Annons

Hopphästar säljes  

/   Antal: 1169
Premium 4 2

Tävlingsponny och bästa vän!

 • Västerås
 • Hoppning + 2
 • Svensk Ridponny
115 000 kr

Det börjar bli dags för dottern att gå upp på storhäst. Vi har ägt Falken i två år och han har aldrig varit halt eller skadad hos oss. Han är regelbundet kollad av veterinär (tänder och vaccination i nov) och equiterapeut. Försäkrad i Folksam. Han är endast tävlad i dressyr av förra ägaren men min dotter har i stort sett bara tävlat hoppning. Han är därför sparsamt hoppad och har sina bästa år framför sig! På grund av Corona har de endast debuterat LA på tävling men han kan gå de högsta klasserna med rätt ryttare. Har hoppat LA felfritt på P&J för ett par månader sedan. Hoppar enkelt 125cm hemma och löshoppar upp till 140 cm utan problem. Falken har ett stort hjärta och gör allt för sin ryttare. Han kan dock busa lite på uteritterna när man rider ensam men med sällskap är det aldrig problem. Falken gillar ston och blir hingstig när han går tillsammans med dem så hos oss har han gått själv i hagen bredvid. Falken är lätt att sko, klippa, duscha och lasta. Han är enkel och stabil att ha med sig på tävlingar och träningar. Falken blir pigg i hoppningen, tydlig broms finns men han kräver något rutinerad ryttare. Han är en perfekt övergångsponny för dig som ridit och tävlat c-ponny innan. Han passar lika bra till både hoppning och dressyr! En riktig stjärna! Vänligen tag kontakt via mejl och berätta om dig själv så svarar jag. Har svårt att svara i telefon dagtid pga jobbet. Filmer finns!! Skickas vid förfrågan. Vi är måna om var han hamnar. Endast seriösa gör sig besvär. Eventuellt kan ett byte till trevlig och skadefri hopphäst på ca 165-170 cm i mkh vara av intresse. Viss utrustning medföljer (täcken, träns, grimma,benskydd) dock ej sadel. Lånas ej ut på foder!! Ej avbetalning!!

 • attr147cm
 • Valack
 • 17 år
4 2

New Forest valack

 • Uppsala
 • Hoppning + 3
 • New Forest
85 000 kr
2 h

Fantastisk, ljuvlig och mycket lovande New Forest valack född 2016. Tidigare varit godkänd hingst, bla visad som bästa 3års NF hingst 2019. Blir ca maxad kat C. Säljes pga personliga skäl och har MYCKET svårt att skiljas från denna ponny då han ligger mig extremt varmt om hjärtat. Snäll och trevlig i hantering, men kräver en fast och bestämd hand från marken. Aldrig dum eller elak, kan te sig bufflig/burdus men är olatsfri. Det är med andra ord en unghäst, och man bör ha erfarenhet av det sedan tidigare alternativt god vana av hästar. Pedantskött ponny i alla avseenden. Inriden och utbildad av liten vuxen ryttare. Mycket hög ridbarhet, gångarter, egen motor, stor arbetsmoral och kapacitet för valfri disciplin, hoppar med mycket fin teknik och riktigt god inställning till hoppning. Gått felfria P&J under 2020. Pappan går MSV hoppning. Snäll att lasta, rida ut på ensam som i grupp, snäll att sko. Rids enkelt av yngre barn, men passar lite äldre tävlingsinriktad ryttare som tex ska gå över till större ponny. Tänder kollade och raspade sept 2020. Regelbundet genomgången av equiterapeut. Hopptränar regelbundet för tränare. Testad negativ/UA för PSSM1. Frisk och skadefri. Mätintyg (137cm) fr november 2020 Går inte tillsammans med ston i dagsläget, ok med valackflock. Se till att ekonomi och boxplats är ordnat innan ni hör av er och visar intresse. Massor av bilder, filmer och info finns till seriöst intresserade. Med vänlig hälsning, Hanna 0739310059

 • attr137cm
 • Valack
 • 5 år
Premium 5 1

Hoppföl med topp-stam

 • Klippan
 • Allround + 1
 • Varmblod (Halvblod)
55 000 kr

Hingstföl, e. Click and Cash x Calido l x Chasseur l Crazy Click är ett modigt föl med mycket energi. Han har en korrekt exteriört med vackert huvud och stark bakdel - vilket är en fördel inom hoppning. Han är ett resultat av en välbeprövad Holsteinerlinje i kombination med Hannoveraner. I hans stam finner man några av de bästa hingstarna. Crazy Click har spenderat sommaren tillsammans med andra hingstföl och har utvecklat en väldigt social sida. Han är kontrollerad och korrigerad av välutbildad fölkorrigerare, försäkrad, avmaskad, transporterad etc. Click and Cashs härstamning tillhör Holsteins högadel. Hingstens ständiga ryttare, Niklas Arvidsson, var den som utbildade honom och tog honom varsamt uppåt i klasserna. År 2008 blev han godkänd i SWB och sedan har det rullat på med seger i SM, vinst i internationell trestjärnig Grand Prix, nationshoppningar och mängder med andra stora meriter och har under senare år tävlats av JR. Modern Celine kommer ur den välkända SCHILDAMSEL-stammen. Där man kan finna hingstar som Marne de Darmen e. Lys de Darmen, Rajdex DC (e. Heartbreaker) m.m. Även en del 1.60-hästar så som Forlap (e. Querlybet Hero VB), Icon D’or (e. Tinka’s Boy), Ballerina BC (e. Nabab de Revel), Verdine SZ (e. Verdi TN), Scara del Maset (e. Indret del Maset), I know it (e. Chasseur l), m.m. Morfadern Calido I är topprankad som hoppförärvare i flera avelsförbund runt om i Europa idag och även hans många godkända söner liksom hans många Elit/ St.Premierade döttrar för de ypperliga hoppgenerna vidare med den äran. För mer information, var vänligen och ta första kontakt via Mail.

 • attr165cm
 • Hingst
 • 1 år
3 2

Sagohingst

 • Ramsele
 • Hoppning + 4
 • Övriga
40 000 kr
10 h

Casper är en Irländsk Sporthäst på 9 år. Han är tagen sent i ridningen och är därav rätt grön utbildningsmässigt. Behöver både bli starkare och få mer kondition. Han är extremt snäll och vill alltid göra rätt, men han är åt det lite känsligare hållet, så ingen nybörjarhäst. Han behöver en lugn ryttare som kan utveckla honom vidare på ett tryggt och harmoniskt sätt. Han har en enormt fin personlighet och är supersnäll i all slags hantering. Gillar att vara social med en och är positiv till det mesta. Jag har inte varit ute och åkt så mycket med honom, men dom få ställen vi varit till så har han varit lugn och cool på platsen. Lättlastad. Han skulle passa fint till den som vill ha en mångsidig träningskompis. Allt från dressyr, hoppning, skogsmulleridning och kanske till och med fälttävlan då han är rätt orädd. Fina gångarter. Älskar att hoppa och har en riktigt rolig/häftig inställning, men ingen super kapacitet. Han är ju ”tyvärr” klapphingst, men har inga jobbiga hingstbeteenden alls sålänge man ger honom rätt förutsättningar. Han är enormt snäll och väldigt lätthanterad. Här hemma står han både i samma stall och rids tillsammans med ston, utan problem. Han har ingen skadehistorik. Ett skönhetsfel med en bort opererad framtand som gick sönder, men det är inget som påverkar honom idag. Jag vill att han ska få komma till ett hem där han får stanna, då han verkligen förtjänar det efter ett tuffare liv. Besiktades utan anmärkning för lite mer än 1 år sedan, strax innan jag köpte honom. Önskas ny besiktning så kan vi dela på det. Viss utrustning medföljer. Oseriösa köpare undanbes. Hemmet är viktigare än priset!

 • attr160cm
 • Hingst
 • 10 år