Annons

Islandshästar säljes  

/   Antal: 141
6

Positiv och välutbildad femgångare!

 • Kågeröd
 • Island
 • Islandshäst
110 000 kr
Igår

Stella från Hallerby är ett fantastiskt trevligt sto efter hederspremierade Isar frá Keldudal (ext. 8.24, rid. 8.85, totalt 8.61) och Olína från Yttringe ((e: Mökkur frá Varmalæk) som lämnat många högt presterande tävlingshästar). SE2007207870 Stella har fem jämna gångarter med extra plus för tölten och passen. Tölten är taktren, med mycket aktion och tempo. Passen håller mycket hög kvalitet med flott aktion och högt tempo. Hon är oerhört lätt att lägg i pass (utan att galoppen påverkas negativt). Passen är snabb, stabil och lätt att rida! Stella är mångsidig och anpassar sig fint efter ryttaren. Hon är välutbildad och flyttar sig lätt för skänkeln. God ridbarhet! Stella är en häst som växer med sin ryttare och som såväl ungdomar och seniorer kan utvecklas med. Stella är arbetsvillig och har mycket energi men är inte fräck eller dum. Hon är en häst man blir glad av att rida! Stella har deltagit på internationella tävlingar så som FEIF Youth Cup i Nederländerna 2016 med fina resultat. Stella är startad i femgång, T2, T1, stil- och speedpass. Den exceptionellt bra passen och hennes fantastiska lynne betyder att hon säkert skulle fungera mycket bra i startbox. Hon lämpar sig både som tävlingshäst för den erfarnare och som en riktigt bra läromästare för dig som vill börja tävla! Stella är lätt i all hantering, så som att lasta, klippa och sko. Hos nuvarande ägare har hon både stått på box och lösdrift. Stella kan lämnas själv utan problem. Stella är orädd, positiv och passar många typer av ryttare. Hon har även ridits av yngre ryttare och då minskar hon vilja och tryck och ”hänger med” gruppen. Stella fick ett mycket fint föl efter Atlas frá Hvoli 2019 men är nu i full gång. Stella är en fin mamma och skulle också kunna köpas för vidare avel. Hon har haft en skada på en slemsäck på grund av en spark men satts igång fullt utan problem efter det och visar inga kvarvarande besvär alls. Stella från Hallerby finns att provrida utanför Kågeröd i Skåne. Jag säljer Stella åt en nära vän och är därför mycket mån om hemmet. Nuvarande ägare ser gärna att hon hamnar hos någon som fortsätter träna och tävla med henne. Video: https://youtu.be/cpiZK4EADtg Välkomna att höra av er!

 • attr138cm
 • Sto
 • 13 år
Premium 6

Islandssto med power, fart och arbetsvilja

 • Marieholm
 • Island
 • Islandshäst
37 000 kr

Ett piggt och framåt islandssto på 17 år. Tycker om uteritter, och jobb på banan. Älskar och behöver få hjärngymnastik! Hon tycker det är väldigt roligt att löshoppa (se bild). Hon är även under inkörning. Tömkörs utan bekymmer och älskar även det! Väl skolad, men behöver få bygga muskler innan det visas ordentligt. Ordentlig motor, och känslig för hjälper! Fartfylld, och kan bli stark, men med en stabil och trygg ryttare, så kan samarbetet med denna häst bli enorm. En fin ridhäst att bara mysa med, träna för tränare eller lättare tävling. Dock ej nybörjarhäst/barnhäst. Silfra är en enmannahäst, och ska inte gå turridning eller på ridskola. Lider tyvärr av sommareksem, men går otäckad när man smörjer varannan dag här nere i Skåne utan problem. Blir lätt spänd och stel, så massör/kiropraktor någon gång då och då, samt mycket lösgörande arbete är bra. Lätt-född. Två föl hos tidigare ägare, dessa utan eksem. Lätt i all hantering så som sko, lasta, borsta och mysa i stallgången. Trafiksäker. Van vid att barn och hundar springer runt och bryr sig inte om dom! Väldigt kärvänlig med barn (se bild)! Är väldigt låg i rang, och har under mina ägor aldrig skapat problem i flocken. Trivs bäst i blandflock. Går just nu enbart med en haflinger-valack, och är väldigt lycklig. Så en mindre flock är att föredra, men har gått i större flock tidigare, och det har gått bra. Silfra säljes endast pga att jag blivit sjuk. Hon söker en människa som är lugn, stabil och rutinerad! Får hon detta så kommer hon att ge så mycket mer tillbaka. Är i dagsläget under vilande. I priset är all utrustning/tillbehör så som sadel, komplett träns med tyglar, bett, olika täcken, mm inkluderat, 37.000kr. Hemmet prioriteras, och priset är inte hugget i sten. Om möjligheten finns ser jag gärna att du som köpare kommer och provrider, och känner dig för mer än en gång! Men detta är inget krav. Hör gärna av er här, på sms eller varför inte slå en signal direkt så pratar vi vidare! :) Mvh/ Isa och Silfra

 • attr137cm
 • Sto
 • 17 år
2

Välutbildat sto

 • Dille
 • Island
 • Islandshäst
70 000 kr
21 okt

Raula från Grönlund är ett positivt sto efter Svalur från Örvik. Hon är 5-gångare men med svag pass som ej är tränad. Raula har lätt för sig i alla fyra gångarter. Töltar som en klocka, har en stabil trav och härlig galopp. Väldigt välutbildad och kan mycket, en bra läromästare. Hon är stor och relativt viktbärande, ca 140 cm. Jag köpte henne i juni 2019, och har haft med henne som privathäst under min skoltid på Dille Gård. Jag tar studenten till sommaren och planerar då att flytta till Island, så nu måste jag tyvärr sälja min pärla. Raula är en häst som är väldigt rolig att rida, och som är med på allt. Hon är dock ingen riktig nybörjarhäst då hon är pigg och framåt. Raula är trygg och orädd och går fram överallt. Uteritter är det bästa hon vet, hon kan tölta mil efter mil. Går fint att rida ut på både själv och i grupp. Hon är även väldigt social och lättlärd, och otroligt positiv till det mesta. Raula har fått ett fint föl, född år 2012, och var en bra mamma. Snäll i all hantering så som att sko, klippa, lasta, vaccinera osv. Trafiksäker och van vid mycket aktivitet runt omkring. Funkar allra bäst på lösdrift, men har under mitt första skolår stått på box och rasthage, och det har inte varit några problem. Skulle passa en lugn och trygg ryttare som gillar hästar med egen motor. Säljes inte som tävlingshäst, men kan absolut gå lättare klubbtävlingar eller användas som kurshäst då hon även är enkel att ha med sig på nya platser samt lätt att lasta. Även en perfekt första häst. En riktig bästa vän och en häst som alltid är rolig att rida! Jag har tävlat henne på ett antal klubbtävlingar med fina resultat. Ingen skade- eller sjukdomshistorik. Har haft fåtal muskulära problem under sitt liv som behandlats av equiterapeut. Svenskfödd, fång- och eksemfri. Är väldigt mån om att hon kommer till rätt person, och har därav ingen stress med att få henne såld. Film finns att få vid intresse.

 • attr140cm
 • Sto
 • 13 år