Annons

Hästar säljes

/   Antal: 2483
5

Snäll skogsmulle!

 • Enköping
 • Allround + 1
 • Islandshäst
29 000 kr
32 min

Soldan är en mysig herre i sina bästa år. Han är snäll och trygg i alla lägen och blir aldrig sur. Han är enkel att rida på och har lätt för tölt. Soldan föredrar ridning i skogen framför ridbanan. Rids ut själv och med sällskap. Han har inga problem med att vara själv i stall eller hage och är trygg i sig själv. Är inte tittig eller nervös. Soldan vill ha en ägare som gillar att pyssla och att rida ut i skog och mark, kan passa bra som tanthäst eller första häst till vuxen som gillar skogsmulle ridning. Ingen ren barnhäst då han märker om han får göra lite som han vill och gärna utnyttjar det för att gå till närmaste grästuva, han kan även göra något litet bocksprång om han rids ut med sällskap och hästen framför honom galopperar. Lagom pigg och glad i ridningen, kan testa nya och oerfarna ryttare med att inte vilja gå fram genom att stanna, dock inte så svårövertalad. Han går helst på lösdrift men kan även stå på box. Trafiksäker och trygg i de flesta mijöer Enligt tidigare ägare kan Soldan eventuellt ha haft en fångkänning för ca: 10 år sedan, det var dock oklart, men som dom flesta islandshästar är han lättfödd och skall inte gå på kraftigt bete. Han har inte exem och är svenskfödd. Han är 5 gångare men rids som 4 gångare. Soldan säljs på grund av tidsbrist och ändrade arbetsförhållanden. Lämnas ej ut på prov eller foder. Seriösa hör av sig via mail och berättar vad dom kan erbjuda Soldan. Utrustning ingår.

 • attr138cm
 • Valack
 • 20 år
Premium 3 2

Lyxig hobbyhäst

 • Västerbottens län, Sverige
 • Allround + 3
 • Hannoveranare
55 000 kr

Med en otrolig stor sorg i mitt hjärta så måste jag förmodligen ta beslutet att sälja min ögonsten, då livet har vänt pga personliga skäl. Escape som hon heter är ett hannoveranar sto född 06 efter Embassy l, en stor dam på ca 180mkh men lika snäll som hon är stor. Detta är en otroligt enkel häst i hanteringen där även småbarn kan hantera henne utan problem. I ridningen skulle jag vilja säga att detta är världens roligaste häst, pigg och framåt och alltid villig att arbeta. Kan även bjuda på något glädjeskutt sådär men absolut inte för att vara dum, endast av ren glädje. Har tränats att tidigare ägare upp till 140 utan några bekymmer alls, älskar att hoppa, är även tävlad upp till 110 av tidigare ägare sedan satte Corona stopp för resterande tävlingar. Rör sig väldigt trevligt i dressyren och har även kapacitet där för den som vill, men skulle vilja påstå att detta är renodlad hopphäst. Viss skadehistorik finns som journaler finns på, dock aldrig varit skadad i min ägo. Har mest troligt haft en hovbensfraktur i ung ålder(2-3år) som idag inte märks av och har inte gjort tidigare år heller, dock råkade hon trampa på en sten i skogen januari 2020 som skapade ett trauma på samma ben, var halt en period men har varit igång sedan september 2020 utan några som helst problem. Rekommenderad igångsättning ifrån veterinär är gjord och jag har även haft kontakt med veterinären i efterhand. Ser gärna att personen som köper henne är intresserad av att ta föl på henne då hon är en toppen mamma. Utöver detta så finns inga kända skador, hon har ett ärr på höger fram från någon gammal krigsskada i hagen. Kollade tänderna på henne i december 2020 där veterinären tyckte hon var såpass fin i munnen så han lät det vara. Escape är import Tyskland för ca 5 år sedan, det enda jag vet ifrån Holland är att hon haft föl, har även en avkomma från Cristallo i Sverige som idag är 2 år gammal. Detta är som jag skrev en häst som besitter mycket kunskap, men säljer henne INTE som tävlingshäst, hon säljs som en lyxig hobbyhäst till någon som vill ha en bästavän och träna med. Är otroligt noggrann med vart hon hamnar och har inte bråttom att sälja henne. Är idag i full kondition där vi jobbar mycket med bärighet och att sätta bra muskler, hoppas och tränas dressyr regelbundet. Hovslagare, veterinär, hantering och lastning är inga som helst problem med henne, är trafiksäker och går fram överallt, kommer alltid fram i hagen och vill mysa. Är dock en riktig lortgris. Filmer finns från både tidigare ägare och mig. Vid seriöst intresse är du välkommen att berätta vem du är och vad du har att erbjuda så utgår vi därifrån.

 • attr180cm
 • Sto
 • 15 år
Premium 2 4

Speciell kille

 • Hultsfred
 • Allround
 • Welsh
45 000 kr

Duey är en Welsh partbreed B ponny import från Storbritannien. Då min dotter tycker han är för svår och för känslig att rida så kollar vi om det finns någon ryttare som har en stadig mjuk hand och som inte är rädd för fart. Duey är 100% trafiksäker och gör aldrig något dumt som bocka eller annat. Däremot slår han upp huvudet och börjar studsa om man håller i han för hårt eller om din hand hoppar.. Duey har jätte fina steg och skulle absolut bli en fin dressyr ponny då han även är väldigt vacker. I hoppningen är han väldigt grön men min dotter har hoppat små banor på 40-50 Cm och Duey tycker detta är super kul och skulle säkert bli en snabb racer ponny på tävlingsbanorna i framtiden. Duey fryser så han ska inte stå på lösdrift och vill ha tjockt täcke på vintern. Han är tillägsregisterad här i Sverige och har alla vaccinationer i ordning. Duey tycker inte riktigt om hovslagaren så vissa gånger har vi behövt ge lite domesedan. Åker snällt i transporten. Kan va själv inne men vill gärna ha kompisar i hagen. En riktigt rolig liten ponny för den som vill ge han lite tid att utvecklas och gärna någon som kan tömlongera han någon/några dagar i veckan. Finns utprovad tekna hopp sadel (helt ny) att köpa till samt en massa annan utrustning. Finns att provrida i Vena Vi har inte bråttom att sälja han. Så man är välkommen att provrida fler gånger om man vill.

 • attr125cm
 • Valack
 • 5 år
3 1

Trevligt allround/dressyr sto f:2006

 • Varberg
 • Dressyr + 1
 • Övriga
50 000 kr
2 h

Annons Carisma Nu har det blivit dags att ta det tuffa beslutet att sälja mitt hjärta Carisma på grund av flytt och studier. Innan jag köpte henne januari 2019 så har hon varit i ridskoleverksamhet i två år och innan dess vet man inte så mycket. Hon är regelbundet skodd, vaccinerad, avmaskad och har pass. Carisma är en social individ som gärna vill ha allt fokus. Hon tittar alltid upp och gnäggar när man kommer och älskar att gosa. Snäll att ha uppställd i gången och borsta, spola och hantera. Är inget jättestort fan av att stå själv inne i boxen men gör inget dumt förutom att gnägga och gå runt lite. Alltid snäll att ta in och ut i hagen även om hon är först eller sist. För oss har det inte vart några problem att släppa ihop henne med andra hästar. Här har hon gått med ett annat sto. Carisma har en positiv inställning till arbete och vill alltid göra sitt bästa. Öronen pekar alltid framåt och det är ingen fel på hennes motor. Hon är pigg och framåt utan att bli het och stark. Känslig för hand och skänkel. Tryggare häst får man leta efter. Hon är van vid traktorer, järnvägar och tåg, hundar, höns, kor, får och trafik. Man kan rida ut både själv som i grupp. Rida ut på turer är bland det bästa hon vet. Speciellt att galoppera ute. Hon kan bli något taggad och snabb men det är aldrig att man inte får stopp på henne. Carisma är en riktig läromästare men som kräver sin ryttare så inte helt och hållet en nybörjarhäst. Hon kan testa att undkomma arbete om man ställer lite krav på henne. Då blir hon främst mest snabb och gör inget dumt. Då hon har för korta tornutskott behöver hon någon som kan rida henne i form med en stabil hand. Det är ingen häst man kan rida lite då och då utan hon behöver regelbunden motion och stimulans. Kan underlätta att behandla henne någon gång om året för att hålla kroppen fräsch. I lastningen krånglar hon ibland med att gå på men står alltid snällt väl inne i transporten och underhåller man det går det lättare. I priset ingår all utrustning förutom sadel. Önskas sadel med tillbehör köpas med kostar den 6000kr extra. (Utprovad november 2020, Wintec luftstoppad dressyrsadel, Eric Le Tixerant dressyrgjord, stigläder + stigbyglar - Nypris 10000kr) Hemmet är mycket viktigare än priset! Carisma kommer att ridas och hållas gång som vanligt fram till försäljning. Hon är i god kondition men behöver lite grundarbete för att sätta ytterligare muskler. Det går att skriva en roman om denna tjej. Tveka inte att höra av er om ni har ni fler frågor eller är intresserade. Tel: 0735125497 eller 0730693983 Mejl: ellen01soderbaum@gmail.com Svarar jag inte så skicka gärna ett sms eller mejl om er själva.

 • attr163cm
 • Sto
 • 15 år
FöretagPremium 3 1

Stoföl u Dubbeldiplom sto

 • Katrineholm
 • Dressyr + 4
 • Varmblod (Halvblod)
Inget pris

*Tingad* Korrekt, Högbent och snyggt Stoföl född 13/5-2021. Förväntas bli ca 167-170 i manke. Rör sig riktigt fint! Visar luftigt bärig galopp med god takt i trav och ren skritt. Film kommer Mamman Lorentina är frisk och sund. Hon innehar ett dubbel diplom från unghästtest med poängrad 8-9-8-8-8-8-9-9. Rör sig med aktiva bakben och god kvalitet i samtliga gångarter. Tävlad Msv körning enbet och par. Nedärver en snygg sida och aktiva bakben tillsammans med ett gott temperament med arbetsvilja. Hon har syskon, kusiner och nära släktingar i Svår klass dressyr och 140 hoppning. Londonbeat var en av de hingstar som belönades premie i Hannoveranerförbundet när han godkändes. Såld till Schweiz där han tävlar fälttävlan. Hans far Lauries Crusador är den enda fullblodshingst som i samma förbund utsetts till Årets Hingst. Zafferano 3a i 7år championatet och Stallion Trophy på Flyinge sept-20. Han har redan starta Int I med godkända procent. En ung talang med super temperament, finns hingstar som BH Zack och Bernstein bakom samt flera ELIT ston och hingstar i närmsta leden. Säljs med fördel till dig med erfarenhet av föl och unghästar som vill visa fram henne och ha henne som framtida sport och avelssto. Tänkt pris 85’ inkl moms eller rimligt bud. Kan tingas för 20% handpeng och full betalning när avvänjning är klar i nov/dec. Försäkrad sedan foster hos agria inkl dolda fel försäkring. Kommer vara regelbundet hanterad, verkad, avmaskad, vaccinerad, har grönt pass hos swb och är breeders ansluten. Finns även fler SWBföl till salu på gården och möjlighet för dig som köpare att ha kvar henne förmånligt på lösdrift med jämnåriga. Byte/delbyte kan va av intresse. Söker avelssto eller helst redan dräktigt sto ålder ca 5-15år ,155-165 i manke, SWB, KWPN, Holstein eller Hannoveran. Pris efter meriter och stam. Varmt välkomna att läsa mer om stostammen på hemsidan hellmanshäst.nu och ta kontakt vid seriöst intresse :)

 • attr167cm
 • Sto
 • 0 år