Annons

Islandshästar säljes  

/   Antal: 206
6

Lovande unghäst

 • Hallstavik
 • Island
 • Islandshäst
40 000 kr
19 nov

Rella från Astra SE201506970 E Víglundur frá Vestra-Fíflholti (Klass I för avkommor) U Rúna frá Strandhjáleigu (bed 7,71 som 4g med 9 för tölt, gett fantastiska avkommor) På grund av personliga omständigheter måste jag tyvärr minska antalet hästar. Fantastiskt positiv och arbetsvillig häst för framtiden! Lätt för alla gångarter, väljer främst trav eller galopp men töltar korta sträckor självmant och visade pass som liten. Mjukt och smidigt rörelsemönster med stora rörelser. Fin exteriör, proportionerlig, men i dagsläget något rund, går i dagsläget på fri tillgång vilket inte passar henne optimalt. Vargtänderna är borttagna 2018. Hon är påbörjad inridning utan problem gått som handhäst och följt med brevid cykel, aldrig reagerat på trafik. Tömkörd, longerad och van vid all utrustning. Väldigt positiv och villig att arbeta med. Bokad för fortsatt utbildning i januari så vill du göra jobbet själv passa på nu.   Uppvuxen i flock i stora hagar alltid fått mineraler, regelbundet vaccinerad, avmaskad och verkad - fin kvalitet på hovar. Hon fick en spark vid mjukdelarna på bogen vid ett hopsläpp 2018, hon var svullen två veckor men visar ingenting efter det. I övrigt aldrig varit skadad eller halt. I dagsläget 40” inkl. moms stiger efter träning. Mamma Rúna har gett väldigt fina avkommor så detta är ett klipp! Massor bilder på både Rella och Runas avkommor finns hör av er för mer info.

 • 140cm
 • Sto
 • 4 år
3

Leon - Tryggheten själv

 • Kungsängen
 • Allround + 1
 • Islandshäst
60 000 kr
18 nov

Namn Leon från Vinteråsen, f.09 (E: Háfleygur från Österåker, U: Lilja frá Litlu-Hildisey) Bakgrund Det är med sorg i hjärtat som jag inser att min häst räddat mig ifrån ridrädslan så pass att jag nu är redo för nästa steg. Därför säljer jag nu en superhjälte, en kolugn räddare i nöden till dig som kanske är nybörjare, återvändare till stallet eller rent av blivit ridrädd liksom jag var- innan jag mötte Leon. Hälsa Leon är en stor (ca 143cm), viktbärande musblack på 10 år (f.09) född i Sverige. Han är exemfri, kolikfri, skadefri och regelbundet avmaskad. Han är skodd runtom och har enligt hovslagare en fin hovkvalitét. Han går regelbundet hos massör och equiterapeut samt stretchas dagligen innan- och efter arbete. Har aldrig varit skadad i min ägo. Huvud Leon älskar det mesta och de flesta, speciellt barn då han har en ängels tålamod. Orädd, kolugn och 100% trafiksäker. Har varit på ridläger, kurser och tävlingar helt utan problem, ställer upp på allt. Totalt okomplicerad att: sko, lasta, klippa, sköta, "åka" på (klockren barnhäst), duscha, hämta, ta med på tävlingar och kurser, barn- och/eller handikappridningar. I hagen är han otroligt snäll, inte hack-kyckling men aldrig elak - en fredlig, glad hagkompis helt enkelt. Står på lösdrift med fri tillgång men kan även stå på box utan problem. Kolugn att lämna ensam i hage och stall. Ridning Han är femgångare men rids som fyrgångare med underbart mjuka gångarter och låg till medel-vilja. Han töltsattes sent så tölten behöver fortfarande stärkas men den finns och är gudomlig. Förutom skogsmulle och töltträning är han skolad i grundläggande dressyr (Lätt C), hoppad runt 60cm och även tränat lite WE. På tävling (fyrgång) får han pluspoäng för sin fina skritt och luftiga trav! Han rids på banan eller ute och går gärna först och fram överallt med sällskap, ska man rida ut ensam behöver man ha balans och lugn då han kan bli tittig och få hemlängtan. Leon är även inkörd och körs regelbundet för instruktör vilket han tycker är jätteroligt! Finns i Kungsängen norr om Stockholm. Skriv ett mail och berätta om dig själv och det hem du kan erbjuda, alla får svar men brevisar/bildsamlare undanbedes till fördel för en snabb och smidig process. Filmer Hantering 1: https://youtu.be/877norlV-hE Hantering 2: https://youtu.be/CFGM1BKmIL4 Skritt: https://youtu.be/LGGQiaq6xcg Tölt: https://youtu.be/j2dvBN1cc24 Trav: https://youtu.be/Ur49EeLAWxk Galopp: https://youtu.be/boFy3IDUSp4 Körning: https://youtu.be/BRk0cGHEGuM

 • 143cm
 • Valack
 • 10 år
3 3

En toppenkille

 • Örnsköldsvik
 • Island
 • Islandshäst
65 000 kr
18 nov

Litli-Prins från Nötbacken e:Nökkvi frá Vestra-Geldingaholti u:Perla frá Ármóti Brunsvart valack född maj 2010. Prins är en häst med fantastiskt lynne och ett hjärta av guld. Alla kan rida honom, nybörjare som mer erfarna. Han är världens snällaste häst i både hantering och att ridas av barn. Prins är en stor, snygg fyrgångare på ca 143 cm med fyra väl separerade gångarter. Han har lätt för tölt och töltar taktfast och fint och kan tölta långa sträckor. Galoppen är fantastiskt fin och han verkligen älskar att galoppera. Mycket bra trav med gott sväv. Bra skritt. Regelbundet riden för dressyrtränare, gillar att hoppa och har varit med på mindre hopptävlingar. Rids regelbundet i WE. En väldigt bra allroundhäst som hänger med på det mesta utan protester. Lättlärd och älskar att få beröm! Mycket tränad från marken och är väldresserad att promenera med både efter väg och i skog. Superduktig i tömkörning. Lyssnar bra på röstkommandon. Van vid allt möjligt man kan möta ute; traktorer, lastbilar, hundar, tåg, mm. Lätt att lasta, och van att åka i transport då vi tränar varje vecka. Vilja något över medel. Han är ranghög, men en väldigt schysst ledare, aldrig något bråk eller tjafs i hagen med honom. Lätt att hämta i hagen, följer alltid snällt med. Mina barn på 8 och 10 fixar honom lätt själva. Inte rädd för mycket den här killen, men klippmaskin gillar han inte så han går oklippt. Superfina hovar och tänder! Ingen fång eller eksem. Som lyxig ridhäst, klubbtävlingar, hopptävlingar, eller för långa turer i skogen, det älskar han.

 • 143cm
 • Valack
 • 9 år
6

Ung och underbar kille

 • Västra Götalands län, Sverige
 • Sällskap + 3
 • Islandshäst
Inget pris
17 nov

Super mysig kille som alla kan hantera. Blir troligen runt 140 cm när han växt färdigt. Barn som vuxna kan hantera honom då han är super snäll och lätt att ha att göra med. Påbörjad inridning, barn och vuxna suttit på honom, burit ryttare i både skritt och trav. I det fria väljer han gärna tölt men även på längre raksträcka visat passgång. Otroligt fin trav så ett stort plus för honom. Löshoppad 80 cm med lätthet. Kan vara själv i hagen och stallet utan att bry sig om han blir ensam. Låg i rang så lätt släppa ihop med andra. Kan gå med alla kön, idag går han med unghingstar. Snäll hantera både i boxen och ställa upp i stallgången. Lätt att lasta och åka i transport. Barfota och snäll med hovslagare. Står idag i stall där han får komma in i box på kvällen men funkar lika bra på lösdrift (vilket vi tyvärr inte har tillgång till idag) Aldrig varit skadad eller sjuk. Import från Island som 1 åring. Chip-märkt, pass, vaccinerad och avmaskad. Försäkring hos Folksam som kan övertas av köparen. Säljes till någon som söker en unghäst att utvecklas med, kanske en blivande tävlingshäst eller till verksamhet i framtiden. En oslipad diamant är han. Säljes pga sjukdom och han idag inte har någon som kan fortsätta inridning och han bara är sällskapshäst nu. Pris diskuterbart till rätt hem och snabb affär. Vid intresse skicka Mail till stensundvall72@gmail.com där ni berättar vad för hem ni kan erbjuda. Inte alltid meddelandena kommer fram här på hästnet, men skickar ni här så skriv med er mailadress.

 • 140cm
 • Valack
 • 3 år