Hopphästar till salu  /   Antal: 1462

Hopphästar till salu  Antal: 1462

3 2

C-ponny kvalad till 5-års championatet

 • Söråker
 • Allround + 2
 • Welsh
85 000 kr
9 h

Paddy är en cool kille som alltid vill vara med och hitta på saker. Han blev inriden och inhoppad som 4-åring och sen inte hoppat förrän i maj i år, så utvecklingen går snabbt och stadigt framåt. Han är inriden och utbildad av vuxna men alla kan rida honom, han har bland annat varit med på lektioner på ridskola med barn. Han är positiv till allt arbete och har egen motor i trav och galopp utan att vara stark. På 3 hopptävlingar har han kvalat in till ungponny-championatet. Han har debuterat i LB och höjden hoppar han med lätthet men behöver mer rutin på "titthinder". Tränat på banor runt 1 meter och har kapacitet för mer. Han har bra steg så även kapacitet för dressyr. Han har tränat mycket kondition som handhäst och har även ridits med handhäst bredvid. Jag köpte honom från uppfödaren vid 1 års ålder och han har varit skadefri och frisk. Regelbundet kontrollerad och avmaskad vid behov. Tänderna kollade årligen. Han är ganska låg i rang och fungerar bra i flock. Står på lösdrift men även van vid box. Kan stå själv både inne och ute samt ridas både i sällskap och ensam. Snäll i all hantering samt lättlastad.  Hans syster, Kulltorps Molly, var med och vann lag-SM I hoppning. Systrarna Kulltorps Iris och Kulltorps Lillan har flera Best in show-titlar. Paddy söker nu efter en ny ryttare som har mer tid för honom och som vill fortsätta utbilda honom. Jag har ingen brådska att sälja honom. Filmer finns vid intresse

 • 138cm
 • Valack
 • 5 år
Premium 6

Devlish Grey Fox söker ny ryttare

 • Borlänge
 • Hoppning
 • Connemara
290 000 kr

I fyra år har han givit oss enormt mycket glädje, kärlek, äventyr och rosetter. Men nu har det blivit dags att börja sökandet efter en ny bästa vän och tävlingskompis till Fox, då vår dotter Meja ska gå över på storhäst. Fox är placerad t.o.m. Msv A i hoppning och har mängder med segrar och placeringar t.o.m. Msv B. Han har tillsammans med Meja blivit både Distriktsmästare och Champion i Dalarna och har vunnit flera Prins Carl Philips gehäng. De har startat de fyra senaste Svenska Mästerskapen i hoppning för ponny och har deltagit i Elitserien i hoppning för ponny de två senaste åren. Under 2018 slutade de på en 15de plats i ekipagerankingen i hoppning för D-ponnyer i Sverige. Fox är placerad i 50% av alla starter som han har gjort och 25% av alla starter är segrar. Fox är en toppstammad connemara e. Glenayre Silver Fox ue: Tulira Finn Mac Cool . Han är svår att rida, han har mycket nerv och är explosiv. Han behöver en lugn, trygg, orädd ryttare med stort tålamod, som tillsammans med föräldrar, tränare m.fl. vill förstå honom, då levererar han alltid sitt bästa. Han är inte någon dressyrponny, men behöver dressyren för bästa resultat i hoppningen. Han rids sex dagar i veckan, varierad träning. Han är en vinnarskalle utan dess like och älskar att hoppa och tävla. Han är extremt snabb och vändbar. En riktigt rolig ponny som aldrig är borträknad oavsett konkurrens. Han är underbar att ha med på tävlingsplatsen. Lätt att lasta och står lugnt och tryggt i transporten och i boxen på meetings. Kan stå själv i stallet och inga problem att sko och duscha. Fox är i väldigt fin form, han blir bara finare och finare. Så vitt vi vet så har han inte tävlat något innan han kom till oss och det är bara under de senaste två åren som han tävlat på högre nivå. Fox har aldrig varit halt. Vi kommer vara extremt petiga vart han hamnar. Vi tror att han kommer utvecklas ytterligare med en mindre ryttare i sadeln. Han är låg i rang, så han vill ha en snäll hagkompis. Rätt ryttare och familj viktigare än priset! Filmer finns på Youtube, sök på Linda Åhlberg. Vid seriöst intresse tas kontakt via telefon 070-350 07 32, efter 17.00 på vardagar.

 • 148cm
 • Valack
 • 15 år
6

Rörligt föl med mkt hopp

 • Skövde
 • Körning + 4
 • Welsh
30 000 kr
14 h

Nicke är en klok, modig, vänlig kille med energi och luftiga gångarter. Han kommer gärna fram i hagen och gosar. Hon är välhanterad från start, kan stå uppbunden och tycker det är mysigt att bli borstad. Kommer vid försäljningen ha påbörjad vaccinering, är verkad regelbundet och avmaskad. Givetvis pass och chipad. Har stor potential att bli en rolig tävlingskompis i dressyr, en kvick ponny för hoppning eller fälttävlan eller en rolig och kärleksfull allroundponny för familjen. Han är född 21e maj 2019 på Stuteri Wish efter vår welsh cobhingst Linner Hedwr. som fick 99888 -9 poäng exteriört och 10-9 på löshoppning (alltså 54p som hopptalang och 51p som gångartstalang) på sitt treårstest. Vid sin kvalitétsbokföring fick han exteriört 42p och hoppade till sig maxpoäng 10-10. Han har flera titlar som Best in show på utställning och har fått upp till 44p. Han deltog i ungponny-SM som femåring och kom till finalen. Hedwr har ett mkt trevligt temperament som han nedärver. Vi har fokuserat på hans avelskarriär fram tills nu men nu är han precis på tävlingsbanorna igen så smått. Han är slutmätt till 145 cm. Mamman Nicara är ett välstammat ridponnysto som är visad med 41 poäng på utställning. Hon är slutmätt till 147 cm och är efter hingsten Leuns Velds Elegant som är godkänd för avel i både Sverige, Holland och Tyskland. Mer info om honom här: http://www.ridponny.net/elegant.html. Morfar till Nicara är välkända Kooihuster Teake senare omdöpt till Teake It Easy som tävlat EM i både hoppning och dressyr. Mamman har en har en mkt trevlig avkomma efter Jarno, film på den finns här:
https://youtu.be/Xp11IG7bZLM Priset är inkl. moms. Gärna till satsande hem då han med lätthet kommer nå högsta nivå i valfri gren med hans temperament passar han även bakom vagn.

 • 148cm
 • Hingst
 • 0 år