Annons

Islandshästar säljes  

/   Antal: 135
5

Stor naturtöltare

 • Järvsö Socken
 • Island
 • Islandshäst
95 000 kr
12 h

Velar till och från om jag verkligen ska sälja den här pärlan. Han är precis allt vad jag letade efter men tyvärr har mina förutsättningar ändrats. Han är ingen nybörjarhäst. Han testar sin ryttare om man ställer krav (särskilt på ridbanan) men det går över när han lärt känna en så han märker att han inte kommer undan ändå. För en erfaren ryttare är det inget problem alls, han känner oftast vem han har på ryggen och om det är värt att försöka komma undan eller inte. Kan ha att göra med att han fortfarande är väldigt mkt unghäst. När man väl lärt känna honom är han helt fantastiskt trygg och orädd. Går fram överallt, på stigen eller bredvid. Han vill jobba och mår bäst av att ha en tydlig ledare. Han möter upp i hagen och är en väldigt mysig häst att pyssla med. Trevliga gångarter, växlar lätt mellan tölt och trav. Får upp ett bra tempo i tölten men behöver jobba mer på bärigheten och formen då den lätt blir hög i tölt. Mjuk galopp. Pass finns, den har vi snubblat in i ett par gånger men är inte tränad. Han skulle passa för en erfaren ryttare som vill utveckla honom vidare, tror att han skulle kunna göra bra ifrån sig på tävling men är också en väldigt trevlig skogsmulle. Han har agerat ledarhäst på turridning, kan gå både först och sist. Står snällt uppbunden vid träd i skogen över en lunch eller svampplockning både ensam och med sällskap. Har aldrig stuckit, skenat eller gjort något annat än att försöka gå hem när vi varit ute på tur utan försöker mest testa nya ryttare på ridbanan när han tycker det blir tråkigt. Han har dåliga erfarenheter från att åka transport som ung men vi har övat på det. Han har visat tendenser på att hoppa över bommen när han åkt ensam så han måste ha en transport med säkerhetsbom om man inte kör honom med en kompis eller utan bom. Han är lätt att lasta och inte rädd för själva transporten utan vill bara inte åka ensam. Han är inte helt igång för tillfället pga av kyla och dåligt underlag + att min tid och ork inte räcker till längre. Jag vet att en sån här häst hittar jag inte två gånger så jag kommer nog bara att sälja honom om allt känns helt rätt men samtidigt önskar jag honom någon med mer ork för honom. Just nu rör han sig mindre än vad han skulle behöva men i somras var han i full kondition. Jag kommer inte att filma och skicka fler bilder utan man får komma och titta på honom. Pris 95000 utan utrustning, 110000 med två passande sadlar, diverse olika träns, boots, täcken, flughuvor, ja typ allt man behöver.

 • attr150cm
 • Valack
 • 6 år
6

Kunnigt och observant sto som tycker om att upptäcka

 • Eljaröd
 • Island
 • Islandshäst
Inget pris
Igår

Embla fra sörgård är eksemfri och utan några tecken på någon sjukdom eller problem. Färg: Gulblack med en ål i mörkt brunt. Höjd ca : 145 cm Gångarter: Behärskar alla fem då jag inte är en erfaren ryttare har vi mest töltat, skritat och galoperat. Hon har lätt för att byta gångarter. Hon är van att gå på lösdrift och har spenderat sommaren på Haväng och vintern i skogsbete med fina små hagar runt. Ålder: 04082009 Embla har varit tävlingshäst hos den förrförra ägaren. När jag köpte henne hade hon gått i en flock med islandshästar och gått långritter men också stått mycket stilla i 4 år. Hon har ridits 3-6 dagar i veckan med perioder med mera vila nu har hon vilat under några månader och bara gått några skritt turer per vecka. Ni behöver alltså sätta igång henne. Hon har de senaste månaderna också lagt på sig lite i vikt från att ha varit mycket vältränad under våren och sommaren. Hon är positiv, arbetsvillig och tycker om att ridas mycket. Hon har vilja och svara bra på instruktioner och ryttaren när hon rids ut ensam behöver vara bestämd. När hon rids med andra hästar är hon lätt och följsam. Hon är ett fint sto med stora utv. möjligheter. Den tiden jag har haft henne har hon jobbat tillbaka sin form och gångarter. Hon har mest ridits uti skog och vid havet. En del har vi tränat i ridhus och hon är bekväm på alla platser. Hon är trygg i trafiken och fungerar bra med alla hästar som hon stått med och är också van vid hundar och barn. Hon har i perioder varit otålig när hon stått uppställd och jag har inte alltid varit den ledare som gett henne ett ramverk. Då jag har fått ändrade privata förhållande och är ensamstående och min dotter som jag ridit med inte längre vill rida vill vi att hon kommer till en plats där hon möter ryttare dagligen som myser, rider och har tid för henne som hon förtjänar.

 • attr143cm
 • Sto
 • 12 år
4

6.5 årig valack till erfaren ryttare

 • Rydebäck
 • Allround + 1
 • Islandshäst
65 000 kr
29 nov

!Intressekoll! Jag köpte Konungur för ca 6 månader sedan och har efter mycket grubblande kommit fram till att jag är för orutinerad och ängslig och han behöver annan ryttare. Läs hela annonsen innan kontakt, säljes enbart vid rätt matchning, annars behåller jag honom. Han är den ljuvligaste att umgås med, går ofta lös efter mig mellan stall och ridbana. Följer en som en hund vid följa john övningar. Gnäggar och möter i hagen, charmar ALLA. Inga problem i någon hantering. Kan gå med ston som brunstar, men var då ensam valack hos mig. Älskar löshoppning och hoppar ca 1 meter, detta är något jag vill att han ska få fortsätta med då han skiner upp, kanske hoppa med ryttare oxå framöver. Han älskar jobba med bommar generellt. Gillar att bada. Ingen fång historik, fullt frisk, svenskfödd. Stor 5 gångare, runt 145 cm. Har en del att klura ut med sin balans och storlek än, rids bäst på raka spår eller större ridbana. Är något efter i utbildningen för sin ålder. Lyhörd för hjälper, medelvilja, bra broms från alla gångarter. Har inte sett eller testat pass på honom, men har genotyp AA. Tölt och trav finns, bägge behöver stärkas men är väl separerade. Ordentligt galopp i båda varv. Rids ca 2 gånger i veckan just nu och markarbete i övrigt. Otroligt känslig vid uppsittning och där har vi missuppfattat varandra, vilket har lett till att han bockat av mig och nu är JAG spänd vid uppsittning. Utredd kring smärta och friad av vetrinär senast 2/11, mer info om detta vid seriöst intresse. Inga andra olater eller problem har setts under min tid eller uppgetts vid köp. Med tanke på detta och hans ålder säljer jag bara honom till mycket mjuk, rutinerad och orädd ryttare då han är mycket känslig för människors sinnesstämning. Finns i Rydebäck, söder om Helsingborg.

 • attr145cm
 • Valack
 • 6 år
4

Oemotståndligt sto

 • Trelleborg
 • Island
 • Islandshäst
50 000 kr
26 nov

Mysla från Lyckan SE2004204264 E. Magni från Gnubbarp U. Hugmynd fra Isabakka Oemotståndligt sto! 🥰 Tyvärr måste jag inse att tiden inte räcker till. Mysla behöver en ny bästa vän som har tid att ge henne allt hon behöver. Hon kan inte gå som sällskapshäst utan behöver ridas och pysslas med för att må bra. Mysla är van att gå i blandad flock och är ganska låg i rang. Hon är en trygg och självständig dam. Hon möter dig lugnt och värdigt i hagen när du kallar på henne. Kan stå på box eller lösdrift. Hon kan stå ensam kvar i hagen eller boxen när kompisarna går iväg. Mysla är ett härligt 4-gångssto med framåtbjudning och mycket trevlig att rida med fina gångarter. Hon är pigg och glad och är ingen nybörjarhäst eller barnhäst. Hon har tidigare i livet gått i verksamhet och är skolad. Hon behöver ridas ordentligt i tölten, annars travar hon hellre. Mysla tycker det är roligast att rida ut på tur. Då är hon trevligt framåt med tydlig broms. Hon är även mycket trevlig att rida i paddocken. Det kan ibland bli ett litet glädjeskutt när man börjar galoppera men hon rusar inte på. Hon är trafiksäker och går att rida ut ensam så väl som med sällskap. Hoppa små hinder är också roligt. Mysla älskar att bli ompysslad. Hon kan stå i timmar och bli borstad och fixad. Mysla blir riden 4-6 dagar i veckan och är i god kondition. Lättfödd, ingen fång, eksem eller skadehistorik. Försäkrad i Agria. Ca 136 cm mkh Mysla står utanför Trelleborg.

 • attr136cm
 • Sto
 • 17 år
5 1

Lyxig ridhäst eller tävlingshäst

 • Stora Skedvi
 • Island
 • Islandshäst
Inget pris
25 nov

Aðall vom Forstwald e: Naddur vom Schluensee Ext: 7,92 Rid: 8,55 Tot: 8,30! Tävlat VM! u: Nona frá Mosfelli (8,04) Tävlat VM. Gått på 8,50 i T1! ue: Orri Aðall är en stor, mycket flott svart valack med fyra välseparerade gångarter (kan finnas pass, dock ej tränad) med en otrolig arbetsvilja samt ett toppenlynne. Välriden! Flyttar lätt för skänkel och mjuk i munnen. Tölten är mycket bra med god variation av tempon, fin aktion och bra takt. Traven är bra med stora rörelser och ett gott sväv. Galoppen är stor och bärig & kan även ridas på små volter. Väldigt bra skritt! Fått fina resultat på tävlingar och plockat hem många fina priser. Bla 6,20 i T6 & 6,0-6,50 T8. Även uppnått 7.0 i tölt. SM kvalat i T2 för YR 2021 Klubbmästare 2år i rad. Denna toppenkille är mycket okomplicerad i all slags hantering så som att lasta, sko, klippa, duscha mm. Trygg i trafiken. Aldrig varit skadad, inget fång eller eksem. Van att ridas ut ensam eller i grupp samt att vara ute och tävla och vara med på kurs. Aðall har stått/står inackorderad på Gardar Gislasons gård med fantastiska träningsmöjligheter så som ovalbana, skrittband, ridhus mm. Regelbundet gått på kurs för Stjani (som bla vunnit SM i T1 2021) samt kiropraktor. Aðall är en fantastisk kompis som skulle passa perfekt till en satsande junior som vill komma långt på tävlingsbanorna eller till någon som vill ha en mycket rolig & lyxig ridhäst/tävlingshäst som ger en otrolig ridkänsla, ”man vill inte kliva av”. Jag tror han har mycket kvar att ge!! Hemmet är otroligt viktigt då han står mig varmt om hjärtat & detta har varit ett tungt beslut att ta. Står i Tyskbo, Dalarna. Skicka gärna ett PM eller mail för mer information😊 lisaedvardsson@icloud.com

 • attr146cm
 • Valack
 • 8 år
2 1

Stor vacker valack

 • Nykil
 • Island
 • Islandshäst
65 000 kr
25 nov

Svartur E. Svaki frá Miðsitju U. Hella frá Árbakka Stor vacker valack med trevliga utvecklingsbara gångarter. Eksemfri och går otäckad. Fångfri. Skadefri. Söker ryttare som är välbalanserad, mjuk, lugn och tydlig som vill fortsätta utveckla denna mysiga kille. Någon som har kunskap och låter honom ta den tid han behöver för att stärka sig och hitta ännu mera balans och koordination i sin stora kropp. Någon som lägger stort fokus på relationen och som främst vill prestationslöst leka fram hans potential. Innan han kom till mig för träning och försäljning har han gått i hagen i ungefär 2 år pga av tids- och motivationsbrist hos nuvarande ägare. Svartur är en kille åt det introverta hållet. Han är van vid det mesta vad gäller gårdsaktiviteter; traktorer, 4-hjulingar, motorcyklar, barn, höns, hundar, katter osv. Han kan visa obehag vid bilmöten. Han har samtidigt blivit tömkörd och dragit grenar i skogen vid sidan av traktor och 4-hjuling och varit hur cool som helst. Han har hos tidigare ägare ridits ut både ensam och i grupp, hos mig har vi bara ridit ut ensamna och det har inte varit några bekymmer. Han lämnar gårdsplan med öronen framåt. Haft flera viltmöten på väldigt nära håll (räv, rådjur och hjortar) och hans reaktion har varit nyfikenhet på vad det är för något. Svartur är en individ som man inte kan pusha för hårt framåt, då hamnar han i handbromsläge. Han behöver att man håller det relativt fritt och roligt just nu. Fokus sedan han kom till mig har varit att få honom att våga ta för sig under ryttare, att inte stänga in sig i en form. Ridit ut mycket i skogen över stock och sten i alla gångarter för att han ska känna glädje under ryttare och för att han blir tvungen att hitta sin egen balans och koordination mer. På ridbanan kommer han lätt i prestationsläge och slår i handbromsen, men det har blivit mycket bättre! Även på banan har det varit fokus på att få fram rörelseglädje, motivation, balans och koordination. Han är en stor kille med mycket rörelser i kroppen så han behöver stärka sig långsiktigt. Han har alla gångarter, stora lugna rörelser. Tölten har han börjat hitta tillbaka till och styrkan kommer mer och mer, bäst är den ute på vägen hem. Fin skritt, traven blir starkare och galoppen väljer han för tillfället helst. Han står obunden på gårdsplan vid borstning och sadling. Inga bekymmer vid skoning, duschning och klippning. Van att gå på lösdrift och stå på box. Van att gå med som handhäst.

 • attr149cm
 • Valack
 • 9 år
4

Maffig valack med mycket kapacitet!

 • Kärna
 • Island + 1
 • Islandshäst
140 000 kr
22 nov

E. Styrkur frá Bjarnanesi 8.29 i a-flock Ee. Keilir frá Miðsitju 8.64 tot. 8.77 i ridegenskaper med 9,5 för helhet. 9 för pass och spirit. 8,5 för tölt, och sakta tölt. Eu. Snælda frá Bjarnanesi 8.24 tot med 8.51 för ridegenskaper med bland annat 9,5 för trav, galopp samt spirit. 9 för tölt och sakta tölt. U. Solbrað frá Feti Háski är en mysig kille född 2012 på ca 143 cm hög i manken. Han är otroligt snäll i all hantering och schysst i hagen mot sina kompisar. Har stått både i hingstflock samt går nu med ston vilket fungerar toppen. Står snällt kvar i box eller hage när de andra går iväg. Aldrig skadad, ingen exem eller fång. Háski har flott tölt med mycket aktion, bra takt samt mycket tempon. Fin trav med stora rörelser och vacker hållning. Bra och utvecklingsbar galopp med härligt framåtgrip. Bra och vägvinnande skritt. Passen är inte tränad men är otroligt lovande och finns där att ta fram om man vill. Han är en häst sin sticker ut i mängden med sina maffiga rörelser och utstrålning. Orädd och trygg i typen. Pigg och framåt med motor så vill ha en ryttare som gillar det, men gör aldrig något dumt. Perfekt för dig som vill utbilda vidare denna oslipade diamant och i framtiden kunna tävla de högre klasserna. Alternativt för dig som vill ha en lyxig häst att gå på kurser eller rida i skog och mark. 140.000 kr För filmer skicka pm eller ring/smsa på 073-5920108

 • attr143cm
 • Valack
 • 9 år