Annons

Sällskapshästar säljes  

/   Antal: 98
2

Underbart sto, läromästare, ej för tävling.

 • Flen
 • Allround + 1
 • Svensk Ridponny
20 000 kr
31 mar

Nyponette är våran underbara gamla dam. En pigg och glad ponny som tror hon är en ungdom. Hon är helt trafiksäker och trygg. Skulle aldrig hitta på något dumt med sin ryttare. Hon älskar att bli ompysslad och att ridas varierat, både på bana och i skogen. Hoppar gärna och kan även lättare dressyr. Detta är våran diamant men då dottern vill tävla så är vi på jakt efter en yngre häst. Nyponette behöver inte aktiveras 7 dagar i veckan men mår bra av att tränas 2-3 ggr/vecka. Hon är en perfekt häst att lära sig allt på, då hon är helt orädd och gör allt för sin ryttare, hon bär upp långa ryttare med men lämpar sig mest till en yngre ryttare. Även min son på 7 år rider henne utan problem. Nyponette är väldigt lugn och snäll med nybörjare och småryttare. Det man ska veta är dock att hon ibland kan vara riktigt envis när hon ska hämtas från hagen, men med lite mutor brukar det gå bra. Nyponette är även triangelmärkt av för mig okänd skada, det är ingenting som märks av i nuläget. Hon kan ridas som vanligt. Nyponette har pass! Pris: 20000 inkl utrustning som täcken, sadel, träns, barfota boots m.m Vi kommer inte sälja henne till första bästa utan det är viktigt att det känns rätt för alla och att det verkligen klickar mellan Nyponette och eventuell köpare. Vi går ej ner i pris, är man seriöst intresserad så köper man för sagt pris. Kan även tänka oss byte med en C-ponny eller maxad B-ponny, ej äldre än 15 år.

 • attr142cm
 • Sto
 • 24 år
6

Finaste läromästaren

 • Linköping
 • Sällskap + 1
 • Svensk Ridponny
19 000 kr
30 mar

Intressekoll! Efter 3,5 år tillsammans är det tyvärr snart dags att gå skilda vägar. Mysak är världens bästa lilla ponny och läromästare. Snällare och tryggare ponny får man leta efter. Han har tävlat hoppning upp till LA med tidigare ägare. Han är välutbildad och anpassar sig efter sin ryttare. Är mer åt det långsammare slaget än pigg och het. Med oss är han regelbundet tränad i dressyr och hoppning för instruktör och har varit med på några p&j/p&r. Nu känns det dock som om åldern hunnit ikapp honom och han skulle behöva trappa ner något och inte tränas lika hårt längre. Min dotter vill fortsätta utvecklas och därför söker vi nu ett nytt hem åt honom. Mysak är snäll och trygg i ALL hantering. Inga problem att låta barn hantera honom. Lastar sig själv, är en klippa på nya platser, inga problem att sko och klippa. Mysak har stark flockkänsla och gillar inte att bli lämnad ensam i stall eller hage. Behöver därför bo i ett stall med fler än 3-4 hästar. Kan även pga det vara svår att rida ut själv på. Han är lättfödd men har aldrig haft fång. Bör gå på magert bete. Har haft en kortare vila nu i vinter och är under igångsättning. Han önskar komma till ett hem med mycket utevistelse, hästkompisar och en ny liten människa som vill lära sig allt. Han ska inte tränas hårt längre utan endast lättare pass på ridbana några dagar i veckan, skogspromenader och hoppa små låga skutt då och då. Vi är VÄLDIGT måna om var han hamnar! Det är inte först till kvarn som gäller och vi har inte bråttom att bli av med honom. Kontakt först via mail. Berätta vad du har att erbjuda. Massor med prylar medföljer, så som träns, sadel, täcken, mm. Ett gott hem är viktigare än priset.

 • attr130cm
 • Valack
 • 21 år
1 4

Bästa vän till den rutinerade

 • Ärla
 • Akademiskt + 3
 • Kallblodstravare
20 000 kr
30 mar

Nu måste jag tyvärr inse att jag måste hitta ett nytt hem till min älskade Gunde. Jag var med om en ridolycka på mitt jobb där jag fick en fraktur i ryggen så får inte riskera att ramla av samt att jag blivit rädd. Gunde är världens mysigaste kille som är genomsnäll i all hantering såsom skoning, lastning och klippning. Står lös när jag borstar och han älskar att mysa. Jag har tränat mycket från backen å speciellt de senaste tre månaderna när jag inte fått rida. Allt från tömkörning till trickträning och promenader vilket han älskar så ett stort plus är om han hamnar hos någon som vill bygga upp en relation från marken. I ridningen har han väldigt mycket kapacitet och är lyhörd och känslig för hjälperna. Han känns inte alls tung att rida trots sin storlek. Han är riden i alla gångarter men galoppen är ganska nyligen påbörjad men han har lätt för den. Går att rida ut på både själv och i grupp. Ända ”problemet” han har är att han kan sticka. Jag har inte riktigt kommit på om det är i någon speciell situation då han gjort det tre gånger med mig och alla är i olika situationer. Jag har fått stopp efter någon meter men han beter sig som att han blir rädd. Där av behöver han en rutinerad ryttare som inte är rädd. Det här tror jag blir bättre ju mer förtroende han har för sin ryttare och där av är han lite av en enmanshäst. Väldigt noga med vart han hamnar och hemmet är viktigare än priset. Utprovad dressyr sadel samt täcken osv går att köpa till för 5000kr. (Filmen när han galopperar är från första gången han galopperar med ryttare) Fler bilder och filmer finns på min instagram - tovastanzl_97

 • attr160cm
 • Valack
 • 6 år