Annons

Sällskapshästar till salu  /   Antal: 134

Sällskapshästar till salu  Antal: 134

Premium 5 1

Sockersött litet Tinkersto

 • Brösarp
 • Sällskap + 3
 • Tinker
20 000 kr

Robyn är ett näpet litet Tinkersto med mkt behåring. Född: 2009 i Storbritannien, importerades av oss i januari 2019. Vi visste bara att hon ska ha blivit riden, men gått som avelssto de senaste åren. Hon var i ganska dåligt skick när hon kom, mager, långa hovar, full med skabb, hade ingen större tillit till människor. Vi gav henne tid och mkt kärlek och nu är hon en mkt vacker och trevlig häst, kanske lite väl rund om magen efter sommaren. Hon är numera lätt att hämta i hagen, social, lätt att lyfta hovarna på, snäll att pyssla med. Fortfarande lite rädd för hastiga rörelser främst mot huvudet. Tyvärr har hon fortfarande skabb trots försök att bli av med det. Kan behöva lugnande om man behöver raka av hovskägget. Hon är vaccinerad och regelbundet verkad. Medel/låg i rang beroende på flocken. Hon går på lösdrift. Robyn är registrerad i Svenska Tinkersällskapet. När Robyn hade varit hos oss ett tag, så skulle vi prova på att rida henne. I början kunde min dotter skritta henne med ledare, men efter några gånger slängde hon av henne och min dotter blev rädd. En lite äldre tjej på 13 år, som har mkt riderfarenhet red henne en gång, en månad efter, men blev även hon avkastad, ganska ordentligt. Därför säljes Robyn främst som sällskap eller till avel då jag inte kan garantera att hon blir någon bra ridhäst. Hon behöver en människa som kan överösa henne med tid och kärlek. Om man vill rida henne så får man nog börja om från grunden när hon väl känner tillit. Första kontakt via mail, där du beskriver vad du har att erbjuda Robyn. Maila gärna direkt till mig eftersom meddelandefunktionen på Hästnet inte verkar fungera för alla. lindahallstrom@hotmail.com

 • 132cm
 • Sto
 • 10 år
4 1

Snäll och snygg kille söker varaktigt hem!

 • Uppsala
 • Körning + 3
 • Varmblod (Travare)
Inget pris
37 min

Detta är en intressekoll för min fina kille som behöver hitta sin nya människa! Kalle är en fantastiskt trevlig och snygg varmblodskille, riden sedan ca 2 år men främst tränad senaste halvåret. Han har bra gångarter för att vara travare, en bra galopp som vi jobbar på att stärka, han har fortfarande lite svårt för själva fattningen men fattar alltid rätt galopp i båda varven. Nu är galopp på raksträcka är nästa mål då han hittills haft lättare på volt. Han är lyhörd och flyttar sig fint för skänkel. Mild och arbetsvillig till sättet. Aldrig dum. Rids ut ensam och med sällskap, 100 % trafiksäker. Även trevlig att köra. Känslig i munnen och vill mjuka händer för att ta kontakt. Jag söker nytt varaktigt hem till Kalle då min tid inte räcker till då jag börjat studera och jag efter ett halvår inser att jag inte orkar med. Jag söker endast långvarigt hem där köparen (ev. fodervärd vid särskild överenskommelse) planerar år framåt och gärna livslångt! Han skulle passa perfekt för dig som vill ut på turer i skogen men kanske också rida lite pass på banan. Han tycker bommar är spännande och vi har varit på enstaka bomträning ( passar dock ej till hoppning). Nyligen påbörjad westernträning för instruktör, tycks passa honom bra. Det finns massor att berätta om Kalle och det är verkligen med stor sorg som jag bestämt att han behöver komma till en ny människa med tid och engagemang. Han är i fin form och har fått regelbundna behandlingar av equioterapuet då han tidigare haft besvär med stelhet/oliksidighet pga tidigare travkarrirär och bristande omvårdnad för dessa besvär hos tidigare ägaren. Pga av detta har vi tagit det lugnt med utbildning fram tills för ca 6 månader sedan och sedan dess har vi lärt oss massor! Vill den framtida ägaren ta vid så är han en utmärkt elev. Han är alltså bra i kroppen nu och redo för en ljus framtid! Bra hovar, självklart regelbundet skodd, maskad och tänder kollade 1 ggr/år. Går bra ihop med ston och valacker. Stått både på box och på lösdrift. Om du är intresserad så hör gärna av dig och berätta lite om dig själv och hur ett liv för Kalle skulle se ut hos dig. Priset är inte det viktiga för oss om man visar att hemmet är långvarigt och gott! Står uppstallad i Uppsala. Med vänlig hälsning Saga (Svar via mail till en början)

 • 158cm
 • Valack
 • 11 år
1

Välhanterad valack, skogsmulle eller "projekt"

 • Hishult
 • Övrigt + 4
 • Oldenburgare
7 500 kr
19 sep

Välhanterad äldre vallack säljes, ca170cm. Född: 2001 Går bra ihop med andra hästar - låg i rang, kan stå själv i både stall och hage. Lättlastad och åker snällt i transporten. Snäll vid hovslagaren, föredrar skor när han rids annars ömfotad på grusvägar. Har shiverings som endast märks vid hovvård då han drar ena bakbenet snabbt under sig när man lyfter, sedan inget problem. Är stor och snäll men behöver en ryttare med klister i baken då han kan lätta bak/bocka när han känner för det (oftast vid galoppfattning). Klassas väll lite därför för "projekt" trots att han är genomsnäll med allt annat. Pensionerad hopphäst. Myser gärna i stallgången, van vid barn, hundar, höns. Gillar att jobba och gör det gärna, tycker även mycket om skogen och är trafikvan. Jobbar enkelt på lina och töm. Är just nu helt ur kondition pga skada hos ryttaren (arbetsskada ej hästrelaterad) och tidsbrist pga arbete. Behöver jobba en del från marken och sätta muskler. Kan därför inte visas och priset är satt därefter. Van vid fri tillgång på hösilage dygnet runt, funkar på både box och lösdrift. Dock lite svår att hålla i hull. Säljes endast då jag slutar med hästar och skall sälja gården. Så känner du att du söker en mysgubbe för promenadridning i skogen eller om du har balansen och modet med bockande hästar är han en rolig tränings kompis då han är välriden. Mer info tas på mejl. Pris: 7.500kr Säljes omgående.

 • 172cm
 • Valack
 • 18 år