Annons

Hästar säljes

/   Antal: 3951
Premium 3

Trevlig valack

 • Sävsjö
 • Fälttävlan + 3
 • Varmblod (Halvblod)
95 000 kr

Dino 13 år 178 i mankhöjd Ej tävlad pga ryttaren Tränat bana hoppning upp till 1,30 fram till 2017 sen pausat pga graviditet och småbarn, enbart småhoppad sista åren upp till 1meter. utbildad La dressyr, tre bra gångarter, stora rörelser och finns fortsatt potential att jobba vidare med. Handlar enbart om tidsbrist och att jag inte klarar av att rida honom i samma mån längre. Kräver rutinerad och tuff ryttare, går som en klocka när han får komma till sin rätt. Het vid uteritt. Het på hinder men ger med sig om han får komma igång ordentligt igen, bra bjudning. Klassar honom som ”lättlastad” då jag alltid lastat honom själv, men han vill ha en stund på sig. Har inte haft några bekymmer med att varken duscha eller klippa honom. Rädd om huvudet dock, men är övertalbar och varit klippt även på huvudet. Snäll i all hantering, gillar inte att stå själv i stallet men skriker mest och skrapar lite med hoven men sköter sig förövrigt. Säljes nu vidare efter 6 år i min ägo pga att jag drabbades av en skada i axeln i vintras och klarar inte av den storleken på häst längre. En otroligt go individ som förtjänar det bästa och vill komma till någon som söker sig en träningskompis och kanske även vill tävla? Ingen skogsmulle, men är trafiksäker och trygg men blir stark i galoppen när man rider flera. Han älskar att jobba och trivs som bäst när han får gå regelbundet. Gått både på lösdrift samt stått uppstallad i både mindre och större stallar. Videoklipp kan skickas över vid förfrågan. Rätt hem prioriteras. Lånas inte ut. Eventuellt byte mot en trygg individ som hela familjen kan ha glädje av kan vara av intresse

 • attr178cm
 • Valack
 • 13 år
Premium 3

Världens snällaste barnponny säljes

 • Falun
 • Allround
 • Welsh
28 000 kr

Tanken var att Jigs Courscant eller Sigge som vi kallar honom skulle få sitt sista hem hos oss. Men på grund av ändrade förutsättningar så behöver jag nu se om det finns en annan liten ryttare som vill ge Sigge ett gott sista hem. Sigge är en gudomligt snäll häst. En riktig barnhäst som ställer upp på allt. Rids idag av våra barn på 4 respektive 8 år. 8 åringen har ridit ut på honom själv utan problem. Han är utbildad men vad jag vet så har han inte varit någon tävlingshäst. Tycker dock om att hoppa och blir riktigt pigg i ridhus och och ridbanan. Kan vara lite sävlig på uteritter och testar gärna om han kan få vara kvar hemma. Gör inget dumt utan står still men med övertalning så går han och det är alltid öronen framåt. Hans relativt ”höga” ålder är inget som märks och han har många år kvar att ge. Mellan i rang och kan gå med alla hästar. Som många ponnyer har han lätt att lägga på sig och bör därav inte gå på fri tillgång till grovfoder. Helt trafiksäker och står just nu på bondgård och är omringad av traktorer och fyrhjulingar. Hade lite koskräck när vi köpte honom men är nu i princip helt ”botad”. Har delat stall och hage en period med våran dikalv :) Jag har inte bråttom att sälja Sigge och är mycket mån om var han hamnar. Priset är inklusive träns, borstar, regntäcke. Eventuell veterinärbesiktning ombesörjs och bekostas av köparen. Finns ca. 2 mil utanför Falun.

 • attr128cm
 • Valack
 • 20 år
2 4

D ponnysto e power boy

 • Borås
 • Hoppning + 4
 • Svensk Ridponny
1 234 kr
3 h

Gör en liten intressekoll på mitt d ponny sto E. Power boy - Veronas Gerswin med sorg i hjärtat. Mamma guldbelönad som föl och vart ungponnychampion. Mormor har gett både silver o guldbelönade avkommor samt även flera med hoppdiplom. Mitt sto har tagit sig enkelt o enkla fölningar, även på fryst. Hon är väldigt känslig men otroligt rolig att rida, inga problem vid rätt kemi. Ingen skadehistorik så vitt jag vet. Är nu dock dräktig med Kespri och kommer föla våren 2023. Fölet skall behållas (om det blir sto). Kan ev flyttas innan o fölet åter till mig. Hon har visat att hon inte tkr det är så kul att bli riden av olika personer (har liten verksamhet) därför kollar jag lite intresse samt att hon är väldigt låg i rang och inte riktigt funkar med mina andra hästar. Hon hoppar fantastiskt och rör sig otroligt bra, men man behöver kunna rida, ingen lämplig första ponny. Har startat 80 cm i storhästklass, ej högre då hon överhoppat lite och därför har vi hoppat lägre men kan säkerligen gå högsta klasserna med rätt (!) matchning. Viktigaste är rätt hem, är öppen för förslag! Även ev bytlåna el liknande. Haft 3 föl tidigare varav en gick ungponny sm i dressyr. Jätte okomplicerad i all hantering, klippa, sko, lasta mm. Snäll o rida ut på ensam och i grupp. Kan bli en riktig topp-ponny med rätt person. Kan ev tänka mig foder el liknande till rätt person! Löshoppningsfilm 110-115cm, fuxen ena avkomman Skicka ett seriöst meddelande om du är intresserad!

 • attr144cm
 • Sto
 • 12 år