Annons

Islandshästar säljes  

/   Antal: 237
Premium 3 1

Läromästare - guldklimp för ungdom eller mamma dotter.

 • Nynäshamn
 • Island
 • Islandshäst
30 000 kr

Det här är Braga. Hon är en bestämd men helt fantastisk dam på 20 år med mycket(!) energi och kräver därför en ryttare som vet hur man omvandlar och använder den på rätt sätt. Med det sagt så har hon en tydlig broms och är supersnäll, men gillar fart. Hon är en läromästare av rang med 5 välseparerade gångarter som älskar att arbeta både på bana och i skogen. Braga kom till mig som 3åring och har varit i min ägo sedan dess. Pga studier och jobb så har jag kommit till insikten om att jag inte kan ge henne den tid hon behöver och förtjänar så jag letar därför efter en ny ägare som vill lära sig och lära känna den absolut bästa vän som satt sina hovar på denna jord. Hon ligger mig väldigt varmt om hjärtat och jag är väldigt mån om var hon hamnar, därför är hemmet du erbjuder mycket viktigare än satt pris. Braga är jättefin med ungdomar, men hon kan som sagt vara pigg. En storhästryttare som vill sadla om och lära sig island går också bra då hon kommer lära dig allt! Braga vill gärna stå ihop med andra islandshästar då hon kan vara skeptisk mot andra raser. Hon har stått både på box och lösdrift och båda delarna har fungerat finemang. Just nu står Braga i Nynäshamn hos fodervärd som haft henne i ett år och deras kontrakt löper ut i November. Ryttaren har varit 13 år och tävlat på klubbnivå med superfina resultat. Braga är supersnäll att klippa, sko och lasta. Hon har dock en liten kronisk förtjockning på ena bakbenet till följd av en tidigare griffelbensfraktur. Detta är ingenting som hon på något sätt har ont av eller som kan komma att bli ett problem, men det är en liten kosmetisk felaktighet som är värd att nämna. Hör av dig om det verkar intressant så berättar jag gärna mer om denna stjärna. PS. Jag jobbar skift så jag ser gärna att första kontakt sker här eller över mail (daniela.molin@hotmail.com) så ringer jag upp när möjlighet finns. :) Mvh, Daniela och Braga.

 • attr137cm
 • Sto
 • 20 år
6

Verksamhetshästar säljes

 • Borås
 • Island
 • Islandshäst
30 000 kr
26 sep

Vi säljer några av våra älskade hästar. Loði, Frá och Audur vill vara privathästar och säljs endast därför. Mökkvi och Leikur säljs pga att vi minskar antalet unghästar. 🐴 Loði från Nybygget 🐴 Musblack valack född 2008. Ca 136 cm i mankhöjd. Fyrgångare med lättväxlade gångarter. Trygg häst. Okomplicerad häst som passar många! 80' inkl utprovad sadel och träns. 🐴 Frá från Vrågården 🐴 Brunt sto född 2011. Ca 137 cm i mankhöjd. Har fem gångarter, passen är inte tränad. Naturtöltare. Lite grövre i typen. Lätt för samling och form, mjuk och fin att rida. Trygg och stabil, går fram överallt. 85' 🐴 Audur från Vinäs 🐴 Svart valack född 2000 Ca 142 cm i mankhöjd. Fyrgångare med lättväxlade gångarter. Varit skolhäst för utbildning till ridlärare på Islandshäst och mycket trevlig att rida. En klippa! Har eksem och behöver skötas därefter. Tandlossning som inneburit att tandläkaren fått plocka bort två tänder på honom. 30' ink utprovad sadel och träns. Loði, Frá och Audur är samtliga okomplicerade och välutbildade hästar. Trafiksäkra, lätta att klippa, lasta och sko. Rids lika gärna på ridbanan som uteritt, grupp eller ensamma. De är alla mjuka och smidiga att rida och ger trevlig ridhästkänsla. De har gått med i vår verksamhet med ridskola och turridning under några år, de har ridits av både vana och ovana ryttare. Barn, ungdomar och vuxna. De är alla lite grövre i typen. På gården har vi förutom hästarna även kor och får, vilket de är vana vid. Även maskiner såsom traktor och fyrhjuling. Hon oss går de i stor blandflock med ligghallar. Fungerar säkert lika bra på box. Säljs ENDAST för att de inte vill vara i verksamhet längre. 🐴 Mökkvi från Stålarp 🐴 Brun hingst född 2022 E: Gustur från Ljunghem (1a klass) U: Audhumla (en av våra fina verksamhetshästar) Välrest och snygg kille. Orädd och kommer gärna fram i hagen på ett respektfullt sätt. 35' 🐴 Leikur från Stålarp 🐴 Fux med stjärn och snopp, hingst född 2022 E: Gustur från Ljunghem (1a klass) U: Frá (en av våra fina verksamhetshästar, också till salu) Vacker och mjuk kille. Försiktig och nyfiken. 35'

 • attr140cm
 • Valack
 • 14 år
3

Blivande Yr- barn häst? Står på Island

 • Borgarnes
 • Island
 • Islandshäst
45 000 kr
25 sep

Flikka frá Hrafnkelsstöðum -17 Flikka, blivande barn/yr häst? Trevligt ungsto som fått ett föl som ska avvänjas i vinter o då ska Flikka på inridning 🙂 Flikkas pappa är en otroligt snäll o trevlig, numera valack m otrolig tölt! Rids av barn/ungdom både med o utan utrustning utan problem 😃 Flikkas faster Aleiga, från samma gård, fick brons på SM nu i YR-klass, se Elit Islandshästar på fb för mer info 😃 Flikkas halvsyster, står på Island, är ett otroligt vackert ungsto som även hon är en yr-häst ❤ Flikka har även två halvsyskon här i Sverige varav den ena silversvart o mkt trevlig o lugn, samma mamma. Flikkas mamma Jasmín har vi här i Sverige, en otroligt social dam o mkt vacker ❤ Skickar gärna foton via PM o där berättar jag gärna mer till S e R i Ö s A. Video på Flikka finns ej. Flikka kommer vara till salu ett par veckor till nu o se'n förbereder vi inför vintern. Frågor att tänka på innan ev PM till oss; kan jag vänta till början på nästa år med import av häst? vill jag ha henne inriden på Island? Kvar för att betäcka nästa år innan hemtagning (mot foderkostnad :) ), eksemrisk? Nu har vi både hennes mamma o en till släkting här i Se som inte visat några tendenser på detta men alla är olika individer. Försäkrad i Agria. Fortsatt intresserad? Välkommen höra av dig/er! :D Då flera frågat ang enbart pris på Island är det nu 20.000sek. Då väljer man själv om man vill ta hem nu i vinter, tidigast feb -23 pga föl vid sidan = ca 25.000,- sek import samt hanteringskostnad 1.500,- el inridning 3.500,- Kan gå kvar mot foderkostnad o fås betäckt nästa år, foder ca 6.500sek/år beroende på värdet av sek.

 • attr137cm
 • Sto
 • 5 år