Annons

Hästar säljes

/   Antal: 2707
4 2

Welsh mountain sto 12 år

 • Laholm
 • Allround + 1
 • Welsh
40 000 kr
2 h

Sto 12 år, riden och mycket körd. Haft 2 föl. Eftersom storasyster sedan länge växt ur vår lilla ponny och lillasyster inte har så stort intresse så är Dingla (som hon kallas) nu till salu. Det är ingen som har tid med henne/intresse för henne och jag tycker det är synd. Dingla är aldrig tävlad, men har gått ett par pay and jump. Hon har hoppat banor på ca 70 cm men kanske inte är någon renodlad tävlingsponny. Hon trivs med lite pay and jump på 30-40 cm, eller lite småskutt i paddocken. Dingla är ganska mycket körd. Jag har själv kört in henne och hon är körd i trafik och på fält. Hon är ganska pigg att köra, kan ha lite svårt att stå still när man ska iväg, så det är ingen ponny som vem som helst ska köra, rutinerad kusk krävs. Hon är dock helt trygg i vagn så hon är rolig att köra ! I hanteringen är Dingla hur snäll o go som helst, små barn kan pyssla, rykta mm, hon står snällt i gången och är även snäll att hämta i hage mm. Hon är också väldigt enkel att ha ihop med andra hästar. Dingla har viss skadehistorik. 2016 fick hon fång. Svarade bra på behandling och kan efter detta gå på bete, men begränsat sådant. Hon går här på bete maj- oktober, men man får såklart vara uppmärksam, särskilt före midsommar. Hon har också haft hosta, uppkommer ibland i början av ridpasset. Genomgick en utredning i somras där det konstaterades att hon är känslig för damm. Hon har också haft sadeltvång men det har vi kommit tillrätta med genom en ELT-.gjord. Hon har aldrig reagerat med någon på ryggen utan det är just när man spänner gjorden, så det gör alltid jag som vuxen även om det var länge sedan hon reagerade nu. Dingla är slutmätt och har även skaffat licens för i år, tanken var att storasyster skulle rida ett par hoppklasser med henne, men vi får inse att det blir för jobbigt för ponnyn då storasyster är så pass lång. Stam : http://data.swf.nu/Stambok/ShowHorse.asp?id=390226 https://www.youtube.com/watch?v=1Jc_vYOw3uc https://www.youtube.com/watch?v=vNeCfPs_TsA https://www.youtube.com/watch?v=qg27dou8kAI Gärna meddelande här på hästnet som första kontakt.

 • attr117cm
 • Sto
 • 12 år
Premium 1 5

Nya filmer TOPPSTAMMAT STO MED MYCKET TALANG

 • Sjöbo
 • Hoppning + 4
 • Varmblod (Halvblod)
145 000 kr

Sto född 2017 e. Caplan-capitol 1 u.levisto-Leandro Denna tjej är en mycket talangfull 3 åring med hela livet framför sig. Hon letar nu efter en ryttare som vill satsa på henne och vidareutveckla den kunskap hon redan har. För sin unga ålder hoppar hon mycket väl och har mycket kraft i språnget och är även väldigt välbalanserad och otititg. Hon hoppar i dagsläget banor på 80 cm enkelt och trevligt. Hennes pappa är en unghingst som som har hoppat upp till 140 cm och betäcker mycket i Tyskland. Hon har även tre väldigt fina gångarter som går att utveckla ännu mer och har en väldigt fin ridbarhet. Hon är väldigt snäll i både hantering, lastning, klippning, skoning och älskar att gå ut i skogen själv eller med sällskap och man behöver aldrig vara orolig över att inte komma oskadd hem. Vi önskar ett fint hem till denna tjej som gärna vill utveckla henne mer då vi tror att hon kommer kunna gå stora klasser i framtiden. Hon kan även passa till yngre personer med bra känsla då hon är otroligt snäll och välriden. Röntgad export+rygg och nacke utan anmärkningar. För mer frågor vänligen ring Linnea på 0735257727 Pris är diskuterbart till rätt hem, men vi har inte bråttom att sälja henne. Filmen är endast i 3 delar eftersom den annars var för lång för Hästnet men vid intresse finns hela filmen att få. Fler hoppfilmer kommer efter hand😃

 • attr163cm
 • Sto
 • 4 år
Premium 2 3

Nya filmer TALANGFULL 4 ÅRING MED EN LOVANDE FRAMTID

 • Sjöbo
 • Hoppning + 3
 • Varmblod (Halvblod)
135 000 kr

Val född 2016 e. Cc studs fidelity-monte bellini U. Qrissocolla lane-diamant de revel Denna fantastiskt fina 4 åring vill nu hitta en satsande ryttare som kan ta över och utveckla hans fina talang. Han är son till den berömda Fidelity som senast detta året vann junior sm med Julie Carlberg och tävlar framgångsrika upp till 150 cm hoppning. Även hans mamma har framgångsrikt tävlat upp till 150 cm hoppning. Han har utan tvekan mycket hopp i sig och har en teknik som är fantastisk att titta på. Han har behövt lite tid att växa i sin hoppkraft och har därför hoppat ganska lätta övningar och fått bli starkare. De få gångerna vi han att tävla med honom innan Corona började var han felfri upp till 1m. Han var kvalad till breeders detta året men vi valde att inte rida då rutinen inomhus fattades på grund av omständigheterna. Leonidas är en mycket snäll och välhanterad individ som alltid gör sitt bästa för ryttaren. Han har även en mycket trevlig ridbarhet och är lätt att utveckla i både dressyren och hoppningen. Han har varit hos oss sedan 2 års ålder och vi letar ett hem åt honom nu eftersom vi står med för många hästar i stallet och han förtjänar någon som ger honom 100% av sin tid och vill utveckla en redan trevlig häst till sin framtida bästa vän på tävlingsbanorna och hemma. Han är supersnäll i skogen och vem som helst kan rida honom och ändå komma hem säkert igen. Även supersnäll att klippa, sko, lasta och på nya ställen. Han är röntgad export+rygg och nacke utan anmärkning och har varit skadefri hela sitt liv. Vid fler frågor eller fler filmer vänligen ring Linnéa på 0735257727. Priset är diskuterbart till rätt hem och vi har inte bråttom att bli av med honom.

 • attr167cm
 • Valack
 • 5 år
Premium 4 2

🌟Ponnyn som du kan göra allt med!🌟

 • Västerås
 • Fälttävlan + 2
 • Svensk Ridponny
100 000 kr

Det är dags för dottern att gå upp på storhäst. Vi har ägt Falken i två år och han har aldrig varit halt eller skadad hos oss. Han är regelbundet kollad av veterinär (tänder och vaccination i nov) och equiterapeut. Försäkrad i Folksam. Falken är livmoderimport från Holland med okänd stam men är registrerad som svensk ridponny. Han är endast tävlad i dressyr av förra ägaren men hos oss har han i stort sett bara tävlat hoppning. Han är därför sparsamt hoppad och har sina bästa år framför sig! På grund av Corona har han endast debuterat LA på tävling men han kan gå de högsta klasserna med rätt ryttare. Har hoppat LA felfritt på P&J för ett par månader sedan. Hoppar enkelt 125cm hemma och löshoppar upp till 140 cm utan problem. Falken ger sin ryttare stort självförtroende då han är otittig samt mycket hinderklok. Han älskar att hoppa och blir därför ganska pigg emellanåt. Tydlig broms finns men han kräver något rutinerad ryttare. Han är en perfekt övergångshäst för dig som ridit c-ponny innan. Han kan ibland busa lite på uteritterna när man rider ensam men med sällskap är det aldrig problem. Falken blir hingstig när han går tillsammans med ston så hos oss har han gått själv i hagen bredvid. Falken är lätt att sko, klippa, duscha och lasta. Han är enkel och stabil att ha med sig på tävlingar och träningar. 100% trafiksäker. Vänligen tag kontakt via mejl i första hand. Har svårt att svara i telefon dagtid pga jobbet. Filmer finns!! Skickas vid förfrågan via whatsup. Vi är måna om var han hamnar. Endast seriösa gör sig besvär. Eventuellt kan ett byte till trevlig och skadefri hopphäst på ca 165-170 cm i mkh vara av intresse. Viss utrustning medföljer (täcken, träns, grimma,benskydd) dock ej sadel. Lånas ej ut på foder!! Ej avbetalning!!

 • attr147cm
 • Valack
 • 17 år