Annons

Sällskapshästar säljes  

/   Antal: 90
2

Vackert paint sto för avel/sällskap

 • Härnösand
 • Övrigt + 4
 • Paint
Inget pris
Igår

Efter mycket om och men så har jag beslutat mig för att sälja min älskade pärla. Hon ligger mig varmt om hjärtat så detta är inte ett lätt beslut. För mig är det noga att hon kommer till ett bra hem där hon får den kärleken hon förtjänar. "Godis" som hon kallas är ett paint sto med färgen buckskin. Godis är en extremt vacker häst med två blåa ögon. Godis kommer alltid fram i hagen och stoppar ner huvudet I grimman. Jag kan ha Godis lös på gården och hon följer mig överallt. Godis har påbörjat sin inridning men pga en mindre hälta som kommer och går så har inridningen stannat av en stund. Hältan hon har går fram och tillbaka, hältan är inte speciellt stor och sitter vänster fram. Därför säljes hon i första hand som avelssto/sällskap. I hennes stamtavla tre led bak så har alla hästarna mönstret tobiano så chansen finns att hon har genen som alltid lämnar fläckiga föl. Godis har blivit tömkörd/riden I skritt och lite trav. Trickträning är något vi har övat lite på. Än så länge kan hon puss och putta bollar. Har jobbat mycket med horsemanship med henne och det är helt otroligt hur snabbt hon utvecklas. Riktigt snabb lärd och lär sig gärna lite extra snabbt om hon får lite godis när hon gjort rätt😉 Väldigt orädd. Jag kan stå och veva med ett longeringsspö bredvid/över/under henne och hon rör inte en min. Hon har blivit utsatt för allt möjligt som traktorer, presenningar, soptunnor som dras efter henne, fladdrande påsar, ja you name it. Hon tar allting galant. Är hon fundersam på någonting eller lite små rädd så ska hon direkt fram och lukta på föremålet och sedan efter det är det hur lugnt som helst. Hon kan bli flockbunden om hon får stå ett längre tag. Men hon gör aldrig något dumt, hon går bara väldigt sakta från gården och kan stanna ibland. Men skänklar man på henne så går hon. Priset kan diskuteras vid rätt hem.

 • attr148cm
 • Sto
 • 10 år
5 1

Skogsmulle med hjärta av guld letar nytt kärleksfullt hem

 • Stockholm
 • Akademiskt + 4
 • New Forest
45 000 kr
19 jun

Läs gärna hela texten innan en skriver Efter lång tid av velande och grubblande har jag tyvärr kommit till insikt att varken tid eller pengar räcker till för min kille längre. Därför kollar jag om någon där ute skulle har ett passande hem för honom. Denna kille är i alla fall en 12årig new forest. Han har dock en väldigt ung själ o känns mer som en 6åring i personlighet. Jag har haft honom som treåring och har själv växt upp tillsammans med honom, därför är detta ett riktigt tungt beslut… Som rubriken säger så har han verkligen ett hjärta av guld o skulle aldrig göra en fluga för när. Alltid glad o älskar att samarbeta. Han är dock ganska så känslig o speciell o är därför ingen barnhäst. För den som läst om horsanility så är han väldigt högertänkande, alltså har flyktinstinkterna ganska så nära sig. Men ju mer en lär känna honom så litar han på en o kommer lägga ”sin överlevnad” i dina händer. Under våra nio år tillsammans så har vi hunnit testa på mycket. Det började ganska ”traditionellt” med engelsk dressyr, hoppning o fälttävlan som utvecklades till mer akademiskt/centrerad ridning, mycket mysiga skogsturer (både uppsuttet o helt lös), lite WE o mycket jobbande från marken. Han tränas främst med positiv förstärkning eller belöningsbaserat som det också kallas o detta är verkligen ett krav som ska fortsättas med. Han är även barfota (med riktigt bra hovar), jobbas bettlöst samt går ute på lösdrift året runt, som också är krav i nya hemmet. Drömhemmet för honom skulle vara någon som är intresserad att fortsätta jobba på marken o inte bara är ute för att rida. Inp de enda ridturerna sker ute i skogen eller möjligtvis någon slags belöningsbaserad akademiskt/centrerad/logisk ridning. Någon som helt enkelt vill skaffa sig en härlig vän att bara ha roligt med. Alltså inte hamna i ett hem till barn eller ungdomar. Mer en tanthäst att ha mysigt med. Skulle också vara otroligt nöjd över att bara få vara handhäst/trickponny Tyvärr så blev han överviktig förra sommaren vilket resulterade i fång. Jag skulle inte säga att han är lättfödd men inte heller svårfödd, det blev bara för kraftig mat där o då helt enkelt. Han är 100% återställd, gått ner till rätt vikt o "full igång” så som jag använder honom till, men fången bör vara i åtanke under sommarperioderna då han ej ska gå på bete. Tester har tagits o han har varken PPID eller insulin problem, inte heller varit varken sjuk, skadad (utöver fången), exem, etc. Han är runt 147cm hög, van med att konka runt på ca 60kg. Klarar nog mer, men inte hur mycket som helst. Har inte bråttom att hitta nytt hem. Jag är väldigt noga vart han hamnar, så det får ta den tid det tar! För förtydligande så är kraven: •Inte användas till barn/ungdomar, alltså någon under 18år. •Fortsätta tränas belönings baserat •Fortsätta gå i lösdrift •Fortsätta gå barfota •Fortsätta gå bettlöst För frågor, funderingar eller mer info tveka inte att höra av er! Emilia_malmgren@hotmail.com

 • attr148cm
 • Valack
 • 12 år
5

Två gamla gubbar till sällskap/ridning/körning

 • Nybro
 • Sällskap
 • Gotlandsruss
15 000 kr
17 jun

Skipper och Apollo (Född -93) Är två underbart snälla och okomplicerade ponny.Ridna och körda. De säljes som sällskap och till lättare ridning körning. Skipper är russ och Apollo är shettlandsponny. De är friska och krya båda två och har aldrig haft några problem. Nu går de bara i hagen och ha tråkigt. Skulle gärna vilja ha några små ryttare som vill lära sig rida. De har gått i vår ponnyridning mellan åren 1998 - 2012. Detta är en intressekoll. Då vi vill dem väl. De har massa utrustning som ni få med till dem. Skipper ha två sadlar, vanlig 15 tum och westernsadel, träns, tömmar, sele, rockard, sulky och voltegegjord avsedd till honom. Han är otroligt mjuk i tvrav och flickorna älskade att studsa upp och ner på honom. Apollo har en liten fyrhjulig vagn och en sulky, sele, träns två sadlar vanlig och western. Massa ryktsaker och lite allt möjligt. Jag vill att ni ringer mig vid intresse så jag kan berätta mer om mina små guldklimpar och få veta vad just ni har att erbjuda mina gamla gubbar. De har de sista 15 åren gått på lösdrift och behöver kunna gå in särskilt på sommaren. Apollo ha eksem av knotten men har de sista åren varit mycket bättre. Han har aldrig gillat sitt täcke så numera slipper han det. Ingen av hästarna ha någon direkt skolning utan ridits i skog och mark . Nu har jag ingen som vill pyssla om dem eller rida. därför ha de så tråkigt. De älskar "sina" barn. Trygga fram, på mitten och bak. Man behöver aldrig vara orolig när barnen springer runt dem. Men lite gubbgroll ha de allt börjat lägga sig till med.Inte heller är de nafsiga på något sätt. Jag vill inte att de flyttar långt då de är för gamla att stå i timmar i en transport.

 • attr125cm
 • Valack
 • 30 år