnysar här hemma så det räcker 😊. Har film från vanligt markarbete i paddock samt från hopptävling som kan skickas via messanger vid intresse.

 • 136cm
 • Sto
 • 6 år
3 1

Vacker D-ponny med en underbar personlighet *film i annons*

 • Halmstad
 • Hoppning + 3
 • Övriga
65 000 kr
2 dagar sedan

Sparris, som hon kallas till vardags, är nu redo för en ny ryttare att utvecklas med, antingen som tävlingsponny i lätt hoppning, dressyr eller fälttävlan. Eller varför inte en lyxig hobbyhäst/mor och dotter. Sparris är en uppmärksam ponny med egen motor. Hon behöver en erfaren ryttare som ger henne stöd när kraven blir högre. Sparris är en välriden ponny som fått fina lovord från både tränare och domare i både hoppning och dressyr. Hon gillar att hoppa, hoppar väldigt väl och fint. Hon har hoppat banor upp till 100-110 cm på träning. Rör sig med trevliga gångarter. Har tränat upp till FEI-skolorna, men behöver befästa dem något mer. Trots sin ålder har hon inte speciellt mycket tävlingsrutin pga mitt ointresse, och är därför något grön. Med mer rutin kan hon bli en fin framtida tävlingsponny. Hon söker en ryttare med mjuk hand och tålamod. Snäll i hantering, förutom att hon tycker det är lite läskigt att bli klippt, men hon vänjer sig mer för varje gång. Lugn på nya platser och står snällt i transporten. Trafiksäker, går att rida ut på själv och ha ensam i stallgången. Överlag en frisk och kry ponny. Utrustning såsom träns, benskydd, täcken osv medföljer. Hoppsadel kan köpas till. Film: https://youtu.be/Kkvui_m5VgU Tveka inte att höra av dig för eventuella frågor! Antingen till mig på mobilnummer 0735468484 eller till min mamma på mobilnummer 0701891251. Vi jobbar varierade tider så skicka sms om vi inte svarar så ringer vi upp. Vi har inte bråttom med att sälja då rätt hem är mycket viktigt! Hemmet är viktigare än priset.

 • 147cm
 • Sto
 • 12 år