Westernhästar till salu  /   Antal: 106

Westernhästar till salu  Antal: 106

5

Snygg QH valack som syns i mängden

 • Malung
 • Western + 1
 • Quarter
Inget pris
18 aug

Har nu bestämt mig för att hitta ett nytt hem åt min fina Pepsie, då jag måste sälja en av hästarna och vill satsa på en ren gångartshäst för pleasure och hunter. Pepsie är bra grundriden och allround utb, en välriden häst som är lätt för hjälperna och vill jobba. Han har stor potential för den som vill plocka fram den, fått många fina lovord! Av personliga skäl har han mest gått lite i skogen här senaste åren... Har varit på lite clinics och startad en tävling med vinst i Ranch Riding som är en gren han är som gjord för. Om man vill tävla så skulle nog han även med lite träning funka bra i tex Reining och trail mm (märks han har reining rörelserna i sig). Passar nog troligen även typ Team sorting eller så då han har kosseblod i sig, har aldrig ridit honom på kor pg mitt ointresse men han har dom sett i hagen och han är nyfiken. Han är en vaken häst med motor, han gör inget dumt (lätt att få stop på, bockar ej, tacktar ej osv..), men ingen nybörjarhäst utan vill ha en ledarmänniska. =) Han har väldigt bra exteriör och mycket fina gångarter! En häst som verkligen syns i mängden! Lätt i hanteringen, snäll att sko, ok att lasta men ej åkt regelbundet, aldrig varit halt eller sjuk. E: Pablo Quixote U: Peppy Flashin Kate Vill han ska hitta ett permanent hem,jag har haft honom sedan han var 1år. Hem viktigare än pris!! Maila gärna och berätta vad du söker/ kan erbjuda Pepsie, så hörs vi via telefon vidare! =)

 • 153cm
 • Valack
 • 9 år
4

Lovande unghingst

 • Eriksmåla
 • Distans + 1
 • Araber
25 000 kr
17 aug

CH Sarek  skm hingst född 2018-08-21  e. Ceper (Gazal Al Shaqab -Comtessa) u. PL Sayala (CA Caza - Soraya) nuv mankhöjd ca 140 cm  reg i ARAB, vaccinerad och försäkrad i Folksam.  Sarek är en lovande unghingst som har framtiden framför sig med rätt ägare! Sareks far Ceper är klassvinnare och res champion som unghingst och topplacerad på samtliga shower som senior, t.ex bästa svenska seniorhingst riks 2010 och Blommeröd internationella B-Show 2010. Cepers avkommor har exporterats till Norge, Finland och Estland.  Inom ridsport är t.ex. Cederik född 2011 e Ceper exporterad till Estland, tävlad i distans internationellt upp till 120 km, vann en 120 km 2018 och har 980 godkända km. Vår egna uppfödning CH Macerati har två godkända 50 km inom distans och är tävlad i western på grundnivå.  Sareks mor PL Sayala (CA Caza - Soraya) född 2014 är tävlad upp till 80 km i distans och deltagit i Lag SM. 890 godkända tävlingskm med placeringar. Även placerad på westerntävlingar.  Hennes första avkomma CH Sagaz (e Ceper) är född 2009 är showchampion som provat hoppning och fälttävlan.  CA Caza, själv vinnare i galopp och klassvinarre på show, är far till en av Norges bästa distanshästar PL Sharif med samma möderne som PL Sayala. PL Sharif har tävlat upp till 160 km i högsta eliten, var 2:a på Rimboritten 120* 2015, fullföljt 160 km i Dubai 2016,160 km* VM i Slovakien 2016 och i år uttagen till EM 2019 i England.  Sarkes föräldrar kan ses på gården Har ni frågor hör gärna av er via mail eller telefon (jag kan ha svårt att svara dagtid men skicka då ett sms så ringer jag upp) 0763461474 .

 • 140cm
 • Hingst
 • 1 år
5 1

Ungsto med toppenpsyke

 • Åsenhöga
 • Galopp + 3
 • Araber
35 000 kr
15 aug

Hur jag än vrider och vänder på det så går det inte ihop. Så nu är världens snällaste, finaste, mysigaste Maja till salu, trots att ingen här hemma vill se henne flytta. Maja, eller Sumaiya som hon egentligen heter, är min egen uppfödning och har nu blivit hela tre år gammal. Ända sedan barnsben har hon varit gudasnäll och aldrig gjort en fluga förnär. Hon har alltid varit först fram i hagen och hälsat, och sist kvar, spanandes efter en när man går därifrån. Hon är snäll med alla hästar, djur och människor, både barn och ovana vuxna kan hantera henne utan problem. Hon är även van att bli lämnad själv i hage och stall, kan lastas enkelt och har åkt iväg själv flera gånger. Snäll mot hovslagare och veterinär, aldrig visat reservation mot främmande människor utan alltid mött nya bekantskaper med spetsade öron och stor nyfikenhet. Lugnare och tryggare unghäst får ni leta efter! Maja är uppvuxen i blandad flock på stora, kuperade ytor och är van vid både lösdrift och box. Eftersom min tid har varit begränsad då jag både jobbar och studerar samt har en häst till så har vi inte hunnit med så mycket än. Jag tror dock på att skynda långsamt, och eftersom Maja är snabb på att acceptera nya saker så kommer utbildningen garanterat att gå smidigt. Det vi har gjort är provat på sele, lite tömkörning och stått framför vagn. Även sadel, träns och longering har hon klarat av utan problem. Maja har även gått som handhäst och älskar att följa med på promenad ut i skogen. Vi började hänga på henne lite nu under sommaren, men eftersom hon är inne i en växtperiod för tillfället så har vi valt att låta henne vila till hösten. I dagsläget mäter hon ca. 147 cm fram och 149 cm bak, så hon växer som sagt för fullt. Majas far är Pribot, en duktig galopphäst som lämnar väldigt fina, sociala och trevliga avkommor som gör sig bra både på galoppen och inom distansen. Morfar är Neiron, som även han har varit framgångsrik inom galopp och distans. Fullständig stamtavla finns att se här: http://arab.se/ARAB_registratur/Stamtavlan/mainsv.asp?Nr=37118 Här har ni alltså en häst avlad för prestation, men det finns inga tvivel om att Maja hade gjort sig minst lika bra som en familjehäst för den som vill ha en pålitlig bästa vän för livet. Jag kommer endast att sälja henne till rätt hem, och det viktigaste för mig och Maja är att kemin stämmer och att allt känns rätt. Därför är priset diskuterbart. Har ni några frågor eller är intresserade av att komma och hälsa på så hör gärna av er! Mvh Emma 0736874601 https://youtu.be/OnU1FnV9zWY - Andra longeringen med sadel. Lite trött för dagen och ett varmt ridhus.

 • 149cm
 • Sto
 • 3 år