Annons

Körhästar säljes  

/   Antal: 171
Premium 6

Sago häst för de stora uppgifterna

 • Norrköping
 • Hoppning + 4
 • Haflinger
45 000 kr

Detta är Wincent! Han är en härlig valack med massor av utstrålning för valfri disciplin. Han är efter hingsten Wulkan som blev vinnaren i Haflinger World Show 2015. Han fyller fyra år i årsskiftet och har påbörjat inridning och inhoppning. Han visar på bra teknik och vilja i hoppningen. I dressyren har han väldigt fina gångarter och har börjat göra rörelser inför spansk skritt. Han behöver en trygg orädd ledare som kan hjälpa honom att växa och bli tryggare då han är väldigt grön. Han är lätt att ha och göra med, aldrig några problem att ta in från hagen, lasta, sköta om, sadla m.m. Han är väldigt personlig, med ett stort hjärta och Väldigt intelligent. Kan vara stark i viljan men är lyhörd och har en önskan om att göra rätt, så tydligt ledarskap är en fördel! Bra till den som är intresserad av trick träning, frihets dressyr. Han är väldigt lättlärd och smart, han har lärt sig att hålla i en borste med munnen och skaka runt den som att det är han som borstar en häst, ;P Han har bra hov kvalité och går utan skor, han är miljötränad med pressningar och mjuka bommar på ryggen utan problem. Har man intresse eller tankar på att köra in honom så tror jag att han skulle tycka det är kul att dra vagn! Det finns mycket mera att berätta om denna ståtliga kille! För mera bilder och videos skicka iväg ett meddelande :-) Hör av er vid seriöst intresse! Mvh - Michelle

 • 156cm
 • Valack
 • 3 år
6

Välstammad framtida stjärna

 • Skövde
 • Körning + 4
 • Welsh
25 000 kr
20 okt

Nicke är en klok, modig, vänlig kille med luftiga gångarter och mycket hoppning i stamtavlan. Han kommer gärna fram i hagen och gosar. Hon är välhanterad från start, kan stå uppbunden och tycker det är mysigt att bli borstad. Kommer vid försäljningen ha påbörjad vaccinering, är verkad regelbundet och avmaskad. Givetvis pass och chipad. Har stor potential att bli en rolig tävlingskompis i dressyr, en kvick ponny för hoppning eller fälttävlan eller en rolig och kärleksfull allroundponny för familjen. Nickes helsyster fick på treårstest hoppdiplom 8-9 och vidare till finalen där hon hoppade sig till en 3e placering i riksfinalen. Han är född här på Stuteri Wish efter vår welsh cobhingst Linner Hedwr. som fick 99888 -9 poäng exteriört och 10-9 på löshoppning (alltså 54p som hopptalang och 51p som gångartstalang) på sitt treårstest. Vid sin kvalitétsbokföring fick han exteriört 42p och hoppade till sig maxpoäng 10-10. Han har flera titlar som Best in show på utställning och har fått upp till 44p. Han deltog i ungponny-SM som femåring och kom till finalen. Hedwr har ett mkt trevligt temperament som han nedärver. Vi har fokuserat på hans avelskarriär fram tills nu men nu är han precis på tävlingsbanorna igen så smått. Han är slutmätt till 145 cm. Mamman Nicara är ett välstammat ridponnysto som är visad med 41 poäng på utställning. Hon är slutmätt till 147 cm och är efter hingsten Leuns Velds Elegant som är godkänd för avel i både Sverige, Holland och Tyskland. Mer info om honom här: http://www.ridponny.net/elegant.html. Morfar till Nicara är välkända Kooihuster Teake senare omdöpt till Teake It Easy som tävlat EM i både hoppning och dressyr. Mamman har en har en mkt trevlig avkomma efter Jarno, film på den finns här: https://youtu.be/Xp11IG7bZLM Priset är inkl. moms. prutat och klart Gärna till satsande hem då han med lätthet kommer nå högsta nivå i valfri gren med hans temperament passar han även bakom vagn.

 • 147cm
 • Hingst
 • 0 år
3

Nordsvensk brukshäst

 • Klintehamn
 • Sällskap + 2
 • Nordsvensk Brukshäst
25 000 kr
18 okt

Valdes Calix Nordsvensk valack född 20180720 hos Ellen Norrby i Eskelhem, Gotland. e. Porter 2026 (e. Pegasus 1917 u. Undra 23289) u. Canderella 23550 (e. Elveligutten 1959 u. Candela 23080) Calix, som till vardags kallas för Calle, är en positiv och social kille på 15 månader. Otroligt lugn och följsam i sitt sätt, lättlärd. Calle är van att bli lastad och åka transport, kan lastas och åka ensam. Han är mycket hanterad, van att ha grimma på sig, att bli ledd och uppbunden på stallgången. Han har tränat på att bli lämnad i stallet i box. Han tycker om att bli ompysslad, borstad och gillar att gosa och bli kliad. Han har under hela sin uppväxt blivit regelbundet verkad av hovslagare. Han har träffat veterinären när han blev vaccinerad, och han är självklart avmaskad. Han är hanterad av flera olika personer och är en nyfiken, mycket social och positiv kille. Han är van vid traktorer, barn, katter, hundar och höns. Han är uppväxt i en blandad, harmonisk flock där han fick en bra grund i vett och etikett. Han är avvand från sin mamma sedan ett drygt halvår tillbaka och går tillsammans med sin lekfulla halvbror och en äldre ponny-herre som fostrar dem med lugn och trygg hand. Valdes Calix visades på premiering i Stångagropen den 30/7 2019 med 37 poäng (7, 8, 7, 8, 7). ”Liten, elegant av lättare slag. Vackert huvud, väl ansatt hals, bra bog och kors. Gracil. Vägvinnande skritt. Rörlig, ngt kort fram, trav.” Försäkrad i Folksam. Har pass. Fler bilder och filmer ordnas vid önskemål. Hör gärna av er så berättar jag mer om denna fina åring! Lisa Rådenman, 0708-745362, (lisa.radenman@gmail.com)

 • 145cm
 • Valack
 • 1 år