Annons

Övriga hästar säljes  

/   Antal: 172
Premium 3 2

Lyxig hobbyhäst

 • Kalix
 • Övrigt + 4
 • New Forest
60 000 kr

Efter drygt tre år tillsammans måste jag tyvärr sälja min fina Ragge, detta på grund av studier på annan ort. Svalans Raket eller Ragge som vi kallar honom till vardags är en ponny med otroligt stor och underbar personlighet! Han är snäll, glad och arbetsvillig. Okomplicerad i all hantering så som att klippa, sko och bada. Ragge är den perfekta allround ponnyn, speciellt eftersom att han är väldigt lättlärd och positivt inställd till att testa nya saker. Han skulle nog vara en riktigt bra läromästare till den som vill utvecklas i sin ridning eller bara vill ha roligt med sin häst. Men han kan i vissa tillfällen vara lite bekväm och testar ibland sin ryttare för att se om han slipper undan jobb.. men inte för att vara elak. När man väl har vunnit hans förtroende har men en bästa vän för livet. Här hemma har vi ridit mycket dressyr, hoppning och en del western inspirerat. Vi har även påbörjat inkörning, som går bra hittils. Men det absolut bästa som finns enligt Ragge är att fara ut oh galoppera i skogen med kompisar. Ragge är min allra bästa vän och därför är det viktigt för mig att han får komma till ett bra hem! Viss utrustning medföljer i priset. Tveka inte att höra av dig vid frågor, i första hand på hästnet. Fler bilder och filmer finns att se, bland annat på min instagram: @fannyfredriksson_ Vid intresse skicka en kort beskrivning om er och vad ni har att erbjuda Ragge, så kan vi utgå från det.

 • attr148cm
 • Valack
 • 15 år
2

Ljuvlig skogsmulle

 • Stockholm
 • Sällskap + 2
 • Övriga
38 000 kr
18 h

Nawara, eller Navve som hon kallas, är ett D-ponny sto född 2008, 147 cm i mankhöjd. Hon är en korsningsponny fjording/polskt varmblod. Navve är en genuint snäll och okomplicerad ponny som finner sig i det mesta. Vi har åkt moped bakom henne en hel uteritt, tolkat med skidor och pulka, ridit och hoppat i halsring (vilket hon verkligen tycker om) osv. Hon har tidigare tränat och tävlat aktivt och på relativt hög nivå i både dressyr och fälttävlan men pga upptäckt artros i SI-lederna ska hon nu få lägga tränings- och tävlingsskorna på hyllan. Hon har tydligt visat att hon satt sin sista hov på ridbanan. Navve vill komma till ett livslångt hem där hon får gå i stor hage med lång utevistelse och sällskap. Hon trivs allra bäst med valack men har även gått i stoflock. Ranghög. Gått ute dygnet runt på somrarna vilket funkat bra men hon uppskattar att komma in och vila ett par timmar om dagen. Har övriga årstider stått på box på nätterna. Vi söker ett hem där Navve får komma ut på härliga skogsturer och njuta av livet i alla gångarter, men då på halvlånga tyglar utan krav Hon är ingen häst som blir som en tickande bomb av vila men bör hållas igång med regelbunden motion för att må bra. Hon är inte inkörd men vi kunde utan problem tolka bakom henne så skulle även vara av intresse med någon som vill variera körning/ridning. Hon är en intelligent häst som snabbt förstår uppgiften och har därför även varit rolig att trickträna. Hon är en klippa på uteritter, går fram överallt och fungerar lika bra ensam som med sällskap. Inga problem att rida i mörker med pannlampa. Rids ut barbacka i grimma. 100% trafiksäker. Okomplicerad i all hantering. Lastar sig själv och åker snällt i transporten. Har efter ett sömstick blivit lite rädd vid skoning men gör inget mer än att rycka lite. Navve är en ponny som ligger oss väldigt varmt om hjärtat och vi är mycket måna om vart hon hamnar. Vi ser gärna att hon kommer till en mindre vuxen person som är klar över sina ambitioner. Film och vidare info finns att få vid intresse. Välkomna att höra av er och berätta vad ni kan erbjuda henne!

 • attr147cm
 • Sto
 • 13 år
4 2

FYND! Framtidsämne!⭐️

 • Kalmar län, Sverige
 • Övrigt + 4
 • Varmblod (Travare)
30 000 kr
2 dagar sedan

Säljer nu min allra finaste Neon pga platsbrist, så behöver flyttas omgående! Säljes därför billig och kom och hämta pris då tiden för provridningar tyvärr inte finns! Neon är en riktig bästa vän, finns inget ont i honom. Han har 3 fina gångarter med ett plus för den vägvinnande och stora traven! En mycket bra galopp med tanke på hans ursprung. Kan skänkelvikning, öppna och sluta. Behöver mer styrka i vänster varv, där tappar han takten, men är en tidsfråga och styrkegrej. Snäll i all hantering och att sko, lasta med mera. Vaccinerad. Regelbundet kollad av tandläkare och massör/kiropraktor. Snäll att rida ut på själv som i grupp. Helt okomplicerad att ha själv ute i hagen och i stallet. Alltid gått i egen hage, van vid att stå i samma stall som ston. Älskar att bli ompysslad och att gosa i stallet. Kan ha lite egna åsikter i ridningen om han tycker man är jobbig. Så kan slänga ut ett bakben men gör inget för att vara dum, och är ingenting han gör varje ridpass. Känslig och fin häst som nog kan bli en riktig kanonhäst både hemma och på dressyrbanorna med lite mer träning. Jag har själv utbildat honom från första dagen han kom från travet. Fick avsluta sin travkarriär när han fick en blödning i senan. Han flyttade då direkt hem till mig och fick gå i stor hage i 1 månad. Efter det sattes han igång och har nu varit i full träning som ridhäst sen dess. Sattes igång i mars i år. Kollades med ultraljud av veterinär för en månad sen, som en koll för att se att senan såg fin ut. Fick utlåtandet att den är 100% läkt och kunde inte läkt och sett finare ut än vad den gjorde. Neon har aldrig varit skadad eller halt som ridhäst utan funkar jättebra! Har hoppat några enstaka gånger men är ingenting jag gjort regelbundet med tanke på hans historik. Säljes därför inte som hopphäst utan endast till dressyr då jag även tycker det är där han passar bäst! 30 000 kr vid snabb och smidig affär!

 • attr165cm
 • Hingst
 • 6 år
4 2

Hoppglad bästa vän!⭐️

 • Kalmar län, Sverige
 • Övrigt + 4
 • Varmblod (Travare)
30 000 kr
2 dagar sedan

Säljer nu min fina valack pga platsbrist! Behöver flyttas omgående så därför är priset satt som kom och hämta pris! Har alltså tyvärr inte tiden till provridningar. Benjamin är en väldigt lättlärd och positiv häst. Pigg och glad i ridningen och kan ibland busa till det lite, men det finns inget ont i honom. Behöver därför en stabil ryttare, ingen nybörjarhäst. Står som ett ljus i stallgången och älskar att bli ompysslad, en riktig nallebjörn. Okomplicerad med eller utan sällskap i alla situationer, snäll att sko och lasta. Genomsnäll i all hantering och har inga olater. Tänderna är regelbundet kollade en gång per år. Vaccinerad. Jag tog honom från travet i Juli och påbörjade där efter hans resa som ridhäst. Han har nu hoppat banor på 80cm med kapacitet för högre vilket han tycker är riktigt roligt. Enstaka på 90 cm. Har sug mot hinderna och letar hela tiden efter nya. Benji som han kallas älskar att hoppa! Arbetas i alla gånger och har en bra taktmässig galopp med tanke på hans ursprung. Benjamin snappar lätt upp nya saker och de har resulterat i att han har kommit så långt i utbildningen som har har på dessa månader, han utvecklas varje dag. A1 Försäkrad i Folksam. Under sin travkarriär sprang han in knappt 500 000 kr på sina 29 starter, dock så nådde hans travkarriär sitt slut när man upptäckte att han hade förmaksflimmer. Detta har endast utbrutit vid ett tillfälle under hans sista travlopp då han låg på sin maxpuls länge. Han kommer troligtvis aldrig att uppnå sin maxpuls under livet som ridhäst så därför är chansen att detta ska inträffa igen mycket låg. Att hoppa banhoppning och tävla inom ridsporten bör därför inte vara något problem. Sadel finns att köpa till. Namn pannband följer med. Benjamin är en häst för dig som vill ha en riktig bästa vän som alltid ställer upp! 30 000 kr vid snabb och smidig affär!

 • attr165cm
 • Valack
 • 5 år