Annons

Westernhästar säljes  

/   Antal: 172
Premium 2 2

Trygg, utbildad AR /frihetsdressyr

 • Tibro
 • Akademiskt + 4
 • Övriga
80 000 kr

Egen uppfödning, jag har ägt båda föräldrarna. Alice är en helt fantastisk individ med stor personlighet. Hon är mer som en hund än en häst. Som föl spände jag fast henne i vagnen som hennes mor drog och Alice var med ut på varje tur, genom trafik och gårdar. När hon blev 2 år började vi träna frihetsdressyr. Vi har varit på utbildningar, vi har rest ihop och hon är van att följa med till nya platser och miljöer. Sedan hon var 4 så har vi tränat Akademisk ridkonst, mest från marken. Hon gör förvänd sluta och piruette i skritt, vi började med halvseg för 2år sedan men efter det har hon varit hos fodervärd och bara blivit riden i skogen, vilket hon älskar. Hon tar gärna täten och rida utan sällskap är hon van vid men blir piggare då. Hon älskar frihetsdressyr och är duktig på det. Förstår en del ord också som stanna, backa, kom. Hon går att gå på promenader utan grimma och för 2-3år sedan red vi helt utan träns/rep under en period, hon är duktig och gillar när man lär henne nya saker. Hon är inte mycket utbildad från ryggen. Mest skogsriden. Lite tricktränad, kan buga och lyfta frambenen på kommando. Hon är trygg, snäll och enkel att ta in i stallet själv, enkel i all hantering. Och ÄLSKAR att kela. Fungerar bra i flock, lösdrift eller box, går oskodd men kan även skos. Lättfödd och kan inte gå på fri tillgång. Frisk, vaccinerad och aldrig varit skadad. Jag söker ett långvarigt hem där man antingen bara vill rida ut i skogen eller där man vill vidareutveckla henne inom AR/frihetsdressyr. Ej till ryttare under 23år, ej till nybörjare eller verksamhet. Skriv vad du har att erbjuda så kan vi höras på telefon efter det. Vill inte skiljas från denna underbara individ men tiden räcker inte till.

 • attr150cm
 • Sto
 • 9 år
6

Fantastisk läromästare säljes!

 • Vårgårda
 • Working Equitation + 3
 • Connemara
35 000 kr
22 sep

Morran är ett 14-årigt connemara-sto ca 149 cm (ej slutmätt). Hon är otroligt välutbildad och en mycket trevlig häst! Tränat och tävlat i de flesta westernklasser mer SM-sliver i team penning (valla kor) och SM-placeringar i ranchriding. Hon är utbildad MSV dressyr och även mycket hopptränad men på "lagom nivå" typ 90 cm. Hon är tränad i bågskytte, WE och extremetrail. Går att rida helt utan utrustning och är en väldigt rolig träningskompis. Uppskattar varierad träning och tycker allra bäst om uteritter i skogen eller träning ute i naturen. Kräver en lugn ryttare då hon inte uppskattar osäkra männiksor och blir lite stressad av folk som inte kan hästhantering. Är du bara vettig med hästar är hon väldigt okomplicerad. Lugn själv men kan tagga till ute speciellt på kalla vinterdagar. Gör inget dumt men blir lite mer på tårna. Jag letar efter ett hem där hon inte behöver säljas vidare. Morran uppskattar inte stora stall med mycket folk utan gillar små stall med kunnig hantering. Väldigt väluppfostrad och lätthanterad i allt. Speglar människan så vill ha en lugn köpare då hon gillar det bäst. Morran har aldrig varit skadad men haft fång 2018 när det var så varmt och vi fick torka dvs stressat gräs med hög sockerhalt. Vilade då en veckan, behandlades med metacam och tävlade sedan intensivt hela sommaren. För övrigt aldrig varit halt eller skadad. Fångkänningen gjorde dock att hon INTE TÅL GRÄS vår och sommar. Vi har henne i liten grushage direkt sammankopplad till boxen och det gillar hon bäst. Trivs bra själv i hagen och kan lämnas ensam. Säljes till vuxen hästvan människa. Inga problem för kunniga barn/ungdomar att rida henne men hon säljes inte till en familj där de vuxna ej kan häst. Säljer henne gärna till vuxen ryttare/tanthäst/mamman-barnhäst. Obs! Säjes inte som ren barnponny då jag inte vill att hon säljs vidare om barnen ska över på storhäst. Jag önskar att köparen har god kunskap gällande fång och förstår att hon INTE kan gå i gräshage vår och sommar. Säljes ej till verksamhet och lånas inte ut på foder eller prov! Jag har inte alls bråttom med att sälja och är väldigt noga med vart hon hamnar! Säljes bara då jag inte har tid med två hästar. Säljes inkl. utrustning (hoppsadel, träns, täcke osv)

 • attr149cm
 • Sto
 • 14 år
Premium 4 2

Ovanlig skimrande guldhäst

 • Älmhult
 • Körning + 4
 • Övriga
123 kr

Vill du bli ägare till en ovanlig ras i Sverige med en mycket ovanlig färg!? Champagne är färgen. Den gyllene hästen. Med ett otroligt fint lynne. Sällskaplig , nyfiken och cool lugn Dam: Hurricane Silver Bullet Sire: DKF’s First Blue European Om rasen: youtube kopiera länkar https://youtube.com/playlist?list=PL8WMBh_NRXKOK5P0Kuhl9V-aLkQN60Uyk&si=P21Tna-VXf92Kpj6 https://youtube.com/playlist?list=PL8WMBh_NRXKPbK6GBnHBnBYW4atH7xOVv&si=ZdTTdQzPfRyJ6ebD Besök oss på Instagram & Facebook Hornskawalkers https://www.tennesseewalkinghorse.se/ Tennessee Walking Horse, är en av de mest raffinerade och eleganta hästraserna som kommer från Nordamerika. Mer exakt -Tennessee. Rasen etablerades på 1800-talet och användes som brukshäst på plantager, gårdar och till långfärdsritter. Deras gång var idealisk för att rida, dra och navigera i den tuffa jordbruksterrängen. TWH är en allsidig rid- och sportshäst och den 2:a snabbast växande och 5:e största hästrasen i USA. TWH har varit en av grundrasen till att få fram bland annat raserna FoxTrotter, Kentucky Mountain och Rocky Mountain. Tennessee Walker-hästar är lugna och villiga att tränas. Deras kärvänlighet gör dem till underbara familjehästar, och deras lekfullhet och uppmärksamhet är perfekt för tävlingar. De är personliga och roliga att vara runt, vilket gör dem utmärkta för förstagångshästägare. Tennessee Walkers har också tagit sig hela vägen till den stora skärmen i Hollywood. Roy Rogers berömda häst Trigger Jr. Även Lone Rangers häst Silver var en TWH. Musikens”the King” Elvis Presley, han ägde ett par TWH och hans favorit var TWH Bear, en svart valack. TWH ökar även i antal internationellt, eftersom många tycker att deras unika gångarter är mycket önskvärda i en lagom storlek till häst. Rasens hyllade egenskaper inom ”western pleasure”, polishäst, distansritt och tryga allsidiga familjehäst. Tennessee Walking Horse är känd för sina särskilda gångarter som en av dem är ”Running walk”, som är snabbare än en normal gånghastighet men långsammare än en galopp. Hästens bakre hovar måste överskrida fotavtrycken från dess främre hovar och flesta individer nickar markant med huvudet i takt, en unik gång som bara TWH har. Ytligare kan TWH också ha ”Rack”(liknas med tölten), pass och fox-trott .

 • attr158cm
 • Hingst
 • 0 år
4 2

Vacker Arabhingst

 • Skillingsfors
 • Western + 4
 • Araber
125 000 kr
20 sep

Ibland tar livet stora vändningar! Det har nog aldrig varit så svårt att lägga ut en häst till försäljning som nu😭 Men jag hoppas verkligen på att hitta det bästa hemmet åt min WB Zanzibar som är född här hos mig på Windbacka Arabians. Kastrering är bokad till nästa vecka men skulle det vara någon som skulle vilja behålla honom som hingst så är jag helt öppen för det🙏☺️ Zanzi är född 2020. E: COF Just Tru. U: VB Zasha Fierce Han är en snäll hingst men fortfarande hingst. Han är helt godkänd i avel och är självklart friröntgad i båda bakknän u.a. Han har aldrig betäckt. Har alltid gått med min valack och trivs väldigt bra med sällskap. Valacken bestämmer i hagen, de äter ur samma kraftfoder skål och busar ofta tillsammans. Han är otroligt social och älskar uppmärksamhet! Går rätt in i min b-kortsbuss och åker bra ☺️👍 transport kan ordnas mot betalning. Står snällt på gången och är duktig med hovslagare. Är tränad på träns och sadel och är duktig att ledas. Går på både lösdrift och trivs fint med att stå på box. Alltid fått fri tillgång på grovfoder och fått bästa mineralerna. Aldrig varit skadad. Han är CA/SCID fri, vaccinerad sen bebis, avmaskad enligt schema. Aldrig har det fattats honom något☺️ Denna kille kommer göra någon superlycklig oavsett om han behålls som hingst eller inte. Skulle oxå vara väldigt kul om någon ville visa honom till sommaren🙏 Hemmet är superviktigt och vill gärna ha fortsatt samarbete och kontakt med nya ägaren🥰 Skriv gärna på PM vad du har att erbjuda denna otroligt karismatiska och vackra pojke så får vi se om rätt människa dyker upp☺️🙌 100,000;- plus moms vill jag ha för han👍 Till rätt hem är priset något diskuterbart☺️

 • attr155cm
 • Hingst
 • 3 år
Premium 5 1

Tennessee walking häst. Här är han- Black beauty

 • Älmhult
 • Körning + 4
 • Övriga
55 000 kr

Elvis Presley favorit ras och hans favorit häst var svarta TWH Bear! Lugn och vänlig kille som vill vara med på allt! 6 gångare Dam : Hard Cash Choco Bunny TWHBEA #21103756 Hight: 156 cm Color: Silverdapple Sire: My Apache Man Dam: Stolen Texas Cash Sire : WHM Pegasus the second TWHBEA# 21501537, CRTWH#2015-[CAN]3845- Sire: JUS' TOUCH ONE STAR Dam: CHEROKEE'S CHESTNUT CHARM Hight: 162cm Color: Linfux ( Red Factor e/e, Agouti a/a, Dominant White N/W20 ) Om rasen: youtube kopiera länkar https://youtube.com/playlist?list=PL8WMBh_NRXKOK5P0Kuhl9V-aLkQN60Uyk&si=P21Tna-VXf92Kpj6 https://youtube.com/playlist?list=PL8WMBh_NRXKPbK6GBnHBnBYW4atH7xOVv&si=ZdTTdQzPfRyJ6ebD Besök oss på Instagram & Facebook Hornskawalkers https://www.tennesseewalkinghorse.se/ Tennessee Walking Horse, är en av de mest raffinerade och eleganta hästraserna som kommer från Nordamerika. Mer exakt -Tennessee. Rasen etablerades på 1800-talet och användes som brukshäst på plantager, gårdar och till långfärdsritter. Deras gång var idealisk för att rida, dra och navigera i den tuffa jordbruksterrängen. TWH är en allsidig rid- och sportshäst och den 2:a snabbast växande och 5:e största hästrasen i USA. TWH har varit en av grundrasen till att få fram bland annat raserna FoxTrotter, Kentucky Mountain och Rocky Mountain. Tennessee Walker-hästar är lugna och villiga att tränas. Deras kärvänlighet gör dem till underbara familjehästar, och deras lekfullhet och uppmärksamhet är perfekt för tävlingar. De är personliga och roliga att vara runt, vilket gör dem utmärkta för förstagångshästägare. Tennessee Walkers har också tagit sig hela vägen till den stora skärmen i Hollywood. Roy Rogers berömda häst Trigger Jr. Även Lone Rangers häst Silver var en TWH. Musikens”the King” Elvis Presley, han ägde ett par TWH och hans favorit var TWH Bear, en svart valack. TWH ökar även i antal internationellt, eftersom många tycker att deras unika gångarter är mycket önskvärda i en lagom storlek till häst. Rasens hyllade egenskaper inom ”western pleasure”, polishäst, distansritt och tryga allsidiga familjehäst. Tennessee Walking Horse är känd för sina särskilda gångarter som en av dem är ”Running walk”, som är snabbare än en normal gånghastighet men långsammare än en galopp. Hästens bakre hovar måste överskrida fotavtrycken från dess främre hovar och flesta individer nickar markant med huvudet i takt, en unik gång som bara TWH har. Ytligare kan TWH också ha ”Rack”(liknas med tölten), pass och fox-trott .

 • attr168cm
 • Hingst
 • 0 år