Annons

Körhästar säljes  

/   Antal: 177
2

Godkänd russhingst utlånas.

 • Hudiksvall
 • Avel + 3
 • Gotlandsruss
123 kr
10 dec

Poppe söker nytt hem då vi tar en paus från ponnytravet. Rekord satt i år: 2:06,4, finns mer att hämta! Ev finns komplett tävlingsutrustning inkl sulky att köpa med. Jättesnäll hingst som inte är några problem att hantera eller ha med sej på tävlingsplatsen. Helt trafiksäker, vi möter busar och lastbilar längs vägen utan minsta problem. Mycket riden och hoppad. Har varit med på ridlektioner. Snäll att köra både ensam och i sällskap. Älskar att vara ute i skogen. Pigg och framåt. Jag som mamma har alltid känt mej 100% trygg att ha dotter ensam med Poppe både i stallet och ute i skogen/längs trafikerade vägar. Han är på riktigt en äkta klippa! e.Tejas Monljus 540 BIS/BIM/BIR 99898=43p. Dominantbrun. Travrekord. 2.10. Far även till Dalsgårds Kanon 627,Tejas Musseron 597 (2.07), diplomstoet Tejas Jarita 4769 (2.09), och duktiga travarna Ijor 1.48, Ratatas Raimon 1.56 och Isilon Alassë 1.56 (deltog i både Derbyt och 5-årsmästerskapet). u.Hults Pirita 4153 BIS Guldruss 2004 99889=43p. Fux med ljus man/svans. Travrekord 2.05. Mor även till diplomstoet Tejas Jarita 4769 travrekord 2.09 och flera segrar. Tejas Pegasus godkändes för avel 2009 med poängen 9-8-8-8-8=41p . "Rastypisk harmonisk hingst. Rastypiskt huvud, bra överlinje, något bred hals, utmärkt bakdel. Obetydligt tåvid fram, bra ledgångar. Lätt naturlig skritt. Lätt naturlig trav." Poppe står nu i Hudiksvall, du är välkommen hit för att träffa honom.

 • 124cm
 • Hingst
 • 13 år
2

Intressekoll, mamma och lillkille

 • Kristinehamn
 • Allround + 2
 • Shetlandsponny
100 kr
10 dec

Hej! Jag kollar intresset för mina två shettisar och det känns riktigt sorgligt att göra det då jag älskar dom av hela mitt hjärta, men då jag pluggar så är det svårt att få ihop både ekonomi och tid till dom här två plus min storhäst. Jag vill att de ska komma till någon som verkligen har INTRESSE för dom, där dom får vara med ut skogen, gå på promenader, kanske ridas in, köras osv. Hade jag tänkt att de bara skulle stå som sällskap hade dom lika gärna stannat hos mig och då hade jag betalat extra för dom ändå. Jag vill att de ska bli ompysslade med massa kärlek och roliga saker, inte bara skräpa i en hage. Ariel är ju då mamma till lilla killen Tristan, hon är dunder snäll, går med på aaallt du ber om, men när man är ute och går gillar hon hellre att springa än gå. Hon är rolig och pigg. Ariel är nu 16, blir 17 år 2020 så hon kommer inte att säljas som avelssto, hon har gjort sitt och hon tycker att andra saker är roligt så tycker hon ska få göra det istället. Tristan föddes 30 april, han börjas bli en stor kille nu men han är inte hingstar alls. Han är jättesnälla mot andra i hagen, det är Ariel också, de är låga båda två. Han är nyfiken och jätterolig, vill vara med och kolla på allt man gör. Han hanterad regelbundet, står snällt på gången, snäll att borsta och pyssla med. Det som fortfarande är läskigt är verkning av hovar, men det är något de vänjs vid. Jag är jättenoga med vart dom hamnar, och Tristan är inte stor så de säljs tillsammans. Ariel vill jag ha ett för alltid hem till, jättegärna Tristan med men han är ju liten men jag hoppas att det finns någon där ute som passar mina älsklingar, som vill ha roligt med dom och som kommer älska dom minst lika mycket som jag gör. Mvh Moa Andreasson

 • 100cm
 • Sto
 • 3 år
6

Stabil, erfaren och snygg körponny!

 • Skinnskatteberg
 • Körning + 1
 • Dartmoor
35 000 kr
9 dec

Vackre Orkan har tillsammans med sin fodervärd som han bott hos de senaste fem åren testat det mesta inom körningen, harvat, plöjt, körts i skogs- och bruksmomenten, precision samt gått på marknader och andra event såväl på landet som mitt i stan, även kört långturer med övernattningar i skog och mark. Trafiksäker. Han är körd i enbet, tandem och trespann i både arbete och för vagn i alla gångarter. Har gått som handhäst vid körning och ridning, bredvid ATW, spark och cykel. Varit med på agility några gånger, orädd. Orkan är en stabil individ som inte stressar upp sig i onödan. Han har deltagit på Sweden International Horse Show på Friends arena två år, där han bland annat körts i par vid stora tomteparaden, varit med och visats upp i paddocken och blivit utsedd till den vackraste i Young Handler-ringen! Van att åka transport och okomplicerad i hantering. Diplom på treårstest, guldbelönad på utställningar, Supreme Champion på Dartmoorriks 2014, mm. Orkan är en före detta avelshingst som kastrerades 2016, hingsten i honom kan vakna till liv bland nya hästar men inget som är svårhanterligt. Orkan går idag barfota med boots som komplement vid väldigt hårt eller halt underlag och det fungerar väldigt bra. Han är inriden av vuxen och de senaste fem åren sporadiskt riden av både yngre och äldre ryttare och har gått med på ponnyridning. Han är löshoppad upp till drygt 120 cm. Uppvuxen på lantbruk och van vid allt som händer på en gård, har gått tillsammans med får och nötkreatur. Står hos fodervärd i Skinnskatteberg men säljes av uppfödaren. Många fler bilder finns att få. www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=359757 Rätt köpare är mycket viktigt, så säg vad du har att erbjuda vår vackre kille :-) Första kontakt via mejl då jag kan vara svår att nå på telefon. Även för kontakt med fodervärd tas kontakt med mig via mejl först, tack. Fotograf huvudbild Susanne Lygdman, övriga privata.

 • 125cm
 • Valack
 • 12 år