Annons

Fälttävlanshästar säljes  

/   Antal: 419
Premium 4 2

En extra fin fullblodskille med framtiden för sig

 • Jumkil
 • Allround + 3
 • Fullblod
100 000 kr

Nu säljer vi en otroligt fin unghäst från vårt stall då han tyvärr inte passar till galopp men som ridhäst kan han verkligen bli precis hur bra som helst. "Lillen" är en stor och rejäl fullblodsvalack (kastrerad i höstas) som vi köpte i England som tvååring och som vi haft mycket höga förhoppningar på. Han har en fantastiskt fin stamtavla , kanonfin exteriör, mycket goda gångarter, ett underbart coolt psyke, en fin och vägvinnande galopp och ett hjärta av guld... men vad är det han inte har då...? Jo tyvärr har han inte farten för att bli galoppör och vi har länge haft svårt att få upp honom i absoluta maxfarter och efter nyligen gjord halskontroll har vi nu konstaterat att han är lindrig struppipare och då prognosen för en galopphäst -även efter operation-är relativt medioker så tycker vi alla delägare (vi är ett gäng) att Lillen är alldeles för fin för att pressa som galopphäst när han kan bli en underbar blivande tränings-och tävlingskompis till en duktig, ambitiös, välridande och hästkunnig ryttare. Lillen är född 2019 men för sin ålder mkt välriden -mjuk, balanserad och precis lagom framåt. Precis som alla unghästar kan han bli extra glad och slå på några små bockserier men det är också allt. Han är trygg i sig själv, har inga olater , väluppfostrad (lastas, ledas, skos, klippas, vaccineras etc), älskar att ridas ut på tur och går att rida både själv och med andra utan problem. Mycket mogen för sin unga ålder och med hela framtiden för sig inom samtliga discipliner. Lillen är supersund, i full kondition, har mycket fina hovar, en dröm att tömköra, inhoppad på unghästnivå och älskar att hoppa-både under ryttare och lös i ridhuset. Han är en klasshäst -både i sitt sätt och till sitt utseende -som vi nu letar det perfekta hemmet åt. Till dig som vill ha något lite extra att förgylla din vardag med och som kan erbjuda ett mycket gott och hästvant hem med hagar (som han är van att gå i varje dag..) , helst box dvs ej lösdrift (även om han har fint hull och äter bra) samt en ridning i god balans och med fina händer. Vill du komma och se honom.? Hör av dig till tränaren för mer info och bokning av tid. Catharina Vång 0708-580625 (sms om ej svar) samt på mail ninna@ullbolsta.com Prisidé; 80 000 plus moms men kan självklart diskuteras till rätt köpare..

 • attr170cm
 • Valack
 • 3 år
2 4

En tjej värd att titta på

 • Åland
 • Fälttävlan + 4
 • Övriga
35 000 kr
5 h

En social tjej med goda egenskaper för angloarab stamboken (hennes stam är granskad och godkänd för gröna papper) Hennes mamma är reggad AES tilläggsreggad i SWB, ett väldigt feminint godhjärtat sto som uppfyllt sin roll som mamma väldigt väl. Samtliga föl har visat fin sammarbetsförmåga, mod och nyfikenhet. Hon har även överfört både kropp och rörelse till sina avkommor väldigt väl oberoende av hingst. Visade väldigt fina egenskaper inom dressyren innan hon pga skada sattes i avelsboxen. Felichelie e.zorro Pappan är shakir , godkänd arab hingst 161cm. Han innehar ett psyke ut över de vanliga även som hingst. Lätt korrektad och samarbetsvillig oberoende av uppgift man ger honom. Han är friröntgad från cystor båda bak och är även CA/SCID fri. Han har fina resultat på 80 km banor i distans, men förbereds just nu för tävlingssäsongen 2022 i dressyr. Han är lättriden och har ett fantastiskt psyke och är lätt med andra hästar. Plus för traven. (Film i annonsen) Ax Tesla PR född.2021 Beräknas bli 168-170cm Kommer alltid fram och hälsar, visar inga rädslor eller olater (även om hon såklart ännu skall behandlas som den unghäst hon är) Hennes rörelser blir taktfastare och luftigare för varje dag som går. Hon har haft grimma och går att leda mycket väl med tanke på hennes ålder. Har varit både på box och lösdrift vilket hon accepterat väldigt väl. Inget problem i vardagshanteringen. Passar väldigt bra till vilken disciplin man än väljer. 35000kr Transport till stockholm löses utan problem då vi åker ofta (tar 3h)

 • attr170cm
 • Sto
 • 1 år
Premium 5

Fantastisk tävlingsponny 🌟

 • Uppsala
 • Hoppning + 2
 • Welsh
225 000 kr

Damien är en magiskt vacker welshvalack som drar åt sig allas blickar vart han än kommer, han har en otroligt härlig personlighet och blir med sin charm garanterat allas favorit. Maxad c-ponny född -11 e Risegårds Noir ue Orchard Boginov, Damien har varit godkänd hingst tidigare och har ett antal fina avkommor efter sig. Kastrerades och reds in som 6 åring och har sedan ägts av samma familj de senaste 4 åren. Han är fint utbildad och har tävlats t om LB i hoppning och dressyr med massor av vidare kvalité att utveckla upp i klasserna. Talang och kapacitet för de högsta klasserna i samtliga grenar med rätt ryttare. Tävlad LB, LA och 90, 1m (bland storhästar) här hos mig med resultatraden 0/4/0/0+0. Damien är en otroligt komplett ponny på alla sätt och är lika trevlig att ha med att göra på bortaplan som hemma, han är snäll att lasta och transportera, lätt att sko och världens snällaste att klippa. Snäll med andra hästar och funkar tillsammans med ston utan minsta bekymmer. Besiktades UA 24/11-21 Viss mindre skadehistorik finns. Kontinuerligt vetcheckad, kollad av tandläkare och behandlad av equiterapeut. Vaccinerad och avmaskad enligt konstens alla regler. Länk till film; https://youtu.be/RTBskywaiSo Fler bilder och filmer finns på min Instagram, ”Rebeccatenser” Säljes endast till mycket gott och rätt hem då ägarna är otroligt måna om denna juvel. OBS LÄS INNAN NI HÖR AV ER!! Hästen lämnas inte ut på foder, avbetalningar är ej möjligt. Ha stallplats färdigt och ekonomi för det hästen kostar, dvs det som står i annonsen. Först att lägga handpenning får köpa hästen. Besiktning sker på Solvalla hästklinik. Endast seriösa ombeds höra av sig! Genom att ringa på annonsen godkänner du samtliga ovanstående punkter.

 • attr140cm
 • Valack
 • 11 år
2 4

Fantastiskt sto säljes!

 • Västernorrlands län, Sverige
 • Övrigt + 4
 • KWPN
165 000 kr
Igår

Har kommit fram till det extremt tunga beslutet att sälja min älskade häst pga att vi inte riktigt klickar i hoppningen. Hon är helt fantastiskt att rida både i paddock, ute & i ridhus. Inget pass är det andra likt & hon är en fantastiskt rolig häst att rida på alla sätt & vis. Hon gör allt du ber om & är extremt arbetsvillig. Hon har gått 110 fälttävlan i Belgien. Är åt det lite hetare hållet när man rider ut, men går ALLTID att stanna. Jag rider ut henne med eller utan sällskap & hon är en klippa när man lär känna henne. Men hon kan testa lite i början genom att vända hemåt eller så, men skulle ALDRIG sticka. Snäll i all hantering såsom skoning, klippning, leda etc. Lite svårlastad i vanlig transport men går på med hjälp av linor, har även gått på utan linor bara man lasttränar henne. B-kortare kliver hon på direkt. Fantastiskt snäll att köra i transporten, står som ett ljus. Har påbörjat galopp piruetter vilket hon gör med bravur & dom sitter nästan. Gör öppnor, slutor & skänkelvikningar. Galoppombytena sitter dock inte riktigt ännu. Har 1 föl i Belgien på 3 år & hon hade en lätt förlossning & varit en mycket bra mamma. Lämnar fina psyken på föl. Hon har fin stam, båda föräldrarna har gått svår hoppning. Hon är otroligt vacker att titta på. Röntgad U.A i december 2020. Säljes med fördel till dressyrryttare då jag tror hon skulle fungera bättre där. Finns mycket mer att berätta om henne så vid intresse eller för mer information så slå gärna en signal eller släng iväg ett mail. 073-094 86 97.

 • attr173cm
 • Sto
 • 9 år