Hopphästar till salu  /   Antal: 1292

Hopphästar till salu  Antal: 1292

Madam Maxine
Premium 6

Madam Maxine

 • Tynagh
 • Fälttävlan + 1
 • Övriga
74 500 kr

Madam Maxine är ett sto född 2014, skimmel, 148cm. Denna ponnyn har under det senaste året utvecklats mycket bra, hon har gått pony club events, vilket innebär allt från dressyr till fälttävlan och hoppning. Hon har dessutom gått en del Showjumping Ireland tävlingar och hoppat upp till 1m med bra resultat. Hon är mycket säker både i terrängen och på hoppbanan och har sett det mesta i form av olika hindertyper, färger, vatten etc.Maxine kombinerar 3 bra rörelser med en utomordentlig hoppförmåga och ett mycket bra temperament. Hon är mycket mån om sin ryttare och vill alltid göra rätt. Hon rids ut både ensam och i grupp och är van vid trafik inklusive lantbruksmaskiner. även i stallet är denna ponny en absolut klippa, det är enkelt och roligt att ta hand on henne på alla sätt och vis inklusive rykt,tvätt, klippning, skoning, lastning och fånga i hagen. På tävling behåller hon sitt lugna temperament och goda ridbarhet. Vi tror att denna ponnyn kommer att gå långt i antingen fälttävlan eller i hoppning och hon passar för en ryttare som vill satsa. Det sagt har hon så pass bra temperament att hon även passar en lite mindre rutinerad ryttare. Priset på denna ponnyn ligger på Euro 7000 inkl frakt till Sverige (finns idag i Irland). Öppen för besiktning enligt önskemål, gårdsbesiktning som gäller för Svensk försäkring ingår i priset. Mer bilder och videos: http://youridewedrive.com/horses-sale-horse-sales/ponies-for-sale/madam-maxine-jumping-eventing-pony/

 • 148cm
 • Sto
 • 2014
Härlig okomplicerad drömponny, att ha roligt med varje dag!
6

Härlig okomplicerad drömponny, att ha roligt med varje dag!

 • Enköping
 • Dressyr + 3
 • Övriga
70 000 kr
8 h

Då ryttaren till hösten skall studera på annan ort, behöver vår fina ”Pippi”-ponny ett nytt hem där tid finns för träning och gos. Surprise, eller Sippan som hon också kallas, är en perfekt allroundponny. Supersnäll, social och gosig. Helt okomplicerad i all hantering så som ta fast i hagen, klippa, duscha, vaccinera, lasta och sko. Enkel att ha med sig på träning och tävling. Passar bra som första ponny eller till den lite mer rutinerade som vill börja tävla. Även perfekt barn-mor ponny. Korsningsponny (apolosa/welsh), vit m grå prickar, slutmätt 144,5 cm (D-ponny), född 2004. Regelbundet verkad, bra kvalitet på hovar, skodd på alla fyra. Regelbundet kollade tänder utan anmärkning (vartannat år enl rek). Fullt vaccinerad, A1 försäkrad (70 000 kr liv, 50 000 kr vet) i Folksam. Frisk, robust aldrig skadad eller halt. I hagen har hon gått med både ston och valacker. Medelhög till låg rang. Trevlig att rida ut på, ensam såväl som i grupp. Hoppar gärna hinder i skogen. Trafiksäker, orädd, van hund, traktorer, vilt etc. Kan räcka vacker tass och pussas och skulle kunna tränas i frihetsdressyr. Sippan älskar att jobba och är aldrig sur/grinig, men gillar variation. Har tidigare tävlats i hoppning LD/LC med resultat i TDB. Hon hoppar alla hinder och taggar till lagom. Hos förra ägaren (under 4 år) reds hon ut, tränades i dressyr och tävlade några klubbmästerskap. Hos oss (2,5 år) har hon tränats för instruktör 1-2 dagar i veckan i hoppning, markarbete/dressyr och på slutet även i WE, men ej tävlat (endast P&J) pga av ryttarens ointresse. I WE är hon helt orädd för lans, tjur och bro och snabb i speed. Bedömts i teknik och speed (63%) av välrenommerad domare. Hon har potential att bli mycket bra i WE. Totalt har Sippan tränats 5-6 dagar/vecka under sina dryga 2 år hos oss, och är i fint hull och mycket bra kondition. Grundkitt, träns, olika bett, täcken, benskydd mm medföljer. Utprovad dressyr och hoppsadel kan köpas till. Säljes pga flytt/tidsbrist. Välkommen ringa/smsa för vidare info (sms säkrast), 070-5854533.

 • 145cm
 • Sto
 • 2004
Snäll C-ponny
5

Snäll C-ponny

 • Kronobergs län, Sverige
 • Allround + 1
 • Svensk Ridponny
35 000 kr
13 h

Här finns en snäll och trevlig ponny som är lätt och van vid all hantering som att duscha, skos och borstning. Fast hand krävs vid lastning men när man väl rett ut vem som bestämmer är det inga problem. Behöver en lite modig och bestämd ryttare, hon är inte en utpräglad barnponny (skulle kunna funka om en yngre ryttare har möjlighet att få hjälp av erfaren tonåring eller mindre vuxen). Hon är igång och rids flera gånger i veckan, men är inte tävlad i hoppning de senaste åren. Har ridits för tränare regelbundet. Under träning hoppar hon 80-90 cm men har med förra ägaren tävlat upp till lätt A och fått flertal placeringar i olika klasser. Hon har fortfarande många år kvar och skulle trivas med att komma ut på tävlingsbanan igen, men hon trivs även bra på skogsturer. Hon har även tränat lite trixträning. Kazzandra är van vid hundar, barn, skogsmaskiner, gräsklippare, älgar - ja, det mesta kan röra sig runt henne utan att hon blir rädd :). Har både stått på box och gått i lösdrift. Under sommaren är hon ofta på bete dygnet runt och äter massor av gräs, har aldrig haft fångproblem eller några eksem. Kazzandra är snabb i alla gångarter och duktig på att ta snäva svängar. Hon är mycket arbetsvillig och skapar snabbt ett band med ryttaren. Hon är medelhög i rang och går bra ihop med alla hästar. Hon har gått tillsammans med allt från storhäst till miniatyrhäst. Hon har aldrig varit skadad eller behövt ta medicin. Funkar bra att ha både uppstallad och på lösdrift. Enkel att rida ut på och helt trafiksäker. Klarar av att stå ensam i box och att rida ut själv samt med andra hästar. All utrustning ingår i priset (sadel, flertal träns, täcken till alla väder, ländtäcken, schabrak, skydd för träning, m.m.). Vi har haft Kazzandra i 5 år och under den tiden har hon aldrig varit skadad eller sjuk. Hon är avmaskad senast nu i vår och ha fått regelbunden tandvård. Chippad, pass och bra försäkring finns såklart. Vi är mycket förtjusta i denna underbara ponny, men nu är ägaren lite för stor för henne, därför finns möjlighet för Dig att få en bra kompis! Hör av dig och kom gärna hem till oss (3 mil sydost om Växjö) för en provridning!

 • 135cm
 • Sto
 • 2000