Annons

Hästar säljes

/   Antal: 3834
3 2

Charmig valack med potential

 • Gotlands län, Sverige
 • Allround
 • Varmblod (Halvblod)
75 000 kr
5 h

Valack till salu som projekthäst till rutinerad och kunnig ryttare som är van vid mer krävande hästar. Född 2014, e. Spitfire Z ue. Briar (SWB) ca 164 cm i mankhöjd. Har tre fina gångarter. Breesby är en känslig häst som kräver en noggrann, orädd och tålmodig ryttare med bra balans. Han är en häst som lätt stressar upp sig och blir spänd. På grund av detta är det viktigt som ryttare att förstå hur man ska hjälpa honom för att slappna av och fokusera på rätt saker. Breesby vill inte sin ryttare illa men då han har mycket nerv tar han till flykt och blir aningen okontaktbar när han blir osäker/rädd. I dessa situationer är det viktigt som ryttare att du behåller lugnet och avleder honom. Han är en väldigt snäll häst i övrig hantering som att vara inne i stallet själv, klippas, skos, lastas, spolas etc. Jag har under det senaste året börjat arbeta utefter TRT-metoden för att jobba med hans flyktbenägenhet och där har jag sett positiva framsteg. Jag har en förhoppning om att han kan få komma till ett lugnt stall och till en ryttare som är intresserad av att fortsätta med TRT eller annan Horsemanship. Han är tidigare tränad inom hoppning regelbundet men det har satts på paus för att lägga tid på att jobba med hans psyke. Med rätt ryttare och tid kommer Bressby kunna bli en riktigt fin ridhäst. Röntgenplåtar finns från 1 år tillbaka på hals, nacke, rygg och ben med bedömning UA, bortsett från en lös benbit i höger fram som opererades bort därefter. Är du seriös och intresserad önskar jag att du kontaktar mig via sms där du berättar lite om dig själv och vad du kan erbjuda för Breesby.

 • attr164cm
 • Valack
 • 9 år
6

Social islandshäst

 • Boden
 • Island + 1
 • Islandshäst
35 000 kr
8 h

Social kille söker nytt hem. Islandshäst och fyrgångare, ca 133 i mankhöjd. Islandshästen Draumur är imp . från Island 2012 och funnits i min ägo ända sedan dess. Han är lite sen i sin utbildning men har ett fantastiskt temperament och hjärtat på rätta stället. Draumur är grundinriden i skritt och trav samt har testat på tölt och galopp under ryttare. Inkörning är påbörjad och han är tömkörd samt har släpat kedjor. Han är arbetad mycket från marken/på lina. Han är trygg ute i skogen (promenad/tömkörning) med öronen framåt såväl själv som med sällskap. Under ryttare älskar han att komma ut på tur tillsammans med hästkompis och är då pigg och framåt. Ensam kan han behöva lite mer stöd och rutin från sin människa. Han är mycket miljötränad och trygg i alla miljöer vi stött på. Han är vaccinerad och har fått regelbunden koll av tänder (båda senast september 2023). Ingen eksem eller fång, gått på bete om somrarna men har lätt för att lägga på sig lite för mycket vikt. Han fungerar bra i flock och är socialt kompetent med andra hästar. Har alltid gått på lösdrift men trygg på box också. Väl lasttränad och har förut varit lätt att både lasta och åka med men senaste gångerna han inte varit lika glad att gå på transporten som förut. Draumur söker dig som vill ha en rolig kompis till ridning, skogspromenader och massa annat skoj. Han är en älskvärd häst som vill vara med och ställa upp för sin människa i alla lägen. Samtidigt är han grön och behöver en lite mer erfaren ryttare som kan fortsätta utbilda honom och ge han trygghet och rutin. Därav inte ren nybörjar- eller barnhäst i ridningen just nu. Draumur är van att ridas bettlöst (sidepull och hackamore). Draumur är behandlad av kiropraktor (leg. veterinär) okt och nov 2021 samt april 2022. Ben, hovar och rygg röntgad u.a i mars 2022 på klinik. Han diagnostiserades då med selenbrist men efter tillskott och återbesök i maj 2022 var proverna normala. Selenbristen påverkade hans hovar men han är återställd och har nu så pass bra hovkvalitet att han numera går barfota igen. Draumur behöver få underhållsdos av selevitan (receptfritt) en gång i månaden för att inte få selenbrist, så det är viktigt att nya hemmet fortsätter med det. Ett gott och kunnigt hem är av allra största vikt då jag är otroligt mån om honom. Säljes med rätt att få första chans att köpa tillbaka honom om han sedan ska säljas vidare, alternativt lämnas ut på foder för framtida köp i norrbottenstrakten.

 • attr133cm
 • Valack
 • 13 år
4 2

PROTJECT HÄST ,UNGHÄST

 • Strömstad
 • Sällskap + 1
 • Övriga
38 000 kr
8 h

Nu har vi bestämt oss att drömhästen vi tänkte oss inte blev drömhästen. Punta är en ung häst född 17 mars 2019 . 4 år . Ursprungligen från Polen som föl . Punta är mycket osäker och känslig häst . Måste ha mycket tydlighet och rutiner och behöver en trygg och stadig ägare för att utvecklas i sitt liv . Någon som är beredd på mycket mycket jobb och hantering . Någon som har framförallt tiden hon behöver och kräver för att få henne lugn och trygg i sig själv. Punta har inte ståt i stall( box) förens 2 månader tillbaka så ganska ny men nu älskar hon boxen om hon har andra hästar i stallet samtidgt . Kan inte va själv i varken hage eller box/stall då blir hon stressad och nervös . Så alltid en till kompis med sig vill hon ha pga av sin osäkerhet. Aldrig haft täcke på sig . Aldrig duschat mer en ben då det har jobbat med lite . Punta kan ridas men gärna med 1 och samma ryttare som är stabil och trygg . Hon kan inte ridas ut själv än men med gärna med en kompis som kan leda henne. Kan hoppa men lätt för att tröttna . Det vi har jobbat med är stå i box. Stallgång. Ridnig. Punta är i lite svår på uppsittet då hon gärna vill fly . Punta testar sin ryttare mycket med olika saker då hon känner sig osäker. Hon är mycket lätt att lasta och står still i transporten. Punta passar inte som första häst och inte till barn . Mest för vuxen just nu . Men med rätt hantering och mycket mycket tid så kommer hon bli en lugn och trygg häst i livet men kommer ta mycket tid och uppläring. Hon myser gärna i hagen och bara få va oxå . Kan passa bra som säällskap häst med lite jobb som sagt . Är du redo för ett stort PROTJECT och ge mycket tid för denna tjej så hör av dig gärna . Emst_25@hotmail.se eller sms.

 • attr137cm
 • Sto
 • 4 år