Annons

Utställningshästar säljes  

/   Antal: 73
4

Kronjuvelen i din samling!

 • Sverige
 • Dressyr + 3
 • Welsh
40 000 kr
20 jan

Aranyar betyder "juvelernas skymning". Det var namnet på en flod i Beleriand i regionen Gondolin. Den kallades också "Gondolins fontän". Det sägs betyda "gyllene ljus" eller "gyllene blixtar" och han gör verkligen skäl för sitt namn med sin gyllene skönhet. 2022 ville jag behålla alla föl för att de var så lovande - men nu har 2023 kommit och vi väntar 15 nya föl. I kombination med hälsoskäl samt flytt så har jag valt att sälja några av de ponnyer som vi tidigare tänkt behålla. Stellar Aranyar är en otroligt fin och lovande hingstunge där hans moster fått en godkänd hingst i Nederländerna. Hans unga mamma Fulnaho’s Agnes (Ysselvliedt’s Seren Chevalier - Eyarth Caliph) är Multichampion och hennes stolinje kommer ur Cottrell Lollipop, där Cottrell är ett gammalt stuteri som lagt grunden till några av Storbritanniens nu mest framgångsrika welshstuterier. De linjerna är nästan omöjliga att hitta längre. Det går inte att hitta något att anmärka på i hennes stamtavla och hon har ett väldigt högt avelsvärde i kombination med egna meriter. Pappa är Ysselvliedt's Lord Markham (Glansevin Graffiti - Eyarth Caliph) som förutom att vara champion även har visat ett fantastiskt temperament där han rids och tävlas av barn. Som synes är han linjeavlad på den otroligt framgångsrike förärvaren Eyarth Caliph. Vi visade Aranyar i somras, där vår handler som fick hoppa in samma dag (pga att jag fick en inflammerad hälsporre) aldrig hade visat häst förut så han fick tyvärr "bara" 38 p, men går utan problem att vinna guld med på utställning även i Sverige med en erfaren handler. Mycket god och korrekt exteriör, väldigt vackert huvud och mycket goda gångarter. Vi ser väldigt gärna att han behålls som hingst, men skulle även kunna tänka oss ett hem med tävlingsfokus som kastrerar. Det får man dock bekosta själv och göra efter att man köpt honom. Han är inte hingstig alls och går fortfarande i blandad flock med sin mamma, där han kommer överens med alla. Väldigt vänlig, positiv och social där han alltid kommer fram i hagen.Uppvuxen på lösdrift. Snabb och enkel affär prioriteras med köpare som har stall och finanser i ordning. Just nu står Aranyar i Jämtland, men då vi ska åka till Enköping i slutet av februari så kan han följa med i transporten utan kostnad. Förtydligande: Vi kan inte åka över hela Sverige och leverera utan kostnad, vi kan erbjuda gratis leverans till Enköping där man antingen får möta upp eller ordna med egen transportör till sitt stall som man själv får bekosta. Hästen skall vara fullbetald innan den lämnar vår gård.

 • attr130cm
 • Hingst
 • 1 år
 • 1 år
6

Multichampionsto x Europavinnare

 • Sverige
 • Avel + 3
 • Welsh
Inget pris
20 jan

Vår multichampion Fulnaho’s Agnes (Ysselvliedt’s Seren Chevalier - Eyarth Caliph) är en av de fantastiska avelsston vi kommer att sälja pga flytt och hälsoskäl, och hon kan fås betäckt med t ex vår Internationella Welsh Show-vinnare på Europachampionutställningen Wildzang’s A Dream Dessert (se sista bilden) som står i Linköping hos vår tränare! Hennes stolinje kommer ur Cottrell Lollipop, där Cottrell är ett gammalt stuteri som lagt grunden till några av Storbritanniens nu mest framgångsrika welshstuterier. De linjerna är nästan omöjliga att hitta längre. Det går inte att hitta något att anmärka på i hennes stamtavla och hon har ett väldigt högt avelsvärde i kombination med egna meriter. Agnes är ett Welshsto som är fux med bläs och vita strumpor bak. 126,5 cm i mkh. Född 2017. Multichampion i Nederländerna. Vi visade henne med föl vid sidan i somras, där vår handler som fick hoppa in samma dag (pga att jag fick en inflammerad hälsporre) aldrig hade visat häst förut så hon fick tyvärr "bara" 38 p, men går utan problem att vinna guld med på utställning även i Sverige med en erfaren handler. Okomplicerad och snäll, kommer alltid fram först i hagen för att fångas. Hon säljs endast pga att vi även har hennes syster Fulnaho’s Mia (KEUR), och då vi tänkte att vi måste sälja av några hästar innan vi flyttar som är nära besläktade. Fulnaho’s Mia är mamma till en godkänd hingst och vi har samma tro på Agnes avkommor som båda är mycket lovande. Väldigt bra mamma och okomplicerad i all hantering. Kommer alltid fram först i hagen. Är van att gå med blandad flock och kommer överens med alla. Kvalitetshästar som hon sätts nästan aldrig ut på annons annars utan säljs enbart på rekommendation och genom kontakter, så att det är viktigt att förstå att detta inte är ett erbjudande som alla andra. Snabb och enkel affär prioriteras med köpare som har stall och finanser i ordning eftersom vi följer en tidsplan med transporter - men det ska vara till helt rätt hem! Högre prisnivå! Just nu står Agnes i Jämtland, men då vi ska åka söderut så kan hon följa med i transporten utan kostnad. Förtydligande: Vi kan inte åka över hela Sverige och leverera utan kostnad, vi kan erbjuda gratis leverans till Enköping där man antingen får möta upp eller ordna med egen transportör till sitt stall som man själv får bekosta.

 • attr127cm
 • Sto
 • 6 år
4

Lovande unghingst för framtida kärleksaffärer

 • Sverige
 • Utställning + 4
 • Welsh
30 000 kr
20 jan

Stellar Love Struck är en unghingst av rasen Welsh Mountain som vi vill sälja till någon som vill behålla honom som hingst och visa honom på utställning eftersom han har stor avelspotential med en mamma (Friars True Love) som blivit Supreme Reserve Champion på Royal Welsh Winter Fair och med mängder av Royal Welsh-vinnare bland alla led i stamtavlan. Friars är de linjer han är avlad på och det stuteriet har mer än 50 vinster på Royal Welsh (den mest meriterande utställningen i världen för Welsh) vilket sätter dem i världsledningen över flest antal vinster. Den som vill köpa honom sätter sig in i hans otroligt meriterade stamtavla innan köpet, eftersom detta inte är en hingstunge som vi släpper som hagprydnad (www.stellarstud.se). Exteriört är han väldigt lovande med naturlig uphill och otroligt fina gångarter (vilket Friars är världskända för) där han springer med svansen på ryggen som en arab, vilket gör att han kommer att göra att han passa inom alla discipliner. Det som också gör att han är väldigt lämpad i avel är att han har ett otroligt vackert huvud men INTE har ett övertypat huvud, sk frog head, med utåtstående ögon och så konkav nos att det blir käk- och tandproblem. Han kan med andra ord göra mycket för aveln mot sådana linjer. Vi måste komma ihåg att verka mot sundhet! Han är som tjuren Ferdinand, brukar jag säga, väldigt cool och trevlig samt alltid glad och positiv med öronen framåt. Han är uppvuxen i flock med andra föl och har en väldigt bra kommunikation. Love Struck föddes som isabell och har sedan skimlat av vilket innebär att 50% av hans föl kommer att bli skimlar och att resten blir färgade, där de har möjlighet att bli t ex isabeller beroende på stoets färg. Vi väntar på passet hos SWF där han är registrerad. Friars stuteriet tyckte att vi definitivt skulle behålla honom! Just nu bor han i Jämtland men vi kommer att åka till Enköping i slutet av februari och kan ta med honom i vår transport utan kostnad. Snabb och enkel affär prioriteras med köpare som har stall och finanser i ordning. Förtydligande: Vi kan inte åka över hela Sverige och leverera utan kostnad, vi kan erbjuda gratis leverans till Enköping där man antingen får möta upp eller ordna med egen transportör till sitt stall som man själv får bekosta. Hästen skall vara fullbetald innan den lämnar vår gård.

 • attr118cm
 • Hingst
 • 1 år
 • 1 år