Annons

Galopphästar säljes  

/   Antal: 28
2 3

Vacker, snäll och stor islandshäst!

 • Vellinge
 • Island + 4
 • Islandshäst
110 000 kr
14 aug

e Flipi från Österåker
 ue Kveikur frá Midsitju

 Hera är den PERFEKTA hästen för "dressyrtanten" som går över till islandshäst. Hon är 10 år gammal. Familjen får gärna ha barn/barnbarn som Hera kan bära omkring på, det är hon van vid och har varit snäll med våra småbarn! Fin mor-dotterhäst eller myshäst för hela familjen. Med träning kan hon även bli mycket mer då hon har så fina gångarter.

 Hera är redo att flytta till ett hem där hon kan vidareutvecklas och njuta av en ny människa. Hon är älskad av mig och familjen men p.g.a. en ryggskada (ej p.g.a. ridning) och operation som väntar kan inte jag fortsätta rida henne.

 Nu rids hon av en vän för att hålla henne i form. Hon har använts i min psykoterapeutiska verksamhet som terapihäst för vuxna med stress, utmattning, ridrädsla samt barn med autism. Hon har varit en fantastisk medarbetare och varit väldigt fin med människorna hon mött och tyckt om att stå i centrum. Hon är utbildad och går i alla 5-gångarter. Vilja under medel. Kan ses som en fördel om man vill ha en häst med tydlig broms som aldrig skenar iväg. Har varit en av anledningarna till varför just jag valde henne. Hera blir sällan rädd men skulle något het oförutsett hända (som när en fasan hoppade upp i ansiktet på henne) så är hennes reaktion att rycka till och frysa fast. Ingen har någonsin trillat av Hera. Travar bäst. Långsam tölt. Rund och fin galopp. I pass går det undan! Hon kan testa nya ryttare med att inte vilja gå fram eller inte vilja lyfta hovarna. Detta släpper om man är tydlig i sitt ledarskap. Ranghög. Ju mer tid man ger henne desto mer får man tillbaka.

 För att få fram hennes potential behövs mer utbildning men för att bara rida och njuta går det fint som det är. Hera var köpt direkt från uppfödaren (Maria Vemdal) av mig för 2 år sedan. Hera är lugn och snäll i all hantering. Lättlastad. Blir fäst vid sin människa och spenderar gärna tid tillsammans, följer efter i hagen och vill kela. Hon går idag på lösdrift men har även stått på box utan problem. Givetvis är allt skött med vaccinationer, kontroll av vargtänder etc etc. Inget fång eller exem. Skadefri.

 Fina lättskodda hovar. Kommer fram själv för att bli hämtad i hagen. Backar på kommando. Står kvar och kelar en stund efter utsläpp i hagen. Rider gärna ut på långa turer själv men går även ihop med andra hästar.

 Väl utprovad Childeric-sadel, vackra träns från Hrimnir och schabrak som passar fint med resten finns att köpa till, allt i gott skick!

 MOMSAD

 Youtube film med alla Heras gångarter: https://www.youtube.com/watch?v=lLw5plparyY

 Jag kan inte visa upp Hera själv i ridning p.g.a ryggen men du får gärna sitta upp. För att spara tid erbjuds provridning endast vid seriöst intresse efter telefonsamtal. Skriv ett meddelande och berätta om dig själv samt lämna ditt telefonnr så ringer jag upp. 
Om du är seriöst intresserad av denna genomsnälla och vackra häst så tveka inte utan hör av dig direkt!

 • attr147cm
 • Sto
 • 10 år
6

Lovande ettåring

 • Björklinge
 • Hoppning + 4
 • Araber
70 000 kr
21 jul

Kamelia är en ettåring för dej som inte tror att avel är en slump, för dej som vill ha en häst att utvecklas med, rida på och tävla med i framtiden. Kamelia u. Kamomill e. Blyte har en härstamning med välmeriterade släktingar i många led. Pappa Blyte själv framgångsrik på galoppen och internationella vinster inom långdistans har även galoppblodet från sin far Top Flyte. Blyte har förutom hög ridbarhet ett mycket lugnt och trevligt temperament. Kamelias mor Kamomill tävlas inte pg a skada som unghäst men hennes mamma Kaabata är ett av Sveriges mest framgångsrika arabston i distans genom tiderna. Kaabata tävlade 2478 km godkända ritter i 4 olika länder och var bästa svenska ekipage på VM i Dubai 160 km 2005. Kamomill har även två syskon som tävlas i distans och tränas i dressyr varav Kwadrant även är godkänd hingst. Utmärkande för Kamelia är hennes otroliga nyfikenhet och orädsla, hon är mycket social och kommer ofta först fram av alla i hagen för att hälsa. Hon har dock inte bara en utan flera rävar bakom örat och visar gärna flocken när det är dags att dra en repa i full galopp över fälten. Hon har ett temperament som känneteckas av av ochpå - värdefullt inom distansen. Kamelia är korrekt och rejält bygd, förväntas bli 150 - 155 cm hög. Hon är socialt kompetent och uppväxt på lösdrift i flock med regelbunden koll på träckprov. Hon är vaccinerad, försäkrad, registrerad. Pris inkluderar avdragbar moms.

 • attr155cm
 • Sto
 • 1 år
 • 1 år