Annons

Övriga hästar säljes  

/   Antal: 121
Premium 5

Swb valack, rejäl häst med massa personlighet.

 • Västra Götalands län, Sverige
 • Övrigt + 2
 • Varmblod (Halvblod)
100 000 kr

Hohenstaufen II- Briar Han känns större än 172, rejäl Svensk halvblodshäst. Inte i full kondition pga tidsbrist. Lågställd och inte helt enkelt att rida, man känner hur stor han är, men snäll och go o glad aldrig elak/dum. Ju mer han är igång desto mer bär han upp sig. Det är lite som natt o dag att rida honom då. Har bra mekanik o gångarter. Endast startad ett fåtal ggr pga tidsbrist. Med fantastiska kommentarer. Han är mkt känslig för skänkeln och gör med lätthet alla skolor och kan byta i språnget. Det är gas o broms som hänger sig nu, men ändrar sig markant med styrka!! Han är en sån där man brukar kalla att han har humor. Han välter o pillar på allt han kommer åt, drar i snören o pillar o har sig. Han upplevs som korkad men är smartast i stallet. Älskar att pysslas med o ridas, vill att han får en matte som hinner med honom. Han är lättfödd med bra hovar och frisk o fin. Röntga u.a när jag köpte honom som bebis! Han har bara tränats sporadiskt genom åren och har hur mkt som helst att ge dig som vill ha en skoj o rejäl häst! Han går fram precis överallt när man rider men kan skygga för lila lupiner och diverse lila grå blomställningar även diverse överraskningar och grannens islandshäst, men små träbroar o trafik är inget han bryr sig om. Underbar kille som vill ha en mamma utan tidsbrist! Välkommen att skriva eller ringa!

 • attr172cm
 • Valack
 • 11 år
2

Vackert paint sto för avel/sällskap

 • Härnösand
 • Övrigt + 4
 • Paint
Inget pris
Igår

Efter mycket om och men så har jag beslutat mig för att sälja min älskade pärla. Hon ligger mig varmt om hjärtat så detta är inte ett lätt beslut. För mig är det noga att hon kommer till ett bra hem där hon får den kärleken hon förtjänar. "Godis" som hon kallas är ett paint sto med färgen buckskin. Godis är en extremt vacker häst med två blåa ögon. Godis kommer alltid fram i hagen och stoppar ner huvudet I grimman. Jag kan ha Godis lös på gården och hon följer mig överallt. Godis har påbörjat sin inridning men pga en mindre hälta som kommer och går så har inridningen stannat av en stund. Hältan hon har går fram och tillbaka, hältan är inte speciellt stor och sitter vänster fram. Därför säljes hon i första hand som avelssto/sällskap. I hennes stamtavla tre led bak så har alla hästarna mönstret tobiano så chansen finns att hon har genen som alltid lämnar fläckiga föl. Godis har blivit tömkörd/riden I skritt och lite trav. Trickträning är något vi har övat lite på. Än så länge kan hon puss och putta bollar. Har jobbat mycket med horsemanship med henne och det är helt otroligt hur snabbt hon utvecklas. Riktigt snabb lärd och lär sig gärna lite extra snabbt om hon får lite godis när hon gjort rätt😉 Väldigt orädd. Jag kan stå och veva med ett longeringsspö bredvid/över/under henne och hon rör inte en min. Hon har blivit utsatt för allt möjligt som traktorer, presenningar, soptunnor som dras efter henne, fladdrande påsar, ja you name it. Hon tar allting galant. Är hon fundersam på någonting eller lite små rädd så ska hon direkt fram och lukta på föremålet och sedan efter det är det hur lugnt som helst. Hon kan bli flockbunden om hon får stå ett längre tag. Men hon gör aldrig något dumt, hon går bara väldigt sakta från gården och kan stanna ibland. Men skänklar man på henne så går hon. Priset kan diskuteras vid rätt hem.

 • attr148cm
 • Sto
 • 10 år
5 1

Sockersött ponnysto med framtiden för sig

 • Göteborg
 • Fälttävlan + 4
 • Övriga
55 000 kr
Igår

Läs gärna allt innan du hör av dig! Hon är en kanonponny, men behöver lite tid. Komplett utrustning ingår i priset. Fler videos finns och kan tas vid önskemål. Supersött ponnysto av ädlare kallblodstyp. Importerades till Sverige i december förra året och har haft ett tufft liv innan hon kom till mig. Finns mycket information att berätta, men jag har lagt ner ett stort jobb i att skapa förtroende och lugn. Hon var oregistrerad och ovaccinerad när jag tog över henne, men nu är alla papper i ordning. Går barfota på alla fyra, snäll mot hovslagare och har starka fina fötter. Riden av en 11-åring, två 17-åringar samt mig själv. Positiv till arbete och tar sig an nya övningar bra. Hon har ett eget driv men behöver stärka sig i alla gångarter. Hoppning är påbörjad och det tycker hon är kul. Fortfarande väldigt grön då hon blev sent inriden, men med rätt ryttare och utbildning så finns det bra potential för framtiden. Kanske kan bli en bra körhäst då hon är positiv till allt nytt, men aldrig provat själv. Ingen direkt barnponny då hon kan bli lite stark och dessutom behöver lite tid med sin nya ägare. Men med rätt kunskap och hjälp så kan hon säkert bli en bra barnponny framöver. Kan också passa ridskola om man är beredd på att ge henne den tid hon behöver. Bär upp längre ryttare bra, något viktbärande men behöver lite mer styrka. (170 cm och 62kg). Ingen skadehistorik vad jag känner till. Inte visat något på tidigare besiktning. Går på gräs och det funkar finfint. Kan gå med både sto och valack, funkar bäst i större flock då hon inte vill vara ensam. I hagen har vi tränat mycket ensamhetsträning och där går det framåt, men i boxen vill hon inte vara ensam. Har dock inga problem att lämna flocken själv. Hyfsat trafiksäker, men kräver mer vana på uteritter. Gärna en trygg kompis, men kan gå fram själv också. Lätt att lasta och köra, men kan vara orolig innan avfärd. All utrustning ingår i priset : - sadel inkl tillbehör som schabrak, stigläder, stigbyglar, sadelskydd, sadelpad (pessoa gen x elite pony) - sadelgjord ELT - träns inkl bett och tyglar - två regntäcke horseware (det ena oanvänt) - ett fleecetäcke - ett horseware dry rug täcke - grimmor (bl.a back on track) - flughuva - ryktväska med tillbehör Allt till ett värde av 20.000:- och i nyskick. Är man beredd att lägga tid på denna tjej så tror jag att hon kan bli en väldigt bra ponny. Säljes endast till gott hem! Hoppning, gymkhana, fälttävlan, galopp, körning.

 • attr136cm
 • Sto
 • 8 år
5 1

Skogsmulle med hjärta av guld letar nytt kärleksfullt hem

 • Stockholm
 • Akademiskt + 4
 • New Forest
45 000 kr
19 jun

Läs gärna hela texten innan en skriver Efter lång tid av velande och grubblande har jag tyvärr kommit till insikt att varken tid eller pengar räcker till för min kille längre. Därför kollar jag om någon där ute skulle har ett passande hem för honom. Denna kille är i alla fall en 12årig new forest. Han har dock en väldigt ung själ o känns mer som en 6åring i personlighet. Jag har haft honom som treåring och har själv växt upp tillsammans med honom, därför är detta ett riktigt tungt beslut… Som rubriken säger så har han verkligen ett hjärta av guld o skulle aldrig göra en fluga för när. Alltid glad o älskar att samarbeta. Han är dock ganska så känslig o speciell o är därför ingen barnhäst. För den som läst om horsanility så är han väldigt högertänkande, alltså har flyktinstinkterna ganska så nära sig. Men ju mer en lär känna honom så litar han på en o kommer lägga ”sin överlevnad” i dina händer. Under våra nio år tillsammans så har vi hunnit testa på mycket. Det började ganska ”traditionellt” med engelsk dressyr, hoppning o fälttävlan som utvecklades till mer akademiskt/centrerad ridning, mycket mysiga skogsturer (både uppsuttet o helt lös), lite WE o mycket jobbande från marken. Han tränas främst med positiv förstärkning eller belöningsbaserat som det också kallas o detta är verkligen ett krav som ska fortsättas med. Han är även barfota (med riktigt bra hovar), jobbas bettlöst samt går ute på lösdrift året runt, som också är krav i nya hemmet. Drömhemmet för honom skulle vara någon som är intresserad att fortsätta jobba på marken o inte bara är ute för att rida. Inp de enda ridturerna sker ute i skogen eller möjligtvis någon slags belöningsbaserad akademiskt/centrerad/logisk ridning. Någon som helt enkelt vill skaffa sig en härlig vän att bara ha roligt med. Alltså inte hamna i ett hem till barn eller ungdomar. Mer en tanthäst att ha mysigt med. Skulle också vara otroligt nöjd över att bara få vara handhäst/trickponny Tyvärr så blev han överviktig förra sommaren vilket resulterade i fång. Jag skulle inte säga att han är lättfödd men inte heller svårfödd, det blev bara för kraftig mat där o då helt enkelt. Han är 100% återställd, gått ner till rätt vikt o "full igång” så som jag använder honom till, men fången bör vara i åtanke under sommarperioderna då han ej ska gå på bete. Tester har tagits o han har varken PPID eller insulin problem, inte heller varit varken sjuk, skadad (utöver fången), exem, etc. Han är runt 147cm hög, van med att konka runt på ca 60kg. Klarar nog mer, men inte hur mycket som helst. Har inte bråttom att hitta nytt hem. Jag är väldigt noga vart han hamnar, så det får ta den tid det tar! För förtydligande så är kraven: •Inte användas till barn/ungdomar, alltså någon under 18år. •Fortsätta tränas belönings baserat •Fortsätta gå i lösdrift •Fortsätta gå barfota •Fortsätta gå bettlöst För frågor, funderingar eller mer info tveka inte att höra av er! Emilia_malmgren@hotmail.com

 • attr148cm
 • Valack
 • 12 år
3 3

Lugn och snäll 6-åring

 • Sundsvall
 • Dressyr + 4
 • Övriga
60 000 kr
18 jun

Då jag tyvärr har fått inse att vi inte klickar så bra i ridningen så har jag efter mycket om och men beslutat att sälja Pelle. Master P har okända föräldrar men är enligt tidigare info troligast halvblod/appaloosa, han är ca 165 cm i mkn och född 2015. Han är en supersnäll och känslig kille som älskar människor och att få mysa men kan vara lite rädd om huvudet om man är för snabb eller på. Pelle är jättesnäll i all hantering men kan vara lite ”jobbig” att skos bak då han kan dra åt sig benet lite ibland( kan nog tränas bort). Efter en olycka i stallet så får han sadeltvång om man spänner gjorden för snabbt men går bra om man spänner ett hål i taget, men har inte visat tendens sen ett år tbx. Han är trafiksäker och går fram överallt, pga att jag har skadat mig och haft lite otur så ligger han lite efter i utbildningen. Funkar bra själv som i grupp. Flyttar sig bra för skänkeln i skritt och trav, har hoppats upp till 90 cm fram till för ett år sedan då jag vart osäker pga en olycka med en annan häst. Van traktorer, kor, får, höns och hund då vi har det på gården. Han har gått på lösdrift hos oss men skulle funka lika bra på box, går med både sto och valack nu och det funkar bra, inte jätte hög i rang men inte häller låg. Han är supersnäll men absolut ingen nybörjarhäst, ryttaren behöver ha en viss unghästvana men mest förståelse för hans känslighet från marken. Han har ingen skadehistorik, regelbundet vaccinerad och skodd på alla. Finns mycket mer att säga om Pelle men gör det vid eventuellt intresse. Videosarna när han hoppar är ifrån då han var som mest igång i hoppningen. Vi är väldigt måna om vart han hamnat då vi aldrig hade sålt han om vi hade klickat bättre. Skriv och berätta om dig och vad du har att erbjuda så svarar jag så fort jag kan. Pga arbete med oregelbundna tider så ser jag gärna att du skickar mail/meddelade som första kontakt. Agnes.arnfridsdotter@live.se 070-671 42 18

 • attr166cm
 • Valack
 • 6 år
4 1

Snäll och charmig förstaponny

 • Göteborg
 • Allround + 4
 • Övriga
60 000 kr
17 jun

Tyvärr har vi fått ta det tuffa beslutet att sälja vår alldeles underbara och fantastiska ponny Pepsi om rätt hem dyker upp. Pepsi är ett B-ponny sto, 113cm, född-13. Hon bär upp även något lite längre ryttare bra och är rätt viktbärande. Denna ponny är snäll I all hantering! Mina barn på 4år och 6år leder och kan hantera henne själva. Hon älskar att stå i stallgången och bli borstad och pysslad med och står med glädje stilla i en evighet. Pepsi är helt trafiksäker och väldigt obekymrad utav det mesta. Hon älskar att ridas ut på och går med på de flesta påhitt man har. Hon kan ridas ut på både ensam och med sällskap. Van vid traktorer, fyrhjulingar, lastbilar och andra tunga fordon, katter, hundar, kor mm. Här rids hon i både skog och mitt bland husen i samhället och är van vid såväl hoppande barn i studsmattor och motorsågar. Pepsi hoppar banor på 65cm, högre på enskilda hinder, Pepsi har gått pay and jump, lokala lätt e och har även tidigare startat ponnygalopp! I terräng går hon som en klocka. Hon hade nog tyckt att det vore roligt att få komma ut på lite enklare tävlingar då och då i framtiden. Pepsi skulle passa bra som förstaponny till en liten ryttare som har ridit ett tag på ridskola eller liknande. Hon önskar att helst få hamna hos någon som rider själv i alla gångarter. Hon vill ha någon som vill komma ut och ha roligt med henne, testa på olika saker och som vill ge henne massor utav kärlek och mys. Pepsi är van vid att tömköras och tycker det är kul. Hon är inte inkörd (inte hos oss i allafall) men hon skulle nog tycka att det vore roligt. Hon är en extremt arbetsvillig ponny och jobbar gärna. Hon är också konternuerligt riden utav liten vuxen. Hon är enkel att lasta och står som ett ljus i transporten. Enkel vid skoning då hon också står snällt och väntar. Lätt att ha med på nya platser och hur lugn som helst i sådana situationer. Hon står idag på box och går i hage med både ston och en valack och det går toppen. Hon är ranglåg och gör inget större väsen utav sig. Hon är vaccinerad och tänderna är kollade i höstas. Fina hovar och bra hovkvalite. Ingen sjukdoms eller skadehistorik finns, fullt frisk och fin liten ponny! Besiktigad u.a 17/1-21. Försäkrad I både liv och vet. hos Agria utan några reservationer.

 • attr113cm
 • Sto
 • 8 år