Hästar till salu  /   Antal: 3761

Hästar till salu  Antal: 3761

4 1

Dygtig dressurpony

 • Vejle
 • Dressyr
 • Övriga
Inget pris
9 h

Dixi er den perfekte lærepony for en rytter som har haft sin første pony, men nu er klar til højere dressurklasser. Han har hos os gået fra LA1 til PRI, PRT, PRM og pony Kür. Han blev med sin første rytter B-pony som 6 års. Vi købte ham oktober 2016. I 2017 slæbte min datter og ham rosetter hjem i LA1-LA4. I 2018 blev de B-ekvipage og fik kvalifikation til DM hold i både PRT og PRM til første landsstævne samt deltog til DM hold som PRT rytter. I 2017 og 2018 lå han i top 200 på DRFs rangliste. I år ligger han i top 100 i Danmark med placeringer i LA6 og PRI på C plan. De skal igen deltage i DM hold nu som PRM ekvipage. Dixi er det største nussehovede og har den mest fantastiske personlighed. Han går med 4 sko og er vant til at være mange timer på fold. Min datter rider i skoven og bader med ham. Han kan springe og har også prøvet ponygames til en ridelejr. Han har bestået DRFs besindighedsprøve. Han er sød under kørsel og nem at have med til stævner. Han har aldrig været halt eller syg, men vi har haft ham. Han er en stærk solid pony, som også kan bære en lang rytter, da han har en god bredde. Han er klart et kig værd for en rytter, som vil lære at ride og have succes til C stævner samt at opnå B-status.(Startberettiget til landsstævner) 149.900 dkr. uden udstyr. 160.000 dkr. inkl. alt udstyr. Sælges kun pga. overgang til hest. Overtagelse gerne først 24/12 2019 eller 1/1 2020.

 • 146cm
 • Valack
 • 11 år
3 2

C-ponny kvalad till 5-års championatet

 • Söråker
 • Allround + 2
 • Welsh
85 000 kr
10 h

Paddy är en cool kille som alltid vill vara med och hitta på saker. Han blev inriden och inhoppad som 4-åring och sen inte hoppat förrän i maj i år, så utvecklingen går snabbt och stadigt framåt. Han är inriden och utbildad av vuxna men alla kan rida honom, han har bland annat varit med på lektioner på ridskola med barn. Han är positiv till allt arbete och har egen motor i trav och galopp utan att vara stark. På 3 hopptävlingar har han kvalat in till ungponny-championatet. Han har debuterat i LB och höjden hoppar han med lätthet men behöver mer rutin på "titthinder". Tränat på banor runt 1 meter och har kapacitet för mer. Han har bra steg så även kapacitet för dressyr. Han har tränat mycket kondition som handhäst och har även ridits med handhäst bredvid. Jag köpte honom från uppfödaren vid 1 års ålder och han har varit skadefri och frisk. Regelbundet kontrollerad och avmaskad vid behov. Tänderna kollade årligen. Han är ganska låg i rang och fungerar bra i flock. Står på lösdrift men även van vid box. Kan stå själv både inne och ute samt ridas både i sällskap och ensam. Snäll i all hantering samt lättlastad.  Hans syster, Kulltorps Molly, var med och vann lag-SM I hoppning. Systrarna Kulltorps Iris och Kulltorps Lillan har flera Best in show-titlar. Paddy söker nu efter en ny ryttare som har mer tid för honom och som vill fortsätta utbilda honom. Jag har ingen brådska att sälja honom. Filmer finns vid intresse

 • 138cm
 • Valack
 • 5 år
Premium 6

Devlish Grey Fox söker ny ryttare

 • Borlänge
 • Hoppning
 • Connemara
290 000 kr

I fyra år har han givit oss enormt mycket glädje, kärlek, äventyr och rosetter. Men nu har det blivit dags att börja sökandet efter en ny bästa vän och tävlingskompis till Fox, då vår dotter Meja ska gå över på storhäst. Fox är placerad t.o.m. Msv A i hoppning och har mängder med segrar och placeringar t.o.m. Msv B. Han har tillsammans med Meja blivit både Distriktsmästare och Champion i Dalarna och har vunnit flera Prins Carl Philips gehäng. De har startat de fyra senaste Svenska Mästerskapen i hoppning för ponny och har deltagit i Elitserien i hoppning för ponny de två senaste åren. Under 2018 slutade de på en 15de plats i ekipagerankingen i hoppning för D-ponnyer i Sverige. Fox är placerad i 50% av alla starter som han har gjort och 25% av alla starter är segrar. Fox är en toppstammad connemara e. Glenayre Silver Fox ue: Tulira Finn Mac Cool . Han är svår att rida, han har mycket nerv och är explosiv. Han behöver en lugn, trygg, orädd ryttare med stort tålamod, som tillsammans med föräldrar, tränare m.fl. vill förstå honom, då levererar han alltid sitt bästa. Han är inte någon dressyrponny, men behöver dressyren för bästa resultat i hoppningen. Han rids sex dagar i veckan, varierad träning. Han är en vinnarskalle utan dess like och älskar att hoppa och tävla. Han är extremt snabb och vändbar. En riktigt rolig ponny som aldrig är borträknad oavsett konkurrens. Han är underbar att ha med på tävlingsplatsen. Lätt att lasta och står lugnt och tryggt i transporten och i boxen på meetings. Kan stå själv i stallet och inga problem att sko och duscha. Fox är i väldigt fin form, han blir bara finare och finare. Så vitt vi vet så har han inte tävlat något innan han kom till oss och det är bara under de senaste två åren som han tävlat på högre nivå. Fox har aldrig varit halt. Vi kommer vara extremt petiga vart han hamnar. Vi tror att han kommer utvecklas ytterligare med en mindre ryttare i sadeln. Han är låg i rang, så han vill ha en snäll hagkompis. Priset är förhandlingsbart med rätt ryttare och familj. Filmer finns på Youtube, sök på Linda Åhlberg. Vid seriöst intresse tas kontakt via telefon 070-350 07 32, efter 17.00 på vardagar.

 • 148cm
 • Valack
 • 15 år