Annons

Hästar säljes

/   Antal: 2687
Premium 5

Vacker läromästare.

 • Piteå
 • Allround
 • Connemara
80 000 kr

Nu är det dags för mig att sälja min ögonsten! De senaste tre åren har Tudor varit en perfekt läromästare för mig. Han är en mycket snäll och trygg ponny som ställer upp för sin ledare till 100%. Tudor är en välriden allround ponny som hjälper sin ryttare att utvecklas. Detta är en kärleksfull häst som älskar att bli ompysslad. Han är tränad till LA/Medelsvår B inom dressyr och är även startad på några tävlingar hos sin förra ägare. Jag har tränat honom i 110-120cm banor både på borta och- hemmaplan. Har startat i hoppning upp till 100cm i vår ägo då det största intresset är just hoppningen. Han är väldigt trygg vid miljöombyten och finner sig snabbt på nya platser. Tudor är van att åka transport och är således lätt att lasta på/av och står lugnt i transporten under färden. Han är en trafiksäker häst som är lätt att rida ut både ensam och i grupp. I nuläget är han inte fullt igångsatt pågrund av att tiden inte har funnits till. Senaste tiden har han gått på ridlektioner med små barn och har nu blivit en favorit bland eleverna. Tudor är som lyckligast när han är på tävlingsbanorna men älskar även en tur ut i skogen eller ett dressyrpass på banan. Tandkontroll (u.a) samt vaccination är utfört i maj. Verkad och skodd runtom i juni. Besiktning sker innan försäljning om så önskas. All utrustning medföljer och ingår i priset. Tudor ligger oss väldigt varmt om hjärtat och därför är vi mycket mån om att han kommer till rätt hem. Vid rätt hem kan pris diskuteras! Tycker du att Tudor låter intressant så är du välkommen att ringa för mer information. Maria: 070- 515 73 89 Sandra: 073- 029 61 06

 • attr143cm
 • Valack
 • 14 år
5

Drömponnyn med potential

 • Bergeforsen
 • Allround
 • Welsh
35 000 kr
2 h

Nu har jag tagit det tuffa beslutet och sälja min ögonsten som har varit min ägodel i 7 år, på grund av studier på annan ort. Goltix är en nätt 11-årig Arab/Welsh valack med sportmodell på 147cm. Pigg, känslig, låg i rang, nyfiken och trevlig häst att både rida ut i grupp och ensam. Goltix kan bli lite skvättig vid uteritter om han ser små spöken men har aldrig varit dum eller kastat av mig. Inga problem att stå själv i hagen eller i stallet en stund. Vill gärna ha en kompis i hagen. Snäll i all hantering som borsta, sadla, sko, lasta och trafiksäker, kan tycka att lastbilar, traktorer och liknande är lite otäcka. Han tycker vatten är lite otäckt också men vänjer sig ganska snabbt, lika så för rakning. Goltix rör sig fint i alla gångarter och är väldigt fin att se på. Viss skadehistorik finns som fick mig och tappa intresse för tävlingar. Han har inte varit ut och tävlat, någon enstaka klubbhoppning på hemmaplan. Vi har tränat för olika tränare och fått fina kommentarer om att han skulle vara väldigt vacker på dressyrbanorna. Kan vissa skolor i dressyren. Har fin hoppteknik men har inte hoppat mycket under senaste halvåret. Har potential att utvecklas i både hoppningen och dressyren med rätt ryttare! Jag är väldigt mån om vart han hamnar då han står mig nära hjärtat. Säljes endast till en hästvan familj/vuxen ryttare som vill fortsätta utveckla honom. Han är ingen nybörjarponny. Viss utrustning medföljer. Mer info/bilder på seriös förfrågan. Är tillgänglig efter kl 16.30 på vardagarna då jag jobbar eller skicka ett sms så ringer jag upp vid tillfälle.

 • attr147cm
 • Valack
 • 11 år
6

Två fantastiska och välhanterade amerikanska miniatyrer!

 • Östersund
 • Allround
 • Miniatyrhäst
60 000 kr
4 h

Två fantastiska amerikanska miniatyrflickor söker nu en aktiv familj med god hästkunskap och massor av kärlek! Vi planerar flytt utomlands och har lagt fullt fokus på våra större raser under tiden, så de säljes enbart pga detta. (Amerikanska miniatyrer ska inte förväxlas med shetlandsponnyer; miniatyrerna är stora hästar i litet format.) Har du rätt hem? Prata med oss! Hemmet är det absolut viktigaste och det som kommer att avgöra vilka som får köpa våra älskade flickor! Vi har haft med våra flickor på massor av aktiviteter såsom miljöträningar, terapiverksamhet, inomhusträning och husdjursdagar. De är friska och välhanterade och har alla sina papper i ordning, samt är skötta enligt konstens alla regler. Bägge har båda väldigt bra stamtavla där Blondies farfar Boones Little Buckaroo är en legend inom amerikanska miniatyrer i världen. Blondie är palomino och dessutom riden samt tränad för instruktör! Importerad från USA och har gett flera fina föl både i Danmark och i Sverige. New Dreams Amazing Grace är född 2018 och är av färgen sooty palomino, men hon är även tobiano/skäck! Hennes far och mor har massor av vinster och championat bakom sig, vilket gör henne till ett mycket intressant avelssto. Båda älskar barn, är lättlastade (av barn!) och tycker om att följa med på olika aktiviteter. Båda är mycket fina och kan passa bra inom show och utställning. Ingen har eksem eller liknande. _________ Vad kan man göra med miniatyrer? - Små barn kan rida dem, men även vuxna kan köra dem! Många tränar agility och trickträning med dem, samt är aktiva inom show och avel. - Många har dem som terapihästar och besöker äldreboenden och sjukhus. Vad är viktigt att tänka på med miniatyrer? - De kan inte gå på lösdrift med fri tillgång på foder för då blir de väldigt tjocka. Foderintag behöver kontrolleras. Båda våra tjejer har gått i egen lösdrift med kontrollerat matintag och det går jättebra. - Man måste ha hagar som är anpassade till deras höjd, och vinterpäls (tänk shettis) dvs kort avstånd mellan trådar alternativt fårstängsel. _________ Finansiering via Wasakredit kan erbjudas och de kan transporteras sträckan Östersund- Stockholm-Malmö i slutet av juli.

 • attr83cm
 • Sto
 • 17 år