Annons

Hopphästar säljes  

/   Antal: 1038
6

En speciell d-ponny som kräver en erfaren och känslig ryttare.

 • Brösarp
 • Hoppning + 3
 • Övriga
Inget pris
3 h

Korsningsponny född 06 med fin ridbarhet och härlig personlighet. Han är en pigg, framåt och känslig ponny som gillar att få jobba. Behöver en rutinerad ryttare med bra egen balans som är van vid att rida pigga/heta ponnyer med lite flyktbetende som kan spänna till. Bockar ej eller sparkar bakut utan blir lätt spänd och kan uppfattas som att han blir rädd. Ryttaren behöver vara orädd och inte rädd för lite fart! Ingen ponny för ridskoleryttare eller som första ponny. Väl utbildad kan alla rörelser så som skänkelvikning, skolor, förvänd galopp, byten, galoppsax osv. Tävlad hoppning felfritt regional LB, men var några år sen pga tidsbrist/ryttarbrist(ägs av vuxen ryttare). Stor kapacitet i hoppningen, hoppar väl och snabbt och taxerar enkelt själv precis som en ponny ska. I hanteringen är han en riktig klippa! Snäll på alla vis, fortfarande känslig så han behöver en mjuk hand. Snäll att sko/verka, spola, lasta, lite spänd vid klippning och kan vara lite svår att fånga i hagen ibland. Kan stå ensam kvar i hagen/stallet/transporten. Enkel att rida ut på, van vid kor, får, hundar och trafikvan. En sund och frisk ponny som aldrig varit sjuk eller skadad/behandlad i några leder. Kan både stå på lösdrift och box. Säljes endast till det perfekta hemmet, och han letar efter sitt sista hem. Han säljs inte till något speciellt ändamål utan rätt person är det viktiga, någon som förstår honom för den han är (känslig/spänd och speciell). Jag har ägt honom i 10år och utbildat honom själv. En ponny med en enorm utstrålning och personlighet utöver det vanliga, rolig att rida varje dag! Ej i full tävlingskondition idag pga tidsbrist. Självklart vaccinerad, avmaskad, pass, slutmätt och försäkrad. Hör av er om ni har några frågor och berätta gärna om vad ni har att erbjuda honom för hem.

 • attr143cm
 • Valack
 • 15 år
3

Underbart sto med framtiden för sig

 • Örbyhus
 • Hoppning + 2
 • Varmblod (Halvblod)
55 000 kr
3 h

Måste tyvärr sälja min älskade Gabi då ekonomi och min hälsa kommer i vägen. Gabi är ett underbart sto på 10 år men en glad och positiv inställning till allt. Hon är inte direkt rang hög i hagen och kan gå med både valack och sto och hon kan stå både på box lösdrift. Idag står hon på box med fri tillgång på torrhö ute och hösilage inne. Hon är tyvärr inte igång helt i dagsläget och har tappat muskler, då jag har varit och är skadad i händerna, men arbetat henne mycket från marken. Hon är fruktansvärt lyhörd och klickar man med henne så har du en vän för livet. På grund av att Gabi är så lyhörd både på marken och ifrån ryggen så behöver hon en rutinerad och känslig ryttare som rider med sits och ben. Jag har enbart hoppats små studs hinder och diken i skogen och enklare dressyr men hon gör enklare rörelser och galoppombyten utan problem men hon älskar att jobba och gör allt du ber om. Hon har mycket motor och kan bli stark när man är ute och galopperar i skogen, för det är ju så himla roligt! Men hon är aldrig dum. Hon är enkel att sko om man har en lugn och trygg hovslagare. Hon är även pollenallergiker på våren och blir lite hostig och snorig men hon äter cortison så det är inget som stoppar ridningen och träningen. Hon har varit lite svårlastad och pga. mina skador har jag ej tyvärr kunnat fortsätta träningen. Videor finns att skicka, fick inte in dem i annonsen. EJ FODER, PROV ELLER AVBETALNING

 • attr180cm
 • Sto
 • 10 år
3 1

Fantastisk första tävlingsponny kat C

 • Kalmar län, Sverige
 • Fälttävlan + 2
 • Welsh
90 000 kr
4 h

Barnet växer men det gör dessvärre inte ponnyn och nu är det dags att lämna över tyglarna till en ny liten ryttare som Polly kan få lära allt hon lärt min dotter och ta med sin nya pilot på samma äventyr som E har haft dessa år. Polly är en 14 år gammal C-ponny (welsh) som mäter 136cm över havet. Hon har funnits i våra ägor i 3 år och har under dessa år plockat många vinster och placeringar på tävlingsbanorna. Polly är tävlad upp till LB i hoppning, dressyr har hon bara startat en gång pga dotterns ointresse men den starten vann hon 😊. Hon har även startat några fälttävlanstävlingar och avslutade förra säsongen med en placering i Vinslöv. Polly är en ponny som är rolig att rida alla dagar i vecka. Hon är pigg och glad med egen motor. Hon är rätt så anpassningsbar till nya ryttare men är på grund av sin egen energi inte en ren nybörjarponny. Hon är aldrig dum på något sätt men kan ibland bli lite på tårna på nya ställen samt på tävlingsplatser. Kan ha svårt att stå still och trippar gärna runt vid exempelvis sadling. Hon är snälla att sko, lasta (står snällt i transporten på tävlingsplatsen) och klippa. Kan ridas ut på både själv och i grupp utan problem. Kan lämnas själv i stallet men gnäggar då en del efter sina kompisar. Är inte jätteförtjust i att bli duschad men genomlider duschen om hon får lite mat att tugga på. Hon är regelbundet tränad för instruktör i både hopp, dressyr och terräng. Hon har varit på ridläger, stått på meeting, badat i havet och varit med på alla tänkbara äventyr som en ponny bör få uppleva. Polly är från början import England, har där haft 2 föl i sin ungdom. Hon har aldrig varit sjuk eller skadad under de åren vi ägt henne. Vi är mkt måna om att Polly får ett bra hem och har ingen brådska med att sälja henne utan kommer vänta in rätt familj. Viss utrustning medföljer i priset. Polly är fullt i gång och säljes i tävlingskondition. Det finns mycket att berätta om denna underbara ponny så vid intresse ta vuxna kontakt, i första hand via mail friberg82@hotmail.com då jag jobbar en del natt. Polly finns för provridning strax utanför Nybro. Hon lånas ej ut på foder, prov eller som inbyte.

 • attr136cm
 • Sto
 • 14 år