Annons

Westernhästar säljes  

/   Antal: 71
1

INTRESSEKOLL! Vackert paint sto

 • Västernorrlands län, Sverige
 • Western + 1
 • Paint
Inget pris
Igår

Detta är endast en INTRESSEKOLL och inte en salu annons än. Jag har ett extremt vackert paint sto på 10 år. Hon är buckskin, tobiano och har två blåa ögon. En riktigt eyecatcher! "Godis" som kallas är en extremt nyfiken häst. Hon ska fram och lukta på allt, även om hon tycker att saken är lite läskig. Hon är väldigt lättlärd och klok. Medel i rang. Hon kom till mig oinriden för ett år sedan snart och har sedan dess påbörjat inridning. Hon är riden i skritt och det går galant. Tyvärr har hon haft problem med en hälta till och från vilket har gjort att inridningen har blivit pausad. Sist jag red henne var för två månader sedan och hon är avslappnad med ryttare på ryggen, flyttar undan för hjälperna och förstår vad de betyder. Tagit hela hela Inridningsprocessen som en stjärna. Aldrig varit ett problem. Jag arbetar mycket med horsemanship vilket jag har gjort med Godis. Hon är van vid flygande piskor, presenningar, soptunnor, höpåsar, ja, you name it. Inga problem alls. Väldigt orädd i sin personlighet. Vi har även gjort lite små trick. "Puss" kan hon och hon kommer alltid fram i hagen när man ska ta in henne och ger en först en puss sen stoppar hon ner huvudet I grimman. Jag kan ha henne lös och hon följer mig överallt. Stannar när jag stannar, backar när jag backar och går när jag går. Finns mycket mer att berätta om henne. Så som jag tänker just nu är om någon skulle vilja avla med henne. Först och främst är jag intresserad av byte mot annan quarter/paint. Eller någon form av foderavtal med häst byte. Bilder och mer info finns att få. Meddelande på hästnet/sms i första hand.

 • attr148cm
 • Sto
 • 10 år
5

Vackraste kallblodet

 • Umeå
 • Akademiskt + 4
 • Kallblodstravare
30 000 kr
8 maj

Denna vackra kallblodsvalack vill nu hitta sitt föreviga hem. Han är en oslipad diamant som lär sig snabbt och kan bli en superfin ridhäst och bästa kompis till dig som är kunnig. Detta är inte en nybörjarhäst utan du måste ha kunskap i hästhantering från såväl marken som kunskap inom ridning eftersom hästen kan ifrågasätta och/eller bli frustrerad om han inte förstår. Han har gått på travet men blev ridhäst som 3-åring. Rids ut själv eller med sällskap och han är van vid alla möjliga gårdsdjur samt bilar, traktorer och stora maskiner. Lätt i munnen och svarar bra på vikthjälper. Rids i alla gångarter både på ridbana och i naturen men än så länge ganska outbildad. Har fantastiskt härlig galopp. Han rids hos mig främst med westernsadel eller barbacka, med vanligt 3-delat bett eller grimma. Går på lösdrift och jag hoppas att han får fortsätta med det. Har haft fri tillgång på hösilage men håller sig bättre i form med begränsad mängd. Vaccinerad, regelbundet fått tänderna kollade och han är skodd (när det krävs) på vintern. Aldrig skadad vad jag vet. Fina hovar, gick barfota till isen kom. Han blir stressad av att lämnas själv i stall eller hage men det går bättre och bättre. Svårt att säga om han är ranghög eller ranglåg för det beror på flocken i övrigt men vanligt är nog någonstans mitt emellan till låg. Kan gå med både andra valacker och ston. Skriv och berätta mer om dig själv och vad du kan erbjuda denna superfina häst men tänkt på att detta inte är en ”färdig” häst utan en som behöver lära sig av en lugn, tydlig ledare med sunt, snällt hästtänk. Han blir mer och mer gosig ju mer tid han får. Har du kunskap och tid att lära känna honom kommer detta bli din bästa vän. Jag köpte hästen som ett projekt och vi har gjort massvis med framsteg så nu är det dags för honom att hitta sitt föreviga hem. Jag tror han trivs bäst om du inte äger andra hästar utan kan lägga all din tid och kärlek på honom. Skriv och berätta vad du har att erbjuda denna fina häst, endast seriösts intresserade tack. Ej foder, avbetalning, byten eller annat. Hästen kommer vara med på kurs/clinic fyra dagar i mitten av maj, kan därefter provridas. Finns i Umeå. OBS! Jag vill förtydliga då jag har fått många svar på kort tid. Jag tycker INTE detta är en häst som ska hanteras av barn (ännu iaf) och jag vill att du skriver om dig själv (kunskap och vad du tänker med ditt hästköp) samt beskriver platsen där hästen ska bo. Jag hinner inte ringa alla och kommer alltså bara ringa de, som i mina ögon, kan erbjuda ett gott hem åt hästen både i och utanför hagen.

 • attr155cm
 • Valack
 • 7 år
4

Klok, trygg och helt underbar valack söker omgående nytt hem

 • Östersund
 • Övrigt + 4
 • Varmblod (Travare)
25 000 kr
6 maj

Enormt klok, och trygg i sig själv en bästa vän för livet. Above har sprungit in närmare 1,3 miljoner kronor på travet, men nu dags att gå i pension och få bli någons bästa vän för resten av livet. Han har ej tävlat något sedan november 2019. Så han har redan kommit in i sitt nya pensionärs liv hos oss. Han är frisk och fräsch, genomgådd hela han. Så helt redo att börja sitt nya liv. Denna kille är vår ögonsten så hemmet är mycket viktigt. Han är riden mycket genom åren men ej riktigt utbildad, men han kommer lära sig fort allt det du vill lära honom. Han älskar skogsturer. Han är mycket snäll och enkel att köra, så mysiga turer i rockard kan variera med om ni önskar. Han älskar vänner och bus i hagen han är ung och positiv i sinnet så kompisar vill han ha och mycket pyssel och aktiviteter. Ingen ensam hagprydnad får han bli. Hemmet mycket viktigt! 25,000kr plus moms (Önskar endast seriösa hör av sig, och läs annons, letar du en "liten" ponny, ridskole häst eller en helt färdig dressyr eller hopphäst så står de tydligt i annonsen att han inte är något utav detta. Däremot finns här en underbart snäll och go kille som aldrig har skenat och som kommer ge dig evig kärlek och mycket roligt tillsammans ute i skog och mark och tillsammans kan ni växa fram då han är som sagt mycket klok, lojal, arbetsvillig och lättlärd ❣)

 • attr169cm
 • Valack
 • 11 år
3 1

Quarter/Appaloosa valack

 • Uddevalla
 • Western + 2
 • Quarter
40 000 kr
5 maj

Känner nu att jag vill se om det finns intresse för min kompis sen 10 år tillbaka. Jag känner att vi tillsammans inte kan utvecklas mer och vill därför ge någon annan chansen att köpa honom då han har många år kvar att ge. Han fungerar både som läromästare inom Westernridningen eller som en underbar kompis att ha kul med ut i skog och mark alternativt som mor/dotter häst. Han fungerar även inom den klassiska ridningen. Han är smidig och lättlärd och älskar verkligen att arbeta vilket är en av anledningarna att jag inte vill pensionera honom. Han fungerar lika bra på lösdrift som på stall. Aze är en före detta tävlingshäst som en gång i tiden hade stora meriter ute på tävlingsbanan men sedan jag köpte honom 2012 så har han inte tävlats utan mer används som läromästare för min del. Han har varit helt skadefri både innan jag köpte honom och undertiden jag har ägt honom. Han har regelbundet kollade tänder och visar inga tendenser till skada på något vis varken i hantering eller ridning. Han är helt okomplicerad i all hantering så som sko, lasta klippa mm. Han står löst på stallgången och är välutbildad inom horsemanshipen. Jag kan med lätthet låta min dotter på 1½ år leda honom och han följer så snällt med. Har ALDRIG gjort något mot den person som leder honom, inte ens om han blivit skrämd. Jag har inget krav på att man har ridit western sedan innan utan han fungerar lika bra inom den klassiska ridningen för den som har ridit i ett par år. Låter Aze som hästen för dig så tveka inte att höra av dig. Helst på telefon 0738089908, då jag ofta har händerna upptagna med annat och har jag svårt att hinna svara på SMS och meddelanden.

 • attr155cm
 • Valack
 • 21 år
2

Mycket speciellt hem sökes

 • Kungsbacka
 • Working Equitation + 4
 • Övriga
75 000 kr
5 maj

Jag hjälper en bekant att hitta rätt hem till hennes lilla häst. Det är en superfin häst med enorm potential, men han är lite osäker och har ett starkt flyktbehov. Han gör allt du ber om, men förstår han inte eller om han blir rädd så stoppar han svansen mellan benen och försöker komma undan. Han är den tryggaste hästen vid uteritt, tar sig fram i alla miljöer, hoppar diken, trafiksäker och badar gärna. Otryggheten har han på banan och främst med bommar. Han hoppar som en stjärna när han fått gå över bommarna några gånger och därför vet jag att han kommer bli en kanonfin häst hos någon som bara har tid och tålamod och som verkligen ger honom tid. Att ta fram ett spö gör bara att han blockerar sig och totalt stänger av och flyr och efter det har du ett bakslag och får börja om från början igen. Han varken stegrar, bockar eller på annat sätt försöker få av ryttaren eller skada någon, han bara flyr. Han är verkligen det snällaste du kan hitta, men han har inte tillräcklig tillit till människan för att uppskatta gos och kel, men han accepterar att man gör allt med honom så som borsta, sko, tvätta osv osv. Han har aldrig blivit klippt, så det är något man får lära honom innan man kan räkna med att det funkar. Men som sagt, med tid och tålamod funkar allt. Han kräver en extremt trygg och erfaren ryttare som verkligen har tid och tålamod och då kommer denna lilla hästen bli en stjärna i framtiden. Han är en dansk sportponny som vuxit över ponnymåttet och är idag ca 152 cm. Han är besiktigad av veterinär, totalt genomkollad av equiterapeut och tandläkare. Fina hovar och har aldrig varit sjuk eller skadad. Han går idag i flock på lösdrift, men funkar även på box. Han behöver dock vara i ett mindre stall eller i alla fall hanteras av väldigt få olika människor och han vill vara en enmanshäst där han slipper olika ryttare.

 • attr152cm
 • Valack
 • 7 år