Annons

Hästar säljes

/   Antal: 3492
5

Bästa vän och läromästare

 • Norrtälje
 • Övrigt + 4
 • Svensk Ridponny
Inget pris
en timme sedan

Då jag börjar gymnasiet på en annan ort till hösten så är det dags att börja leta efter ett nytt hem till min älskade Noblesse. Noblesse är snäll i all hantering, står och sover när hovslagaren är här och har inte haft några större skador som påverkar henne. Lättlastad och står snällt i transporten, lugn på bortaplan men kan tagga till lite vid större arrangemang. Låg/medel i rang, skodd runt om. Nobban som vi kallar henne kom till mig som första ponny i November 2020, och har varit min bästa vän och läromästare sedan dess. Innan hon kom till oss gick hon deltid på ridskola och har även varit ute och tävlat en del i hoppning. Rolig att rida ut på, både själv och i grupp. Hon kan vara lite tittig/överdramatisk av sig men gör aldrig något dumt. Vi tar oss fram överallt, oavsett vad vi möter på. Trafiksäker, van att möta bussar/lastbilar. Rider man i grupp så ska Nobban alltid gå sist då hon har en tendens att sparka. Detta gäller även att röd svansrosett behöver användas på allmänna platser. Mer info om det finns att få vid intresse. Noblesse rids både på vanligt tränsbett och ponny hackamore. Jag har även ridit henne lite i halsring vilket funkat problem fritt. Hon har ett eget driv men har alltid en tydlig broms. Jag har även lärt henne lite tricks, vilket ni som framtida ägare gärna får fortsätta att utveckla. Välutbildad i dressyren, kan gå i form i alla gångarter och kan enklare skolor(skänkelvikning, öppnor/slutor, fram/bakdelsvändningar, enkla galoppombyten). Hon kan testa nya ryttare genom att bli seg, hittar du rätt knappar och gör dressyren rolig för henne så rullar hon på bra framåt. Noblesse är även en duktig hoppare, har hos mig hoppat 80cm bana och enstaka hinder upp mot 90-100 cm. Hon kan dock stanna vid ryttarmissar men om du lär dig att rida henne rätt och hon hittar förtroende för dig så hoppar hon det du styr på. Nobban har ett eget driv mot hinder och vill verkligen över, hon är oerhört trevlig att hoppa, även om det blir lite missar imellan åt. Hon kan bli stark men bromsen finns alltid där. Hon är i dagsläget inte i full kondition och har vilat en del under nuvarande halvår pga ryttarens hälsa. Nobban håller på att sättas igång igen och kommer snart komma tillbaka till sin vanliga kondition. Hemmet vi söker ska vara i ett lugnare stall med inte allt för många hästar. Stora hagar och mycket utevistelse, både box och lösdrift funkar men hon föredrar att stå på box under vinterhalvåret. All utrustning ingår, inklusive sadel, träns, hackamore, X antal olika benskydd, täcken etc. Säljes inte till första bästa, verksamheten etc och lånas inte ut på foder. Första kontakt sker via hästnet eller via SMS till 079 336 39 93. Endast seriösa ombeds att höra av sig för fortsatt kontakt och eventuell provridning. Var noga med att ha med all nödvändig information när ni hör av er, kommer inte svara oseriösa meddelanden då det redan är jobbigt som det är att sälja henne.

 • attr140cm
 • Sto
 • 18 år
4 2

Startklar FEI ponny

 • Ängelholm
 • Dressyr
 • Svensk Ridponny
250 000 kr
4 h

Wicked Love f: 2009 e: Valdo RP 150 u: Favorite Love RP 1269 ue: Wärnanäs Ulrik RW 63 Wicke har en spännande stam, mamma Favorite Love är en av Sveriges mest meriterade ridponnyer och den välförvärvande Valdo som pappa. Samt den svenska ridponnyn Vermont och den Tyska ridponnyn Dornika som morfar respektive mormor. Han har även halvbloden Urbino (på mödernets sida) och Master (på faderns sida) i sig. Fick dubbeldiplom som 3 och 4åring och vann sedan Riksfinalen som 4åring, gångarter. Har en helbror Wild Love, f:08 (C-ponny), som vann både 3 och 4års finalen samt har gått två SM. Wicke är vår egna uppfödning och har därav ägts av oss hela sitt liv. Exportröntgad ua mars 2022. Wicke är en snäll men pigg, glad och framåt ponny med en stor personlighet. Har tävlats mest som storhäst pga ryttarens ålder med upp till 66% i Medelsvår B:2 och vinst upp till Medelsvår C:1. Vinster upp till Lätt A:P1 och har gått FEI klasserna P&R samt i RÅÖ grupp, upp till 70%. Han är ingen läromästare eller första ponny, vi letar en ryttare som är påväg uppåt och vill fortsätta att utvecklas tillsammans med honom. Wicke har alltid ridits och tränats varierat och älskar att hoppa och rida ut och det vill vi att han fortsatt får göra. Van vid mycket utevistelse i större gräshage året om. Regelbundet genomgången av fysioterapeut, vilket ska fortsättas med, samt tänder checkade en gång om året. Krav på hästkunniga föräldrar med gedigna hästkunskaper. Vi förbehåller oss rätten att låta honom gå vidare till en familj med omfattande hästkunskaper. Vi föredrar en familj som har möjlighet att behålla honom under en längre tid eller för alltid, då vi är mycket måna om vart han hamnar. Lånas inte ut eller på foder. Viss utrustning medföljer, finns även Amerigo sadel uttagen 2019 utmätt till Wicke, men knappt använd, att köpa till. Vid seriöst intresse maila hannahwieden@hotmail.com och berätta om hemmet som ni kan erbjuda. Finns även fler filmer att tillgå, ex hopp och tävlingsfilmer.

 • attr148cm
 • Valack
 • 13 år
Premium 5

Snyggt hingstföl med avelspotential!

 • Östersund
 • Utställning + 4
 • Welsh
20 000 kr

Så har årets första föl börjat titta fram och vi har fått fantastiska avkommor efter vår unghingst Friarly Super Stanley. Detta hingstföl är fött isabell men kommer bli skimmel, och kommer då både kunna ge föl som blir skimlar eller med gulanlag i sin tur. Han har bläs och tre vita strumpor. Hans mamma har vunnit Royal Welsh och kommer ur en stam med mängder av Royal Welsh-vinnare. Pappan är inte visad ännu pga pandemin men är en riktigt fin avelshingst vars första avkommor vi redan fått förfrågningar om utomlands. Det är fullt med multichampions på båda led i stamtavlan. Vi har arbetat med dessa blodslinjer i 20 år och har enbart gott att säga om dem, de är några av världens mest framgångsrika och är kända överallt för att ge mycket god exteriör, mycket goda gångarter och ett väldigt trevligt temperament med hög användbarhet inom alla områden. Med tanke på att han är otroligt fin exteriört så vill vi att han kommer till ett hem som satsar på utställning och avel, så att han får visa världen sin skönhet och användbarhet. Vi vill absolut att han behålls som hingst med mål att få godkänd som avelshingst. Till hem som har mycket meriter i dessa områden så har vi ett rabattsystem. Bilderna är från då han var någon enstaka dag gammal, och han är otroligt fin exteriört samt maffig och med bra benstomme! Stamtavla: https://www.allbreedpedigree.com/stellar+love+struck Struck kommer att registreras i Sverige hos SWF när han är tillräckligt gammal för att chippa. Höjden i annonsen är förväntad mankhöjd om vi utgår från föräldrarna. Vi reser ibland ned i Sverige på utställningar och tävlingar och kan då ta med henne längs vägen när han är avvand.

 • attr117cm
 • Hingst
 • 0 år